Direktlänk till inlägg 9 december 2017

KLETA FAST

Av Anita - 9 december 2017 08:48

När man skottat i flera timmar och upptäcker att det blir mer och mer tö för varje minut och när det till slut inte går att få av blötsnön från snöskoveln då är det dags att ge upp och rasa omkull på soffan inne och inse att nu får man ge sig fast det är massor av snö kvar att skotta. Nu skiter jag i alltihop. AMV:s 

gubbe har lovat komma till veckan och ta traktorn och dra undan snön. Det blir så höga kanter och det blir så smalt så nu får det vara och jag klampar omkring i blötsnön.


 

Jag hörde på radion om en gubbe som hade 1400 tomtar framme till jul och då inser jag att jag nog kanske bara har 100. Några har fått komma fram redan men dom flesta sover i sina lådor än så länge.


Igår blev det en långpromenad med hunden Jack och sedan kom Storfiskarn och Mustachen och då blev hunden glad. Storfiskarn leker med honom och det är alltid populärt.


Jag gjorde mig klar för att åka till Kälarnes  PRO julbord och det var trevligt. Visserligen var det regn när jag for men jag hoppas att en del av snön smälter bort så något gott har det med sig i alla fall.


Det var god mat, trevligt och jag satt tillsammans med en klasskamrat och några andra som jag inte träffat på länge och det fanns mycket att prata om.

Dessutom hade en gäng satt på sig luciaklädsel och två stjärngossar hade man också fått tag i. Dom hade pannlampa- Sjöng bra gjorde dom också och så var det lotterier förstås och lite annan underhållning. Trevligt. Jag känner dom flesta som är där och det är ju trevligt faktiskt. 


 

Eftersom hunden busat hela dagen somnade han i mitt knä och katten sov också så det blev en lugn kväll och jag somnade också , mätt av julmaten. 


Idag ska jag ta fram köttfärsen och tina den för imorgon ska jag banne mig göra köttbullar och laga lite annan mat som är bra att ha klar till julen. Så har jag tänkt att jag ska skriva julkort och gå långpromenad med hunden och kanske ska jag ta och dammsuga lite hundhår för fy sjutton så mycket hundhår det blir. 


Dagens ord: Det har bara snöat lite inatt, kanske någon cm. Man får vara tacksam för det lilla.


 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

9 december 2017 11:55

Så trevligt att ut och äta julbord. Vi ska göra det i kväll. Det är lite sent, men det gick inte att få ihop det på annat sätt.
Hoppas du slipper mera snö på ett tag. Här är det ännu grönt.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
ibod11

ibod11

9 december 2017 17:48

Nej, så synd att det blev regn! Men jag förstår att det kanske ändå är lite skönt för dig att inte kunna skotta. Bra att du ska få hjälp att få undan det värsta :D
Jag gillar tomtar och mina har fått vara framme ett tag redan :)
Kul för dig att komma iväg till god mat och trevligt sällskap. Det var ju tur att både katt och hund sov gott sedan när du var lite trött :)

http://ibod11sblog2.wordpress.com

 
Ingen bild

Bamse31

9 december 2017 23:36

Jag kommenterar det två senare efter bloggarna här. Du ska inte tro att du inte bilr läst med dina bloggar. jag har väntar nästan förtvivlat i flera dagar innan den förra bloggen kom och jag funderar över om du hade blivit sjuk.
eftersom du inte skrev något. Nu förstår jag att du varit mer eller mindre insnöad.. Det kan bli så ibland där uppe tydligen .
Det var trevligt att du kom ut och åt julbord. Jag har inte ätit något julbord fast det dräller av dom här i Stockholm jag vill vänta tills julen kommerinnan jag sätter i mig en massa julmat annars blir julmaten liksom blasé och man tröttnar på alltihop
Jag undrar hur du ger djuren mat. ska de vara långt ifrån varandra med sina matskålar eller äter dem intill varandra och är det så att de äter av varandras mat
Det var ju bra att AM :s gubbe kommer och ska ta bort snön åt dig jag trodde att storfiskaren skulle kunna hjälpa till med sånt eftersom han bor närmare. Kramen.

