Direktlänk till inlägg 10 mars 2018

SNÖ HELA VECKAN

Av Anita - 10 mars 2018 10:13

Det snöade och snöade. Kinabror skottade och skottade.

Onsdag kväll var det dags att hämta tredje omgången skåningar, den här gången Kinabrors äldsta dotter och hennes sonl.

Vi åkte till Bräcke för att hämta vid tåget och snön yrde. Hälsade på hos AMV och Gubben och dom skulle iväg till Mallorca dagen därpå. 

Renar efter vägen. Förundrade skåningar som storögt tittade på all snö.


Tänk så olika man kan tänka. Det som är ett rent helvete för mig kan vara rena rama paradiset för andra. Jag ser bara det negativa i snön, skottning, höga elräkningen, saker som bara krånglar, blött i skorna och massor av kläder att ha på och av hela tiden, ved som tar slut. Bara vitt och grått och inga lukter annat än av röken från spisen.


 

Här du kommer hårdingarna som kastar sig i snön och leker hela dagarna med hunden Jack som också älskar att busa i snön.

 

Jag håller mig helst inne i värmen och försöker låta bli att titta ut på snön.


Igår for vi till Hammarstrand och åt på hotellet som vi gör på fredagarna och sedan kom brorsdottern Camilla och jag på att vi för första gången i vinter skulle gå ner till sjön och bada bastu.


 

Visst rök det in lite grann när vi inte har eldat på hela vintern men så småningom tog det sig och det blev fort varmt inne inne i bastun. Kasta lite snö på stengubbarna och det blev fuktigt och skönt där inne.

 

Alltså,visst är det skönt att sitta i bastun och bli genomvarm men även där har vi olika tankar om hur det ska bli. Tror ni inte att den galna människan hade sagt till bekanta att hon skulle rulla sig i snön och tro det eller ej men det gjorde hon under vilda skrik.

 

Eftersom det inte blev några bra bilder fick hon göra om det tre gånger. Jag skulle aldrig drömma om att rulla i snön naken och nog skulle jag i alla fall bara göra det om jag fick väldigt mycket betalt.

Nej,jag har ju både dusch och badkar så man kan ju gå upp till huset och duscha sig.

Sedan blev det hamburgare inne hos Kinabror och tvtittande. Visst hade vid det trevligt.


Jag har ju berättat om hjärtan som dyker upp överallt och igår fick jag två stycken till min samling.

 

Så vaknar jag till den första soliga dagen på ett tag och idag kommer SofiePropp och hälsar på och ligger över och det är visst någon snöskotersafari som kommer att fara på sjön. Kanske att vi kan sitta på Kinabrors trappa och sola en stund mitt på dagen om det inte blir mulet igen.


Dagens ord: Tänk så konstigt det är. Det som är helvete för vissa kan vara paradis för andra.

 
ANNONS
 
Soldansaren

Soldansaren

10 mars 2018 17:55

Ja, nog är vi olika alltid. Aldrig att jag skulle rulla mig i snön, och aldrig att jag skulle ta bilder av det om jag nu ändå skulle få för mig att göra det.
Men i din söta bastu skulle jag gärna sitta och värma mig. Nu har jag fått dra på mig min onepiece som jag fick i julklapp istället.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ulla Larsson

Ulla Larsson

11 mars 2018 05:07

Godmorgon däruppe i vackra Jämtland. Av en slump hamnade jag här..... Är ute och letar efter ett nytt krypin för mina tankar och funderingar eftersom min nuvarande blogg/hemsida upphör efter 10 år :(. Det ser bra ut det här, så det kan tänkas att Bloggplatsen blir min nya hemvist. Ha en fin Söndag, trots vinter, kyla och längtan efter sommar och värme. PS. För gammal för att blogga blir man aldrig :)

http://www.hean.zoomin.se

 
Tezz på Andromeda

Tezz på Andromeda

11 mars 2018 07:46

Åh jag älskar din fina bastu! En sån fin vill jag också ha. Älskar att basta, och även rulla i snön, men helst föredrar jag att hoppa i det iskalla havet när jag bastar. Det är en alldeles särskild och underbar känsla att vinterbada när man bastar. I övrigt delar jag fullt ut dina åsikter om snön, den ska bara bort, vill ha vår nu!

