Direktlänk till inlägg 10 april 2018

SÅ SMALL DET

Av Anita - Tisdag 10 april 09:23

Vaknade av en smäll.

Tänkte att nu rasade snön från förstukvisten eller rent av så rasade förstukvisten. Rasade tak har man ju hört mycket om den här vintern.

 

Med andan i halsen kutade jag ner för trappen och upptäckte att katten Morris hade vält ner den stora tunna glasvasen som påskriset med allt pynt stod i. Hela golvet var fullt med små små glasbitar och ris och påskpynt och allt möjligt.


Mitt i allt satt han den rackarn och såg bara belåten ut. Jag skällde som en bandhund och han hoppade upp i köksfönstret och lade sig i och tittade på ekorrarna och somnade mitt i mitt skällande. Helt oberörd. Det är katt det.

 

Inte hade han gjort något. Vad bråkar du i människa. 


Jag tog fram kvasten och tog bort det värsta. Insåg att det var lika bra att ta fram snabeldraken och dammsuga innan någon glasbit fastnade i mina fötter. Men.....först lite frukost och matande av fåglar och ekorrar.


Det var ju andra planer än att städa så jag tog mig till att skotta av bilen, hämta posten och köra ner till Hammarstrand för att jobba.

Hämtade biljetter till sommarens föreställning på vridläktarn vid Döda Fallet. Det är Dunderklumpen som spelas där. Vridläktarn i sig själv är en speciell sak. Istället för att man byter scen så åker man runt och ser olika sener åt flera håll. Nåja, nog om det. Far dit om ni kan.


Så var det då bara att åka hem. Innan städningen så gick Kinabror, hunden Jack och jag på en promenad på sjön för att se om det gick att gå i skoterspåren som nu blivit igensnöade med flera dm blötsnö. Det gick och solen började lite svagt titta fram bakom molnen och plötsligt blev det varmgrader och skoteroverallen kändes alldeles för varm. Kaffe och sedan tog jag mig till att börja städa.


Jag hatar att städa och det var väldigt skitigt efter påskhelgen då det varit mycket folk och hund och katt. Fick byta vatten tre gånger och det var alldeles svart.


Så pratade jag i telefon med två av mina vänner och så var det dags för middag hos Kinabror. När jag gick över gården var det soligt och varmt och småfåglarna kvittrade och två svanar flög över gården.

Pölsa och potatis blev jag bjuden på och så kom Storfiskarn och fikade.


Jag tvättade håret satt på mig min blommiga morgonrock. Satt mig i soffan och tittade på Robinsson och på Farmen och så var dagen slut. Det blev inte alls som jag tänkt mig men jag har ju i alla fall rent och fint tack vare kattens bus.

 

Dagens ord: Bättre en städdag än en rasad förstukvist.

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

Tisdag 10 april 15:16

Evas ena katt, Sally, gjorde precis likadant med påskriset. Visserligen höll vasen, men det var mycket vatten att ta vara på.
På Högakustenresan var vi och tittade på Döda fallet och gick runt och såg på teatern och då höll de på med repetitioner där.
Ha det så gott!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Karin

Karin

Tisdag 10 april 23:00

Vilken härlig påsk du har haft och sol och värme. Mer kan man knappt begära. Jo kanske, att du hade barmark! Men det kommer.
Vi har haft en härlig helg i sommarstugan med fåglar och riktig sommarvärme.
Kramar Karin

http://pixelmojan.blogspot.se

 
Emma

Emma

Onsdag 11 april 06:35

Oh shit! Ja, jag trodde också att huset brakade en natt. Såg inte ens var det rasat när jag gick upp. Igår kom herr herre hem från sitt jobb efter nästan tre veckor. Han började med att ta bort två gigantisk isblock som rasat ner framför bron. Nån dag ska jag lära mej den där traktorn själv.. fast, då får man väl ännu mer att göra haha. Bättre va som en katt då, ibland. Bara sitta och flina i missödet och gå och lägga sig någon annanstans. Han verkar ju även bra på att strunta i vad andra tycker, den där kissen, det är en egenskap somliga borde bli bättre på.
Vårfåglarna kvittrar, killingarna skuttar i hagen och hönorna solar mot väggen. Men snön ligger tröstlöst djup. Fann dock att solen gjort skoterspåren hårda så jag och hunden kan få riktiga skogspromenader :) Det är en fröjd!

http://dunsaluns.bloggplatsen.se

 
Emma

Emma

Onsdag 11 april 06:38

Du har ett sånt fint hus

http://dunsaluns.bloggplatsen.se

 
Soldansaren

Soldansaren

Onsdag 11 april 20:41

Ja, vi har mycket att lära av katterna :)
Jag avskyr också att städa, men nu har jag torkat golven tills min svärmor kommer och tar hand om lägenheten när vi åker till Palma ett par veckor.
Den där teatern måste du berätta mer om när du varit där. Vilken rolig idé!
Kram på dig! Snart kommer våren, snart kommer den, snart kommer den.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Göran

Göran

Onsdag 11 april 21:52

Städa? Nejdu, jag har minsann mina egna visdosord! "Bättre lite skit i hörnen än ett rent helvete!" Plus klassikern förstås; "Varför göra idag det du kan skjuta upp till imorgon?"
Mina dammråttor är ännu inte större än katterna, så det är ingen brådska.

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Fredag 20 juli 10:32

  Den vita doftande rosen blommar men annars slokar blommorna i torkan.   Kinabrors brunn har sinat och jag som har djupborrad brunn vet inte hur det står till med vattnet. Vi börjar i alla fall försöka vara försiktig med vattnet. Det blir ing...

Av Anita - Onsdag 18 juli 15:09

  Nej nu kan man kalla det hetta. Skogsbränder runt omkring som är svåra att släcka. Den som är två mil härifrån brinner sedan lördag  och det är verkligen en hemsk brasa.   Uppe i bergen där det är oländig terräng kämpar massor av människor ...

Av Anita - Måndag 16 juli 07:04

  Vilka dagar. Lördagen var det dags för Håsjös största evenemang. Såpbandyn. En sport som verkar vara populär att titta på. Det filmas och direktsänds över hela världen och filmen har setts av 100000. Jo, det är sant Man tror inte sina ögon. Br...

Av Anita - Lördag 14 juli 09:02

Allt har sin tid men i juli är det alldeles för lite tid och för mycket att hinna med.   Tid för bönderna att skörda och jag har minsann sett att det är en slitsam tid. Det ser jag när bonden som fått vårt hö jobbar i hettan till långt in på nat...

Av Anita - Onsdag 11 juli 08:59

På sommarens hetaste och finaste dag så dyker DansAnn upp för att hämta mig på ett sommaräventyr som försenad 70-årspresent.   Det var väldigt länge sedan vi sågs och kunde prata riktigt ordentligt med varandra. Hon berättade att hon hade haft p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se