Direktlänk till inlägg 23 januari 2018

HELT OVÄNTAT BLEV DET DANS

Av Anita - 23 januari 2018 09:37

Nu har det faktiskt varit några dagar som har gått fort och när det hänt en hel del.

Lördagen kom AMV och Gubben och Gubben bökade omkring med traktorn och tryckte undan snöhögarna och skottade vägen ner till Kinabrors sommarstuga. AMV och jag tog oss en promenad och satt sedan och tittade på tv och åt köttsoppa. Så kom Storfiskarn och en till människa och så gick dagen snabbt som  en höna skiter.

 

Söndag började bokcirkeln igen och då har jag en ny bok att läsa.


Igår kom PappersBeda och hämtade mig. Hon har en tant hon tar hand om precis som jag har Fd Grannen och dom bor på samma äldreboende. Tanten fyllde 90 år igår och PappersBeda hade ordnat med en musiker och tårta och blommor och bjudit hela avdelningen.

 

Det blev minsann en riktigt trevlig fest.

 

Det blev musik med gamla goda låtar.

Gamla 101-årige mannen uppvaktade med tulpaner.

 

Så blev det lite dans. C som jobbar här är dansfreak, en sådan som far hur långt som helst även vintertid för att få dansa.

Han och jag tog en sväng och jag kände verkligen hur jag saknade dansen.

 

Han dansade mer lite fler tjejer.

 

97-årige sotarn gjorde också en danssväng. Fantastiskt.

Tårta blev det förstås.

 

Så´avslutades det med allsång och det är ju alltid trevligt.

Tyvärr var fd Grannen dålig och låg med syrgas och kunde inte vara med och han som gillar musik och tårta men så var det.


En oväntad dag och en oväntad dans men när vi åkte hem pratade PappersBeda och jag om åldern. Dom flesta är över 90 år och jag minns många när dom var i sin krafts dagar och jag var barn och tonåring. Det var taxichauffören, vårdpersonalen, vägbasen och sotarn som man var lite rädd för när man var liten för han var så svart., Nu sitter dom här och kan inte annat och kanske fortare än man tror så är det vi som sitter där. Tanken får mig att rysa.


Så tänker jag på hur roligt det var att dansa, trots tjocka vinterskor och på ett äldreboende. 

Man måste dansa och leva medan man kan. snart kan det vara för sent. Till sommaren måste jag försöka dansa och hoppas att jag inte blir panelhöna för att jag är så gammal. Jag gillar inte att bli gammal, enda bra grejen är att man inte behöver kliva upp på morgonen.


Idag är det mulet men snöar inte i alla fall.


Dagens ord: Dansa min docka medan du är unger, när du blir gammal blir du för tunger. 

 
ANNONS
 
Åke

Åke

23 januari 2018 18:37

Härligt!!! Så mycket glädje i dina bilder 🤗 Var ni inne i Hammarstrand? Så trevligt att du inte behöver kliva upp på mornarna 😂 Ladda batterierna nu 👍

http://www.nacka144.se

 
Ingen bild

Barbro

23 januari 2018 18:37

Träffade en gammal danskavaljer härom dan. Han frågade när han skulle få se mej på dans igen. Jag sa att jag inte klarar "ta ihop". Då struntar vi i det sa han. Vi bara går... Låter lovande!

 
Karin

Karin

23 januari 2018 23:22

Lite dans mitt i vintern, det får du leva på ett tag!
Vackra tulpaner, de är så härliga och lyser upp i vintermörkret!
Kram på dig!
Karin

http://pixelmojan.blogspot.se

 
Ingrid

Ingrid

24 januari 2018 14:34

Vilket trevligt 90-årsfirande med dans och musik. Det var uppskattat kan jag tänka mig. Inte är det något att stå efter, att bli sittande på någon form av institution när man inte kan klara sig själv längre. Det vill jag inte ens tänka på och hoppas att jag slipper.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Soldansaren

Soldansaren

24 januari 2018 19:56

Vilket härligt kalas. Och vad roligt att du fick dansa.
Jag känner mig lite skräckslagen inför åldringsvården. Inte för min egen del än så länge, jag är ju 42, utan för mina föräldrar i första hand. Tänk om de hamnar någonstans där de blir vanvårdade och knappt får någon mat, så där som man läser om ibland. Det jobbar säkert jättemånga bra personer på ålderdomshemmen men jag tycker att man håller på att montera ner hela vårdapparaten i Sverige över lag och det känns otäckt.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Carina

Carina

25 januari 2018 14:18

Ja man blir aldrig för gammal för en dans och stort plus till alla boenden som förstår vikten av glädje och rörelse i gamla kroppar.

http://ennasbarn.bloggplatsen.se

 
ibod11

ibod11

25 januari 2018 14:26

Kul att det ställs till med kalas för de äldre. De behöver och ska firas för allt de bidragit med :) Dans är roligt och jag hoppas att du får som du vill i sommar. Massor av fint sommarväder och många danser :D

http://ibod11.com

 
Dunsaluns

Dunsaluns

26 januari 2018 06:51

Just i denna stund är det trögt att ta sig ur sängen. Alldeles för länge har jag legat och snart ska man va på jobbet. Jag vill vara hemma, och jag vill ha en vedspis. Dansa Skogsnuva! Bry dig inte om det andra...

http://dunsaluns.bloggplatden.se

 
Ingen bild

Bäamse31

27 januari 2018 01:24

Gammal man dansat bra minsann, men numer fan så illa.
Hela kroppen rister han , men fötterna står stilla😄

 
Annika

Annika

27 januari 2018 10:59

Spontan dans....underbart.Kan tänka mig att det var många som gick med ett leende efter både dans och allsång. Ha nu en skön helg som vi hoppas blir snöfritt. Kramelikram

http://www.badtant.bloggo. nu

 
Tezz på S/Y Andromeda

Tezz på S/Y Andromeda

1 februari 2018 21:34

Härligt med dansen på äldreboendet. Ja det gäller att leva här och nu, imorgon kan det vara försent

http://www.sailaway.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 17 jan 16:07

  När det knappt ljusnar fast jag upptäcker att jag sovit till halv 9 så tappar man sugen om man nu haft någon. Det har snöat igen. Släpar mig upp för att tända i spisen och koka kaffe. Det är då jag hör ett muller utanför och ser man på....... ...

Av Anita - Tisdag 15 jan 10:19

Som ni vet så gillar jag inte att hålla på med ved. Ni som inte behöver elda förstår nog inte riktigt hur mycket jobb det är med veden innan den ligger i brasan och värmer och gör det mysigt.   Stockarna ska hem, sedan kapas och klyvas och ligga ...

Av Anita - Söndag 13 jan 08:27

Inte är jag rädd för mörker, björn och varg och andra djur (nu ljuger jag, ormar gillar jag inte).    Så är det stormen. Storm är jag rädd för. Jag vet att den river ner både träd och tak och sprider allt löst ut över marken. Jag vet att huset ...

Av Anita - Torsdag 10 jan 10:11

Sonen säger ibland att jag skriver för långa bloggar och därför ska jag fatta mig kort.   Timmerbilar som kör på vår smala byväg. Jag är livrädd att möta dom. Till Bräcke med min trasiga bil för att få den fixad. Renar efter vägen. Loppis i...

Av Anita - Måndag 7 jan 14:42


  Tänk att allt ska vara så komplicerat med tekniken. Först om främst skrivaren. Jag har slut på färg och det är skitdyrt med ny färg. Billigare att köpa en ny skrivare men vad är det för fasoner. Skräpa ner med en massa skrivare.   Egentligen...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se