Direktlänk till inlägg 7 mars 2018

VASALOPP OCH KABELBROTT

Av Anita - Onsdag 7 mars 11:15

Nog är det konstigt att man blir så beroende av mobiltelefon och mobilt bredband. Man sitter här och tycker att man inte bryr sig så mycket men när det plötsligt inte går att ringa eller gå in på datorn inser man hur bortskämd man blivit. Måndag morgon och till igår kväll var vi utan både mobil och dator så nu fick man känna på hur det är. Jag har ju som tur är min gamla telefon kvar än så länge. 


Nå¨ja det var inte det jag skulle prata om utan lite andra funderingar.

Vasaloppet på söndag . Den enda idrott jag tittar på. Inte för att jag bryr mig ett dugg om vem som vinner utan för stämningen och det fantastiska med att så många människor frivilligt utstår att åka nio min tillsammans med tusentals andra. Det måste vara en annan grej än att vinna och en del hårda gubbar har åkt i 60 år. Det är ju fullkomligt otroligt egentligen. Härligt med stämningen och kranskullan och musiken och folkfesten.


Så kan man ju göra lite annat medan man tittar på. Jag hade en stor matlagningsdag.

 

Det var tomt i frysen med färdig mat så jag gjorde gryta burgrund, älgbiff med lök, älgstek och kokade fläsklägg och gjorde rotmos så nu finns det att ta fram när det kommer besökare och det kommer det att göra framöver.


Då kan jag inte låta bli att fundera på det där med mat. Halva världen svälter men vi bortskämda och kräsna skulle skämmas.

Hörde en dag att någon tyckteatt det skulle finnas en app eftersom det är så svårt att bjuda folk på mat tack vare att dom har så många olika dieter och allergier och är vegetarianer av olika slag eller bara inte tycker om än det ena och än det andra. En app där dom kunde mata in vad dom inte äter och appen kunde räkna ut en maträtt som kunde passa alla. Har ni hört på faaan. Det är ju fullkomligt otroligt. Tala om värlfärdsproblem.


Barna må väl vara en sak men det märkliga är att vuxna människor inte kan äta vad som bjuds utan inte ens vågar smaka något dom inte ätit förut. Tror sjutton att barnen blir likadana.

Det måste vara väldigt otacksamt att stå på matbespisning och göra massor av olika mat på grund av allt inte barnen äter.

Det finns massor med länder som inte ens har skollunch, inte ens Norge som är ett modernt land har det. Här har vissa ungar så pass med pengar så dom går och köper korv hamburgare och godis när maten inte passar.

Nog hade man kanske gjort det när man gick i skolan men man hade inte ens pengar till att köpa mer än en kola. Fem öre kostade en sådan och AMV Ninne och jag köpte en och delade i tre delar. Lite skillnad skulle jag tro .Förmodligen har många aldrig varit hungriga för är men det så är man inte så grannlaga utan får vara glad för maten man får.


 

Nå jag har i alla fall lagat massor med mat och hoppas att det duger för dom som kommer.

Det är sådana här gånger jag önskade att jag hade en större diskmaskin men jag förmodar att det också är ett välfärdsproblem. Jag har ju i alla fall en diskmaskin och jag har vatten och varmvatten och tar det för självklart.  Min mamma fick minsann stå i diskbaljan hela dagarna för den stora familj som vi var så det var i alla fall inte så länge sedan. 

Tänker jag så så får jag vara tacksam för min diskmaskin och för att jag har grejor i frysen att laga mat av.


Nej nu måste jag gå och sopa upp efter katten för han har rivit ner en jättestor blomkruka i trappen oj.

 

Det har snöat varje dag ett tag nu men Kinabror han skottar så jag behöver bara titta ut och se snödrivorna som blir större och större.


