Direktlänk till inlägg 29 januari 2018

TVÅ 90-ÅRSKALAS SAMMA VECKA

Av Anita - Måndag 29 jan 10:31

Det är nog första gången i mitt liv faktiskt som jag är på 90-årskalas och dessutom två.

Så roligt att vi lyckades komma iväg till Rara Faster alla vi syskon fast en del bor så långt bort.

 


Kinabror är nu bra i sitt nya knä och kom hem till Fisksjön i lördagskväll efter att ha kört bil från Skåne där han varit sista månaderna. 


Broder B med fru kom med flyg från Skåne.


Så på söndagsmorgonen for TuppOla, Kinabror och jag iväg till Alnön där kusin Carina och hennes dotter Anna gjort iordning massor med mat och fint.

 

Det var dukat till fest och så kom Faster.

 

Faster är inte vilken faster som helst. Från den dag jag föddes har hon funnit för mig som mitt stöd och som min bästa vän. Jag har varit hos henne väldigt mycket och fortfarande pratar vi i telefon varje vecka.


 

Vilken god mat det blev. Kräftsoppa och köttgryta och förstås tårta. Det blev prat och gamla minnen och  mitt bland barn och barnbarn, bartnbarnsbarn och vi fyra syskonbarn satt Faster och myste.

 

Inte har jag tänkt att jag är så liten bredvid mina tre bröder eller rättare sagt så är det väl dom som är stora för jag är i alla fall 168 cm lång. Tiden går och vi är rätt gamla alla och jag min stackare är äldst.


 

Käraste Faster så roligt det blev och vi hurrade och sjöng och skrattade och det var så roligt att träffa hela gänget. Det blir alltför sällan.

 

När det började mörkna åkte vi de 12 milen hemåt i snöyra och mörker. Tack och lov att TuppOla körde så jag som är åkrädd kände mig rätt trygg i alla fall.

Trygg är jag också med att Kinabror kommit hem. Tyvärr fungerar inte vattnet i hans hus så han bor hos mig tills det är fixat.


Hunden Jack är som vanligt skiträdd för katten

.Jack och jag ska ut och gå i skoterspåren och se om dom bär oss. Kinabror har redan startat igång traktorn och ska försöka gräva fram skoter och grejor borta vid ladugården där det rasat ner från taket så det är jättehögar.


Dagens ord: Det gäller att ge sig tid att umgås med släktingar och vänner.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Anette

Måndag 29 jan 11:21

Vilken härlig fest💗

 
Anders

Anders

Måndag 29 jan 12:48

Ja att ta sig tid att umgås med sina nära är verkligen viktigt, så galet att man behöver påminna sig om det hela tiden.

http://www.obegripligt.se

 
ibod11

ibod11

Måndag 29 jan 18:37

Hon ser så pigg och fin ut din faster och det gör ni förresten allihop :D Det måste vara jättekul att samla de man tycker mest om och ha kul tillsammans. Fint att du får både sällskap och en del hjälp i ditt hem ett tag. Livet kanske känns roligare nu och nu kan du börja räkna dagarna till lite varmare dagar :)

http://ibod11.com

 
Soldansaren

Soldansaren

Måndag 29 jan 19:52

Vilken fräsig faster! Och tänk att du och jag är precis lika långa!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Karin

Karin

Måndag 29 jan 20:12

Det blev ett kalas som heter duga! Roligt med släktträff, vi har det numera en gång om året. Vi är boendes i Skåne, Halland, Småland, Stockholm. I år är min tur att ordna träffen, men vår dotter upplåter sitt hus och trädgård. KUL!
Kramar Karin

http://pixelmojan.blogspot.se

 
Åke

Åke

Måndag 29 jan 22:00

Kul med fest! 90 år är en aktningsvärd ålder. 12 mil... då vet jag :)

http://www.nacka144.se

 
Ingen bild

Bamse31

Tisdag 30 jan 02:46

Roligt med familjekalas. Men vem var den andra 90 åringen du firade ?
Trodde inte att du hade sådana kraftigt byggda bröder. Dom ser ut att gå i min viktklass. Jag var som längst 193 cm och vägde som mest cirka 118 kg. Nu på gamla dar har jag blivit kortare men håller min vikt runt cirka 115 iaf.

