Direktlänk till inlägg 2 februari 2018

NY MÅNAD ÄNTLIGEN SLUT PÅ JANUARI

Av Anita - 2 februari 2018 19:30

 

Ny månad och en vecka har gått och det är fredagskväll.


Visst har det hänt en hel del den här veckan och jag har inte haft tid att skriva.

Månen har gått ett varv igen och inte för att den har synts så väl men den har som vanligt funnits här och gjort min nattsömn till ingenting.

 

Kinabror har skottat och skottat. Han har lyckats skotta ut snöskotern ur ladugårdssvalen och till och med kört fast med skotern.


Dessutom har han fullt upp med att få tag i reservdelar till vattenbrunnen. Han bor hos mig tills han fått vattnet fixat. Hans fina gula hus står och väntar på honom när han fått vatten och vi bor ju på samma gård.

 

Jag måste säga att det är en trygghet med männen runt omkring mig som skottar och grejar med allt som inte jag klarar av.

Vet att jag spyr galla över männen ibland speciellt på jägare och timmerbilschauförrer men ibland måste jag erkänna att dom kan vara bra att ha om dom är händiga och finurliga och det är männen omkring mig faktiskt.

Mina tre bröder kan fixa med nästan allt och Storfiskarn han kan greja med det mesta och AMV:s Gubbe kan ju allt och inte nog med det Datafias man han kan minsann fixa med det mesta också. Dom är värda sin vikt i guld.


 

Fåglarna har knappt hittat igen sitt fågelbord så mycket har det snöat.

 

Så började julgranen barra och jag började försiktigt plocka bort julsakerna sakta och försiktigt. Det är alltid så att när jag klär på och av granen så tänker jag alltid på vad som var och vad som ska hända när jag klär granen nästa år.


Vem hjälper mig då? Iår klädde jag granen och Sonen hjälpte mig och när jag klädde av den fick jag hjälp av Kinabror. Alltid är det någon som gör det tillsammans med mig och jag minns inte att jag klädd den själv någon gång och det är väl trevligt. Det är alltid trevligt med sällskap.


Visst har vi haft sällskap den här veckan. Mustachen och Storfiskarn och AMV och Gubben har varit här.

Vi har varit på vattengympa både KinaBror och jag och idag har vi varit till Bräcke till AMV och Gubben så vi sitter inte helt ensam här i djupa snön.


Vi har hälsat på Fd Grannen som kommit hem från sjukhuset.


Växthuset har inte rasat ännu och Kinabror och Gubben har försökt att sätta bjälkar nere vid uthuset så inte taket ska rasa in. 


Något har i alla fall hänt. Bladen på blommorna i fönstren har blivit grönare så ljuset har nog gjort sitt i alla fall.

 

Nu gäller det att försöka komma ihåg hur underbart vackert paradiset Fisksjön är på sommaren och försöka glömma bort hur vidrig vintern är och titta in i skallen och minnas allt det sköna och vackra som sommaren för det mesta bjuder på.


Dagens ord: Nog skulle jag gå i ide om jag vore så klok som vissa djur.

 
ANNONS
 
Anki

Anki

3 februari 2018 07:27

Förstår att du längtar efter sommaren - härlig bild ner mot sjön! Så bra att du har så mycket hjälp en sådan här vinter när du fått så mycket snö och även om du bor ensam så är du omgärdad av goda vänner och så dina bröder förstås :)
Ha det gott!

http://https://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Soldansaren

Soldansaren

3 februari 2018 17:02

I dag har jag städat ut julen. Det blev lite senare än vad det brukar av olika skäl, men nu ligger pyntet i den stor flyttkartong som ska bäras ner i källarförrådet. Förhoppningsvis blir det av innan nästa jul :)
Massor med snö har vi fått här också nu, men det märks i alla fall att det blivit ljusare.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
ibod11

ibod11

3 februari 2018 18:15

Till sist blev det vinter här nere också och i dag har det varit full fart på alla snöskottare. Men gatan utanför vårt hus är fortfarande inte plogad fast klockan är över sex på eftermiddagen. Det är dåligt för att vara i en stad. Ca två dm snö ligger där och jag förstår om folk här nere inte gillar vintern. Men både här och hos dig är det fint att titta på och både du och jag har tur som har hjälp med skottning. Nu dröjer det inte länge förrän vi hör takdropp och känner värmen från solen igen. Ännu en fin årstid väntar och de flesta av oss ser nog fram emot den :D

http://ibod11.com

 
Åke

Åke

4 februari 2018 04:57

Fina bilder mitt upp i alting, månen har varit osynlig här. En granne stoppade mig igår när jag var på väg till grannen bortanför och skulle skotta upp en gång till henne som håller på att plocka ur sin mors hus, som lämnade jordelivet på nyårsaftonen... Jag var åter ned igen igårkväll med traktorn och bar upp en tung säng (elmotor) och en kökssoffa och två byråer.... Thomas ville inte ringa för att den blodröda månen syntes inte i onsdags (onödigt att väcka mig sa han och skrattade) Hav förtröstan det kommer en vår! Ljuset blir lite längre och längre för var dag. Tyvärr har vi en massa snö att brottas med ett tag till... jag ska leta/skotta fram en bil till idag och gräva mig fram till en annan snöskopa som blev kvar på fel ställe med en massa bråte som skulle till återvinningen... det värsta när jag ska in där är all snö som är i vägen... jag bär bort den en bit för att lämna bra plats... det kan ju tyvärr komma mer. Vilket jag inte hoppas på... Det är ju tur du är omgiven av dina hjälpredor :) Jag ska skotta en dag till, ja växthuset mitt står än det med... Men än en gång: Det vänder! Det händer massor av saker här i gårdarna med :) De som köpt Ann Sofies hus vars mamma gick bort bor eller ska bo i nästa hus som står under renovering ska få barn vilken dag som helst... och vill ha eller kunna flytta in så snabbt som möjligt... Ann Sofies mamma fick aldrig någon plats på hemmet och när hon väl kom in dagen före julaftonen vart det en lungiflamation som satte p ett par dagar senare... Igår satte de igång att börja rensa, hon var över redan på morgonen och bad mig skotta. De gjorde ett fint jobb hon och hennes kompis igår berömde jag dem... Huset var sålt på de promisserna att hon fick bo kvar tills plats var ordnad... jag bevittnade köpekontraktet så en vet hur lång tid det tog... J & A har hållit på i många, många år med sitt hus (nästgårds) det är utbyggt mycket också... jag hjälpte dem en helg med att rikta upp nya golvåsar för säkert 5-6 år sedan åt den... med facit i hand skulle de rivit och byggt nytt... men var och en gör som man vill. Huset har sin charm kvar och de gillar att pula på. Din sommarbild tycker jag tyder på en ljusning för dig :)

http://www.nacka144.se

 
Åke

Åke

4 februari 2018 05:01

Jag tittar om på dina bilder igen, allt är ju vackert 🤗 Lite dystert med julgranen bara... 300 dagar till får du leta upp nästa 👏

http://www.nacka144.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 21 mars 10:16

  Det ska gudarna veta att det är högst en dag i veckan som man kan njuta av vädret utan storm och snöfall. I tisdags var det en sådan dag då hela dagen hade en liten guldkant omkring sig.   Promenad på skoterspåret med Jack. Det hade frusit...

Av Anita - Tisdag 19 mars 09:33

Jag är med i en facebookgrupp som heter "Vi som är född mellan 1940-1960." Där visar man saker från förr och frågar om vi kommer ihåg och då inser jag att de flesta saker man kastat bort för länge sedan använder jag fortfarande.   Mina gula 80-t...

Av Anita - Söndag 17 mars 13:57

Jag är alldeles ointresserad av sport och har aldrig brytt mig. Speciellt skidåkning som jag alltid sedan barndomen sett som en plåga på hög nivå. Aldrig ska man säga aldrig. Jag har börjat titta på skidskytte tillsammans med Kinabror. Där sitter v...

Av Anita - Lördag 16 mars 08:48

  Härom dagen när jag vaknade och tittade ut genom fönstret och såg att det toksnöade, stora äckliga snöknular till flingor. Jag lovar det var inte flingor utan bollar som trillade ner tätt,  tätt.  Då slog svårmodet till och det kändes som om jag...

Av Anita - Onsdag 13 mars 09:40

Så mycket jag lärt mig av mina bloggvänner under de 10 år som jag bloggat. När man bor så här i skogen på landet så träffar man mest samma människor hela tiden för vi är inte så många men genom bloggen har jag nått hela landet och till och med utom l...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se