Direktlänk till inlägg 2 mars 2018

MARS MÅNAD VÅRVINTERMÅNAD?

Av Anita - Fredag 2 mars 09:26

 

Jag förstod det genast jag vaknade.

Jag förstod det när katten kröp ner under täcket och vägrade kliva upp.

Jag förstod att det var årets kallaste dag fast det faktiskt är mars nu. Det borde vara en vårvintermånad och visst, ljuset finns här, det skira och vackra vårljuset..

Klart att jag låg kvar under täcket och böjrde läsa en bok. Tänkte på att det var fint att inte behövs kliva upp och försöka få igång en kall bil och svärande åka till jobbet.


Till slut kravlade jag mig ur sängen och förstod att det var riktigt kallt när ledstången ner för trappan var iskall. Värmepumpen räcker inte till i kylan så det är dags att lägga sig på knä framför vedspisen och få till eld. Tänkte på att veden snart är slut och att jag har en bra spis. Alltid lätt att tända i den och ryker aldrig in och ger en ensastående värme. Man får vara glad för det lilla här i livet.


Koka kaffe, bre tunnbrödmacka med kaviar, mata katten och fåglarna. Gå över gården till Kinabrors hus och det är fint att vi bor så nära varandra. Även han eldar i spisen så det sprakar. Röken från våra skorstenar går rakt upp som en vit pelare mot den blå himlen.

 

Så var det dags för månadsbilden av björken. Fotograferad från ett annat  håll för omväxling skull. Annars ser allt lika ut i flera månader men om ett par månader kanske det blir gröna små fina löv på den, kanske. man vet aldrig. Det kanske kommer att vara snö till midsommar, vad vet man.


Igår var det ganska folktomt här på gården. Det blev lite mindre kallt mitt på dagen för solen börjar värma lite grann. Skoterspåren är i alla fall stenhårda nu när kylan slagit till. Något positivt i alla fall.

Det är skönt att gå ut en stund . Först en tur på sjön med Jack och sedan gick jag bort mot Stedesbacken.

 

Där står gammelladugården grå och åldersstigen och full med snö på taket.

 

Där står Sundsvallsbornas stugor och jag tänker på alla trevliga stunder på deras altan när vi suttit där och ätit så goda bullar och pratat lite om dittan och dattan. Känns som om det är länge innan det är dags för det, nästan som en jättelång tid men tiden går ju så fort. Ingen bakar så goda bullar som SundsvallsSolveig.


Frampå eftermiddagen dyker Mustachen upp och han, Kinabror och jag sitter i köket och pratar om lite av varje.


Kinabror har köpt en dammsugare som är rund och när jag var in till honom så satt han och tittade på tv och den lilla runda saken for omkring och gjorde jobbet medan han satt med fötterna på bordet och latade sig. Underbar grej och inte lät den mycket heller. En sådan skulle jag vilja ha jag som  hatar den vanliga dammsugaren. 


Ytterligare en dag har gått och nu är det fredag igen och det var 28 grader kallt när jag klev upp. Det har varit svinkallt nu i två veckor så det borde väl bli bättre i alla fall.


Dagens ord: Glatt lyser solen in genom mina skitiga fönster och avslöjar damm och skrynkligt skinn men det skiter jag i Solstrålarna värmer i alla fall min kind.

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

Fredag 2 mars 10:56

Jag hoppas verkligen att den värmande solen brassar på ordentligt så att du får lite värme i stugan. Här är det mulet och det snöar, men vi har ju ljummet om man jämför med dina temperaturer.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
ibod11

ibod11

Fredag 2 mars 21:12

Skönt att kunna välja om man vill hålla sig kvar inomhus en riktigt kall dag. Men det var starkt gjort att du tog dig ut på promenad, även om solen värmde lite. En bra vedspis eller kamin är verkligen guld värd när den riktiga kylan kommer :D
Kram

http://ibod11.com

 
Karin

Karin

Fredag 2 mars 21:24

Det välsignande ljuset har kommit, och jag njuter jag med.
I veckan har vi haft snökaos som du kanske har läst, men nu verkar det lugna sig. Inga snökanoner i sikte som kommer från ÖStersjön!
Jag gick en lång runda idag i vårt samhälle, men det var dåligt skottat, så jag blev riktig trött av att pulsa i snömodden.
Kramar Karin

http://pixelmojan.blogspot.se

 
Göran

Göran

Söndag 4 mars 10:10

Åh, fy klå´en, som man säger! Sååå kallt har vi i alla fall inte haft på många, många år. Idag är det -6 och halvmulet men det är ju fullt acceptabelt. Tänk till våren då all den här snön smälter och fyller upp vattenmagasinen åt elbolagen. Tänk bara vad de ska sänka priserna åt oss då! Jomen, när det är lite vårflod så höjer de ju! Måste kompensera sig, brukar det heta. Så vi kan väl räkna med åtmnstone 25-30 % lägre pris ett tag. Inte?
"Kan di va´så jävvli´a?"

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Anneli

Anneli

Söndag 4 mars 18:15

Oj vad kallt du har det hos dig. Vi har inte riktigt så kallt =)
Längtar till våren nu så jag kan börja ta mina promenader igen,, bara fötterna tillåter det.

Ha en mysig kväll kramar ♥

ps,, jag har skickat mail till dig.

http://mittnyaliv66.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 17 sept 09:19

Nu blev ni väl lite nyfiken va? Kan bara säga som så till att börja med. Det är inte roligt att bli gammal och inte långre kan se så bra och inte gå ner i brygga och inte studsa som en gummiboll på stenar och jag börjar nästan misströsta på att klätt...

Av Anita - Fredag 14 sept 08:00

Det är inte så mycket äventyr och mysterier just nu men jag undrar i alla fall vem som drar upp morötterna ur landet utan att äta upp dom och lägger dom i en fin hög. Som ni vet finns det inga människor här nu så det måste vara ett djur, men varför? ...

Av Anita - Onsdag 12 sept 09:53

Igår när jag vaknade till en mulen dag och eftersom jag hela sommaren sagt att jag ska putsa fönster när det inte går att vara ute så var det bara att sätta igång. Jag har inte putsat fönster på flera år. Ytterligare en sak jag skulle göra när jag bl...

Av Anita - Söndag 9 sept 07:55

  Herrarna i hagen vandrar omkring och mumsar och ser ut att ha det riktigt bra.   Katten Morris sitter och solar sig.   I flera dagar har jag varit helt ensam i Paradiset Fisksjön. Till slut lessnade jag på tystnaden och åkte till Hamm...

Av Anita - Torsdag 6 sept 09:43

Så har jag fått lite mer sällskap i ensamma Fisksjön. 13 fårpojkar har kommit för att göra mig sällskap.   Dom är precis som vilka pojkar som helst, dom tuggar och äter och rätt som det är så slåss dom. Dom går i flock hela tiden och sover till ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se