Direktlänk till inlägg 4 december 2017

DAG UTAN SNÖSKOTTNING

Av Anita - 4 december 2017 10:02

  i

Tänk vilken lycka. En hel dag utan snöskottning. En dag då solen faktiskt tittade fram en stund.

 

Jack och jag tog en långpromenad och det var skönt. Det var inte ens halt på vägen.

 

Jag plockade fram julbocken och plockade av den gammalt ris. Nu ska han snart få fint granris och röda band och bli lika fin som vanligt.

 

Jack blev helt galen när han fick se den och bestämde sig för att skälla ut honom.


Söndagen kom min fd jobbarkomis I-M och hennes gullige hund Jansson.

 

Vi skulle stöpa ljus som vi brukar göra. Vi var mer på hugget förut. Vi gjorde grenljus och blockljus men iår nöjde vi oss med att göra vanliga vita. Man blir mer bekväm med tiden.

 

Alla vet väl hur man gör men kort så tar det mest tid innan man får den värme som man ska ha. En stor kastrull med vatten som håller värmen till stöpkärlet. I det fyller man vatten nästan ända upp och sedan stearinet som ska smälta och flyta ovanpå. Det ska vara 70 grader. Sedan är det bara att doppa och doppa.

 

Försiktigt och lugnt ska det vara för att få dom fina och släta. 

 

Jo då vi blev nöjda i år också och pratar om att nästa år ska vi försöka göra lite speciella med glitter och olika färger. Vi får väl se hur det blir med det.



Igår var det som sagt finväder och frampå kvällen ringde telefonen och Storfiskarn och hans bror hade kört fast på skogen med bilen och försökt dra upp med traktorn som slutat fungera. Vad i fridens namn ska dom på skogsbilvägar att göra som är oplogade. Jag fick fara och hämta dom och skjutsa hem dom och nu står det både en bil och en traktor fast uppe i skogen. 


Idag har vi sovit länge både katten och hunden och jag, och faktiskt skiner solen igen och det är bara 5 grader kallt. Det blir nog en långpromenad idag också.

 

Pärskrikan, ekorren, hackspetten och alla småfåglar svirrar omkring och vill ha mat.  

Himlen lyser röd där solen går upp.

 

Mitt lilla hus ser väl riktigt mysigt ut i snön. 

 

 Katten Morris leker i snön. Känns som om det skulle bli en ganska bra dag tror jag. Ni vet ju vilken surkärring jag är när det snöar och jag sliter och armen värker och ju mer jag skottar ju mer vräker snön ner. 


Så en sådan här dag då det varken är särskilt kallt, inte blåser kalla nordanvindar och solen visar sig lite grann de få timmar den är uppe så känns det helt ok med vinter. Det vore förstås roligare om man kunde gå på isen men där är det blött och subbigt men man kan inte begära allt. Nu ska jag ut.


Dagens ord: Skulle vintern vara som idag skulle jag inte gnälla så förbannat.



 
 
ibod11

ibod11

4 december 2017 14:19

Jag är så glad för din skull att det kom en sådan dag. Vilket härligt ljus det är på en del bilder. Jag älskar det där rosa vinterskenet :D
Vilken fin hund och vilket underbart namn :D Jansson, det är jättefint på en stilig hund.
Vi stöpte ljus varje år när jag var barn men jag har aldrig gjort det i vuxen ålder. Ni lyckades väldigt bra :D
Jag hoppas du får många lika fina dagar framöver :D

http://ibod11sblog2.wordpress.com

 
Ingrid

Ingrid

4 december 2017 17:24

Snö, sol och fem grader kallt! Det låter helt underbart är vintern sån kan till och med jag gilla den. Stöpt ljus har jag varit med och gjort någon enstaka gång, men det har aldrig varit någon tradition direkt.
Hoppas finvädret håller i sig!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Av Anita - Tisdag 5 mars 13:00

  Nästan lika lat som katten har jag varit sista veckan. Kinabror och jag har tittat på skidskytte och det har varit mycket sånt. Jag gillar ju inte sport men just skidskytte och Vasaloppet vill jag titta på.   Vasaloppet föresten är ju något ...

Av Anita - Tisdag 27 feb 10:01

  Nu har jag inte skrivit på ett tag för nu har den tid kommit som kallas för vårvinter Det är nu det är kallt på nätterna och solen börjar värma. Det är nu vi börjar ha folk som kommer hit. Det är då jag har mycket att göra.   Det är nu vi...

Av Anita - Torsdag 22 feb 08:31

  När man nästan gett upp hoppet så kommer en sådan sagolik dag som man glömt att det kan bli fast det är vinter. Bara någon grad kallt. Solsken hela dagen. Fågelkvitter    Måndagen var det tovningskurs och vi har gjort ganska många fåglar....

Av Anita - Söndag 18 feb 09:27

  Nu kommer Kinabrors son med familj, frun, tre barn och två hundar. Kinabror har eldat i sommarstugan. Det lyser välkomnande i alla fönster. Vägen och gårdsplanen är skottad. Vattnet fungerar och brasan är tänd. Älggrytan och potatisen puttra...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards