Direktlänk till inlägg 15 mars 2018

ÖGONBLICK AV VÅRKÄNSLA

Av Anita - 15 mars 2018 09:34

Det är ljuset. Solen på nysnö så ljust så det sticker i ögonen.

Första talgoxekvitter från björken.

Sitta i solen på Kinabrors förstutrapp och känna solen värma i ansiktet och höra hur det droppar från taket.

Visserligen kallt på morgonen men solen börjar faktiskt väram.

 

Annars kom det mer snö i förrgår igen och snökanterna växer mer och mer.

 

Vägarna blir smalare och smalare.

 

Fasan är att möta en timmerbil och att det inte finns plats att mötas någonstans. Tänk er fasan att backa i två km med en jäktat timmerbilsförare som kasar på en. Vilken mardröm. Inte undra på att man håller sig hemma. 

Som tur är så är inte Kinabror lika rädd som jag så vi åkte till Kälarne och han körde. Vi var till Fd Grannen och sedan var det vattengympa. Även då kände jag vårkänslan. Solen sken in genom fönstren när vi plaskade omkring.

 

Så skönt med vatten och sedan sitter vi där i bastun. alla vi kvinnor. Kvinnor i olika åldrar. olika kroppar, smal, runda, långa, korta sitter vi där och myser och småpratar om allt möjligt. Det är en myt att kvinnor skvallrar. Jag har då hört så mycket skvaller som när jag jobbade men män, så det så.


Kvällen avslutades med kaffe och "Farmen" på tv. TuppOla kom också så vi tre syskon satt och kollade tillsammans.

Så var det "Ernst på Toscana" och då gick jag in till mig och tittade på det för killarna gillar inte Ernst ett enda dugg. Han verkar reta gallfeber på alla karlar.


Jag fullkomligt suger in Toscana. grönskan, olivträden,frukterna, keramiken,, maten och musiken. Precis allt jag älskar. Tänk om man vore där. Då vore livet lätt att leva. Tänk att jag har det som överskrift och namn på min blogg. Nog hade jag väl kunnat hitta något lämpligare.Det ska vara lätt att leva kanske skulle heta. Det är inte lätt att leva.


Nåja. här får man nöja sig med att sitta i solen på Kinabrors trapp och lyssna till takdroppet och talgoxens flöjtande, bada i ett slitet badhus och inte i havet. Det gäller att inte gapa över för mycket utan nöja sig med det man har. Det kunde vara värre. Tänk bara att sitta i någon lägenhet på sjunde våningen i någon förort till Stockholm och vara som en fånge. Allt beror på vad man jämför sig med.


Dock Dagens ord får bli: Jag längtar till Italien till Italiens sköna land. 

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

15 mars 2018 11:00

Det ser helt fantastiskt ut. Vårvinter när den är som bäst!
Ernst i Toscana är roligt att se och speciellt kul tycker jag det är när hans vänner från vingården är på besök. Där var jag på vinprovning härom året. Ett riktigt häftigt ställe och så mycket gott vi fick både att äta och dricka.
Njut av solen!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Anki

Anki

16 mars 2018 07:57

Visst är det härligt nu när solen börjat värma - men det är mycket snö som ska bort! Mycket mer hos dig än här, men vi har mer snö än vi brukar...
Jag gillar inte Ernst ... och glad att det finns andra kanaler att titta på :)

http://https://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Karin

Karin

17 mars 2018 22:43

Vi har också fått påspädning av snön, och idag körde vi till Österlen och dansade. DÄR har de fått ovanligt mycket snö, och vi körde i tät snörök. Snön fyger över det platta landskapet. Men vi kom både dit och hem!
Kramar Karin

http://pixelmojan.blogspot.se

 
Anneli

Anneli

17 mars 2018 23:09

Smyger in o önskar dig en god natt. Kramar ♥

http://mittnyaliv66.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Bamse31

18 mars 2018 12:26

Jo Anita våren börjar sakta sitt inträde och tittar
. bara solen fram så blir det varmt men själv har jag ännu inte varit ute och gottat mig i solvärme för det har varit få tillfällen att göra så nere i Stockholm. Idag skiner solen så jag ska nog gå ut och sätta mig vid stugknuten en liten stund
Jag har inte hört talgoxarna här nere och inte heller sett en enda talgoxe den enda fågel jag har hos mig är en koltrast som kommer varje dag. Jag vet inte var alla talgoxar tagit vägen dom brukar finnas men inte i år
Det här med vattengympa vore kul men för min del är det lite besvärligt för jag måste ta mig till ett handikapp bad eftersom jag ser dåligt. Att bada bastu däremot det gillar jag och det har jag pratat om tidigare. .det där TV programmet med Ernst har jag aldrig tittat på så jag kan säga varken bä eller bu om hur jag gillar det och till Italien har jag ingen speciell längtan. Jag har varit där några gånger och tycker det är ganska rörigt åtminstone i trakterna av Rom. Vad gäller våra upplevelser och solande kan vi njuta lika mycket av det här i Norden under de sommarmånader vi har om vi får en fin sommar förstås. Kramen .

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 21 mars 10:16

  Det ska gudarna veta att det är högst en dag i veckan som man kan njuta av vädret utan storm och snöfall. I tisdags var det en sådan dag då hela dagen hade en liten guldkant omkring sig.   Promenad på skoterspåret med Jack. Det hade frusit...

Av Anita - Tisdag 19 mars 09:33

Jag är med i en facebookgrupp som heter "Vi som är född mellan 1940-1960." Där visar man saker från förr och frågar om vi kommer ihåg och då inser jag att de flesta saker man kastat bort för länge sedan använder jag fortfarande.   Mina gula 80-t...

Av Anita - Söndag 17 mars 13:57

Jag är alldeles ointresserad av sport och har aldrig brytt mig. Speciellt skidåkning som jag alltid sedan barndomen sett som en plåga på hög nivå. Aldrig ska man säga aldrig. Jag har börjat titta på skidskytte tillsammans med Kinabror. Där sitter v...

Av Anita - Lördag 16 mars 08:48

  Härom dagen när jag vaknade och tittade ut genom fönstret och såg att det toksnöade, stora äckliga snöknular till flingor. Jag lovar det var inte flingor utan bollar som trillade ner tätt,  tätt.  Då slog svårmodet till och det kändes som om jag...

Av Anita - Onsdag 13 mars 09:40

Så mycket jag lärt mig av mina bloggvänner under de 10 år som jag bloggat. När man bor så här i skogen på landet så träffar man mest samma människor hela tiden för vi är inte så många men genom bloggen har jag nått hela landet och till och med utom l...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se