Direktlänk till inlägg 29 december 2017

INSNÖADE IGEN

Av Anita - 29 december 2017 14:45

 

jAHA,då är vi insnöade igen och de planer vi hade blev om intet.

Det har snöat nu i två dagar och ni kan tro att jag är glad att jag har Sonen här så att jag slipper skotta.


I morse vaknade jag av kaffelukt och insåg att jag inte har haft något luktsinne sista veckan. Nu när jag gick in i vardagsrummet kände jag lukten av julgranen och pepparkakan och då förstod jag varför jag inte haft någon riktig julkänsla. Juldofterna är ju halva känslan och när man inte har den så är det inte riktigt som det ska.


Bror B:s fru hade tänkt åka till Alnön och hälsa på idag men som sagt. Vi är instängda och plogbilen har inte kommit ännu. Sonen och jag hade tänkt åka till Hammarstrand och äta pizza och skippa julmaten för en dag men så blev det inte.


Dom som är från Skåne tycker att det är mysigt och vackert med snön och vältrar sig gärna i den och åker skoter och vet ni vad dom gjorde.

 

Lekte med hunden Jack som är alldeles salig när han får busa i snön.

 

Jo dom grävde sig en snögrotta och tog dit en fäll och skulle sitta där inne och fika.

 

Det gick bra för nästan alla att komma in i grottan men Broder B:s fru hade lite skräck för trånga utrymmen.

 

Hon kröp in men fick panik och Broder B fick dra ut henne.

 

Lille Gullige Liam trivdes bra i grottan och sken som en sol.

Så gick vi in i mitt hus och åt mackor och drack kaffe och värmde oss och innan det blev mörkt (Det blir det fort nu) tog jag med Jack på en skogspromenad.

 

Kinabrors traktorer är nästan helt försvunna i snön.

 

Vinglade iväg på skoterspåren som inte är något vidare att gå på. Dom är inte hårda utan rätt vad det är så far en fot igenom och man trillar nästan men man måste ju ut. Hade det inte varit så´mycket snö skulle jag skottat fram bastun och ta ett bad men jag ids inte. Tror jag tappar i ett bad istället. Jag har fått massor med badskum i olika dofter och nu när jag kan känna dofterna blir det bra.


Istället för pizza får det bli fläsk med löksås till middag för julmaten är man ju less på som sagt. Nu har snart det här året gått och egentligen tänkte jag skriva om året som var, men det är inte så mycket att orda om egentligen, så det får bli en annan dag. Hoppas bara att det inte blir mer snö nu för säga vad man vill.


Dagens ord: Snön gör sig bäst på julkort.

 
 
ibod11

ibod11

29 december 2017 18:54

Du har rätt i att vi sörlänningar nog gillar snön mer än de som måste slita med den. Om jag flyttar upp igen ska jag ha en lägenhet med fin utsikt och slippa all snöhantering :)
Mysigt med en snögrotta. Sådana byggde pappa åt oss barn när vi var små och vi försökte också bygga dem åt våra barn. Men numera skulle jag nog hellre vänta utanför ;)
Nu har nog snöplogen varit hos dig så kanske kan du ta dig till det du hade tänkt dig nu i stället :D

http://ibod11sblog2.wordpress.com

 
Ingrid

Ingrid

29 december 2017 19:32

Oj, oj att ni har fått så mycket snö! Här är det ännu gröna gräsmattor som gäller och det kan nog alla som gillar vinter är lite tråkigt, men jag är tacksam så länge man kan ta sig fram utan att vara rädd för att halka.
Ha ett gott slut på 2017 och ett riktigt Gott nytt år!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Åke

Åke

29 december 2017 20:51

Sicket elände 😡 Ja vägarna är nog bara farbara presis idag här ute mot ön... bussarna stod igår och det gick taxi istället. Hur E14 och 86 ser ut vet jag inte... men man ska nog ta sig en funderare om man ska ut. 4W drive är nog säkrast om man verkligen måste fram.

http://www.nacka144.se

 
Anki

Anki

30 december 2017 09:09

Härligt att se att du har sällskap och hjälp med skottning! klart skåningarna älskade att leka i snön - där nere är det ju oftast inte så mycket att man kan gräva sig en grotta :)
Så bra att ditt luktsinne kommit tillbaka - tänk så mycket vi upplever med luktsinnet.
Önskar dig ett gott slut på detta året och ett Gott Nytt År!

http://https://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Soldansare

Soldansare

31 december 2017 10:22

Oj, vilken mysig snökoja! Men jag hade nog också tyckt att det var lite läskigt att krypa in i den. Och inte vill jag vara insnöad heller.
Ett hjärtinnerligt gott nytt år önskar jag dig och kommer det ann på mig kommer vi att ses i blogglandet hela nästa år!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
CS

CS

31 december 2017 10:45

Tittar in och önskar dig ett Gott slut och ett Gott Nytt År
Kram ( korpunge )

http://https://tjorvlisa.bloggo.nu

 
Göran

Göran

3 januari 2018 11:12

"Snö gör sig bäst på julkort" var nog det klokaste visdomsord du nånsin haft på bloggen, tror jag. DET ska jag lägga på minnet! God fortsättning på 2018!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Av Anita - Tisdag 5 mars 13:00

  Nästan lika lat som katten har jag varit sista veckan. Kinabror och jag har tittat på skidskytte och det har varit mycket sånt. Jag gillar ju inte sport men just skidskytte och Vasaloppet vill jag titta på.   Vasaloppet föresten är ju något ...

Av Anita - Tisdag 27 feb 10:01

  Nu har jag inte skrivit på ett tag för nu har den tid kommit som kallas för vårvinter Det är nu det är kallt på nätterna och solen börjar värma. Det är nu vi börjar ha folk som kommer hit. Det är då jag har mycket att göra.   Det är nu vi...

Av Anita - Torsdag 22 feb 08:31

  När man nästan gett upp hoppet så kommer en sådan sagolik dag som man glömt att det kan bli fast det är vinter. Bara någon grad kallt. Solsken hela dagen. Fågelkvitter    Måndagen var det tovningskurs och vi har gjort ganska många fåglar....

Av Anita - Söndag 18 feb 09:27

  Nu kommer Kinabrors son med familj, frun, tre barn och två hundar. Kinabror har eldat i sommarstugan. Det lyser välkomnande i alla fönster. Vägen och gårdsplanen är skottad. Vattnet fungerar och brasan är tänd. Älggrytan och potatisen puttra...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards