Direktlänk till inlägg 22 november 2017

VINTERDEPP

Av Anita - 22 november 2017 08:24

Så sitter jag här och dricker kaffe. Under bordet ligger hunden Jack och hoppas på att jag ska tappa någon bit av smörgåsen.

Katten Morris har gått ut för idag är det bara sex grader kallt ute

 

En liten solstråle letar sig fram till fågelbordet så här i gryningen. Det är blått ute, lite finare än vitt i alla fall.

Spisen har jag tänt.

 

Sotarna har varit här i måndags morse och jag bjöd dom på tunnbrödstut och kaffe och dom berättade att dom nästan aldrig fick fika hos någon nu för tiden. Konstigt. Jag bjuder alla som kommer på fika helt självklart. Det har vi alltid gjort i det här huset.


Nåja jag sitter här och tittar ut på snön. Igår var jag ännu mer förbannad. Vaknade till en fin morgon när solen faktiskt lyste.

 

Gick med hunden en ganska lång tur och såg solen komma upp. Visserligen var det 17 grader kallt och det bet i både näsa och kinder.

 

Sopade av bilen och satt på motorvärmaren. Visste ju att jag skulle till besiktningen och hade en klump i magen för vad gör jag om inte bilen går igenom.

Så började det toksnöa och toksnöa. Fick sopa bilen en gång till och en gång till innan jag for iväg till besiktningen. Medan jag stod där och väntade blev bilen vit igen.


Så hurra, den gick igenom utan fel.

Fisksjövägen var fortfarande oplogad så det var till att försiktigt ta sig fram i de två spår som fanns. Jävla snö, jävla vinter.


Nåja vad kan man önska sig av livet. Jag har i alla fall ved. Jag har i alla fall värmepumpen. Bilen gick igenom och nu väntar en dag på mig. En dag med hundpromenader i djupsnön för jag tänker jävlar i mig inte skotta en snöflinga. Det pratas om tö så jag har bestämt mig för att inte skotta ett dugg före första december.


 

Ser att den här tiden har det varit ännu mer snö för några år sedan men jag ser inte lika deppad och trött ut som jag gör idag. Kanske hade jag mer ork eller så var jag på bättre humör.


Min fina cyklamen har nästan dött. Jag har försökt rädda den men jag tror inte att det går. Dessutom har en blomma till dött. Den var alldeles ny och hade fina blad.

  Allt runt omkring mig känns lika visset och halvdött som jag känner mig men om man ska se till det positiva och det finns det ju dom som tycker att man ska. Dom som tycker att det kunde vara värre och det kan alltid vara värre men å andra sidan kunde det vara bättre också men det är det aldrig någon som säger.


Dagen lär väl inte bjuda på något roligt. Jag måste ut och skotta av bilen och åka och jobba en sväng och vägen lär väl vara oplogad som vanligt. Troligen kommer inte en käft hit och hälsar på. Vem vill köra när det är sådant här väder.  Nää det är väl bara att klä på sig, ge fåglarna mat innan dom kommer in genom rutan och börja sopa av bilen.


Dagens ord: Det gäller att försöka haka upp sinnet på den lilla solglimt som tränger igenom molnen-



 
 
Ingrid

Ingrid

22 november 2017 14:43

Hoppas att det gick bra på bilbesiktningen. Min Golf är ju snart 17 år så det känns verkligen nervöst när den ska besiktas. Den 22 dec ska jag in med den och frågan är om mina vinterdäck duger.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
ibod11

ibod11

22 november 2017 17:31

Grattis till att bilen gick igenom och att du slipper krångel med det :)
Vad man än tycker om snö och kyla så är det i alla fall otroligt vackert att titta på när det är som på dina bilder här. Klart det kunde vara bättre. Någon annan kunde ju ha skött snöskottning åt dig och vägen kunde ha varit bättre skött. När mina svärföräldrar bodde i Lofsdalen fick alla pensionärer gratis snöröjning. Väldigt bra, men jag vet inte om det var ett privat initiativ eller om kommunen stod för det.
Jag tycker att det är lite synd att du ska sitta där uppe med snö och inte trivas med det medan jag sitter här nere och är lite avundsjuk. Vi kanske skulle byta bostad ett tag ;)

http://ibod11sblog2.wordpress.com

 
Anki

Anki

22 november 2017 18:34

Så bra att bilen gick igenom - Grattis!
Riktigt kallt hos dig nu - men till skillnad mot Ibod vill jag inte byta med dig :)

http://https://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Ingen bild

Barbro

22 november 2017 21:34

Kanske blir det roligare med alla adventsljusen..

 
Soldansaren

Soldansaren

23 november 2017 19:54

Vilken tur att bilen gick igenom! 17 grader kallt är ju förskräckligt. Här har det varit 8 grader plus idag, mörkt och regnigt. Men man slipper ju skotta i alla fall.
Kram på dig!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Sanna

Sanna

23 november 2017 21:31

Oja man får lov att ta vara på livets alla småglimtar <3 Tur man är en obotlig optimist ;)

SV: Ja visst är det mycket roligare med annat än reklam och räkningar i brevlådan då och då =)

Kram
Sanna

http://krimskramsan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Av Anita - Tisdag 5 mars 13:00

  Nästan lika lat som katten har jag varit sista veckan. Kinabror och jag har tittat på skidskytte och det har varit mycket sånt. Jag gillar ju inte sport men just skidskytte och Vasaloppet vill jag titta på.   Vasaloppet föresten är ju något ...

Av Anita - Tisdag 27 feb 10:01

  Nu har jag inte skrivit på ett tag för nu har den tid kommit som kallas för vårvinter Det är nu det är kallt på nätterna och solen börjar värma. Det är nu vi börjar ha folk som kommer hit. Det är då jag har mycket att göra.   Det är nu vi...

Av Anita - Torsdag 22 feb 08:31

  När man nästan gett upp hoppet så kommer en sådan sagolik dag som man glömt att det kan bli fast det är vinter. Bara någon grad kallt. Solsken hela dagen. Fågelkvitter    Måndagen var det tovningskurs och vi har gjort ganska många fåglar....

Av Anita - Söndag 18 feb 09:27

  Nu kommer Kinabrors son med familj, frun, tre barn och två hundar. Kinabror har eldat i sommarstugan. Det lyser välkomnande i alla fönster. Vägen och gårdsplanen är skottad. Vattnet fungerar och brasan är tänd. Älggrytan och potatisen puttra...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< November 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards