Direktlänk till inlägg 29 december 2017

INSNÖADE IGEN

Av Anita - 29 december 2017 14:45

 

jAHA,då är vi insnöade igen och de planer vi hade blev om intet.

Det har snöat nu i två dagar och ni kan tro att jag är glad att jag har Sonen här så att jag slipper skotta.


I morse vaknade jag av kaffelukt och insåg att jag inte har haft något luktsinne sista veckan. Nu när jag gick in i vardagsrummet kände jag lukten av julgranen och pepparkakan och då förstod jag varför jag inte haft någon riktig julkänsla. Juldofterna är ju halva känslan och när man inte har den så är det inte riktigt som det ska.


Bror B:s fru hade tänkt åka till Alnön och hälsa på idag men som sagt. Vi är instängda och plogbilen har inte kommit ännu. Sonen och jag hade tänkt åka till Hammarstrand och äta pizza och skippa julmaten för en dag men så blev det inte.


Dom som är från Skåne tycker att det är mysigt och vackert med snön och vältrar sig gärna i den och åker skoter och vet ni vad dom gjorde.

 

Lekte med hunden Jack som är alldeles salig när han får busa i snön.

 

Jo dom grävde sig en snögrotta och tog dit en fäll och skulle sitta där inne och fika.

 

Det gick bra för nästan alla att komma in i grottan men Broder B:s fru hade lite skräck för trånga utrymmen.

 

Hon kröp in men fick panik och Broder B fick dra ut henne.

 

Lille Gullige Liam trivdes bra i grottan och sken som en sol.

Så gick vi in i mitt hus och åt mackor och drack kaffe och värmde oss och innan det blev mörkt (Det blir det fort nu) tog jag med Jack på en skogspromenad.

 

Kinabrors traktorer är nästan helt försvunna i snön.

 

Vinglade iväg på skoterspåren som inte är något vidare att gå på. Dom är inte hårda utan rätt vad det är så far en fot igenom och man trillar nästan men man måste ju ut. Hade det inte varit så´mycket snö skulle jag skottat fram bastun och ta ett bad men jag ids inte. Tror jag tappar i ett bad istället. Jag har fått massor med badskum i olika dofter och nu när jag kan känna dofterna blir det bra.


Istället för pizza får det bli fläsk med löksås till middag för julmaten är man ju less på som sagt. Nu har snart det här året gått och egentligen tänkte jag skriva om året som var, men det är inte så mycket att orda om egentligen, så det får bli en annan dag. Hoppas bara att det inte blir mer snö nu för säga vad man vill.


Dagens ord: Snön gör sig bäst på julkort.

 
ANNONS
 
ibod11

ibod11

29 december 2017 18:54

Du har rätt i att vi sörlänningar nog gillar snön mer än de som måste slita med den. Om jag flyttar upp igen ska jag ha en lägenhet med fin utsikt och slippa all snöhantering :)
Mysigt med en snögrotta. Sådana byggde pappa åt oss barn när vi var små och vi försökte också bygga dem åt våra barn. Men numera skulle jag nog hellre vänta utanför ;)
Nu har nog snöplogen varit hos dig så kanske kan du ta dig till det du hade tänkt dig nu i stället :D

http://ibod11sblog2.wordpress.com

 
Ingrid

Ingrid

29 december 2017 19:32

Oj, oj att ni har fått så mycket snö! Här är det ännu gröna gräsmattor som gäller och det kan nog alla som gillar vinter är lite tråkigt, men jag är tacksam så länge man kan ta sig fram utan att vara rädd för att halka.
Ha ett gott slut på 2017 och ett riktigt Gott nytt år!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Åke

Åke

29 december 2017 20:51

Sicket elände 😡 Ja vägarna är nog bara farbara presis idag här ute mot ön... bussarna stod igår och det gick taxi istället. Hur E14 och 86 ser ut vet jag inte... men man ska nog ta sig en funderare om man ska ut. 4W drive är nog säkrast om man verkligen måste fram.

http://www.nacka144.se

 
Anki

Anki

30 december 2017 09:09

Härligt att se att du har sällskap och hjälp med skottning! klart skåningarna älskade att leka i snön - där nere är det ju oftast inte så mycket att man kan gräva sig en grotta :)
Så bra att ditt luktsinne kommit tillbaka - tänk så mycket vi upplever med luktsinnet.
Önskar dig ett gott slut på detta året och ett Gott Nytt År!

http://https://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Soldansare

Soldansare

31 december 2017 10:22

Oj, vilken mysig snökoja! Men jag hade nog också tyckt att det var lite läskigt att krypa in i den. Och inte vill jag vara insnöad heller.
Ett hjärtinnerligt gott nytt år önskar jag dig och kommer det ann på mig kommer vi att ses i blogglandet hela nästa år!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
CS

CS

31 december 2017 10:45

Tittar in och önskar dig ett Gott slut och ett Gott Nytt År
Kram ( korpunge )

http://https://tjorvlisa.bloggo.nu

 
Göran

Göran

Onsdag 3 jan 11:12

"Snö gör sig bäst på julkort" var nog det klokaste visdomsord du nånsin haft på bloggen, tror jag. DET ska jag lägga på minnet! God fortsättning på 2018!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 15 mars 09:34

Det är ljuset. Solen på nysnö så ljust så det sticker i ögonen. Första talgoxekvitter från björken. Sitta i solen på Kinabrors förstutrapp och känna solen värma i ansiktet och höra hur det droppar från taket. Visserligen kallt på morgonen men s...

Av Anita - Måndag 12 mars 10:37

Lördagen vaknade jag till att solen fullkomligt strålade ner och inte en vindpust rörde sig. Ganska omedelbart bestämde vi oss för att lunchen skulle ätas nere vid strandstugan för första gången i år.   Väntade på att TuppOla och SofePropp sku...

Av Anita - Lördag 10 mars 10:13

Det snöade och snöade. Kinabror skottade och skottade. Onsdag kväll var det dags att hämta tredje omgången skåningar, den här gången Kinabrors äldsta dotter och hennes sonl. Vi åkte till Bräcke för att hämta vid tåget och snön yrde. Hälsade på ho...

Av Anita - Onsdag 7 mars 11:15

Nog är det konstigt att man blir så beroende av mobiltelefon och mobilt bredband. Man sitter här och tycker att man inte bryr sig så mycket men när det plötsligt inte går att ringa eller gå in på datorn inser man hur bortskämd man blivit. Måndag morg...

Av Anita - Fredag 2 mars 09:26

  Jag förstod det genast jag vaknade. Jag förstod det när katten kröp ner under täcket och vägrade kliva upp. Jag förstod att det var årets kallaste dag fast det faktiskt är mars nu. Det borde vara en vårvintermånad och visst, ljuset finns här...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se