http://www.sailaway.bliggplatsen.se

 
Anki

Anki

11 mars 2018 08:13

Ja, tänk så olika det kan vara! Bra att det rör sig lite hos dig. Jag tycker som du om snön - bara till besvär!

http://https://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Ingen bild

Bamse31

11 mars 2018 09:39

Skönt att du hörde av dig med en ny berättelse. Det har gått så många dagar sedan sist så jag började fundera om du var sjuk eller.....
Vi har haft mycket snö här nere i stockholmstrakten också i förhållande till tidigare år. Jag förstår att det var trevligt för Skåne barnen att komma upp och rulla sig i snön.
Det här med att rulla sig i snön efter bastubad gjorde jag och min fru på den tiden vi hade torpstuga vid friliggande bastu man ska vara ordentligt varm man kommer ut ur bastun ochrullar runt helst i nysnö, som är mjuk. då känner man knappat kylan men man får inte ligga längre i snödrivan för då känner man kylan ordentligt. skulle gärna vilja komma upp till dig och bada i den mycket omskrivna bastun
Snart börjar snön rinna bort hos dig liksom här nere. Själv kommer jag hem igår efter att ha legat ett dygn på sjukhus sedan jagtrillat omkull och slagit i huvudet så att jag var tvungen att åka in till sjukhus och sy ihop ett öppet Jack . . Jag fick stanna kvar för observation så att det inte hade hänt någonting innanför mot hjärnan men det var tydligen ok för jag fick åka hem igen och kom hem igår förmiddag . så kan det gå om man är oförsiktig och har lite för bråttom på gamla dar.
Kram på dig.

 
Ingrid

Ingrid

11 mars 2018 13:05

Nu när jag är gammal känns snön bara som en belastning och något ont, men tänk så roligt man hade när man var barn när det var vinter och snö. Klart skåningarna gillar det!
Bada bastu och ut och rulla sig i snön skulle jag vilja prova. Det låter härligt!!
Ha en skön söndag!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Anneli

Anneli

11 mars 2018 21:40

Förr hade jag nog kunnat rulla mig naken i snön, men det går inte idag med min hemska värk. Det ser härlig ut på nåt galet sätt hahahaha..
Mysiga bilder, massor med snö, men nu får våren gärna komma. Dröm sött kramar ♥

http://mittnyaliv66.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 15 jan 10:19

Som ni vet så gillar jag inte att hålla på med ved. Ni som inte behöver elda förstår nog inte riktigt hur mycket jobb det är med veden innan den ligger i brasan och värmer och gör det mysigt.   Stockarna ska hem, sedan kapas och klyvas och ligga ...

Av Anita - Söndag 13 jan 08:27

Inte är jag rädd för mörker, björn och varg och andra djur (nu ljuger jag, ormar gillar jag inte).    Så är det stormen. Storm är jag rädd för. Jag vet att den river ner både träd och tak och sprider allt löst ut över marken. Jag vet att huset ...

Av Anita - Torsdag 10 jan 10:11

Sonen säger ibland att jag skriver för långa bloggar och därför ska jag fatta mig kort.   Timmerbilar som kör på vår smala byväg. Jag är livrädd att möta dom. Till Bräcke med min trasiga bil för att få den fixad. Renar efter vägen. Loppis i...

Av Anita - Måndag 7 jan 14:42


  Tänk att allt ska vara så komplicerat med tekniken. Först om främst skrivaren. Jag har slut på färg och det är skitdyrt med ny färg. Billigare att köpa en ny skrivare men vad är det för fasoner. Skräpa ner med en massa skrivare.   Egentligen...

Av Anita - Lördag 5 jan 09:28

Jag tittar ut genom fönstret och får se sju snöskotrar åka över sjön. Eftersom det regnade igår skulle jag tro att det var väldigt subbigt och blött på sjön. Nu verkar det vara uppehåll och nollgradigt. Blankis och jättehalt.   Det har minsann va...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se