Direktlänk till inlägg 7 mars 2018

VASALOPP OCH KABELBROTT

Av Anita - 7 mars 2018 11:15

Nog är det konstigt att man blir så beroende av mobiltelefon och mobilt bredband. Man sitter här och tycker att man inte bryr sig så mycket men när det plötsligt inte går att ringa eller gå in på datorn inser man hur bortskämd man blivit. Måndag morgon och till igår kväll var vi utan både mobil och dator så nu fick man känna på hur det är. Jag har ju som tur är min gamla telefon kvar än så länge. 


Nå¨ja det var inte det jag skulle prata om utan lite andra funderingar.

Vasaloppet på söndag . Den enda idrott jag tittar på. Inte för att jag bryr mig ett dugg om vem som vinner utan för stämningen och det fantastiska med att så många människor frivilligt utstår att åka nio min tillsammans med tusentals andra. Det måste vara en annan grej än att vinna och en del hårda gubbar har åkt i 60 år. Det är ju fullkomligt otroligt egentligen. Härligt med stämningen och kranskullan och musiken och folkfesten.


Så kan man ju göra lite annat medan man tittar på. Jag hade en stor matlagningsdag.

 

Det var tomt i frysen med färdig mat så jag gjorde gryta burgrund, älgbiff med lök, älgstek och kokade fläsklägg och gjorde rotmos så nu finns det att ta fram när det kommer besökare och det kommer det att göra framöver.


Då kan jag inte låta bli att fundera på det där med mat. Halva världen svälter men vi bortskämda och kräsna skulle skämmas.

Hörde en dag att någon tyckteatt det skulle finnas en app eftersom det är så svårt att bjuda folk på mat tack vare att dom har så många olika dieter och allergier och är vegetarianer av olika slag eller bara inte tycker om än det ena och än det andra. En app där dom kunde mata in vad dom inte äter och appen kunde räkna ut en maträtt som kunde passa alla. Har ni hört på faaan. Det är ju fullkomligt otroligt. Tala om värlfärdsproblem.


Barna må väl vara en sak men det märkliga är att vuxna människor inte kan äta vad som bjuds utan inte ens vågar smaka något dom inte ätit förut. Tror sjutton att barnen blir likadana.

Det måste vara väldigt otacksamt att stå på matbespisning och göra massor av olika mat på grund av allt inte barnen äter.

Det finns massor med länder som inte ens har skollunch, inte ens Norge som är ett modernt land har det. Här har vissa ungar så pass med pengar så dom går och köper korv hamburgare och godis när maten inte passar.

Nog hade man kanske gjort det när man gick i skolan men man hade inte ens pengar till att köpa mer än en kola. Fem öre kostade en sådan och AMV Ninne och jag köpte en och delade i tre delar. Lite skillnad skulle jag tro .Förmodligen har många aldrig varit hungriga för är men det så är man inte så grannlaga utan får vara glad för maten man får.


 

Nå jag har i alla fall lagat massor med mat och hoppas att det duger för dom som kommer.

Det är sådana här gånger jag önskade att jag hade en större diskmaskin men jag förmodar att det också är ett välfärdsproblem. Jag har ju i alla fall en diskmaskin och jag har vatten och varmvatten och tar det för självklart.  Min mamma fick minsann stå i diskbaljan hela dagarna för den stora familj som vi var så det var i alla fall inte så länge sedan. 

Tänker jag så så får jag vara tacksam för min diskmaskin och för att jag har grejor i frysen att laga mat av.


Nej nu måste jag gå och sopa upp efter katten för han har rivit ner en jättestor blomkruka i trappen oj.

 

Det har snöat varje dag ett tag nu men Kinabror han skottar så jag behöver bara titta ut och se snödrivorna som blir större och större.


