Direktlänk till inlägg 7 december 2017

MÖRKER SNÖ OCH DÅLIGT HUMÖR

Av Anita - 7 december 2017 08:13

 

Det är morgon men fast klockan är 8 så är det mörkt så mörkt ute så jag ser inte ett dugg men när jag tittar ut på förstukvisten där utelampan lyser ser jag att det har snöat. Det ska visst snöa i flera dagar nu och vi pratar inte mer om det för jag vet att ni blir görless på att höra mitt gnäll. Ska bara säga att jag tillhör inte den glada och tacksamma sorten precis. 


Tänder i spisen och ser att jag skulle behöva ta ur askan men det får bli en annan dag. Matar katten och hunden och kokar mig lite kaffe att börja dagen med.


För att klara av vintern så måste man ha drömmar och vad har jag att drömma om. Jo sommaren. 

 

Ser ni min lilla hydda. Den som jag brukar ha klättrande ärtor på. I somras blev det inte många av någon anledning och nu har jag tanken att jag skulle sätta några rosenbuskar runt om istället. Några som klättrar högt. Tänk så fint med rosor som blommar och klättrar och så kan man sitta inne i rosenhyddan och lukta på rosorna och drömma sig bort.


Jag fyller ju 70 år nästa vår Annars vet jag vad jag skulle vilja ha.

Ny spade till trädgården och så att man gjorde iordning min brygga nere vid sjön.

Så skulle jag vilja ha med någon som kan med karta och kompass och gps att följa med AMV och mig upp på berget vi aldrig lyckas hitta igen. Tänk att äntligen hitta upp där och få sitta där och titta på utsikten och äta någon god picknick. 

Nog kan man drömma. En annan dröm vore att hela gänget skulle åka på dans och att jag skulle dansa med alla karlarna i gänget och känna mig som balens drottning för numera är man ju inte det när man är på dans. Jag har ju blivit rätt osynlig till slut. Mina dagar som den som dansar varje dans är för evigt borta tyvärr.


Nåja man kan ju sitta här och drömma och fundera.

Helst av allt ville jag resa någonstans men det är ju för dyrt. Nja kanske inte om vi skulle åka till Hammarstrand och fika men längre bort. Ibland längtar jag bort men inte på sommaren. Då har jag ju mitt paradis här om det är skapligt väder i alla fall.

 

Jag har i alla fall börjat göra lite jul. Julbocken är klädd och några av tomtarna har fått komma fram.

 

Undrar om det blivit omodernt med bloggandet nu eller om det är jag som blivit så tråkig att ingen vill läsa min blogg. Jag som brukar ha massor med kommentarer har nästan inga längre och dom som bloggade har nästan slutat. 


Några tappra hänger ju i och det är Ingrid på Gotland och tjejen med båten och några till men skaran börjar tunnas ut.


För mig som sitter här i mörkret i skogen spelar bloggen och bloggkompisarna stor roll. När man inte kan uppleva så mycket så är det en tröst att läsa andras bloggar och se vad dom håller på med. Jag ägnar en stund varje morgon åt bloggen och läser andras bloggar. Alla är så duktiga och stökar med så mycket men jag har dragit ner på stökandet. 


Inget lussekattbakande och inga pepparkakor och inget pepperkakshus och inte så mycket mat heller och inte plockar jag fram allt jag har i mina åtta jullådor heller. Julen har liksom tappat sitt skimmer precis som jag har tappat mitt humör och det jag tyckte var roligt att göra förut känns mest besvärligt. Så kan det bli.


Önskar att jag vore förnöjsam tacksam och gladlynt av mig men det har jag inte varit så inte lär jag bli det för att jag blir äldre och tröttare och fulare för varje dag. Nåja inte mer gnäll nu. 


Jag vet att när folk frågar hur man mår så ska man säga att det är bra men en gammal jobbarkompis som minsann inte mådde bra hon hade ett uttryck som jag har tagit fasta på. Det får bli dagens ord.


Dagens ord Huvudet upp och fötterna ner.

