Direktlänk till inlägg 4 februari 2018

18 ANLEDNINGAR ATT HATA VINTERN

Av Anita - Söndag 4 feb 09:45

Det börjar redan på morgonen. Skulle iväg och jobba en stund och sommartid är det bara att hoppa in i bilen och ge sig iväg. Men......på vintern.....

1. Bara att få på sig alla kläder. tröjor, yllesockar, vantar overall, stövlar och mössa.

 

2. Sopa trappan och inte bara en gång utan flera gånger varje dag.

3. Så ser man bilen med en halv meter snö på. Sopa sopa sopa, skrapa skrapa skrapa. Skotta bort all snö som ramlat ner framför bilen.

4. Motorvärmare på som drar ström. Elräkning dubbelt så hög som på sommaren.


5. Oplogat på vägen med höga snökanter. Man bara hoppas att man slipper möta någon. Hjärtat i halsgropen.

 

Kinabror får inte igång traktorn. Lånar startkablar av mig men när han ska öppna bagaget är låset igenfruset och han som är stark lyckas dra lös en bit av bilen.


Planen är att jag ska hämta potatis i jordkällaren när jag kommer hem och den lilla stigen dit är totalt igendriven.

8. Sjunker ner till låren när jag ska trampa mig dit. Snö i skorna, blöta sockar och ett sjuhelsikes humör.

Det tar en halvtimma att lyckas skotta mig dit. 

Om det vore sommar hade det tagit två minuter.


11. Jag tömmer aska ur spisen och braskaminen. 

Sommartid behöver jag inte ens elda

12. Går balansgång på iskanten bakom huset för att kunna ta bort istappar och snö från värmepumpen.

 

Kinabror kör med traktorn och fyrhjulingen för att ploga undan det värsta.


13. Så kommer Storfiskarn och hans pappa och Rosenknoppen. Lite fika och sedan ska dom ner till sjön för att försöka fixa i vattenbrunnen. Att komma ner där och hålla på i brunnen i kylan och kallvattnet är ju ingen fest precis. mitt i vintern. Det är ju 15 grader kallt.

 

15. Hämta ved och skotta framför vedbodörren.

16. Snö på bron igen sopa.


Det var en helt vanlig lördag i paradiset Fisksjön. En dag då det mesta gått ut på att kämpa mot snön och man har inte hunnit annat.

Jag har tvättat lite kläder och hängt till tork i badrummet.

Tänker på när man får hänga ut tvätten på linan mellan träden och vinden torkar den. Att ta in en tvätt som är slät och väldoftande istället för en skrynklig.

 

Det som är enkelt på sommaren är besvärligt på vintern och som jag sagt förut så är vintern finast på julkort och naturligtvis fint för dom som inte behöver slita med det.

 

Hunden Jack älskar snön och hoppar omkring så gott det går och ibland försvinner han helt under snön.

Faktiskt kommer solen fram en liten stund och visst är det vackert men fy så jobbig.

 

Får väl avsluta med en fin sommarbild för att få humöret att bli lite bättre.

 

Dagens ord: Le och var glad det kunde vara värre, och jag log och var glad och det blev värre.

 
ANNONS
 
Tezz på Andromeda

Tezz på Andromeda

Söndag 4 feb 11:31

Kan bara instämma. Gick en promenad imorse och hamnade i snöstorm. Tungt och jobbigt var det att gå också.

http://www.sailaway.bloggplatsen.se

 
Anki

Anki

Söndag 4 feb 12:28

Håller med! Vintern är inte kul - och då har vi ju inte alls så mycket vinter som du har hos dig! Nu har det i och för sig snöat ett par dagar här också, men med bara en bråkdel av vad du fått så är det mer än nog.

http://https://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Ingrid

Ingrid

Söndag 4 feb 13:30

Jobbigt är bara förnamnet!!
Men ack så vackert det är. Dina två sista bilder är helt fantastiska!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
ibod11

ibod11

Söndag 4 feb 14:01

Visst är det så att vintern kan vara både ett lite helsike och en fröjd för ögat och jag skulle nog känna likadant som du under de förutsättningarna. Men om jag flyttar norrut igen så ska jag ha en lägenhet med fin utsikt och jag ska inte skotta ett enda spadtag utan bara njuta av vita, vackra vyer :) Jag förstår att du längtar efter att det ska bli som på den sista bilden. Sagolikt vackert :D

http://ibod11.com

 
Annika

Annika

Söndag 4 feb 17:21

Ja nog finns det mycket som är dåligt med vintern. Men idag då solen sken från en klarblå himmel och bara minus 10 så kändes det ändå rätt så okej. Ha en bra kväll. Kramen

http://www.badtant.bloggo.nu

 
annechristine

annechristine

Söndag 4 feb 19:20

Visst är vintern finast på kort, det håller jag med dig om. Mycket slit med snön och jobbigt med kylan. Man vet ju inte vart man ska he snön ju. Längtar till sommaren jag med, men först får vi njuta av vårvintern.
kram.

http://annechristines.bloggo.nu

 
Åke

Åke

Måndag 5 feb 17:13

Förstår att du inte gillar vintern med de där anledningarna... men hav tröst det vänder snart 🤗 Det är tur att du har lite sommarbilder att stötta dig lite på ❄️

http://www.nacka144.se

 
Karin

Karin

Måndag 5 feb 22:57

Oj, vad mycket snö! Förstår att du blir less. Men några dagar framöver ska det inte komma mer, enligt SMHI. Hoppas att du kan njuta av lite sol.
Kramar Karin

http://pixelmojan.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 10 dec 06:56

  Söndagsmorgon och jag hade tänkt göra köttbullar och plocka lite lätt men när jag tittar ut så förstår jag att det ska bli andra bullar minsann. Det hade snöat och snöat. Katten Morris vände när han gick ut på bron och jag kände hur humöret sjön...

Av Anita - Fredag 7 dec 16:18

Vaknade till att katten Morris satt på min mage och klappade mig på näsan med tassen. Det var mörkt och jag var trött och mätt efter gårdagens julbord på PRO.   Nu ska vi ta dagarna i tur och ordning och inte virra till det som jag har en förmåga a...

Av Anita - Onsdag 5 dec 15:56

  Så sitter han där, ensam framför sin eld mitt i skogen. Sitter där och suckar och minns. Han är inte särskilt gammal, bara så där 100 år så minnet är det inget fel på.   Han minns när han var en viktig kraft på gården. Hur han gick runt ...

Av Anita - Tisdag 4 dec 09:22

Jag bakar inte. Jag städar inte, men oj vad jag gillar att pynta och gräva i alla mina oändliga lådor med julsaker, en del så gamla så dom nästan ramlar sönder. Visst fanns det tider då jag gjorde hela land med pepparkakshus och bakade pepparkakor ...

Av Anita - Lördag 1 dec 11:39

Ibland hör jag saker på radio och ser på tv och på datorn som får mig att undra hur det står till och hur det har blivit. Det var en kvinna som bredde ut sig över oskicket att inte stänga toalocket efter sig. Menade att om man spolade innan man stä...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se