Direktlänk till inlägg 8 april 2018

VI VÄGRAR

Av Anita - 8 april 2018 09:59

Nu är vi rörande eniga Kinabror och jag. Det har kommit åtminstone 2 dm snö sista dagarna kanske rent av mer, men nu sjutton blir det inte mer skottande. Vi vägrar och trampar ner snön på gården. Det får väl vara någon måtta på plågorna.


Nu har Broder B och från åkt tillbaka till Skåne och det är tomt i byn, bara Kinabror och jag kvar.

 

Hunden Jack har fått ett jätteben och en ny leksak så han har det han roar sig med men vårtecken är det dåligt med.


Jag ser att bofinkarna har kommit och nere i ån skriker svanarna.

Skatorna kraxar. Det är inte kallt idag och solen tittar fram i glimtar lite då och då. Ett vårtecken kan vara att det börjar bli blommor på min boganvilla och rosen i söderfönstret har flera knoppar. Det är väl ljuset.


Jag har drömt väldigt underligt. Jag skulle göra pannkakor till kungen. Tydligen skulle han äta dom i sängen. När jag och en betjänt kom in i sovrummet låg kungen och snarkade under ett rött sidentäcke. Bara fötterna stack fram och vi lyckades inte väcka honom så jag fick ta mina pannkakor och gå igen. Vilken konstig dröm.


Från det ena till det andra. Jag sitter vid köksbordet och ser ut över snön och ekorrarna och fåglarna och längtar efter barmark och doft av vår. Ser att en del av bloggvännerna har krokus och tussilago och vintergäck och snödroppar och jag undrar om vi ens får det till pingst.

 

Se själv så mycket snö det är. Visst blir man less.


Jag ska sätta mig och skicka ut en massa kallelser till vägföreningsmöte och jag gruvar mig för datorn krånglar.

Äsch, jag har svårt att komma igång med sånt jag inte gillar men ibland går det inte att skjuta upp saker längre.


Sitter här och skriver blogg istället och det har jag inte minsta problem med. Det är jag det. Skjuta på allt till det sista.

Det får väl bli dagens ord


Dagens ord: Varför göra saker idag om man kan skjuta upp dom till en annan dag.  men....vissa saker försvinner inte för att man gör så. Det är liksom att stoppa huvudet i sanden och tro att igen ser en.    

 
ANNONS
 
Ingen bild

Barbro

8 april 2018 10:25

Så sant. Vissa saker vill man bara inte göra. Det ärbara att vänta till rätt dag infinner sig. Fast när det gäller kallelsen gills inte det tankesättet tyvärr.

 
Skatan

Skatan

8 april 2018 14:04

Jag förstår mer än väl att ni vägrar. Vi har haft besök av Henrik & Co från Idkerberget ovanför Borlänge. De vägrar också. De har snö långt upp på låret på Pa. Men ungarna verkar inte tröttna. Här på landet på Femöre är det härligt nu (när det inte blåser) Solen värmer ordentligt. Så nu hoppas vi att det inte blir några ordentliga bakslag mer. Massor av kramar. Hälsa Göte! Skatan

http://https://skatanstankar.com

 
Anneli

Anneli

8 april 2018 21:32

Vilken söt hund o ekorre.. Men så mycket snö ni har, jag är glad att det försvinner här. Har suttit på altanen idag igen o låtit solen värma mitt ansikte,, underbart..

Dröm sött kramar ♥

http://mittnyaliv66.bloggplatsen.se

 
Åke

Åke

8 april 2018 21:58

Va ska det bli mer snö!?!?! Två dm? Jag som tycker det tinar två dm i helgen... Kul med ekorrbesök 🤗 Fin bild 👍 Tror han söker käk. Jag hade tre framme igår, jag såg en ca 75 m i skogen på backen... jag ska allt ge mig in och se om jag kan finna deras bo. Försiktigt förstås 😊

http://www.nacka144.se

 
Anki

Anki

9 april 2018 13:32

Förstår att du är trött på snön nu! Vi har haft några fina dagar, men nu lär det vara regn och ev. snö på gång.
Jag känner igen det där ... att skjuta på det som är mindre roligt!

http://https://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Soldansaren

Soldansaren

9 april 2018 20:35

Vägra mera vinter!! Det är rätt takter. De hotar med att det ska komma mer snö härnere också. Men det tror jag bara inte på.
Vårkramar!!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Göran

Göran

9 april 2018 21:26

"Ja, det är mina tag!" Som gubben sa när han fick stryk av kärringen. Det är rätt att strejka när man fått nog. Jag stödjer er aktion mot makterna till hundra procent. Stå på er, bara!
Helt rätt också det där med att "varför göra idag det man kan skjuta upp till imorgon?" Eller ännu längre! Har man lite tur och väntar tillräckligt länge så kanske någon annan har gjort det.

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Emma

Emma

11 april 2018 06:23

Så söt ekorre! Jag vägrar också... det Gud sätter på min infart får han ta bort till våren

http://dunsaluns.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 20 feb 09:51

Som vanligt kunde jag inte sova när fullmånen spridde sina strålar över sovrumsgolvet i förrgår natt. Det blev till att ligga och fundera. Det har varit några fina dagar nu minsann. Bestämde mig för att julgranen ska ut nu. Den börjar barra lite gr...

Av Anita - Måndag 18 feb 09:37

Det har varit en vecka med konstigt väder men vad kan man vänta sig den här vintern? Det har varit blåst, halka, snö och skitväder men så igår var det helt suveränt. Vattnet på sjön hade frusit till under natten, det var ett par grader kallt och vark...

Av Anita - Fredag 15 feb 16:03

  Nog har jag hört hur man ska göra. Gå så man blir svettig och anfådd i en halv timme varje dag. Helst ska man ha stavar att fäkta med och en del går med hörlurar så dom ska slippa höra naturen ljud och slippa höra hjärtat och andetagen.   me...

Av Anita - Torsdag 14 feb 12:24

  Inte lär det bli varken rosor eller kärlek för mig en sådan här dag men det blev i alla fall en teckning från en liten kille som råkade komma inatt. Det är Kinabrors son med familj som kom och nu blir det säkert en vecka med full rulle. Lite o...

Av Anita - Tisdag 12 feb 09:40

Äntligen en solig dag. Ett litet uns av vår känns det som. Småfåglarna till och med kvittrade lite när jag gav dom mat.   Solen kastar några strålar genom fönstret och jag ser allt damm som ligger överallt men det skiter jag i. Idag ska det mins...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se