Bra att Kina bror har kommit hem och tar hand om snöröjningen arbetet. Se dock till att han inte överanstränger sitt knä när han håller på och jobbar. Här nere fick vi lite snö men nu har den runnit bort, kanske kommer det lite mer under natten till tisdag nu men det kommer också rinna bort ganska snabbt. Väntar in mitt barnbarn som flyger in från Japan imorgon för vidare färd upp till Kittelfjäll där han ska flyga helikopter med turister. mitt andra barnbarn, hans syster, har just etablerat sig uppe i Åre där hon kommer att jobba på restaurang under hela vintersäsongen. Själv sitter jag ensam i gråvädret i Stockholm och längtar efter våren. Kram .

Anita

Tisdag 30 jan 11:18

Det är en tant som min vän pappersbeda sköter om och som bor på samma äldreboende som min fd granne Här snöar det igen Idag åker julgranen ut Ha det bra

 
Ingen bild

margareta

Tisdag 30 jan 10:41

Vilken vacker 90åring.Måste ha varit en riktig skönhet som ung. Hon är ju det ännu!

 
Ingrid

Ingrid

Tisdag 30 jan 15:02

Man kan verkligen inte se att din faster är 90 år. Hon ser ut att vara en stilig kvinna!
Och vilken fin fest, med släkten samlad, ni höll för henne. Det måste hon väl verkligen ha uppskattat.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Skatan

Skatan

Tisdag 30 jan 15:54

Vilken fest hos din älsklingsfaster. Och det har du alldeles rätt i ... Att man ska försöka träffas och ha
fest så ofta man kan ... framförallt träffas ❤️❤️❤️ Hälsa alla som jag känner ❤️❤️❤️🍀🍀🍀 Kram

http://skatanstankar.com

 
Anki

Anki

Tisdag 30 jan 19:19

Vilken härlig fest det blev! Din faster ser så pigg ut - svårt att tro att hon fyllde 90. Fin bild på dig och bröderna!
Skönt att Kinabror är hemma igen!
Ha det gott!

http://https://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Annika

Annika

Tisdag 30 jan 19:50

OH, så fint med ett rosa 90 års kalas. Så sant att vi inte får skjuta upp våra besök hos släkt och vänner för vem vet nåt om framtiden. Kramelikram

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Tezz på S/Y Andromeda

Tezz på S/Y Andromeda

Torsdag 1 feb 21:32

Vilken jättefin bild på dej och faster! Så fina båda två! 90-årsfesten verkar ha varit en härlig tillställning också.

http://www.sailaway.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 10 dec 06:56

  Söndagsmorgon och jag hade tänkt göra köttbullar och plocka lite lätt men när jag tittar ut så förstår jag att det ska bli andra bullar minsann. Det hade snöat och snöat. Katten Morris vände när han gick ut på bron och jag kände hur humöret sjön...

Av Anita - Fredag 7 dec 16:18

Vaknade till att katten Morris satt på min mage och klappade mig på näsan med tassen. Det var mörkt och jag var trött och mätt efter gårdagens julbord på PRO.   Nu ska vi ta dagarna i tur och ordning och inte virra till det som jag har en förmåga a...

Av Anita - Onsdag 5 dec 15:56

  Så sitter han där, ensam framför sin eld mitt i skogen. Sitter där och suckar och minns. Han är inte särskilt gammal, bara så där 100 år så minnet är det inget fel på.   Han minns när han var en viktig kraft på gården. Hur han gick runt ...

Av Anita - Tisdag 4 dec 09:22

Jag bakar inte. Jag städar inte, men oj vad jag gillar att pynta och gräva i alla mina oändliga lådor med julsaker, en del så gamla så dom nästan ramlar sönder. Visst fanns det tider då jag gjorde hela land med pepparkakshus och bakade pepparkakor ...

Av Anita - Lördag 1 dec 11:39

Ibland hör jag saker på radio och ser på tv och på datorn som får mig att undra hur det står till och hur det har blivit. Det var en kvinna som bredde ut sig över oskicket att inte stänga toalocket efter sig. Menade att om man spolade innan man stä...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se