Direktlänk till inlägg 26 december 2017

ÄNTLIGEN JUL

Av Anita - 26 december 2017 16:48 

Egentligen gillar jag tiden före jul bäst. Jag gillar att skriva julkort och få julkort. Jag gillar att pynta och laga  mat men inte att baka men så blev jag förkyld och snorig och tappade gnistan. 


Sonen kom till slut efter förseningar och borttappade väskor. Till slut sent på kvällen kom väskorna och han slapp gå omkring i gamla lumpor som han lämnat här. Fast här kan man gå i gamla lumpor. Det gör jag ju alltid och vem bryr sig.


Fredagen for vi till Hammarstrand för att handla och äta lunch med DansBritt.

Sedan skulle vi hämta julgranen på Stedesbacken men det gick inte alls bra. Sonen körde fast med fyrhjulingen och vi fick överge tanken och pulsa i snön ner till sjön och ta reservgranen fast den var både liten och ful.

 

Så klädde vi den men jag kunde bara använda en tredjedel av mitt pynt för granen var så liten men så fick det bli. Saker och ting går väldigt sällan efter planerna. Det är någonting man fått lära sig av livet om man inte lärt sig något annat.

 

Som vanligt är strax före jul kom DansAnn med hemgjord senap och glögg och det var så trevligt att träffa henne och det tyckte hunden Jack också.


Lördagen fixade vi med mat, griljerade skinka och Sonens kompis M kom och Broder B med familj kom. Broder B:s dotter kom med en massa mat hon gjort. Det var siller och senap och grisfötter och godis och kakor, jag vet inte allt.

Vilken tur nu när jag kände mig risig och orkeslös.

 

På kvällen var vi borta hos Broder B och spelade bingolotto och så gick den dagen.


Så blev det julafton och det var det vackraste julväder det varit på länge. Bara någon grad kallt och ingen blåst och ingen snö.


Vi blev 15 personer på kvällen och de flesta kom till Kalle Anka. Skåningarna gjorde långkål och brunkål och som vanligt hade TuppOla gjort älgkalvsylta och hans fjälla hade gjort brynost. Sofiepropp hade också gjort godis och oj vad vi åt.

 

 

Så blev det julklappar och ris alla malta och kaffe och mandelmusslor.

 

Ja det blev en riktigt trevlig kväll.

En del av oss slutade kvällen med att åka ner på byn och gå i gamla kyrkan. Förr åkte vi spark ner där men man blir ju latare och latare med åren så vi tog bilen. Det är mysigt att sitta där och lyssna till musiken och gå ner i varv.


Igår var det disken och stöket som gällde och frampå eftermiddagen åt vi dansk fläskastek med brysselkål och rödkål med Broder B och gänget. Fläsksteken var helt underbar och jag åt faktiskt två portioner och det gör jag aldrig.

 

Lille Liam hade fått en gitarr och hans morbror lärde honom de första grunderna.


Idag har Liam och jag sett på film och ätit ris alla malta och choklad och druckit  julmust medan killarna varit ute och stökat med skotrar och fyrhjulingar. Det ska bli en massa snö sägs det så det gäller att ha grejorna klara. Det var faktiskt 17 grader imorse och då brukar det inte snöa men så konstigt som allt är nu för tiden så vet man ju aldrig.


Dagens ord:  I år kom det ingen tomte men vi fick julklappar ändå. Konstigt. Men .....som lille Liam sa för något år sedan Jag har slutat be tomten om julklappar, det är mycket säkrare att be morfar.