Dagens ord: Äta bör man annars dör man, så kanske vi skulle bli lite mindre kräsna i det här landet.  
ANNONS
 
Karin

Karin

Onsdag 7 mars 12:33

Bra med extra mat i frysen, och så kunde du slå två flugor i en smäll. Både kolla Vasan och passa spisen.
Den snön som kom i förra veckan (den enda vi har haft) börjar att töa bort. Snart ser jag mina vintergäck i rabatten.
Kramar Karin

http://pixelmojan.blogspot.se

 
Tezz på Andromeda

Tezz på Andromeda

Onsdag 7 mars 13:36

Jag tillhör de besvärliga att bjuda på mat tyvärr. Vegetarian som äter bara fisk skaldjur, men dessutom laktos och glutenintolerant, vilket jag tyvärr inte kan hjälpa. Men vet du vad ;) jsg tar alltid med mig egen mat bort, jsg förväntar mig inte att andra ska slå knut på sig för att tillfredsställa mina behov och allergier. Sen äter jag av de jag kan som bjuds. Ha en fin dag!

http://www.sailaway.bloggplatsen.se

Anita

Onsdag 7 mars 14:59

Att man är allergisk kan man ju inte hjälpa och äter man fisk så är det inte så svårt värre med dom som inte äter fisk ägg eller mjölk och ost Fy sjutton så besvärligt Jag äter allt men gillar inte ruttna ägg som är en delikatess i Kina och Indien

 
Soldansaren

Soldansaren

Onsdag 7 mars 16:36

Vasaloppet är för mig nybakade scones och en stor kanna med te och soffläge. Visst kan jag tänka mig att åka skidor men inte vill jag trängas med folk och kanske inte i nio mil.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Anneli

Anneli

Onsdag 7 mars 19:47

Oh så mycket gott, jag kommer =) Jag måste steka till lite kycklingfilé så jag har att frysa in o bara ta ut, det är så smidigt. Jag är väldigt kräsen när det gäller mat.. Äter mest kycklingfilé o lax/fisk,, sällan fisk =) Är väldigt ensidig o håller mig till kycklingsallad med lite ägg o gottigt i =)

Ha en mysig kväll kramar ♥

http://mittnyaliv66.bloggplatsen.se

 
Anki

Anki

Torsdag 8 mars 08:07

Oj så mycket god mat du har lagat! Älgkött som är så gott har jag inte ätit på många, många år.
Jag gillar all mat ... vilket tyvärr syns på figuren :)

http://https://ankisbildblogg.wordpress.com

 
ibod11

ibod11

Torsdag 8 mars 19:29

Det ser riktigt mumsigt ut och jag skulle gärna smaka dina goda rätter. Jag försöker äta så mycket veganskt som möjligt och köper bara sådant till mig själv men jag kallar mig inte vegan och äter det som bjuds när jag äter hos någon annan. Hur jag än tänker om kosten så hatar jag att vara besvärlig så på det sättet fortsätter jag nog att tänka :D Jag kanske t o m kan tänka mig att köpa lite ost eller mjölk om någon kommer på besök ;)

http://ibod11.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 17 okt 08:02

Så är det dags igen. Tunnbrödbakandet. PappersBeda har handlat allt som behövs. Jag har fraktat ner ved och vatten och fika och lite av varje som behövs. Det är mycket som behövs ska ni tro.   Vi har bakat i många år nu. Ibland blir det bra iblan...

Av Anita - Måndag 15 okt 08:47

  Den här helgen har varit den varmaste jag minns under oktober månad. Till och med vinden har varit ljum som om man varit utomlands. Nu flög löven omkring gula som guldpengar. Jag hade velat åka till Sollefteå på höstmarknad men eftersom Kinabr...

Av Anita - Lördag 13 okt 07:55

  Torsdagen började jag med att steka älgbiff och en stor gryta blev det med lök och massor av annat gott.    Kinabror skulle få besök av en gammal jobbarkompis som vi umgicks mycket med i ungdomens dagar. Klart att jag ska bjuda på god mat då...

Av Anita - Torsdag 11 okt 09:54

  Tänk så fint det blir när det slutar blåsa och löven är kvar på träden. Ett fyrverkeri av färger, en doft av löv och svamp. Dagar när det går att vara ute och göra fint i trädgården inför vintern. Jag räfsar inte löv men brukar ta bort ur raba...

Av Anita - Måndag 8 okt 09:28

  Fredag kväll hade det lugnat sig och det blev en ljummen och fin kväll så man ville nästan inte gå in. Jack och jag gick badstrandsrundan och nere vid stranden var det om möjligt mindre vatten än jag någonsin sett. Solen går ner tidigt nu.   ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se