Direktlänk till inlägg 17 december 2017

17 GRADER KALLT

Av Anita - 17 december 2017 08:34

Söndagsmorgon och det är fortfarande mörkt. Kallt idag och jag sitter i köket och dricker kaffe. Som vanligt är det ingen ro den här tiden. Katten sitter i fönstret och morrar åt en ekorre (tror jag det är så mörkt så det syns bara en skugga i fågelbordet) Hunden Jack är dörädd för katten och sitter på mina fötter och skakar men kan inte låta bli att tigga för morgonmacka vill han också ha.


Det sprakar i spisen för nu måste jag elda. Ser att veden snart är slut i vedlåren så jag suckar och tänker att jag måste ut i kylan snart. Morgonrocken är varm och skön i alla fall så jag fryser inte ännu. 


Förmodar att ni s om jag sitter och funderar på hur ni ska lägga upp dagen. Jag har några grejor jag ska göra. Torka älgköttet som jag har i saltlake och som ska torkas i ugnen, steka revbensspjäll och slå in lite julklappar. Nog finns det att göra.


 

I fredags var det grötkokardagen. Det var dags att fixa gröt till åkarna.


Frukosten för åkarna, en tradition som vi haft i många många år. Sista tre åren har vi hållit till på Håsjögården

 

Redan på torsdagen började jag stöka med det. Handlade kasse på kasse med grejor som skulle vara. Man vet aldrig hur många som kommer så det är bäst att ta till rejält för dom är duktiga att äta, gubbarna.


Tidigt på fredag morgon är jag där och började plocka fram Tände ljus och spelar julmusik och dukar fram. Det är en stilla och fin morgon och när jag tittar ut är det rent av som ett julkort. Det är en vacker gård.

 

Vid tiotiden börjar dom droppa in, en efter en. Så här när man slipper kämpa med dom här gubbarna varje dag är det riktigt roligt att träffa dom igen. Det är ju faktiskt sju år sedan vi jobbade tillsammans men just nu känns det som om det vore igår.

 

Jag ringde Storfiskarn och han for hem till mig och tog ut hunden Jack. Annars har det blivit för länge för honom att vara inne. Vilken tur att Storfiskarn finns. Han ställer alltid upp och kan fixa det mesta. Vad jag är glad att ha honom till vän. 


Igår blev jag väckt av hunden jack som absolut skulle ut. Vet inte om han var nödig eller om han bara hört något djur. Det var bara att kravla sig ur bingen och släppa ut honom. Som tur var kom han tillbaka rätt fort så vi kunde krypa i säng igen. Inte tänker jag då frivilligt kliva upp klockan 5- Aldrig i livet.


Storhandling till julen blev det. Kasse på kasse Jag blev alldeles svettig och trött. Gick upp till DansBritt och drack kaffe. Sedan hem och plocka upp alla varor och gå promenad med hunden. När vi kom tillbaka var TuppOla och hans fjälla och hennes lilla söta barnbarn här och vi fikade. TuppOla skulle hämta julgran.

 

Det känns som om det blir strul med min julgran iår. Den finns borta på Stedesbacken och nu är det inte lika lite snö som ifjol utan massor och jag tror inte ens att Sonen kommer dit med fyrhjulingen så kanske får vi tv reservgranen  men den är inte lika fin.

Den här stora granen växer mitt på Kinabrors åker och den är verkligen fin men så där fina blir dom bara om dom är stora. I fjol var det så här lite snö så då gick det ju lätt att släpa hem granen.


Nåja det ordnar sig väl alltid. Det är en världslig sak. Det är minsann inte alla som kan gå utanför knuten och ta en gran. Man får vara tacksam för det.


Dagens ord: Man får vara tacksam för att det snart vänder och det eviga mörkret snart vänder mot ljusare tider.