 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

26 december 2017 17:39

Vilken härlig jul du fick och så mycket mat ni hade, men så blir det ju när man är många som hjälps åt. Och att till och med vädret skötte sig var ju inte illa. Här finns det inte en gnutta till julkänsla när man tittar ut. I dag har vi haft 6 plusgrader.
Ha en riktigt god fortsättning!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Soldansare

Soldansare

26 december 2017 18:29

Vilken mysig jul du verkar ha haft. Här har det också varit trevligt men jag vet inte om det har varit någon julfrid direkt. Vi har åkt fram och tillbaka och ätit och öppnat julklappar i ett rasande tempo. I morgon ska jag börja jobba igen, så då kanske det blir lite lugnare. :D
En god fortsättning!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
ibod11

ibod11

26 december 2017 21:52

Full rulle hos dig hela julen och massor med folk, mat och andra trevliheter :D Kul att det blev så bra med allt :D

http://ibod11sblog2.wordpress.com

 
Göran

Göran

26 december 2017 22:44

"Är´nt´e kônstut"... Att hur spretig och ful granen än är så blir den vacker när den är klar. Jag har också flera ggr drabbats av att få nöja mig med tredje eller fjärde valet. Men med lite ljus, glitter och diverse tingel-tangel så blir den vacker ändå.
Ingen gran alls här hos mig FAST dotras kattoxe är utlånad. Men jag har sagt att först när jag VET att mitt hem är kattfritt för gott ska jag ha julgran igen! Och då snackar vi INTE plastgran för då är jag hellre utan!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Tezz på Andromeda

Tezz på Andromeda

27 december 2017 10:43

Du ser ut att ha haft en härlig jul med trevligt sällskap och godsaker i massor. Fina Jack ser ut att trivas också ;)

http://www.sailaway.bloggplatsen.se

 
Åke

Åke

27 december 2017 15:47

Det vart väl en fin jul för er alla 😊 Bra med mat och vad roligt med så många människor 👍 Tomten då? Ingen sådan på besök? I Tynderö dök han allt upp 👍

http://www.nacka144.se

 
Äppelblom

Äppelblom

27 december 2017 16:13

En så'n trevlig jul du har haft. Det har jag också haft med barn och barnbarn.
Jag önskar dig god fortsättning och ett Gott Nytt År!
* Inga *

http://skogsvandring.blogspot.com

 
Ann

Ann

27 december 2017 16:15

God fortsättning på Julen Anita! Va kul att ses och surra en stund! Ser att det är glädje och samvaro som gäller i Fisksjön! Samma här ! Och vintern är ju för underbar nu! Idag har det varit sparkåkning! Så fint före! Må så gott! hälsa alla!

http://dansann.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 4 dec 09:19

Jag tycker mest om morgonen. När jag vaknar och det håller på att ljusna. Kroppen känns mjuk och varm och aldrig är flanelltäcket så skönt som just då. Jag tänker nästan alltid på hur skönt det är att inte behöva kliva upp utan kan ligga och dra mig....

Av Anita - Måndag 2 dec 12:34

Medan köttbullarna steks i ugnen ska jag passa på att blogga lite grann. Fin dag idag också så jag ska nog gå ut en sväng sedan jag stökat med det jag tänkt.   Nu har det varit första advent och jag hör hur folk börjar stöka med allt innan jul...

Av Anita - Lördag 30 nov 11:05

  Visst vaknade jag till att det hade snöat men jag kan stå ut med det om det bara är så här lite så jag inte behöver skotta.    Det var soligt och 13 grader kallt men inte en vindpust. I snön syntes spår efter massor av rådjur som varit fram...

Av Anita - Torsdag 28 nov 08:09

  Nu har jag försökt att göra det lite mera ombonat och lite juligt. Det finns ju en baksida. Till slut måste man städa hur ogärna man vill. Nåja jag fuskar ju lite grann och struntar i att putsa fönster men att byta gardiner bär med sig en massa ...

Av Anita - Söndag 24 nov 11:54

Onsdagen var det en liten glimt av solen men sedan har det varit bara mörker och regn. Jag som hatar snön är ju lite glad för regnet men jag verkar vara ganska ensam om att vara så.    Innerligt glad över att jag är pensionär och kan göra det j...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se