Dagens ord: Äta bör man annars dör man, så kanske vi skulle bli lite mindre kräsna i det här landet.  
ANNONS
 
Karin

Karin

7 mars 2018 12:33

Bra med extra mat i frysen, och så kunde du slå två flugor i en smäll. Både kolla Vasan och passa spisen.
Den snön som kom i förra veckan (den enda vi har haft) börjar att töa bort. Snart ser jag mina vintergäck i rabatten.
Kramar Karin

http://pixelmojan.blogspot.se

 
Tezz på Andromeda

Tezz på Andromeda

7 mars 2018 13:36

Jag tillhör de besvärliga att bjuda på mat tyvärr. Vegetarian som äter bara fisk skaldjur, men dessutom laktos och glutenintolerant, vilket jag tyvärr inte kan hjälpa. Men vet du vad ;) jsg tar alltid med mig egen mat bort, jsg förväntar mig inte att andra ska slå knut på sig för att tillfredsställa mina behov och allergier. Sen äter jag av de jag kan som bjuds. Ha en fin dag!

http://www.sailaway.bloggplatsen.se

Anita

7 mars 2018 14:59

Att man är allergisk kan man ju inte hjälpa och äter man fisk så är det inte så svårt värre med dom som inte äter fisk ägg eller mjölk och ost Fy sjutton så besvärligt Jag äter allt men gillar inte ruttna ägg som är en delikatess i Kina och Indien

 
Soldansaren

Soldansaren

7 mars 2018 16:36

Vasaloppet är för mig nybakade scones och en stor kanna med te och soffläge. Visst kan jag tänka mig att åka skidor men inte vill jag trängas med folk och kanske inte i nio mil.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Anneli

Anneli

7 mars 2018 19:47

Oh så mycket gott, jag kommer =) Jag måste steka till lite kycklingfilé så jag har att frysa in o bara ta ut, det är så smidigt. Jag är väldigt kräsen när det gäller mat.. Äter mest kycklingfilé o lax/fisk,, sällan fisk =) Är väldigt ensidig o håller mig till kycklingsallad med lite ägg o gottigt i =)

Ha en mysig kväll kramar ♥

http://mittnyaliv66.bloggplatsen.se

 
Anki

Anki

8 mars 2018 08:07

Oj så mycket god mat du har lagat! Älgkött som är så gott har jag inte ätit på många, många år.
Jag gillar all mat ... vilket tyvärr syns på figuren :)

http://https://ankisbildblogg.wordpress.com

 
ibod11

ibod11

8 mars 2018 19:29

Det ser riktigt mumsigt ut och jag skulle gärna smaka dina goda rätter. Jag försöker äta så mycket veganskt som möjligt och köper bara sådant till mig själv men jag kallar mig inte vegan och äter det som bjuds när jag äter hos någon annan. Hur jag än tänker om kosten så hatar jag att vara besvärlig så på det sättet fortsätter jag nog att tänka :D Jag kanske t o m kan tänka mig att köpa lite ost eller mjölk om någon kommer på besök ;)

http://ibod11.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 15 jan 10:19

Som ni vet så gillar jag inte att hålla på med ved. Ni som inte behöver elda förstår nog inte riktigt hur mycket jobb det är med veden innan den ligger i brasan och värmer och gör det mysigt.   Stockarna ska hem, sedan kapas och klyvas och ligga ...

Av Anita - Söndag 13 jan 08:27

Inte är jag rädd för mörker, björn och varg och andra djur (nu ljuger jag, ormar gillar jag inte).    Så är det stormen. Storm är jag rädd för. Jag vet att den river ner både träd och tak och sprider allt löst ut över marken. Jag vet att huset ...

Av Anita - Torsdag 10 jan 10:11

Sonen säger ibland att jag skriver för långa bloggar och därför ska jag fatta mig kort.   Timmerbilar som kör på vår smala byväg. Jag är livrädd att möta dom. Till Bräcke med min trasiga bil för att få den fixad. Renar efter vägen. Loppis i...

Av Anita - Måndag 7 jan 14:42


  Tänk att allt ska vara så komplicerat med tekniken. Först om främst skrivaren. Jag har slut på färg och det är skitdyrt med ny färg. Billigare att köpa en ny skrivare men vad är det för fasoner. Skräpa ner med en massa skrivare.   Egentligen...

Av Anita - Lördag 5 jan 09:28

Jag tittar ut genom fönstret och får se sju snöskotrar åka över sjön. Eftersom det regnade igår skulle jag tro att det var väldigt subbigt och blött på sjön. Nu verkar det vara uppehåll och nollgradigt. Blankis och jättehalt.   Det har minsann va...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se