Direktlänk till inlägg 10 januari 2018

FUNDERINGAR PÅ VINTERNS KALLASTE DAG

Av Anita - Onsdag 10 jan 10:26

 

22 grader kallt. Kände det redan när jag vaknade och katten Morris vägrade kliva upp. Katter är kloka djur som vet när det är meningen att man ska ligga kvar i sängvärmen.

Nåja, jag kliver i alla fall upp och eldar i spisen och kokar mitt kaffe och sitter och funderar på saker och ting. Jag ska börja vattengympan idag och förstår att jag måste sätta på motorvärmaren på bilen och tar på mig kläder och går ut. Då har dörrarna frusit igen och då slår mitt dåliga humör till och därför skriver jag den här gräsliga bloggen.


Det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder: Skitsnack, när det är över 20 grader går det inte att klä sig så man inte fryser. Det vet jag som vet hur händer och fötter och ansiktet blir iskallt och öronen ska vi inte prata om. Jag har frusit dom för länge sedan och så fort det blir kallt så blir dom röda och värker som sjutton.

 

Så kom inte och surra om kläder och kyla.


Morgonstund har guld i mund: 

Va då, inte har jag sett något guld varken i mun eller någon annan stans. Vafför tror man att det är så duktigt och fint att kliva upp tidigt på+ morgonen. När det är som mest mörkt och kallt då ska man upp istället för att följa ljuset som djuren och naturen gör.


Så var det det där att Man ska leva i nuet. Det heter ju något finare på latin Carpe diem eller vad det nu var.

Vad vore livet om man inte hade sina drömmar och sina minnen utan bara skulle leva i nuet.


Nu när jag sitter här och småfryser och det jag tänkt göra idag kanske inte blir av, kan jag inte få upp bildörren så kan jag inte hämta motorvärmarsladden och inte få igång bilen och inte komma iväg på det jag tänkt. Om jag skulle leva i nuet just i denna dag då skulle det ju vara själva faaaaan.


Så till slut. 

Man styr sitt eget liv. Tror man kanske,

Det är naturen som styr ens liv  och pengarna. Tro inte annat. Vad har man sätta emot stormen. snön, kylan, åskan och regnet. Vi människor tycks tro att vi har kontroll men tro mig. det har vi inte. Ha, styr sitt liv, pytt skit i pannkakan, möjligen styr jag att jag vill koka mig en kopp kaffe till men......tänk om kaffet är slut och pengarna är slut. Så var det med den kontrollen.

Naturen, pengarna och andra människor styr ens liv. Att man har en valmöjlighet kan så vara men troligen så är det för sent. Ok kom inte och säg något dumt som tex Det är aldrig för sent.  Jag kan verkligen räkna upp minst 50 saker som det är för sent med så det så.

 

Dagens ord: Man kan aldrig räkna med att det blir som man tänkt och för att gjuta lite olja på upprörda sinnet så måste jag erkänna att bakom molnen lyser alltid solen och om jag satt på ett flyg till ett varmare land så skulle jag se det när vi kom ovanför molnen. 

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

Onsdag 10 jan 15:18

Man kan aldrig var säker på att det går som man tänkt sig. Jag kunde inte komma in i förrådet häromdagen, för dörren var tillfrusen, men i dag hade den töat upp.
I morgon ska jag åka till Visby och besikta bilen, så jag får väl gå ut och kolla att det går att få upp garagedörren, för det låset brukar också frysa till.
Kram,Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
ibod11

ibod11

Onsdag 10 jan 18:29

Jag borde kanske inte skriva en kommentar till det här inlägget för du har kanske förstått nu att jag är en obotlig optimist och det är självklart jobbigt att få positiva floskler kastade efter sig när man mår som du. Jag nöjer mig med att sända dig värmande tankar och en önskan om att det blir en tidig vår. Det har faktiskt hänt förut att plusgrader och töväder har kommit redan i januari :)

http://ibod11sblog2.wordpress.com

 
Soldansaren

Soldansaren

Onsdag 10 jan 20:33

Nej, varför ska det vara så fint att gå upp tidigt på morgnarna. Det har jag aldrig begripit. Och varför måste man bli betraktad som om man inte är riktigt vuxen om man sover till 9 när man är ledig. Varför i allsin dar ska jag upp klockan 6 om jag inte måste jobba?
Och som du skriver, ibland måste man leva i framtiden för att härda ut. Snart är det vår, snart är det vår, snart, snart.
PS! Hoppas att du kom iväg till vattengympan

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Anki

Anki

Torsdag 11 jan 07:37

Ibland skiter det sig så att säga ... och jag gillar inte heller kylan! Jag fryser sällan, för riktig vinterkyla är verkligen sällsynt här, men jag blir riktigt frustrerad när jag inte kommer in i bilen.
Fint eller inte så vaknar jag tidigt på morgnarna - kan inte rå för det. Hoppas du kom iväg till vattengympan trots allt!

http://https://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Karin

Karin

Torsdag 11 jan 18:59

Hemma igen efter 15 dagar i sommarstugan. Avkopplande utan dator, bara fåglarna och skogen runt om oss. Vi hade som kallast -8 gr, och då frös vår lilla sjö. Ingen snö, som tur var!
Önskar dig en riktig fin fortsättning på det nya året!
Kramar Karin

http://pixelmojan.blogspot.se

 
Ingen bild

Tussilago

Söndag 14 jan 12:27

Ta alltid med motorvärmarsladden in, och häng upp den på en krok. Så du alltid har den tillgänglig när du behöver den.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 10 dec 06:56

  Söndagsmorgon och jag hade tänkt göra köttbullar och plocka lite lätt men när jag tittar ut så förstår jag att det ska bli andra bullar minsann. Det hade snöat och snöat. Katten Morris vände när han gick ut på bron och jag kände hur humöret sjön...

Av Anita - Fredag 7 dec 16:18

Vaknade till att katten Morris satt på min mage och klappade mig på näsan med tassen. Det var mörkt och jag var trött och mätt efter gårdagens julbord på PRO.   Nu ska vi ta dagarna i tur och ordning och inte virra till det som jag har en förmåga a...

Av Anita - Onsdag 5 dec 15:56

  Så sitter han där, ensam framför sin eld mitt i skogen. Sitter där och suckar och minns. Han är inte särskilt gammal, bara så där 100 år så minnet är det inget fel på.   Han minns när han var en viktig kraft på gården. Hur han gick runt ...

Av Anita - Tisdag 4 dec 09:22

Jag bakar inte. Jag städar inte, men oj vad jag gillar att pynta och gräva i alla mina oändliga lådor med julsaker, en del så gamla så dom nästan ramlar sönder. Visst fanns det tider då jag gjorde hela land med pepparkakshus och bakade pepparkakor ...

Av Anita - Lördag 1 dec 11:39

Ibland hör jag saker på radio och ser på tv och på datorn som får mig att undra hur det står till och hur det har blivit. Det var en kvinna som bredde ut sig över oskicket att inte stänga toalocket efter sig. Menade att om man spolade innan man stä...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se