Direktlänk till inlägg 2 januari 2018

KALLASTE SOMMAREN SEDAN SLUTET PÅ 1800-TALET

Av Anita - 2 januari 2018 08:55

Så är det dags att sammanfatta skitåret 2017.

 

Nu på nya årets första dagar sitter jag och tittar ut på gryningen och snön och på amaryllisen som slog ut lagom till nyårsaftonen. Det har varit ett skitår men jag ska försöka att inte förfalla i bara negativa saker för trots i allt det grå och trista och svarta så fanns det några ljusglimtar också.


Sommaren har jag alltid stora förväntningar på för även om jag inte kan åka på semester så kan man ha det bra här i Fisksjön. Man kan bada och åka ut på sjön och sola på bryggan och se semesterfolket komma. Man kan grilla och ha fester och se på blommor och fåglar. *Dock inte den här sommaren.

Vårskriket hjälpte inte ett endaste dugg.

 

Det var sommaren när svalorna flyttade söderöver redan i slutet av juli.

Det var sommaren då det knappt fanns en fjäril. Dom som brukar landa på mina axlar och händer och fladdra omkring bland blommorna.

Det var sommaren då det blåste iskalla vindar så gott som varje dag.

Det var sommaren då fröna inte kom upp ur jorden. Inte en ringblommor och vallmo orkade blomma. Det enda som växte bra var potatisen och persiljan.

 

Fisken nappade inte så det blev dåligt med rökt abborre den här sommaren och gångerna vi grillade var få.

Midsommar blev det förstås och det regnade inte förrän framåt kvällen.

 

Visst kom det folk och hälsade på men inte lika många som det brukar. Ingen av mina bloggvänner dök upp det här året.


Semester: Jag kom inte iväg någonstans. Det längsta var till Östersund och Alnön. En del tycker att jag bor på ett ställe där man inte behöver semester. Det är ju hit folk far på semester men även jag behöver lite omväxling ibland men tyvärr blev det inte så.


 

Det blev bara tre dansar den här sommaren. Så lite har jag aldrig dansat.

Dessutom regnade en kväll bort och den andra var det säkert dubbelt så många kvinnor som män och i den tävlan står  sig en gammal kärring som jag sig slätt. Det var bara Björnlogen som var sig likt och där fick man minsann inte stå och glo utan jag dansade och log och var fullständigt lycklig. men underbart är kort och trist varar länge.


Hälsan: Nja inte var det bra heller. Hade jag inte ont i mitt skadade knä så råkade jag dra på mig tennisarmbåge lagom till snöskottning började. Dessutom har jag linkat omkring för smärta i en fot som inte vill släppa. Trött och energilös har jag dessutom varit.

Skinnet hänger som på en gammal elefant och jag ser ut som själva faan så nog märker man att man håller på att bli gammal och eländig alltid. Känner mig osynligare än vanligt men det är kanske tur det.


Ekonomin: Inte är det pengar över till semester eller andra utsvävningar men jag har i alla fall inte haft sönder bilen eller tänderna eller andra oväntade utgifter och då får man väl vara nöjd. Det har minsann varit tider då allt gått sönder hela tiden.


Nyårslöften brukar alltid bli att lära mig något nytt varje år eller göra något jag inte gjort förut. Iår blev det dåligt med det. Ingen kurs har jag gått på och det enda nya jag gjort är att vara kyrkoguide på Gamla kyrkan ett par dagar.

 

Nu ska jag väl försöka med något positivt i alla fall. Det fanns ju ljusglimtar i alla fall. Några marknader. midsommarfest surströmmingsskiva, kräftskiva och julafton och nyårsfest. Sommarcafe och besök av vänner och släktingar.

 

Två veckor av lyckliga stunder mitt i vinterkylan. Vintern har jag inte skrivit något om men jag kan bara säga att jag är glad att jag har haft Sonen här när snön vräkte ner som mest och för att inte tala om AMV.S Gubbe som skottat åt mig. Så mycket snö som iår har jag nog aldrig sett på många år och jag hatar snö för nu är man fången och kan inte gå någonstans. Två gånger har vi varit instängda för att inte plogbilen kommit. Attans attans för snö.



Nu hoppas jag att 2018 blir ett bättre år med dans, bad, fjärilar och fåglar och roliga fester. Hoppas att jag och dom runt mig får vara friska och att det blir mycket skratt och glädje och att det inte ska falla en enda snöflinga till. Helst av allt skulle jag vilja göra någon liten resa för att få ny inspiration  och energi. 

 

Nu önskar jag er alla ett riktigt gott nytt år och må solen skina över er och livet fylls med skratt och glädje.


Dagens ord: Det är ingen ide att ge nyårslöften man håller dom bara några dagar.


 
 
Andy

Andy

2 januari 2018 09:47

Jag hoppas verkligen på en varmare och soligare sommar i år! Annars flyttar jag :-)

http://www.pargagrekland.se

 
ibod11

ibod11

2 januari 2018 15:17

Jag håller tummarna för att du får ett mycket bättre 2018 :D

http://ibod11sblog2.wordpress.com

 
Anki

Anki

3 januari 2018 06:03

Du har ändå hunnit med mycket under året som gått.
Hoppas på en soligare och varmare sommar i år ... och fler tillfällen att dansa.

http://https://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Ingrid

Ingrid

3 januari 2018 17:02

Vi får hoppas att sommaren 2018 blir finare. Visserligen kan man ta vara på de fina stunderna och dagarna när man är pensionär, men nog skulle det vara skönt med lite mera sol och värme.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Soldansaren

Soldansaren

3 januari 2018 19:30

Du hade i alla fall en väldigt fin kofta på dig när du skrek vårskriket. Men jag önskar dig en resa detta år, det gör jag verkligen. Du bor ju verkligen vackert och när du visar bilder från era fester ser det så trevlig ut. Men att komma bort och se något annat är ju alltid inspirerande, och inspirerad behöver man bli ibland, även om man till vardags bor i paradiset Fisksjön

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Av Anita - Tisdag 5 mars 13:00

  Nästan lika lat som katten har jag varit sista veckan. Kinabror och jag har tittat på skidskytte och det har varit mycket sånt. Jag gillar ju inte sport men just skidskytte och Vasaloppet vill jag titta på.   Vasaloppet föresten är ju något ...

Av Anita - Tisdag 27 feb 10:01

  Nu har jag inte skrivit på ett tag för nu har den tid kommit som kallas för vårvinter Det är nu det är kallt på nätterna och solen börjar värma. Det är nu vi börjar ha folk som kommer hit. Det är då jag har mycket att göra.   Det är nu vi...

Av Anita - Torsdag 22 feb 08:31

  När man nästan gett upp hoppet så kommer en sådan sagolik dag som man glömt att det kan bli fast det är vinter. Bara någon grad kallt. Solsken hela dagen. Fågelkvitter    Måndagen var det tovningskurs och vi har gjort ganska många fåglar....

Av Anita - Söndag 18 feb 09:27

  Nu kommer Kinabrors son med familj, frun, tre barn och två hundar. Kinabror har eldat i sommarstugan. Det lyser välkomnande i alla fönster. Vägen och gårdsplanen är skottad. Vattnet fungerar och brasan är tänd. Älggrytan och potatisen puttra...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards