Direktlänk till inlägg 12 mars 2018

ETT KILO OST SPÅRLÖST FÖRSVUNNEN

Av Anita - 12 mars 2018 10:37

Lördagen vaknade jag till att solen fullkomligt strålade ner och inte en vindpust rörde sig.

Ganska omedelbart bestämde vi oss för att lunchen skulle ätas nere vid strandstugan för första gången i år.

 

Väntade på att TuppOla och SofePropp skulle komma så jag satt upp skylten på husdörren.


Kinabror lastade snöskotersläden med grill och mat och så for vi ner till stranden.

 

Fram med stolar och Kinabror tände grillen.

 

Så njöt vi av solen och takdroppet. Killarna pimplade lite och vi andra satt på trappan och lät solen värma våra ansikten och pratade och njöt och vinkade till snöskotrarna som for förbi på sjön.

 

SofiePropp låg över och på kvällen satt vi alla här hos mig och åt tacos och tittade på Mellis.

Om Mellis kan jag bara säga som så. Det stör mig med allt blinkade och blippande i bakgrunden så man inte hör artisterna. Dom liksom kommer bort i allt blingbling runt omkring och det blir liksom hysteriskt. Inte vinner vi i år i alla fall. Det är jag säker på.


Igår morse frågande Kinabror mig om jag tagit hans ost för den var försvunnen. Dom hade letat i kylskåp och alla skåp och inte hittat den och det var en stor ost. VAR ÄR OSTEN?

Så hittade vi plastpåsen osten legat i i hundens korg.

Vi som skrutit med att Jack aldrig tagit minsta smula från bordet och inte ens en korvbit utan att få lov och nu har han tagit en jätteost i obevakat ögonblick. Där ser man. Inget kan man lita på. Inte verkar han fått ont i magen heller.


En söndag då solen strålar från klarblå himmel har man inte sett på länge. Vi skjutsade SofiePropp till TuppOla.

 

Där var det födsel på gång. I deras äggkläckningsapparat hade precis fötts två kycklingar av sorten islandshöns. Ska bli roligt att se hur dom ser ut när dom blir lite större.


Nästa anhalt var hos Moster i Näset. Där bjuds vi på våfflor med hjortron och vispgrädde.

 

I den stora backen nerifrån gården åkte Joel upp och ner flera gånger och det går verkligen fort där.

 

Kinabror skottade upp vägen till vedboden och hämtade ved.

 

Vi hade en trevlig eftermiddag och när vi kom hem gick vi en promenad på sjön och njöt av solen innan den gick ner.


Så kommer en morgon då allt är som vanligt. Det snöar stora tunga flingor.

Dags för tredje omgången skåningar att åka hem och dom här har haft väldig tur med vädret speciellt de sista två dagarna. Kinabror skjutsar dom till tåget och jag hoppas att tågen går som dom ska. 

Nu dröjer det två veckor till nästa omgång kommer.


Dagens ord: Den mest pålitliga kan falla för en frestelse, även om man är hund.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Barbro

12 mars 2018 11:07

Men ååå vad det ser och låter mysigt. Nu längtar jag till Övsjö!

 
Åke

Åke

12 mars 2018 18:33

Det ljusnar lite verkar det som när stranden kan beträdas :) Vi har lite för mycket snö för att ta oss ner... men det ska bli. Jag saknar ispromenaderna utmed stranden speciellt när solen värmer... hjortron och grädde med våfflor inte illa liksom spartstöttingens framfört.

http://www.nacka144.se

 
Åke

Åke

12 mars 2018 18:35

Du den där skylten hade platsat i slytsöndag :)

http://www.nacka144.se

 
Anki

Anki

12 mars 2018 18:55

Ser ut som härliga dagar hos dig! Oj ... hade Jack snott osten!? Jisses vilken buse!
Skylten på din dörr är underbar!

http://https://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Anneli

Anneli

12 mars 2018 20:47

Så mysigt du bor, även att jag inte skulle vilja ha så mycket snö så ser det underbart ut =)

Vilken liten rackare som snodde osten, tur att det inte blev magont. Ost är ju riktigt gott..

Blev sugen på att grilla men jag väntar till våren o sommaren.

Ha en mysig kväll, dröm sött kramar ♥

http://mittnyaliv66.bloggplatsen.se

 
Göran

Göran

12 mars 2018 21:27

Gillar skylten skarpt! Grilla är lika mysigt året om och korv är väl aldrig så gott som nygrillad i det fria. Tur att det finns även vackra vinterdagar då solen gör t.o.m snön vacker.
Och du... Bara dryga tre månader till midsommar!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Anneli

Anneli

13 mars 2018 20:44

Tusen tack för salvorna, dom är mjuka o goa o jag smörjer mina fötter.
Hoppas du har haft en bra dag. Önskar dig en god natt, kramar ♥

http://mittnyaliv66.bloggplatsen.se

 
Mia

Mia

14 mars 2018 10:29

Så mysigt det ser ut.
Villka fina bilder:)

http://Miah.bloggplatsen.se

 
Soldansaren

Soldansaren

14 mars 2018 19:06

Tänk att det kan vara så mysigt på vintern ändå.

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 17 jan 16:07

  När det knappt ljusnar fast jag upptäcker att jag sovit till halv 9 så tappar man sugen om man nu haft någon. Det har snöat igen. Släpar mig upp för att tända i spisen och koka kaffe. Det är då jag hör ett muller utanför och ser man på....... ...

Av Anita - Tisdag 15 jan 10:19

Som ni vet så gillar jag inte att hålla på med ved. Ni som inte behöver elda förstår nog inte riktigt hur mycket jobb det är med veden innan den ligger i brasan och värmer och gör det mysigt.   Stockarna ska hem, sedan kapas och klyvas och ligga ...

Av Anita - Söndag 13 jan 08:27

Inte är jag rädd för mörker, björn och varg och andra djur (nu ljuger jag, ormar gillar jag inte).    Så är det stormen. Storm är jag rädd för. Jag vet att den river ner både träd och tak och sprider allt löst ut över marken. Jag vet att huset ...

Av Anita - Torsdag 10 jan 10:11

Sonen säger ibland att jag skriver för långa bloggar och därför ska jag fatta mig kort.   Timmerbilar som kör på vår smala byväg. Jag är livrädd att möta dom. Till Bräcke med min trasiga bil för att få den fixad. Renar efter vägen. Loppis i...

Av Anita - Måndag 7 jan 14:42


  Tänk att allt ska vara så komplicerat med tekniken. Först om främst skrivaren. Jag har slut på färg och det är skitdyrt med ny färg. Billigare att köpa en ny skrivare men vad är det för fasoner. Skräpa ner med en massa skrivare.   Egentligen...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se