Direktlänk till inlägg 21 december 2017

IKVÄLL KOMMER SONEN

Av Anita - 21 december 2017 09:35

 

Dessa hjärtan som dyker upp överallt. Härom dagen när jag tömde upp nötterna i nötskålen så var det en valnöt som var halv och naturligtvis var det ett hjärta. Hjärtan på potatis, i nötter, i snön. i sanden. Ja lite varstans dyker dom upp och varför förstår jag inte.


Nåja, tillbaka till något annat. Det regnade igår och alla blir bedrövade utom jag. Visst kan det bli halt och slabbigt men snön faller ihop lite i alla fall och det går plötsligt att pulsa sig iväg ner till sjön i alla fall. 


Jag och hunden Jack kunde äntligen slippa gå på landsvägen.

 

Vi kunde gå badstrandsrundan och efter sjöstranden gick de att gå utan att snön nådde ner till knäna. Det hade varit massor med rådjur där nere och till och med spår efter lodjur var där. Det förklarar varför rådjuren står inne i trädgården nära huset på nätterna. 

 

Jack var som tokig när han äntligen kunde hoppa omkring i snön - Synd bara att jag har så ont i min fot men jag hoppar så lagom minsann.


PappersBeda Goch jag åkte till Kälarne för att hjälpa våra gubbar och gummor med räkningarna och lämna julklappar. Jag har ju fd Grannen att titta till och hon har också en tant som hon tar hand om.

Så när det var klart gick vi och åt jullunch på hotellet. Det var roligt att sitta där och prata med gamla bekanta och äta. Det var så länge sedan vi jobbade i byn men vi känner nästan alla.


Ibland blir djuren som galna. Förrgår var en sådan dag. Fick se att det låg vadd på golvet och det var katten Morris som rivit skägget av en tomte. Hunden jack letade reda på en torkad kattskit i kattlådan och rusade omkring med den innan jag med sträng röst fick honom att släppa den. Sånt brukar han aldrig göra.


Han började skälla på något ljud i köket och när jag går in får jag se att det lossnat hälften av fläkten. En skruv hade lossnat pga att plasten gått av. Visst, fläkten är snart 40 år så det är inte så konstigt. PappersBeda och jag lyckades göra en provisorisk lagning med silvertape, kanske int så snyggt men funkar i alla fall Tänk vad livet skulle vara besvärligt utan silvertape, piprensare och plastic padding. 


 

Det finns solglimtar att se framåt idag. Ikväll kommer Sonen med flyg från Helsingborg. Storfiskarn hämtar honom vid flyget i Sundsvall och det är tur att han finns för jag hatar att köra i mörker och halka så det är en välsignelse att ha Storfiskarn. Han kan hjälpa till med det mesta och hunden Jack älskar honom. Så fort han kommer är det lek och roligheter så jag undrar inte på det. Jag är mer tråkig.


Igår kväll hade regnet slutat och det var stjärnklart och bara någon grad kallt ute. En riktigt fin kväll faktiskt och jag tror att det blir en riktigt fin dag idag också- Jag ser att solen skiner på molnen fast den inte kommit över skogskanten ännu.

 

Trätopparna har även fått lite solglimtar och gammelladugården har massor med snö på taket som solen skiner på

Nu är det lite brått att få till allt som ska vara. Vi blir 15 st på julafton så det är lite att stöka med och vad är det man säger. Jo, det är på kvällen den late får brått och skjuter man allt framför sig så blir det så.


  Kanske hinner jag inte skriva mer före julafton och därför säger jag till er alla.

EN RIKTIGT GOD JUL OCH TA DET LUGNT DET BLIR NOG JUL I ALLA FALL och strunta i att fernissa golvet vad ni gör.

 
ANNONS
 
ibod11

ibod11

21 december 2017 13:48

Naturen ger massor av kärlek till dig och vad det betyder är roligast om du själv tolkar :D Säkert något bra i alla fall.
Dina bilder är så vackra och det ser absolut inte ut som om det har regnat. Jack ser väldigt nöjd ut men det kanske beror på att katten inte följde med ;)
Hoppas du får en riktigt fin jul tillsammans med sonen och alla andra.
God jul :D

http://ibod11sblog2.wordpress.com

 
Ingrid

Ingrid

21 december 2017 15:13

Det låter som om du kommer att få en härlig jul!
God Jul och ett riktigt Gott Nytt år önskar jag dig.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Lilla Blå

Lilla Blå

22 december 2017 09:45

God jul, snuvis. Önskar dig en knalltidig vår. ;)

http://lillabla.wordpress.com

 
Ingen bild

Bamse3

23 december 2017 02:46

Tack för din fina skildring av din vardag däruppe. Det är alltid trevligt att läsa om den. Jag drömmer om att kunna få vara med dig däruppe. Drömma kan man ju alltid göra. Ha nu en trevlig jul tillsammans med sonen och alla det andra gästerna. du får seket en väldigt trevlig jul kanske lite ansträngande eftersom du är värdinna men ändock en god behållning av helgen stor jul kram!

