Direktlänk till inlägg 18 februari 2018

SMAKEN ÄR SOM BAKEN,DELAD

Av Anita - Söndag 18 feb 13:13

 

Nu har dom kommit, sportlovsfolket från Skåne. Nog finns det snöa för dom att rumla omkring i.


Kinabrors sonnahustru hon klev upp tidigt igår och började skotta fram stigen till bryggan och till grillplatsen. När jag kom dit på förmiddagen gjorde jag ett försök att gilla snön och började gräva en grotta tillsammans med barnen.

 

Så gick vi upp till byvägen och Sånnahustrun började försöka gräva fram soptunnan som plogbilen vräkt iväg långt in i snön.

 

Till slut så hittade hon igen den.

 

Tänk så blöta tre stycken barn som tumlat om i snön kan bli. Som tur är så har vi skotorkare som man kan torka skorna med. 

 

Från Kinabrors sommarstuga börjar det rinna ner vatten och bilda långa blänkande istappar och det är  ju ett litet tecken på vår men ack så litet. Hunden Jack leker med barnen och jagar efter snöknular och hoppar i snön.


 

Lilla Stina tittar på.

Så blev det korvgrillning ute i blåsten. 

 

Nu hade mina vantar blivit blöta och kalla och jag som inte är någon vintermänniska knallade hemåt för att komma in i värmen. Tände i spisen och började förbereda maten till middag. Köttfärssås och spagetti och glass med hjortronsylt ska väl passa barnen till och med. 


Dom hade rätt kul inne också när dom kom. Det går att springa runt runt nere i mitt hus och jaga varandra och leka med katten och hunden och se på bolibompa och äta chips. Till slut föll dom ihop i soffan och såg helt utsliten ut. Tro det med att ha varit ute i snön hela dagen.  På tisdag kommer det fler.


Så är det en ny dag. Det är lite grått men inte kallt. Jag längtar efter sol nu och egentligen hade jag tänkt gå bort till Kinabrors sommarstuga där dom är alla dom andra men jag väntar en stund.


Det finns mer jag skulle gjort. Jag har visserligen varit iväg och tankat bilen och jobbat en stund men jag skulle skottat fram till sotarns stege för han kommer till veckan och ska inte behöva gå i djupsnö. Nog att han måste klättra på taket i snöeländet. Vilket förfärligt jobb det måste vara.


Vi var förstås till Hammarstrand på fredag hela gänget. DansBritt var med och vi fyllde ju ett stort bord eftersom vi var 8 personer. Jag är mäkta imponerad av barnen som trots att dom är så små sitter fint och äter utan att skrika och söla ner. Helt fantastiskt. Man har ju sett annat minsann.

 

Unnade mig en ny tulpanbukett och köpte en orkide till Datafia som fyllde år i fredags. Jag gjorde mig en tur ner till henne och grattade och åt lite tårta.


Nu är pengarna slut och nu är det dags att betala räkningarna som kommer. Dyraste elräkningen på hela året och så bilskatten och tvlicensen och massa annat dyrt som ska betalas så inte vet jag om det blir något över till mat och sånt men vi får väl se. Det ordnar sig alltid. På något underligt vis brukar det ju göra det.


Dagens ord: Nu är det livat i Fisksjön och nu fattas det bara lite sol så skulle jag inte gnälla. 

 
ANNONS
 
ibod11

ibod11

Söndag 18 feb 15:09

Så kul att din lilla by lever upp och att det dyker upp lite folk under sportlovet. Ja, där uppe är det ju inte lov nu men det kanske blir livat hos dig under hela sportlovsperioden. Sedan är det snart påsk och då kanske ännu fler kommer och livar upp stämningen :) Jag skulle också bli glad om jag fick den menyn :) Mums!

http://ibod11.com

 
Ingen bild

Bamse31

Söndag 18 feb 18:34

Tittar på din första bild så visar snödrivor ända upp till andra våningen. Mycket bra bevis på hur mycket snö ni har där uppe.
När man sitter här nere där vi nästan har barmark så är det svårt att föreställa sig att det den där fina kortställningen på tre ben då
Din på sträck kom den till användning? Jag kokade ju spagetti med köttfärssås. kan komma så mycket snö som din bild är bevis för. Trevligt att sina brors barnbarn har kommit upp och att hans sonhustru hjälper till med snöröjning. Skåningar brukar inte vara bra på sånt annars. . den där fina kok- ställningen på tre ben, kom den egentligen till användning när du kokade köttfärssås och spagetti.
Går det att vistas och sova i Kina brons sommarstuga mitt under vintern.? Måste sotaren komma till dig
mitt i vintern när det är som mest snö. finns inte längre något krav på sotningen i tids hänseende. .

Det var skojigt för dig att få upp folket från Skåne . Det verkar som om barnen livade upp din vinter och fick dig att delta i i lekar och bygga snögrottor. När gjorde du det senast?fortsätt leka i snön så går vintern snart över . Kramen. .

 
Anneli

Anneli

Måndag 19 feb 01:47

Hej, oj vad snö ni har. Det är så vackert. Bra att ni hittade soptunnan igen =)

Tack för dina kommentarer hos mig. Nu ska jag försöka somna om igen. Sov gott kram ♥

http://mittnyaliv66.bloggplatsen.se

 
Anki

Anki

Måndag 19 feb 09:16

Härligt med liv och rörelse hos dig! Hoppas du slipper mer snö - det ser ut som du fått så det räcker!

http://https://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Karin

Karin

Tisdag 20 feb 22:14

Kul för barn från Skåne, de är inte bortskämda med snö!
Underbara tulpaner, de livar upp och är ett vackert blickfång!
Ha en fin vecka!
Kramar!

http://pixelmojan.blogspot.se

 
Soldansaren

Soldansaren

Onsdag 21 feb 19:22

Usch, vad mycket snö! Här har vi också litegrann men inte behöver vi gräva fram soptunnorna i alla fall. Roligt att barnen är glada åtminstone.

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 17 sept 09:19

Nu blev ni väl lite nyfiken va? Kan bara säga som så till att börja med. Det är inte roligt att bli gammal och inte långre kan se så bra och inte gå ner i brygga och inte studsa som en gummiboll på stenar och jag börjar nästan misströsta på att klätt...

Av Anita - Fredag 14 sept 08:00

Det är inte så mycket äventyr och mysterier just nu men jag undrar i alla fall vem som drar upp morötterna ur landet utan att äta upp dom och lägger dom i en fin hög. Som ni vet finns det inga människor här nu så det måste vara ett djur, men varför? ...

Av Anita - Onsdag 12 sept 09:53

Igår när jag vaknade till en mulen dag och eftersom jag hela sommaren sagt att jag ska putsa fönster när det inte går att vara ute så var det bara att sätta igång. Jag har inte putsat fönster på flera år. Ytterligare en sak jag skulle göra när jag bl...

Av Anita - Söndag 9 sept 07:55

  Herrarna i hagen vandrar omkring och mumsar och ser ut att ha det riktigt bra.   Katten Morris sitter och solar sig.   I flera dagar har jag varit helt ensam i Paradiset Fisksjön. Till slut lessnade jag på tystnaden och åkte till Hamm...

Av Anita - Torsdag 6 sept 09:43

Så har jag fått lite mer sällskap i ensamma Fisksjön. 13 fårpojkar har kommit för att göra mig sällskap.   Dom är precis som vilka pojkar som helst, dom tuggar och äter och rätt som det är så slåss dom. Dom går i flock hela tiden och sover till ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se