Direktlänk till inlägg 3 april 2018

DANSK FLÄSKESTEK

Av Anita - 3 april 2018 09:11

En bit av Fisksjövägen är bar, hurra. När jag kom utanför infarten till Broder B kände jag lukten av dansk fläskestek. Det riktigt vattnades i munnen.

Det är Broder B som samlar oss alla och bjuder på fläskestek.

 

Tänk er fläskestek med knaprigt svål, rödkål och brysselkål potatis och gräddsås. Oj vilken njutning. Det är andra året han gör i ordning det och så härligt gott det är. Det kommer nog att bli en tradition nu hoppas jag.

 

Det var igår det och solen sken från klarblå himmel 



Söndagen åkte Kinabrors son och barnbarn hem men det har ju kommit fler istället så vi är nästan lika många.

Söndagen sken solen från klarblå himmel och vi satt nere vid sjön och solade.

 

Givetvis grillade vi korv också och karlarna körde skoter och fiskade lite. Det där med snöskotrar är ju ett äventyr. Kinabrors gick sönder, TuppOlas gick sönder, SnickarMagnus hade tappat rutan och nog krånglade Broder B:s också. Nej det är bättre att ta sparken. Den håller bra den.

 

Söndagskväll eldade jag i bastun och satt där ganska länge. Det var varmt och skönt och avkopplande. 


Nätterna är väldigt kalla men dagarna är fina men inte tinar det mycket inte och det är fortfarande massor med snö. Lite inspiration får man i alla fall när man sitter i solen och låter hjärnan suga åt sig lite ljus.


Jag fick i alla fall för mig att ta in en kista som ser anskrämlig ut. Den är inte antik så jag ska måla om den med gammaldags pulverfärg och måla blommor på den. Jag måste ta upp mitt målande igen för slutar man måla så blir man riktigt tråkig och tråkig vill jag inte bli även om jag börjar bli gammal.

 

Nu börjar i alla fall vårtecknen dugga lite tätt. Inga blommor och inga videkissar men talgoxarna har börjat sjunga och locka och när jag badade bastu kom den första svanen flygande och landade vid åmynningen. Någon liten plätt vid sjöstranden är bar och på landsvägen har snön helt tinat bort. Det luktar vår också inte bara fläskestek.


Ekorrarna har blivit som galna. Nu knackar dom till och med på fönstret och talar om att fröna är slut. Jag måste fara och köpa en ny säck för än är det inte färdigmatat. Finns ju inget att äta för dom den här tiden när det är snö överallt.

 

Nu är det dags för lite kaffe. Jag har mina planer för dagen men kanske blir dom ändrade som vanligt så vi får väl se vad det blir. Utevistelse blir det i alla fall. Man måste tanka sol när man kan. Ingen vet hur många dagar det varar.


Dagens ord: Det vi verkligen vill- tar vi oss tid till. 

 
 
Ingrid

Ingrid

3 april 2018 10:08

Det ska bli spännande att få se vad du kan göra med den där gamla kista. Den blir säkert jättefin!
Hoppas att ni slipper mera snö nu och att solen värmer på bra så att det smälter.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Carina

Carina

3 april 2018 20:30

All mat smakar så mycket bättre i gott sällskap och trevligt verkar ni ha det. Kram

http://ennasbarn.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards