Direktlänk till inlägg 4 februari 2018

18 ANLEDNINGAR ATT HATA VINTERN

Av Anita - Söndag 4 feb 09:45

Det börjar redan på morgonen. Skulle iväg och jobba en stund och sommartid är det bara att hoppa in i bilen och ge sig iväg. Men......på vintern.....

1. Bara att få på sig alla kläder. tröjor, yllesockar, vantar overall, stövlar och mössa.

 

2. Sopa trappan och inte bara en gång utan flera gånger varje dag.

3. Så ser man bilen med en halv meter snö på. Sopa sopa sopa, skrapa skrapa skrapa. Skotta bort all snö som ramlat ner framför bilen.

4. Motorvärmare på som drar ström. Elräkning dubbelt så hög som på sommaren.


5. Oplogat på vägen med höga snökanter. Man bara hoppas att man slipper möta någon. Hjärtat i halsgropen.

 

Kinabror får inte igång traktorn. Lånar startkablar av mig men när han ska öppna bagaget är låset igenfruset och han som är stark lyckas dra lös en bit av bilen.


Planen är att jag ska hämta potatis i jordkällaren när jag kommer hem och den lilla stigen dit är totalt igendriven.

8. Sjunker ner till låren när jag ska trampa mig dit. Snö i skorna, blöta sockar och ett sjuhelsikes humör.

Det tar en halvtimma att lyckas skotta mig dit. 

Om det vore sommar hade det tagit två minuter.


11. Jag tömmer aska ur spisen och braskaminen. 

Sommartid behöver jag inte ens elda

12. Går balansgång på iskanten bakom huset för att kunna ta bort istappar och snö från värmepumpen.

 

Kinabror kör med traktorn och fyrhjulingen för att ploga undan det värsta.


13. Så kommer Storfiskarn och hans pappa och Rosenknoppen. Lite fika och sedan ska dom ner till sjön för att försöka fixa i vattenbrunnen. Att komma ner där och hålla på i brunnen i kylan och kallvattnet är ju ingen fest precis. mitt i vintern. Det är ju 15 grader kallt.

 

15. Hämta ved och skotta framför vedbodörren.

16. Snö på bron igen sopa.


Det var en helt vanlig lördag i paradiset Fisksjön. En dag då det mesta gått ut på att kämpa mot snön och man har inte hunnit annat.

Jag har tvättat lite kläder och hängt till tork i badrummet.

Tänker på när man får hänga ut tvätten på linan mellan träden och vinden torkar den. Att ta in en tvätt som är slät och väldoftande istället för en skrynklig.

 

Det som är enkelt på sommaren är besvärligt på vintern och som jag sagt förut så är vintern finast på julkort och naturligtvis fint för dom som inte behöver slita med det.

 

Hunden Jack älskar snön och hoppar omkring så gott det går och ibland försvinner han helt under snön.

Faktiskt kommer solen fram en liten stund och visst är det vackert men fy så jobbig.

 

Får väl avsluta med en fin sommarbild för att få humöret att bli lite bättre.

 

Dagens ord: Le och var glad det kunde vara värre, och jag log och var glad och det blev värre.

 
ANNONS
 
Tezz på Andromeda

Tezz på Andromeda

Söndag 4 feb 11:31

Kan bara instämma. Gick en promenad imorse och hamnade i snöstorm. Tungt och jobbigt var det att gå också.

http://www.sailaway.bloggplatsen.se

 
Anki

Anki

Söndag 4 feb 12:28

Håller med! Vintern är inte kul - och då har vi ju inte alls så mycket vinter som du har hos dig! Nu har det i och för sig snöat ett par dagar här också, men med bara en bråkdel av vad du fått så är det mer än nog.

http://https://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Ingrid

Ingrid

Söndag 4 feb 13:30

Jobbigt är bara förnamnet!!
Men ack så vackert det är. Dina två sista bilder är helt fantastiska!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
ibod11

ibod11

Söndag 4 feb 14:01

Visst är det så att vintern kan vara både ett lite helsike och en fröjd för ögat och jag skulle nog känna likadant som du under de förutsättningarna. Men om jag flyttar norrut igen så ska jag ha en lägenhet med fin utsikt och jag ska inte skotta ett enda spadtag utan bara njuta av vita, vackra vyer :) Jag förstår att du längtar efter att det ska bli som på den sista bilden. Sagolikt vackert :D

http://ibod11.com

 
Annika

Annika

Söndag 4 feb 17:21

Ja nog finns det mycket som är dåligt med vintern. Men idag då solen sken från en klarblå himmel och bara minus 10 så kändes det ändå rätt så okej. Ha en bra kväll. Kramen

http://www.badtant.bloggo.nu

 
annechristine

annechristine

Söndag 4 feb 19:20

Visst är vintern finast på kort, det håller jag med dig om. Mycket slit med snön och jobbigt med kylan. Man vet ju inte vart man ska he snön ju. Längtar till sommaren jag med, men först får vi njuta av vårvintern.
kram.

http://annechristines.bloggo.nu

 
Åke

Åke

Måndag 5 feb 17:13

Förstår att du inte gillar vintern med de där anledningarna... men hav tröst det vänder snart 🤗 Det är tur att du har lite sommarbilder att stötta dig lite på ❄️

http://www.nacka144.se

 
Karin

Karin

Måndag 5 feb 22:57

Oj, vad mycket snö! Förstår att du blir less. Men några dagar framöver ska det inte komma mer, enligt SMHI. Hoppas att du kan njuta av lite sol.
Kramar Karin

http://pixelmojan.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 24 april 14:09

Jo då nog kan man undra. Sommardäcken på igår och så vaknar man till att det har snöat och är vitt överallt. Jag vill inte ha mer snö. Jag vägrar kliva upp och ligger till halv nio och läser i en bok. Katten Morris kom inte heller och väckte mig. Han...

Av Anita - Lördag 21 april 10:47

  Ena dagen skiner solen och nästa regnar det och så idag blåser det isvindar.   Men.....vårtecknen kommer lite undan för undan. Igår kunde jag ta på mig lågskorna när vi for iväg till Hammarstrand. Här hemma på gården är det fortfarande vin...

Av Anita - Torsdag 19 april 07:50

Igår regnade det och det är härligt för nu ska väl farbror snö få på moppo. Nog vet man att det finns mycket under dom stora snöhögarna men jag hade glömt tomten.   Rätt vad det är så kommer det upp en röd luva ur snön.   Det har varit lit...

Av Anita - Måndag 16 april 09:56

Måndag morgon men det skiter jag i. Inte behöver jag kliva upp och ge mig iväg till jobbet. För en pensionär så kan det vara vilken dag som helst faktiskt. Jag tittar på rosen som står i fönstret när jag sitter här med min kaffekopp.   Efterso...

Av Anita - Lördag 14 april 08:51

Flugor på sommaren är ju lite äckliga men när jag sitter i solen bakom min snöhög och en fluga kommer och landar på mitt knä, glatt surrande, så blir jag glad. Ett vårtecken om något.   Jag sitter och lyssnar till fågelkvitter och spelar upp ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se