Hurtigt uttryck för att man i alla fall inte alldeles ramlat ihop ännu men det lär väl bli innan jag skottat snö i sju dagar. för så länge ska det tydligen snöa. Hoppas dom har fel.


 
 
Ingen bild

Susanne

7 december 2017 08:57

God morgon Anita! Läser alltid din blogg älskar dina ord rader och meningar! Livet är som du skriver! Mindre lust att stöka inför jul gar öven jag! Som jag dragit ner på bak och annat! Det blir ju ändå! Och vet du att du äf INTE ful! Du är en av dom finaste människor jag känner!Vem vill vara dansens drottning när man kan vara skogens drottning!

 
Tezz på Andromeda

Tezz på Andromeda

7 december 2017 09:07

God morgon! Tack för dina fina rader hos mig, det gjorde mig verkligen glad. Ja jag är en trogen läsare av din blogg, har varit länge, dock är jag i långa perioder jättedålig på att kommentera, då jag mestadels som jag sagt tidigar tror jag, läser och skriver från min iPhone och det är ganska knepigt att kommentera från den, och på många portaler går det inte ens av någon anledning. Vet inte om det är jag som är sjukt oteknisk ?!? Hur som helst, jag hänger kvar.. och sluta blogga, nej, det har blivit ett sätt att leva o min livsdagbok. Usch för snö, jag sympatiserar helt med dej där som den forne snöhatare jag alltid varit. Just nu känns det dock inte som att det gör något om den faller, jag slipper ge mig ut i den ich jag kan sitta här vid kaminen och elda.

http://www.sailaway.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Ingrid Pettersson

7 december 2017 12:18

Sluta för guds skull inte med bloggandet Anita! Det är så trevligt att läsa om dina vedermödor och glädjeämnen där hemma. Jag skulle verkligen sakna den läsningen.
Tänk så lika liv vi har trots allt. Jag hade också kommit av mig med bakandet. Till advent hade jag alltid skurna pepparkakor och bondkakor samt en aventsstjärna i saffran. I år var första gången jag inte iddes. Men, idag tog jag tjuren vid hornen och gjorde fyra sorters kakor. Hoppas de räcker till jul när alla barn och barnbarn kommer. Risken är att jag tullar på förrådet.
Jag ska försöka komma ihåg att kommentera dina inlägg i fortsätt i gen.
Kramar från Umeå

 
ibod11

ibod11

7 december 2017 14:23

Ja, det är mörkt nu men här nere är dagen ändå ganska mycket längre än hos dig. Det vänder om några veckor så håll ut :)
Jag är ju ganska ny här hos dig men jag tänker nog både fortsätta att följa dig och blogga själv. Det är, som du säger, en glädje att ha bloggvänner som man så småningom lär känna ganska bra. I alla fall de delarna som de delar med sig av :)
Dröm vidare om sommar och rosor som klättrar så går tiden fort och snart blir dina drömmar verklighet :D

http://ibod11sblog2.wordpress.com

 
Anki

Anki

7 december 2017 14:40

Mörkt här också, men ingen snö - vilket jag tycker är skönt... ja att vi inte har någon snö alltså, inte att det är mörkt!
Drömmar måste man ha ... snart är det vår och sommar igen och det kan man ju drömma om!
Jag fortsätter mitt bloggande och fortsätter titta in här hos dig i alla fall :)
Ha det gott!

http://https://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Ingrid

Ingrid

7 december 2017 15:56

Jag har också dragit ner på både bak o mat o pynt.
Det är tur att man har något att se fram emot för den här tiden gillar jag inte och det känns oändligt långt till våren.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Göran

Göran

7 december 2017 18:50

rMen... Du har väl VISST kommentatorer! Hos mig är det nästan bara du som kommenterar. Förstår dock verkligen om du blir lite down av årstiden, det är likadant med mig. Fast jag slipper skotta snö. Att sopa av balkongräcket går ju ganska fort ändå. Om du vill pigga upp dig lite kan du ju alltid backa i din egen blogg och titta lite på alla fina sommarbilder du glatt oss med genom åren. Som en liten påminnelse om att det kommer andra tider...