 
ANNONS
 
ibod11

ibod11

17 december 2017 12:48

Jag tycker synd om Jack som är rädd för katten. Synd att de inte kan bli vänner. Katter och hundar brukar kunna komma bra överens eller åtminstone inte störas av varandra.
Trevlig tradition med gröt till åkarna. En stunds samvaro och god gröt är nog väldigt uppskattat.
Det är fint hos dig nu och några dagar har vi faktiskt lika fint här. Men det ska bli töväder igen så det gäller att njuta den lilla tid det är så här :)

http://ibod11sblog2.wordpress.com

 
Göran

Göran

17 december 2017 14:52

"Man ska vara glad att man lever när det är så många som är döda!"

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Ingrid

Ingrid

17 december 2017 16:05

Oj, så kallt ni har det! Här är det ännu mest på plussidan även om det fryser på lite på morgonsidan. Det var ruskigt kallt är jag skulle ge mig iväg ut i förmiddags, men nu regnar det igen.
Hoppas att du får en riktigt fin gran!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Anki

Anki

18 december 2017 06:47

Du har mycket att styra med! Trevlig tradition med grötfrukost till åkarna!
Riktigt kallt hos dig - här är det bara -7 och det räcker gott och väl.
Önskar dig en fin julvecka!

http://https://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Sanna

Sanna

18 december 2017 22:37

Ja nog låter det som du har att göra du också <3 Får du tid över så kika på Frida Hallbergs böcker vettja, jag gillar dom skarpt =)

God jul önskar jag dig <3
Kram
Sanna

http://krimskramsan.bloggplatsen.se

 
Karin

Karin

19 december 2017 17:31

Hoppas att åkarna var belåtna med gröten! Vilken fin tradition du håller liv i! Det finns en del att pyssla med i julveckan, här städas det lite var dag. Jag klarar bara ett rum i taget, annars säger kroppen ifrån. Idag har vi köpte en julklapp till oss själva : en vattenkokare.
Imorgon blir det klippning för mig och mannen, vi måste ju vara julfina!!
Kram Karin

http://pixelmojan.blogspot.se

 
Åke

Åke

19 december 2017 20:26

Inte lika kallt vid kusten... som max -10-12 här... Så trevligt för åkarna :)

http://www.nacka144.se

 
Soldansare

Soldansare

20 december 2017 20:15

Här snöar det och regnar det om vartannat och däremellan fryser det på och blir hala knaglar att gå på.
Någon gran blir det nog inte över huvud taget här, men det får gå i alla fall.

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 4 dec 09:19

Jag tycker mest om morgonen. När jag vaknar och det håller på att ljusna. Kroppen känns mjuk och varm och aldrig är flanelltäcket så skönt som just då. Jag tänker nästan alltid på hur skönt det är att inte behöva kliva upp utan kan ligga och dra mig....

Av Anita - Måndag 2 dec 12:34

Medan köttbullarna steks i ugnen ska jag passa på att blogga lite grann. Fin dag idag också så jag ska nog gå ut en sväng sedan jag stökat med det jag tänkt.   Nu har det varit första advent och jag hör hur folk börjar stöka med allt innan jul...

Av Anita - Lördag 30 nov 11:05

  Visst vaknade jag till att det hade snöat men jag kan stå ut med det om det bara är så här lite så jag inte behöver skotta.    Det var soligt och 13 grader kallt men inte en vindpust. I snön syntes spår efter massor av rådjur som varit fram...

Av Anita - Torsdag 28 nov 08:09

  Nu har jag försökt att göra det lite mera ombonat och lite juligt. Det finns ju en baksida. Till slut måste man städa hur ogärna man vill. Nåja jag fuskar ju lite grann och struntar i att putsa fönster men att byta gardiner bär med sig en massa ...

Av Anita - Söndag 24 nov 11:54

Onsdagen var det en liten glimt av solen men sedan har det varit bara mörker och regn. Jag som hatar snön är ju lite glad för regnet men jag verkar vara ganska ensam om att vara så.    Innerligt glad över att jag är pensionär och kan göra det j...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se