Direktlänk till inlägg 8 april 2018

VI VÄGRAR

Av Anita - Söndag 8 april 09:59

Nu är vi rörande eniga Kinabror och jag. Det har kommit åtminstone 2 dm snö sista dagarna kanske rent av mer, men nu sjutton blir det inte mer skottande. Vi vägrar och trampar ner snön på gården. Det får väl vara någon måtta på plågorna.


Nu har Broder B och från åkt tillbaka till Skåne och det är tomt i byn, bara Kinabror och jag kvar.

 

Hunden Jack har fått ett jätteben och en ny leksak så han har det han roar sig med men vårtecken är det dåligt med.


Jag ser att bofinkarna har kommit och nere i ån skriker svanarna.

Skatorna kraxar. Det är inte kallt idag och solen tittar fram i glimtar lite då och då. Ett vårtecken kan vara att det börjar bli blommor på min boganvilla och rosen i söderfönstret har flera knoppar. Det är väl ljuset.


Jag har drömt väldigt underligt. Jag skulle göra pannkakor till kungen. Tydligen skulle han äta dom i sängen. När jag och en betjänt kom in i sovrummet låg kungen och snarkade under ett rött sidentäcke. Bara fötterna stack fram och vi lyckades inte väcka honom så jag fick ta mina pannkakor och gå igen. Vilken konstig dröm.


Från det ena till det andra. Jag sitter vid köksbordet och ser ut över snön och ekorrarna och fåglarna och längtar efter barmark och doft av vår. Ser att en del av bloggvännerna har krokus och tussilago och vintergäck och snödroppar och jag undrar om vi ens får det till pingst.

 

Se själv så mycket snö det är. Visst blir man less.


Jag ska sätta mig och skicka ut en massa kallelser till vägföreningsmöte och jag gruvar mig för datorn krånglar.

Äsch, jag har svårt att komma igång med sånt jag inte gillar men ibland går det inte att skjuta upp saker längre.


Sitter här och skriver blogg istället och det har jag inte minsta problem med. Det är jag det. Skjuta på allt till det sista.

Det får väl bli dagens ord


Dagens ord: Varför göra saker idag om man kan skjuta upp dom till en annan dag.  men....vissa saker försvinner inte för att man gör så. Det är liksom att stoppa huvudet i sanden och tro att igen ser en.    

 
ANNONS
 
Ingen bild

Barbro

Söndag 8 april 10:25

Så sant. Vissa saker vill man bara inte göra. Det ärbara att vänta till rätt dag infinner sig. Fast när det gäller kallelsen gills inte det tankesättet tyvärr.

 
Skatan

Skatan

Söndag 8 april 14:04

Jag förstår mer än väl att ni vägrar. Vi har haft besök av Henrik & Co från Idkerberget ovanför Borlänge. De vägrar också. De har snö långt upp på låret på Pa. Men ungarna verkar inte tröttna. Här på landet på Femöre är det härligt nu (när det inte blåser) Solen värmer ordentligt. Så nu hoppas vi att det inte blir några ordentliga bakslag mer. Massor av kramar. Hälsa Göte! Skatan

http://https://skatanstankar.com

 
Anneli

Anneli

Söndag 8 april 21:32

Vilken söt hund o ekorre.. Men så mycket snö ni har, jag är glad att det försvinner här. Har suttit på altanen idag igen o låtit solen värma mitt ansikte,, underbart..

Dröm sött kramar ♥

http://mittnyaliv66.bloggplatsen.se

 
Åke

Åke

Söndag 8 april 21:58

Va ska det bli mer snö!?!?! Två dm? Jag som tycker det tinar två dm i helgen... Kul med ekorrbesök 🤗 Fin bild 👍 Tror han söker käk. Jag hade tre framme igår, jag såg en ca 75 m i skogen på backen... jag ska allt ge mig in och se om jag kan finna deras bo. Försiktigt förstås 😊

http://www.nacka144.se

 
Anki

Anki

Måndag 9 april 13:32

Förstår att du är trött på snön nu! Vi har haft några fina dagar, men nu lär det vara regn och ev. snö på gång.
Jag känner igen det där ... att skjuta på det som är mindre roligt!

http://https://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Soldansaren

Soldansaren

Måndag 9 april 20:35

Vägra mera vinter!! Det är rätt takter. De hotar med att det ska komma mer snö härnere också. Men det tror jag bara inte på.
Vårkramar!!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Göran

Göran

Måndag 9 april 21:26

"Ja, det är mina tag!" Som gubben sa när han fick stryk av kärringen. Det är rätt att strejka när man fått nog. Jag stödjer er aktion mot makterna till hundra procent. Stå på er, bara!
Helt rätt också det där med att "varför göra idag det man kan skjuta upp till imorgon?" Eller ännu längre! Har man lite tur och väntar tillräckligt länge så kanske någon annan har gjort det.

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Emma

Emma

Onsdag 11 april 06:23

Så söt ekorre! Jag vägrar också... det Gud sätter på min infart får han ta bort till våren

http://dunsaluns.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Fredag 20 juli 10:32

  Den vita doftande rosen blommar men annars slokar blommorna i torkan.   Kinabrors brunn har sinat och jag som har djupborrad brunn vet inte hur det står till med vattnet. Vi börjar i alla fall försöka vara försiktig med vattnet. Det blir ing...

Av Anita - Onsdag 18 juli 15:09

  Nej nu kan man kalla det hetta. Skogsbränder runt omkring som är svåra att släcka. Den som är två mil härifrån brinner sedan lördag  och det är verkligen en hemsk brasa.   Uppe i bergen där det är oländig terräng kämpar massor av människor ...

Av Anita - Måndag 16 juli 07:04

  Vilka dagar. Lördagen var det dags för Håsjös största evenemang. Såpbandyn. En sport som verkar vara populär att titta på. Det filmas och direktsänds över hela världen och filmen har setts av 100000. Jo, det är sant Man tror inte sina ögon. Br...

Av Anita - Lördag 14 juli 09:02

Allt har sin tid men i juli är det alldeles för lite tid och för mycket att hinna med.   Tid för bönderna att skörda och jag har minsann sett att det är en slitsam tid. Det ser jag när bonden som fått vårt hö jobbar i hettan till långt in på nat...

Av Anita - Onsdag 11 juli 08:59

På sommarens hetaste och finaste dag så dyker DansAnn upp för att hämta mig på ett sommaräventyr som försenad 70-årspresent.   Det var väldigt länge sedan vi sågs och kunde prata riktigt ordentligt med varandra. Hon berättade att hon hade haft p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se