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Lilla Blå

Lilla Blå

8 december 2017 11:06

Du, jag har tänkt på en sak... kan du inte anmäla dig till en av de där swop homes-/home exchange-sidorna som finns på internet? Kanske inte nu i smällkalla vintern men till våren/sommaren? Då behöver det ju inte bli en dyr historia att ta sig nånstans i världen. Idéen är ju att man byter hem med varandra och bor gratis. Jag kan tänka mig att det är många som skulle uppskatta den svenska vildmarken en vecka mot att du får låna deras hus/lägenhet i någon europeisk stad t.ex Resor behöver inte nödvändigtvis innebära kostnader för hotell o.d som det var förr. Idag finns flera lågprisalternativ. Du låter som du behöver komma ut och luftas, Skogis.
Vad bloggar anbelangar har det varit på nedgång i flera år. Mycket på bekostnad av andra sociala medier som twitter, instagram och facebook. Personligen tycker jag det är trist då jag föredrar bloggar. Men min egen ligger mest i träda, pga tidsbrist och bristande gensvar från andra. Det är som det är. Men än lever liket... även om det bara rycker tidvis. ;)
Håll ut där uppe i kylan. Vi är fortfarande flera som "håller ögonen" på dig. Du är inte ensam. Stor kram.

http://lillabla.wordpress.com

 
Soldansaren

Soldansaren

8 december 2017 19:07

Jag har också märkt att bloggandet verkar vara på nedgång till förmån för de snabbare och snuttigare medierna som Lilla Blå skriver om ovan. Skittråkigt tycker jag som själv gillar att babbla på och att läsa lite längre stycken hellre än kortare rapporter. Att läsa dina inlägg är ju som att komma på besök i Fisksjön. Som om man är nära fast man är långt bort. Är med dig fast jag inte kan hjälpa dig att skotta snö. Kram i mörkret!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ann

Ann

11 december 2017 07:51

Hej och gomorron min vän! Oj vad jag känner mej träffad! Jag läser alltid Din blogg Skogsnuvan, det tror jag Du vet, men kommenterar inte alltid! Det är nog dessutom bara din blogg jag läser, Du har rätt, bloggandet har nog minskats!Jag VILL blogga, då jag använder det som en sorts "dagbok" där jag kan gå tillbaka och få bekräftat när olika saker gjordes eller hände! Jag är ju i det skedet av livet nu när det nog är som allra mest! En åldrig mor med allt vad det innebär, fyra, snart fem barnbarn som ger mej sån energi och som jag vill vara med ofta, ofta...Det är mer på jobbet än nånsin, som för många andra! ser när jag bloggar så smått igen att det ÄR full rulle i mitt liv! Idag ska jag värdesätta min lediga dag iallafall! Va bra att du får skottat med traktor snart! Må så gott med Jack och promenader, det ger energi! Kram Ann

http://dansann.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Av Anita - Tisdag 5 mars 13:00

  Nästan lika lat som katten har jag varit sista veckan. Kinabror och jag har tittat på skidskytte och det har varit mycket sånt. Jag gillar ju inte sport men just skidskytte och Vasaloppet vill jag titta på.   Vasaloppet föresten är ju något ...

Av Anita - Tisdag 27 feb 10:01

  Nu har jag inte skrivit på ett tag för nu har den tid kommit som kallas för vårvinter Det är nu det är kallt på nätterna och solen börjar värma. Det är nu vi börjar ha folk som kommer hit. Det är då jag har mycket att göra.   Det är nu vi...

Av Anita - Torsdag 22 feb 08:31

  När man nästan gett upp hoppet så kommer en sådan sagolik dag som man glömt att det kan bli fast det är vinter. Bara någon grad kallt. Solsken hela dagen. Fågelkvitter    Måndagen var det tovningskurs och vi har gjort ganska många fåglar....

Av Anita - Söndag 18 feb 09:27

  Nu kommer Kinabrors son med familj, frun, tre barn och två hundar. Kinabror har eldat i sommarstugan. Det lyser välkomnande i alla fönster. Vägen och gårdsplanen är skottad. Vattnet fungerar och brasan är tänd. Älggrytan och potatisen puttra...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards