Direktlänk till inlägg 21 mars 2018

TILL OCH MED JAG KAN TA TUR IBLAND

Av Anita - Onsdag 21 mars 12:48

Det är det där med timmerbilar! Dom får min mage dra ihop sig av skräck.

Förr eller senare måste jag ge mig iväg ner mot byn för att jobba.

Väntade på att timmerbilen skulle komma så jag kunde ge mig iväg men jag lessnade till slut och tog en promenad bort "väst i gålan" för solen sken för en gång skull.


Då mötte jag Mustachen som var på väg mot byn med bilen och han erbjöd mig att köra före min bil och hjälpa till om vi skulle möta timmerbilen och köra av vägen.


När vi körde in på min gård för att hämta min bil kom timmerbilen och körde förbi. Vilken tur. Vi slapp möta den efter vägen.


Så med lätt hjärta kunde jag åka iväg och städa men visste ju att jag var tvungen att hålla mig borta någon timme så jag inte mötte bilen när den kom fullastad med timmer i full fart efter den smala vägen.


Tänkte hälsa på DansBritt men hennes barnbarn hade magsjuka så hon var hos dom. Då kom jag på att jag kunde hälsa på rara tanten från Pålgård men hon skulle till tandläkaren.


När jag skulle gå ut ur hyreshuset där hon numera bor så mötte jag en annan tant som jag känner och hon bjöd ner mig i källaren där dom hade trivselträff. Där satt det rätt många människor som jag känner dom flesta.

Det blev våfflor med grädde och sylt och kaffe och glada skratt och någon läste ur en rolig bok och det var faktiskt riktigt trevligt. Tänk att det oväntade ofta blir det roligaste.


Precis när jag svängde in på min gård kom timmerbilen susande förbi med fullt lass och jag drog efter andan och insåg hur nära det var att jag mött den på vägen. Tur Tur


Sämre tur hade Kinabror. Han hade varit på sjön och fiskat och när han for hem med snöskotern kom han för nära kanten på skoterspåret och körde fast alldeles hemskt. Där stod han upp till midjan med spaden och grävde och bökade

. Jag sa till honom att ringa till Storfiskarn. Han om någon borde kunna fixa det för han brukar köra fast i snön väldigt ofta och har träning på att få lös fastkörda skotrar. Han kom och ganska snart så kom dom loss. Tänk vilken tur vi har som har Storfiskarn. Han är som päran. Bra att ha till allt.


Idag är det gråväder igen och blåst. Tö för första gången iår också. Det rasar från taket så hela huset skakar.

 

Utanför är det massor av domherrar som flyger omkring.

 

Katten Morris sitter och tittar på.


Kinabror har fått en trekilos gädda som han håller på att fixa till. Full med rom så det blir nog god rom att äta på rostat bröd med salt och rödlök. En delikatess ska ni tro.

Så blir det väl lite vattengympa och så är den här dagen slut. 


Dagens ord: Tö äntligen TÖ Nu ska väl snöeländet få på  vad det tål.

 
ANNONS
 
Soldansaren

Soldansaren

Onsdag 21 mars 21:03

Först och främst: Tack din fina kommentar på min blogg.
Sen: I Svenska kammarorkestern, som har sitt säte här i min stad, finns det en violinist som är så lik dig att jag nästan tror att det är en borttappad tvilling.
Och sist: Nu kommer våren, jag känner det. Det är värme i solen. Fåglarna sjunger och svanarna har börjat komma till sin samlingsplats i Tysslingen. Snart, snart.
Hoppfulla kramar!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Anki

Anki

Torsdag 22 mars 07:24

En riktig turdag alltså! Härligt att våren verkar vara på gång hos dig också.
Gäddrom tror jag inte jag smakat, men rom från lake gillar jag :)

http://https://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Carina

Carina

Torsdag 22 mars 09:45

Ja nu går vi mot härlig tid och så välkommen efter den kalla vintern som vi haft i år.

http://ennasbarn.bloggplatsen.se

 
Åke

Åke

Fredag 23 mars 23:25

Jag tror bestämt att det tiner i Fisksjölandet 👍 Det går mot ljusare tider... men om 100 dar vänder det igen 😉 Ut o möt våren nu... jag kanske hinner före på vårskriket 😉

http://www.nacka144.se

 
Tezz på S/Y Andromeda

Tezz på S/Y Andromeda

Lördag 24 mars 08:35

Åh så gott med gädda! Delikatess i mina ögon. men usch för timmerbilarna, skulle vara livrädd att köra där du bor med dessa åbäken på vägarna.

http://www.sailaway.bloggplatsen.se

 
Karin

Karin

Lördag 24 mars 10:39

Tur det ska man ha ibland! Att möta en timmerbil på vägarna vid sommarstugan hade jag INTE gillat. Blir rädd bara jag är ute och går!
Nu får vi glädjas åt påskliljor, detta året inomhus.
Vi har stökigt, alla möbler finns i sovrummet, på måndag kommer golvläggaren och ska lägga nya golv i nästan hela lägenheten.
Påskkram Karin

http://pixelmojan.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 20 sept 09:42

  Jag som aldrig brukar bli getingstucken har blivit det fyra gånger i sommar, senast igår. Annars var det en helt fantastisk dag igår. Varmt och skönt som den finaste sommardag. Vinden var ljum för en gång skull.    En bra dag för att fixa ...

Av Anita - Onsdag 19 sept 08:10

  Idag blir det nog en fin dag. Ser att solen lyser på min trädgård som fått andra färger nu.   Härom dagen gick jag en promenad på badstranden.  Tänkte på Astrid Lindgren och filmen vi såg i söndags. På hur fantastiskt det var att hon behöll ...

Av Anita - Måndag 17 sept 09:19

Nu blev ni väl lite nyfiken va? Kan bara säga som så till att börja med. Det är inte roligt att bli gammal och inte långre kan se så bra och inte gå ner i brygga och inte studsa som en gummiboll på stenar och jag börjar nästan misströsta på att klätt...

Av Anita - Fredag 14 sept 08:00

Det är inte så mycket äventyr och mysterier just nu men jag undrar i alla fall vem som drar upp morötterna ur landet utan att äta upp dom och lägger dom i en fin hög. Som ni vet finns det inga människor här nu så det måste vara ett djur, men varför? ...

Av Anita - Onsdag 12 sept 09:53

Igår när jag vaknade till en mulen dag och eftersom jag hela sommaren sagt att jag ska putsa fönster när det inte går att vara ute så var det bara att sätta igång. Jag har inte putsat fönster på flera år. Ytterligare en sak jag skulle göra när jag bl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se