Direktlänk till inlägg 10 januari 2018

FUNDERINGAR PÅ VINTERNS KALLASTE DAG

Av Anita - 10 januari 2018 10:26

 

22 grader kallt. Kände det redan när jag vaknade och katten Morris vägrade kliva upp. Katter är kloka djur som vet när det är meningen att man ska ligga kvar i sängvärmen.

Nåja, jag kliver i alla fall upp och eldar i spisen och kokar mitt kaffe och sitter och funderar på saker och ting. Jag ska börja vattengympan idag och förstår att jag måste sätta på motorvärmaren på bilen och tar på mig kläder och går ut. Då har dörrarna frusit igen och då slår mitt dåliga humör till och därför skriver jag den här gräsliga bloggen.


Det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder: Skitsnack, när det är över 20 grader går det inte att klä sig så man inte fryser. Det vet jag som vet hur händer och fötter och ansiktet blir iskallt och öronen ska vi inte prata om. Jag har frusit dom för länge sedan och så fort det blir kallt så blir dom röda och värker som sjutton.

 

Så kom inte och surra om kläder och kyla.


Morgonstund har guld i mund: 

Va då, inte har jag sett något guld varken i mun eller någon annan stans. Vafför tror man att det är så duktigt och fint att kliva upp tidigt på+ morgonen. När det är som mest mörkt och kallt då ska man upp istället för att följa ljuset som djuren och naturen gör.


Så var det det där att Man ska leva i nuet. Det heter ju något finare på latin Carpe diem eller vad det nu var.

Vad vore livet om man inte hade sina drömmar och sina minnen utan bara skulle leva i nuet.


Nu när jag sitter här och småfryser och det jag tänkt göra idag kanske inte blir av, kan jag inte få upp bildörren så kan jag inte hämta motorvärmarsladden och inte få igång bilen och inte komma iväg på det jag tänkt. Om jag skulle leva i nuet just i denna dag då skulle det ju vara själva faaaaan.


Så till slut. 

Man styr sitt eget liv. Tror man kanske,

Det är naturen som styr ens liv  och pengarna. Tro inte annat. Vad har man sätta emot stormen. snön, kylan, åskan och regnet. Vi människor tycks tro att vi har kontroll men tro mig. det har vi inte. Ha, styr sitt liv, pytt skit i pannkakan, möjligen styr jag att jag vill koka mig en kopp kaffe till men......tänk om kaffet är slut och pengarna är slut. Så var det med den kontrollen.

Naturen, pengarna och andra människor styr ens liv. Att man har en valmöjlighet kan så vara men troligen så är det för sent. Ok kom inte och säg något dumt som tex Det är aldrig för sent.  Jag kan verkligen räkna upp minst 50 saker som det är för sent med så det så.

 

Dagens ord: Man kan aldrig räkna med att det blir som man tänkt och för att gjuta lite olja på upprörda sinnet så måste jag erkänna att bakom molnen lyser alltid solen och om jag satt på ett flyg till ett varmare land så skulle jag se det när vi kom ovanför molnen. 

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

10 januari 2018 15:18

Man kan aldrig var säker på att det går som man tänkt sig. Jag kunde inte komma in i förrådet häromdagen, för dörren var tillfrusen, men i dag hade den töat upp.
I morgon ska jag åka till Visby och besikta bilen, så jag får väl gå ut och kolla att det går att få upp garagedörren, för det låset brukar också frysa till.
Kram,Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
ibod11

ibod11

10 januari 2018 18:29

Jag borde kanske inte skriva en kommentar till det här inlägget för du har kanske förstått nu att jag är en obotlig optimist och det är självklart jobbigt att få positiva floskler kastade efter sig när man mår som du. Jag nöjer mig med att sända dig värmande tankar och en önskan om att det blir en tidig vår. Det har faktiskt hänt förut att plusgrader och töväder har kommit redan i januari :)

http://ibod11sblog2.wordpress.com

 
Soldansaren

Soldansaren

10 januari 2018 20:33

Nej, varför ska det vara så fint att gå upp tidigt på morgnarna. Det har jag aldrig begripit. Och varför måste man bli betraktad som om man inte är riktigt vuxen om man sover till 9 när man är ledig. Varför i allsin dar ska jag upp klockan 6 om jag inte måste jobba?
Och som du skriver, ibland måste man leva i framtiden för att härda ut. Snart är det vår, snart är det vår, snart, snart.
PS! Hoppas att du kom iväg till vattengympan

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Anki

Anki

11 januari 2018 07:37

Ibland skiter det sig så att säga ... och jag gillar inte heller kylan! Jag fryser sällan, för riktig vinterkyla är verkligen sällsynt här, men jag blir riktigt frustrerad när jag inte kommer in i bilen.
Fint eller inte så vaknar jag tidigt på morgnarna - kan inte rå för det. Hoppas du kom iväg till vattengympan trots allt!

http://https://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Karin

Karin

11 januari 2018 18:59

Hemma igen efter 15 dagar i sommarstugan. Avkopplande utan dator, bara fåglarna och skogen runt om oss. Vi hade som kallast -8 gr, och då frös vår lilla sjö. Ingen snö, som tur var!
Önskar dig en riktig fin fortsättning på det nya året!
Kramar Karin

http://pixelmojan.blogspot.se

 
Ingen bild

Tussilago

14 januari 2018 12:27

Ta alltid med motorvärmarsladden in, och häng upp den på en krok. Så du alltid har den tillgänglig när du behöver den.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se