Direktlänk till inlägg 21 mars 2018

TILL OCH MED JAG KAN TA TUR IBLAND

Av Anita - Onsdag 21 mars 12:48

Det är det där med timmerbilar! Dom får min mage dra ihop sig av skräck.

Förr eller senare måste jag ge mig iväg ner mot byn för att jobba.

Väntade på att timmerbilen skulle komma så jag kunde ge mig iväg men jag lessnade till slut och tog en promenad bort "väst i gålan" för solen sken för en gång skull.


Då mötte jag Mustachen som var på väg mot byn med bilen och han erbjöd mig att köra före min bil och hjälpa till om vi skulle möta timmerbilen och köra av vägen.


När vi körde in på min gård för att hämta min bil kom timmerbilen och körde förbi. Vilken tur. Vi slapp möta den efter vägen.


Så med lätt hjärta kunde jag åka iväg och städa men visste ju att jag var tvungen att hålla mig borta någon timme så jag inte mötte bilen när den kom fullastad med timmer i full fart efter den smala vägen.


Tänkte hälsa på DansBritt men hennes barnbarn hade magsjuka så hon var hos dom. Då kom jag på att jag kunde hälsa på rara tanten från Pålgård men hon skulle till tandläkaren.


När jag skulle gå ut ur hyreshuset där hon numera bor så mötte jag en annan tant som jag känner och hon bjöd ner mig i källaren där dom hade trivselträff. Där satt det rätt många människor som jag känner dom flesta.

Det blev våfflor med grädde och sylt och kaffe och glada skratt och någon läste ur en rolig bok och det var faktiskt riktigt trevligt. Tänk att det oväntade ofta blir det roligaste.


Precis när jag svängde in på min gård kom timmerbilen susande förbi med fullt lass och jag drog efter andan och insåg hur nära det var att jag mött den på vägen. Tur Tur


Sämre tur hade Kinabror. Han hade varit på sjön och fiskat och när han for hem med snöskotern kom han för nära kanten på skoterspåret och körde fast alldeles hemskt. Där stod han upp till midjan med spaden och grävde och bökade

. Jag sa till honom att ringa till Storfiskarn. Han om någon borde kunna fixa det för han brukar köra fast i snön väldigt ofta och har träning på att få lös fastkörda skotrar. Han kom och ganska snart så kom dom loss. Tänk vilken tur vi har som har Storfiskarn. Han är som päran. Bra att ha till allt.


Idag är det gråväder igen och blåst. Tö för första gången iår också. Det rasar från taket så hela huset skakar.

 

Utanför är det massor av domherrar som flyger omkring.

 

Katten Morris sitter och tittar på.


Kinabror har fått en trekilos gädda som han håller på att fixa till. Full med rom så det blir nog god rom att äta på rostat bröd med salt och rödlök. En delikatess ska ni tro.

Så blir det väl lite vattengympa och så är den här dagen slut. 


Dagens ord: Tö äntligen TÖ Nu ska väl snöeländet få på  vad det tål.

 
ANNONS
 
Soldansaren

Soldansaren

Onsdag 21 mars 21:03

Först och främst: Tack din fina kommentar på min blogg.
Sen: I Svenska kammarorkestern, som har sitt säte här i min stad, finns det en violinist som är så lik dig att jag nästan tror att det är en borttappad tvilling.
Och sist: Nu kommer våren, jag känner det. Det är värme i solen. Fåglarna sjunger och svanarna har börjat komma till sin samlingsplats i Tysslingen. Snart, snart.
Hoppfulla kramar!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Anki

Anki

Torsdag 22 mars 07:24

En riktig turdag alltså! Härligt att våren verkar vara på gång hos dig också.
Gäddrom tror jag inte jag smakat, men rom från lake gillar jag :)

http://https://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Carina

Carina

Torsdag 22 mars 09:45

Ja nu går vi mot härlig tid och så välkommen efter den kalla vintern som vi haft i år.

http://ennasbarn.bloggplatsen.se

 
Åke

Åke

Fredag 23 mars 23:25

Jag tror bestämt att det tiner i Fisksjölandet 👍 Det går mot ljusare tider... men om 100 dar vänder det igen 😉 Ut o möt våren nu... jag kanske hinner före på vårskriket 😉

http://www.nacka144.se

 
Tezz på S/Y Andromeda

Tezz på S/Y Andromeda

Lördag 24 mars 08:35

Åh så gott med gädda! Delikatess i mina ögon. men usch för timmerbilarna, skulle vara livrädd att köra där du bor med dessa åbäken på vägarna.

http://www.sailaway.bloggplatsen.se

 
Karin

Karin

Lördag 24 mars 10:39

Tur det ska man ha ibland! Att möta en timmerbil på vägarna vid sommarstugan hade jag INTE gillat. Blir rädd bara jag är ute och går!
Nu får vi glädjas åt påskliljor, detta året inomhus.
Vi har stökigt, alla möbler finns i sovrummet, på måndag kommer golvläggaren och ska lägga nya golv i nästan hela lägenheten.
Påskkram Karin

http://pixelmojan.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 10 dec 06:56

  Söndagsmorgon och jag hade tänkt göra köttbullar och plocka lite lätt men när jag tittar ut så förstår jag att det ska bli andra bullar minsann. Det hade snöat och snöat. Katten Morris vände när han gick ut på bron och jag kände hur humöret sjön...

Av Anita - Fredag 7 dec 16:18

Vaknade till att katten Morris satt på min mage och klappade mig på näsan med tassen. Det var mörkt och jag var trött och mätt efter gårdagens julbord på PRO.   Nu ska vi ta dagarna i tur och ordning och inte virra till det som jag har en förmåga a...

Av Anita - Onsdag 5 dec 15:56

  Så sitter han där, ensam framför sin eld mitt i skogen. Sitter där och suckar och minns. Han är inte särskilt gammal, bara så där 100 år så minnet är det inget fel på.   Han minns när han var en viktig kraft på gården. Hur han gick runt ...

Av Anita - Tisdag 4 dec 09:22

Jag bakar inte. Jag städar inte, men oj vad jag gillar att pynta och gräva i alla mina oändliga lådor med julsaker, en del så gamla så dom nästan ramlar sönder. Visst fanns det tider då jag gjorde hela land med pepparkakshus och bakade pepparkakor ...

Av Anita - Lördag 1 dec 11:39

Ibland hör jag saker på radio och ser på tv och på datorn som får mig att undra hur det står till och hur det har blivit. Det var en kvinna som bredde ut sig över oskicket att inte stänga toalocket efter sig. Menade att om man spolade innan man stä...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se