Anita

23 december 2017 15:21

Önskar dig en riktigt trevlig helg och ett gott nytt år Uppskattar verkligen vår kontakt

 
Soldansare

Soldansare

23 december 2017 16:45

Önskar dig och alla de dina en riktigt god jul, utan snö men med mycket god gemenskap! Kram!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Åke

Åke

23 december 2017 16:45

God Jul på dig 🤶 Vad kul med så många 🤗

http://www.nacka144.se

 
Åke

Åke

23 december 2017 16:46

Så många fina bilder 👍

http://www.nacka144.se

 
Ingen bild

Flurig

23 december 2017 22:56

Också jag önskar dig en glad och bra jul!
Vår familj med barn, barnbarn och det lilla barnbarnsbarnet firar jul i Kungsberget,så vi har gott om julesnö .Tyvärr är det snorhalt , och hårt i skidspåren.

 
Karin

Karin

24 december 2017 11:09

Önskar sig en riktig hjärtefull och mysig jul med dina släktingar och vänner!
Kramar fr Karin

http://pixelmojan.blogspot.se

 
Göran

Göran

24 december 2017 12:54

God Jul till den närmaste av mina bloggbekanta. Mellan oss är det väl inte stort mer än 15-20 mil. Mina andra bloggkompisar bor längre ifrån.

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Anki

Anki

24 december 2017 13:14

GOD JUL Anita!

http://https://ankisbildblogg.wordpress.com

 
annechristine

annechristine

25 december 2017 06:18

Det var så längesedan jag besökte din härliga blogg att jag skäms. Jag har blivet lat på bloggfronten. Måste skärpa till mig lite för kul är det att blogga. Men just nu finns inte lusten riktigt.

Vad härligt med så mycket folk på julafton och det är ju då du trivs som fisken i vattnet . Du får berätta hur ni hade det.
Silvertejp är bra. Bra du har en vän som storfiskarn.

God Jul Anita.

http://annechristines.bloggo.nu

 
Tezz på S/Y Andromeda

Tezz på S/Y Andromeda

25 december 2017 09:31

Kikar bara in och önskar God Fortsättning! Och ler lite åt Jack o kattens bus :-)

http://www.sailaway.bloggplatsen.se

 
Carina

Carina

26 december 2017 08:15

God fortsättning och Gott Nytt År!

http://ennasbarn.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 17 sept 09:19

Nu blev ni väl lite nyfiken va? Kan bara säga som så till att börja med. Det är inte roligt att bli gammal och inte långre kan se så bra och inte gå ner i brygga och inte studsa som en gummiboll på stenar och jag börjar nästan misströsta på att klätt...

Av Anita - Fredag 14 sept 08:00

Det är inte så mycket äventyr och mysterier just nu men jag undrar i alla fall vem som drar upp morötterna ur landet utan att äta upp dom och lägger dom i en fin hög. Som ni vet finns det inga människor här nu så det måste vara ett djur, men varför? ...

Av Anita - Onsdag 12 sept 09:53

Igår när jag vaknade till en mulen dag och eftersom jag hela sommaren sagt att jag ska putsa fönster när det inte går att vara ute så var det bara att sätta igång. Jag har inte putsat fönster på flera år. Ytterligare en sak jag skulle göra när jag bl...

Av Anita - Söndag 9 sept 07:55

  Herrarna i hagen vandrar omkring och mumsar och ser ut att ha det riktigt bra.   Katten Morris sitter och solar sig.   I flera dagar har jag varit helt ensam i Paradiset Fisksjön. Till slut lessnade jag på tystnaden och åkte till Hamm...

Av Anita - Torsdag 6 sept 09:43

Så har jag fått lite mer sällskap i ensamma Fisksjön. 13 fårpojkar har kommit för att göra mig sällskap.   Dom är precis som vilka pojkar som helst, dom tuggar och äter och rätt som det är så slåss dom. Dom går i flock hela tiden och sover till ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se