Direktlänk till inlägg 13 november 2017

SAGAN OM RINGEN

Av Anita - Måndag 13 nov 08:35

Nog har väl nästan alla sett den filmen och alla de otroliga och magiska ställen som finns där.

Jag har mitt alldeles eget liten magisk skog-.

 

Nu innan snön kommer har hunden Jack och jag vandrat kors och tvärs i min skog och utforskat varje plats.

 

Bäcken med vättarnas underjordiska hem.

 

Mött ekorrar som tjattrat. Fåglarna däremot är tysta i skogen. Dom flesta har flyttat fram till gården där dom vet att det vankas mat alla dagar.

 

På ett ställe har ormbunkarna konstigt nog inte frusit eller vissnat utan lyser gröna och doftar härligt.

 

Så hittar vi ett litet hus som vi inte sett förut. Vem kan bo här tro. Är det en vätte. ett troll, eller en tomte tro?

 

Jack stack in nosen genom dörren men drog snabbt ut den när jag sa till honom.

Nog förstår ni att jag inte vill ha snö och bara kan vandra på trista vägar .

 

Ni som inte har någon känsla för skogen och magin kanske har känsla för god mat i alla fall.

I lördags var det 9 grader kallt och fuktigt i luften. Sjön hade frusit och träden var vita av rimfrost..


Kinabror fick med mig. DansBritt och TuppOlas fjälla till Strömsnäs på marknad.

En riktigt bra marknad med massor av folk och god mat och fina hantverk. Klart att jag handlade paltbröd. rökt fläsk marmelad och kakor. Allt som är bra att ha till jul.

 

Indalsälven hade inte frusit och dimman hade lättat lite när vi for hem men det var frostigt på träden.


På kvällen kom AMV och Gubben för att fira Kinabror som fyllt år. Vi satt borta i Kinabrors sommarstuga. När jag for hem snöade det lite grann så pass att det är vitt på marken. Kom på att jag skulle ha plockat mossa till min dörrkrans men nu ser man inte mossan under det vita. Hoppas att det går bort det vita eländigt hemska.


Idag är det måndag och jag ser att solen börjar gå upp. Ska elda i bakstugan ikväll för imorgon ska PappersBeda och jag baka tunnbröd. Jag ser fram emot det men vi får se hur det går med min tennisarmbåge. Tur att jag inte kavlar utan gräddar.


Dagens ord: Bättre vättar i skogen än snö på marken.

 
ANNONS
 
Sanna

Sanna

Måndag 13 nov 09:08

Åh vilken magiskt vacker skog du har runt husknuten, som balsam för själen <3 Åh va skoj att baka tunnbröd <3

SV: Det gick hyfsat på julmarknaden och jag fick faktiskt sälja lite hantverk också, riktigt skoj <3
På lördag bär det utav till Falun där vi får se vem som vann återbrukstävlingen, inte för att jag tror jag vinner men skoj att fara dit och se allt annat på återbruksfesten i alla fall =)

http://krimskramsan.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Bamse31

Måndag 13 nov 11:44

Du är fantastisk på se saker och detaljer samt uppleva naturlivet på ett sätt som du nästan är ensam om. Jag önskar att jag kunde varit med och fått uppleva och höra dig prata om det som du ser , för själv kan jag ju inte göra det längre. Trevligt att du hittade min favoriträtt, paltbröd! här nere i Sthlm trakten är det fruktansvärt svårt att få tag i paltbröd för stockholmarna har inte lärt sig att äta det. Affärerna tar bara in produkter som de vet går åt i handeln jaha! Du ska baka i stor ugn igen. sk ärilsugn. Mina två äldre bröder var bagare och dom hade lärt sig att baka spisbröd i sådan ugn när de var lärlingar och själv har jag också varit med och fått hjälpa till med brödtillverkning i min ungdom. jag vill minnas att det hette att man spritsade när man stoppade in bröd kakorna med en spade in i ugnen. och sen skulle man ta ut dom igen med samma spade. jag kommer ihåg hettan från ugnen för den var ju uppeldad med ved. glöden rakade man sedan åt sidan innan man bakade och underdelen skulle svabbas av med vatten innan man lade in kakorna för att få bort aska och sot
Det blir säkert gott bröd när ni bakar däruppe. Synd att man inte kan få vara med och smaka. kramen !

 
Sanna

Sanna

Måndag 13 nov 19:59

SV: Jag förstår dig, jag är helt däckad ännu efter lördagens marknad...åtta timmar i kyla är inte helt bra för min kropp om man säger så... :/

http://krimskramsan.bloggplatsen.se

 
ibod11

ibod11

Måndag 13 nov 20:15

Ja, jag förstår att du hellre har barmark så att du kan gå omkring i din magiska skog och titta på allt naturen skapat :) Väldigt fina bilder och den med sjön och frostiga träd är helt underbar, som en tavla.
Men jag tycker att det är vackert med snö också, i lagom mängd så att man fortfarande tar sig fram i skogen :)

http://ibod11sblog2.wordpress.com

 
Karin

Karin

Tisdag 14 nov 19:01

Hoppas att det gick bra med bakningen! Julen är räddad på många sätt!
Kramar!

http://pixelmojan.blogspot.se

 
Soldansaren

Soldansaren

Tisdag 14 nov 20:13

Förstår verkligen att du inte vill ha snö så att du kan gå runt i allt det där magiska. Här har det snöat idag men det har redan smält bort. Nu är det bara fukt som kommer att vara isgata när jag ska halka mig till jobbet i morgon. Jag undrar varje vinter om det är det här året jag ska bryta benet. Inte för att jag är negativ inte... Men jag håller definitivt med om dina dagens ord. Mera vättar, över huvud taget.

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Lördag 25 nov 08:42


Det fanns en tid i mitt liv då allt var svårt och bedrövligt. Det var trasiga tänder, trasig bil. Det var harpest och sork feber- Det var penningbrist och kallaste vintern på länge. Veden var slut och jag hade inte råd att sätta på elementen. Jag f...

Av Anita - Onsdag 22 nov 08:24


Så sitter jag här och dricker kaffe. Under bordet ligger hunden Jack och hoppas på att jag ska tappa någon bit av smörgåsen. Katten Morris har gått ut för idag är det bara sex grader kallt ute   En liten solstråle letar sig fram till fågelbord...

Av Anita - Måndag 20 nov 08:03


  Nu är det nog kört med barmark. Det har snöat och snöat och det är minusgrader till och med på dagarna så det är är sååååå deppigt.   Som tur är så har jag haft Sofiepropp här i helgen och om man ska säga mer positivt så har hunden inte ski...

Av Anita - Fredag 17 nov 08:11


Så i förrgår morse for Kinabror till Skåne och blir där i två månader. Hunden Jack ska vara hos mig och nu sitter jag här och är totalt utmattad och trött som en tok. Vad har hänt. Jo det ska ni få veta.   Klart att han knappt hade hunnit fara...

Av Anita - Onsdag 15 nov 15:38


  PappersBeda och jag bakar tunnbröd två gånger om år. Den gamla bastun som jag badade i när jag var barn byggdes det om till bakstuga men den härliga energin finns fortfarande kvar.   Om ni inte visste det så är det en del att göra när man sk...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se