Anita

10 december 2017 13:20

Katten har sin mat på arbetsbänken och hunden på golvet så det går bra Katten är så kräsen så han skulle inte röra hundens mat

 
Åke

Åke

11 december 2017 16:08

Lite snö lät ju bra, eller som här då. Det tinade lite i slutet av veckan här med, men jag skottade aldrig så det vart inte den där jäkla halkan på gården. Men dina tomtar, jag säger bara oj!!! Julbord är trevligt 🤗 Jag gillar alla fiskrätter och sedan skinkan och slutligen revbensspjällen 👍 Vi fick chokladpudding och risalamalta som efterätt i torsdags på ett julbord med min klubb HIF Kämparna. Som betyder: Handikappidrottsföreningen kämparna, som är bildad 1969. Vi var närmare 40 st som deltog.

http://www.nacka144.se

 
Sanna

Sanna

12 december 2017 18:29

Låter som att du haft det riktigt trevligt trots snö och elände <3 Jisses vad många tomtar du har, själv har jag nog inte ens 25-30 i mina gömmor... :D haha...

SV: Ja självklart tänker jag på alla allergiker, vet ju mycket väl själv hur tråkigt det kan bli... Och ja jag blev inte så lite småkär i dessa sockar, mycket färg som jag vill ha det <3
Jodå det kommer uppdateringar från Barbiehuset vart efter jag börjar känna mig nöjd.

Sköt om dig <3
Kram
Sanna

http://krimskramsan.bloggplatsen.se

 
Soldansaren

Soldansaren

12 december 2017 19:24

Hundra tomtar är inte så illa pinkat, tycker jag. Här har vi bara 15. Men jag är mer av en krubbmänniska och har tre småkrubbor och så den stora som jag köpte på Röda Korset förra året. Där saknades det en vise man som jag ersatte med en ganska burdus tomte på kälke. I år har vi köpt en extra uppsättning krubbgubbar så nu har vi fem vise män och två jesusbarn. Dessutom har vi en giraff, en björn och ett lejonpar, så det känns nästan som en sådan där bild ur Jehovas Vittnens skrifter där lamm och lejon leker tillsammans. Jag ska väl visa upp härligheten på bloggen endera dagen. Julbocken har följt med sedan min första jul, så han börjar bli lite till åren.

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 10 dec 06:56

  Söndagsmorgon och jag hade tänkt göra köttbullar och plocka lite lätt men när jag tittar ut så förstår jag att det ska bli andra bullar minsann. Det hade snöat och snöat. Katten Morris vände när han gick ut på bron och jag kände hur humöret sjön...

Av Anita - Fredag 7 dec 16:18

Vaknade till att katten Morris satt på min mage och klappade mig på näsan med tassen. Det var mörkt och jag var trött och mätt efter gårdagens julbord på PRO.   Nu ska vi ta dagarna i tur och ordning och inte virra till det som jag har en förmåga a...

Av Anita - Onsdag 5 dec 15:56

  Så sitter han där, ensam framför sin eld mitt i skogen. Sitter där och suckar och minns. Han är inte särskilt gammal, bara så där 100 år så minnet är det inget fel på.   Han minns när han var en viktig kraft på gården. Hur han gick runt ...

Av Anita - Tisdag 4 dec 09:22

Jag bakar inte. Jag städar inte, men oj vad jag gillar att pynta och gräva i alla mina oändliga lådor med julsaker, en del så gamla så dom nästan ramlar sönder. Visst fanns det tider då jag gjorde hela land med pepparkakshus och bakade pepparkakor ...

Av Anita - Lördag 1 dec 11:39

Ibland hör jag saker på radio och ser på tv och på datorn som får mig att undra hur det står till och hur det har blivit. Det var en kvinna som bredde ut sig över oskicket att inte stänga toalocket efter sig. Menade att om man spolade innan man stä...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se