Direktlänk till inlägg 21 mars 2018

TILL OCH MED JAG KAN TA TUR IBLAND

Av Anita - 21 mars 2018 12:48

Det är det där med timmerbilar! Dom får min mage dra ihop sig av skräck.

Förr eller senare måste jag ge mig iväg ner mot byn för att jobba.

Väntade på att timmerbilen skulle komma så jag kunde ge mig iväg men jag lessnade till slut och tog en promenad bort "väst i gålan" för solen sken för en gång skull.


Då mötte jag Mustachen som var på väg mot byn med bilen och han erbjöd mig att köra före min bil och hjälpa till om vi skulle möta timmerbilen och köra av vägen.


När vi körde in på min gård för att hämta min bil kom timmerbilen och körde förbi. Vilken tur. Vi slapp möta den efter vägen.


Så med lätt hjärta kunde jag åka iväg och städa men visste ju att jag var tvungen att hålla mig borta någon timme så jag inte mötte bilen när den kom fullastad med timmer i full fart efter den smala vägen.


Tänkte hälsa på DansBritt men hennes barnbarn hade magsjuka så hon var hos dom. Då kom jag på att jag kunde hälsa på rara tanten från Pålgård men hon skulle till tandläkaren.


När jag skulle gå ut ur hyreshuset där hon numera bor så mötte jag en annan tant som jag känner och hon bjöd ner mig i källaren där dom hade trivselträff. Där satt det rätt många människor som jag känner dom flesta.

Det blev våfflor med grädde och sylt och kaffe och glada skratt och någon läste ur en rolig bok och det var faktiskt riktigt trevligt. Tänk att det oväntade ofta blir det roligaste.


Precis när jag svängde in på min gård kom timmerbilen susande förbi med fullt lass och jag drog efter andan och insåg hur nära det var att jag mött den på vägen. Tur Tur


Sämre tur hade Kinabror. Han hade varit på sjön och fiskat och när han for hem med snöskotern kom han för nära kanten på skoterspåret och körde fast alldeles hemskt. Där stod han upp till midjan med spaden och grävde och bökade

. Jag sa till honom att ringa till Storfiskarn. Han om någon borde kunna fixa det för han brukar köra fast i snön väldigt ofta och har träning på att få lös fastkörda skotrar. Han kom och ganska snart så kom dom loss. Tänk vilken tur vi har som har Storfiskarn. Han är som päran. Bra att ha till allt.


Idag är det gråväder igen och blåst. Tö för första gången iår också. Det rasar från taket så hela huset skakar.

 

Utanför är det massor av domherrar som flyger omkring.

 

Katten Morris sitter och tittar på.


Kinabror har fått en trekilos gädda som han håller på att fixa till. Full med rom så det blir nog god rom att äta på rostat bröd med salt och rödlök. En delikatess ska ni tro.

Så blir det väl lite vattengympa och så är den här dagen slut. 


Dagens ord: Tö äntligen TÖ Nu ska väl snöeländet få på  vad det tål.

 
 
Soldansaren

Soldansaren

21 mars 2018 21:03

Först och främst: Tack din fina kommentar på min blogg.
Sen: I Svenska kammarorkestern, som har sitt säte här i min stad, finns det en violinist som är så lik dig att jag nästan tror att det är en borttappad tvilling.
Och sist: Nu kommer våren, jag känner det. Det är värme i solen. Fåglarna sjunger och svanarna har börjat komma till sin samlingsplats i Tysslingen. Snart, snart.
Hoppfulla kramar!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Anki

Anki

22 mars 2018 07:24

En riktig turdag alltså! Härligt att våren verkar vara på gång hos dig också.
Gäddrom tror jag inte jag smakat, men rom från lake gillar jag :)

http://https://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Carina

Carina

22 mars 2018 09:45

Ja nu går vi mot härlig tid och så välkommen efter den kalla vintern som vi haft i år.

http://ennasbarn.bloggplatsen.se

 
Åke

Åke

23 mars 2018 23:25

Jag tror bestämt att det tiner i Fisksjölandet 👍 Det går mot ljusare tider... men om 100 dar vänder det igen 😉 Ut o möt våren nu... jag kanske hinner före på vårskriket 😉

http://www.nacka144.se

 
Tezz på S/Y Andromeda

Tezz på S/Y Andromeda

24 mars 2018 08:35

Åh så gott med gädda! Delikatess i mina ögon. men usch för timmerbilarna, skulle vara livrädd att köra där du bor med dessa åbäken på vägarna.

http://www.sailaway.bloggplatsen.se

 
Karin

Karin

24 mars 2018 10:39

Tur det ska man ha ibland! Att möta en timmerbil på vägarna vid sommarstugan hade jag INTE gillat. Blir rädd bara jag är ute och går!
Nu får vi glädjas åt påskliljor, detta året inomhus.
Vi har stökigt, alla möbler finns i sovrummet, på måndag kommer golvläggaren och ska lägga nya golv i nästan hela lägenheten.
Påskkram Karin

http://pixelmojan.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Av Anita - Tisdag 5 mars 13:00

  Nästan lika lat som katten har jag varit sista veckan. Kinabror och jag har tittat på skidskytte och det har varit mycket sånt. Jag gillar ju inte sport men just skidskytte och Vasaloppet vill jag titta på.   Vasaloppet föresten är ju något ...

Av Anita - Tisdag 27 feb 10:01

  Nu har jag inte skrivit på ett tag för nu har den tid kommit som kallas för vårvinter Det är nu det är kallt på nätterna och solen börjar värma. Det är nu vi börjar ha folk som kommer hit. Det är då jag har mycket att göra.   Det är nu vi...

Av Anita - Torsdag 22 feb 08:31

  När man nästan gett upp hoppet så kommer en sådan sagolik dag som man glömt att det kan bli fast det är vinter. Bara någon grad kallt. Solsken hela dagen. Fågelkvitter    Måndagen var det tovningskurs och vi har gjort ganska många fåglar....

Av Anita - Söndag 18 feb 09:27

  Nu kommer Kinabrors son med familj, frun, tre barn och två hundar. Kinabror har eldat i sommarstugan. Det lyser välkomnande i alla fönster. Vägen och gårdsplanen är skottad. Vattnet fungerar och brasan är tänd. Älggrytan och potatisen puttra...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards