Direktlänk till inlägg 29 januari 2018

TVÅ 90-ÅRSKALAS SAMMA VECKA

Av Anita - 29 januari 2018 10:31

Det är nog första gången i mitt liv faktiskt som jag är på 90-årskalas och dessutom två.

Så roligt att vi lyckades komma iväg till Rara Faster alla vi syskon fast en del bor så långt bort.

 


Kinabror är nu bra i sitt nya knä och kom hem till Fisksjön i lördagskväll efter att ha kört bil från Skåne där han varit sista månaderna. 


Broder B med fru kom med flyg från Skåne.


Så på söndagsmorgonen for TuppOla, Kinabror och jag iväg till Alnön där kusin Carina och hennes dotter Anna gjort iordning massor med mat och fint.

 

Det var dukat till fest och så kom Faster.

 

Faster är inte vilken faster som helst. Från den dag jag föddes har hon funnit för mig som mitt stöd och som min bästa vän. Jag har varit hos henne väldigt mycket och fortfarande pratar vi i telefon varje vecka.


 

Vilken god mat det blev. Kräftsoppa och köttgryta och förstås tårta. Det blev prat och gamla minnen och  mitt bland barn och barnbarn, bartnbarnsbarn och vi fyra syskonbarn satt Faster och myste.

 

Inte har jag tänkt att jag är så liten bredvid mina tre bröder eller rättare sagt så är det väl dom som är stora för jag är i alla fall 168 cm lång. Tiden går och vi är rätt gamla alla och jag min stackare är äldst.


 

Käraste Faster så roligt det blev och vi hurrade och sjöng och skrattade och det var så roligt att träffa hela gänget. Det blir alltför sällan.

 

När det började mörkna åkte vi de 12 milen hemåt i snöyra och mörker. Tack och lov att TuppOla körde så jag som är åkrädd kände mig rätt trygg i alla fall.

Trygg är jag också med att Kinabror kommit hem. Tyvärr fungerar inte vattnet i hans hus så han bor hos mig tills det är fixat.


Hunden Jack är som vanligt skiträdd för katten

.Jack och jag ska ut och gå i skoterspåren och se om dom bär oss. Kinabror har redan startat igång traktorn och ska försöka gräva fram skoter och grejor borta vid ladugården där det rasat ner från taket så det är jättehögar.


Dagens ord: Det gäller att ge sig tid att umgås med släktingar och vänner.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Anette

29 januari 2018 11:21

Vilken härlig fest💗

 
Anders

Anders

29 januari 2018 12:48

Ja att ta sig tid att umgås med sina nära är verkligen viktigt, så galet att man behöver påminna sig om det hela tiden.

http://www.obegripligt.se

 
ibod11

ibod11

29 januari 2018 18:37

Hon ser så pigg och fin ut din faster och det gör ni förresten allihop :D Det måste vara jättekul att samla de man tycker mest om och ha kul tillsammans. Fint att du får både sällskap och en del hjälp i ditt hem ett tag. Livet kanske känns roligare nu och nu kan du börja räkna dagarna till lite varmare dagar :)

http://ibod11.com

 
Soldansaren

Soldansaren

29 januari 2018 19:52

Vilken fräsig faster! Och tänk att du och jag är precis lika långa!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Karin

Karin

29 januari 2018 20:12

Det blev ett kalas som heter duga! Roligt med släktträff, vi har det numera en gång om året. Vi är boendes i Skåne, Halland, Småland, Stockholm. I år är min tur att ordna träffen, men vår dotter upplåter sitt hus och trädgård. KUL!
Kramar Karin

http://pixelmojan.blogspot.se

 
Åke

Åke

29 januari 2018 22:00

Kul med fest! 90 år är en aktningsvärd ålder. 12 mil... då vet jag :)

http://www.nacka144.se

 
Ingen bild

Bamse31

30 januari 2018 02:46

Roligt med familjekalas. Men vem var den andra 90 åringen du firade ?
Trodde inte att du hade sådana kraftigt byggda bröder. Dom ser ut att gå i min viktklass. Jag var som längst 193 cm och vägde som mest cirka 118 kg. Nu på gamla dar har jag blivit kortare men håller min vikt runt cirka 115 iaf.

Bra att Kina bror har kommit hem och tar hand om snöröjningen arbetet. Se dock till att han inte överanstränger sitt knä när han håller på och jobbar. Här nere fick vi lite snö men nu har den runnit bort, kanske kommer det lite mer under natten till tisdag nu men det kommer också rinna bort ganska snabbt. Väntar in mitt barnbarn som flyger in från Japan imorgon för vidare färd upp till Kittelfjäll där han ska flyga helikopter med turister. mitt andra barnbarn, hans syster, har just etablerat sig uppe i Åre där hon kommer att jobba på restaurang under hela vintersäsongen. Själv sitter jag ensam i gråvädret i Stockholm och längtar efter våren. Kram .

Anita

30 januari 2018 11:18

Det är en tant som min vän pappersbeda sköter om och som bor på samma äldreboende som min fd granne Här snöar det igen Idag åker julgranen ut Ha det bra

 
Ingen bild

margareta

30 januari 2018 10:41

Vilken vacker 90åring.Måste ha varit en riktig skönhet som ung. Hon är ju det ännu!

 
Ingrid

Ingrid

30 januari 2018 15:02

Man kan verkligen inte se att din faster är 90 år. Hon ser ut att vara en stilig kvinna!
Och vilken fin fest, med släkten samlad, ni höll för henne. Det måste hon väl verkligen ha uppskattat.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Skatan

Skatan

30 januari 2018 15:54

Vilken fest hos din älsklingsfaster. Och det har du alldeles rätt i ... Att man ska försöka träffas och ha
fest så ofta man kan ... framförallt träffas ❤️❤️❤️ Hälsa alla som jag känner ❤️❤️❤️🍀🍀🍀 Kram

http://skatanstankar.com

 
Anki

Anki

30 januari 2018 19:19

Vilken härlig fest det blev! Din faster ser så pigg ut - svårt att tro att hon fyllde 90. Fin bild på dig och bröderna!
Skönt att Kinabror är hemma igen!
Ha det gott!

http://https://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Annika

Annika

30 januari 2018 19:50

OH, så fint med ett rosa 90 års kalas. Så sant att vi inte får skjuta upp våra besök hos släkt och vänner för vem vet nåt om framtiden. Kramelikram

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Tezz på S/Y Andromeda

Tezz på S/Y Andromeda

1 februari 2018 21:32

Vilken jättefin bild på dej och faster! Så fina båda två! 90-årsfesten verkar ha varit en härlig tillställning också.

http://www.sailaway.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se