Direktlänk till inlägg 29 december 2017

INSNÖADE IGEN

Av Anita - 29 december 2017 14:45

 

jAHA,då är vi insnöade igen och de planer vi hade blev om intet.

Det har snöat nu i två dagar och ni kan tro att jag är glad att jag har Sonen här så att jag slipper skotta.


I morse vaknade jag av kaffelukt och insåg att jag inte har haft något luktsinne sista veckan. Nu när jag gick in i vardagsrummet kände jag lukten av julgranen och pepparkakan och då förstod jag varför jag inte haft någon riktig julkänsla. Juldofterna är ju halva känslan och när man inte har den så är det inte riktigt som det ska.


Bror B:s fru hade tänkt åka till Alnön och hälsa på idag men som sagt. Vi är instängda och plogbilen har inte kommit ännu. Sonen och jag hade tänkt åka till Hammarstrand och äta pizza och skippa julmaten för en dag men så blev det inte.


Dom som är från Skåne tycker att det är mysigt och vackert med snön och vältrar sig gärna i den och åker skoter och vet ni vad dom gjorde.

 

Lekte med hunden Jack som är alldeles salig när han får busa i snön.

 

Jo dom grävde sig en snögrotta och tog dit en fäll och skulle sitta där inne och fika.

 

Det gick bra för nästan alla att komma in i grottan men Broder B:s fru hade lite skräck för trånga utrymmen.

 

Hon kröp in men fick panik och Broder B fick dra ut henne.

 

Lille Gullige Liam trivdes bra i grottan och sken som en sol.

Så gick vi in i mitt hus och åt mackor och drack kaffe och värmde oss och innan det blev mörkt (Det blir det fort nu) tog jag med Jack på en skogspromenad.

 

Kinabrors traktorer är nästan helt försvunna i snön.

 

Vinglade iväg på skoterspåren som inte är något vidare att gå på. Dom är inte hårda utan rätt vad det är så far en fot igenom och man trillar nästan men man måste ju ut. Hade det inte varit så´mycket snö skulle jag skottat fram bastun och ta ett bad men jag ids inte. Tror jag tappar i ett bad istället. Jag har fått massor med badskum i olika dofter och nu när jag kan känna dofterna blir det bra.


Istället för pizza får det bli fläsk med löksås till middag för julmaten är man ju less på som sagt. Nu har snart det här året gått och egentligen tänkte jag skriva om året som var, men det är inte så mycket att orda om egentligen, så det får bli en annan dag. Hoppas bara att det inte blir mer snö nu för säga vad man vill.


Dagens ord: Snön gör sig bäst på julkort.

 
ANNONS
 
ibod11

ibod11

29 december 2017 18:54

Du har rätt i att vi sörlänningar nog gillar snön mer än de som måste slita med den. Om jag flyttar upp igen ska jag ha en lägenhet med fin utsikt och slippa all snöhantering :)
Mysigt med en snögrotta. Sådana byggde pappa åt oss barn när vi var små och vi försökte också bygga dem åt våra barn. Men numera skulle jag nog hellre vänta utanför ;)
Nu har nog snöplogen varit hos dig så kanske kan du ta dig till det du hade tänkt dig nu i stället :D

http://ibod11sblog2.wordpress.com

 
Ingrid

Ingrid

29 december 2017 19:32

Oj, oj att ni har fått så mycket snö! Här är det ännu gröna gräsmattor som gäller och det kan nog alla som gillar vinter är lite tråkigt, men jag är tacksam så länge man kan ta sig fram utan att vara rädd för att halka.
Ha ett gott slut på 2017 och ett riktigt Gott nytt år!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Åke

Åke

29 december 2017 20:51

Sicket elände 😡 Ja vägarna är nog bara farbara presis idag här ute mot ön... bussarna stod igår och det gick taxi istället. Hur E14 och 86 ser ut vet jag inte... men man ska nog ta sig en funderare om man ska ut. 4W drive är nog säkrast om man verkligen måste fram.

http://www.nacka144.se

 
Anki

Anki

30 december 2017 09:09

Härligt att se att du har sällskap och hjälp med skottning! klart skåningarna älskade att leka i snön - där nere är det ju oftast inte så mycket att man kan gräva sig en grotta :)
Så bra att ditt luktsinne kommit tillbaka - tänk så mycket vi upplever med luktsinnet.
Önskar dig ett gott slut på detta året och ett Gott Nytt År!

http://https://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Soldansare

Soldansare

31 december 2017 10:22

Oj, vilken mysig snökoja! Men jag hade nog också tyckt att det var lite läskigt att krypa in i den. Och inte vill jag vara insnöad heller.
Ett hjärtinnerligt gott nytt år önskar jag dig och kommer det ann på mig kommer vi att ses i blogglandet hela nästa år!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
CS

CS

31 december 2017 10:45

Tittar in och önskar dig ett Gott slut och ett Gott Nytt År
Kram ( korpunge )

http://https://tjorvlisa.bloggo.nu

 
Göran

Göran

Onsdag 3 jan 11:12

"Snö gör sig bäst på julkort" var nog det klokaste visdomsord du nånsin haft på bloggen, tror jag. DET ska jag lägga på minnet! God fortsättning på 2018!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 13 dec 08:00

  När det var fullt med snö i träden sa pappa att det var jullorv och då skulle det bli långvarig kyla och så blev det. I morse var det 24 grader kallt och det var kallt inne.    Plogbilen kom i alla fall i förrgår kväll så igår kunde jag ta...

Av Anita - Måndag 10 dec 06:56

  Söndagsmorgon och jag hade tänkt göra köttbullar och plocka lite lätt men när jag tittar ut så förstår jag att det ska bli andra bullar minsann. Det hade snöat och snöat. Katten Morris vände när han gick ut på bron och jag kände hur humöret sjön...

Av Anita - Fredag 7 dec 16:18

Vaknade till att katten Morris satt på min mage och klappade mig på näsan med tassen. Det var mörkt och jag var trött och mätt efter gårdagens julbord på PRO.   Nu ska vi ta dagarna i tur och ordning och inte virra till det som jag har en förmåga a...

Av Anita - Onsdag 5 dec 15:56

  Så sitter han där, ensam framför sin eld mitt i skogen. Sitter där och suckar och minns. Han är inte särskilt gammal, bara så där 100 år så minnet är det inget fel på.   Han minns när han var en viktig kraft på gården. Hur han gick runt ...

Av Anita - Tisdag 4 dec 09:22

Jag bakar inte. Jag städar inte, men oj vad jag gillar att pynta och gräva i alla mina oändliga lådor med julsaker, en del så gamla så dom nästan ramlar sönder. Visst fanns det tider då jag gjorde hela land med pepparkakshus och bakade pepparkakor ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se