Direktlänk till inlägg 10 april 2018

SÅ SMALL DET

Av Anita - 10 april 2018 09:23

Vaknade av en smäll.

Tänkte att nu rasade snön från förstukvisten eller rent av så rasade förstukvisten. Rasade tak har man ju hört mycket om den här vintern.

 

Med andan i halsen kutade jag ner för trappen och upptäckte att katten Morris hade vält ner den stora tunna glasvasen som påskriset med allt pynt stod i. Hela golvet var fullt med små små glasbitar och ris och påskpynt och allt möjligt.


Mitt i allt satt han den rackarn och såg bara belåten ut. Jag skällde som en bandhund och han hoppade upp i köksfönstret och lade sig i och tittade på ekorrarna och somnade mitt i mitt skällande. Helt oberörd. Det är katt det.

 

Inte hade han gjort något. Vad bråkar du i människa. 


Jag tog fram kvasten och tog bort det värsta. Insåg att det var lika bra att ta fram snabeldraken och dammsuga innan någon glasbit fastnade i mina fötter. Men.....först lite frukost och matande av fåglar och ekorrar.


Det var ju andra planer än att städa så jag tog mig till att skotta av bilen, hämta posten och köra ner till Hammarstrand för att jobba.

Hämtade biljetter till sommarens föreställning på vridläktarn vid Döda Fallet. Det är Dunderklumpen som spelas där. Vridläktarn i sig själv är en speciell sak. Istället för att man byter scen så åker man runt och ser olika sener åt flera håll. Nåja, nog om det. Far dit om ni kan.


Så var det då bara att åka hem. Innan städningen så gick Kinabror, hunden Jack och jag på en promenad på sjön för att se om det gick att gå i skoterspåren som nu blivit igensnöade med flera dm blötsnö. Det gick och solen började lite svagt titta fram bakom molnen och plötsligt blev det varmgrader och skoteroverallen kändes alldeles för varm. Kaffe och sedan tog jag mig till att börja städa.


Jag hatar att städa och det var väldigt skitigt efter påskhelgen då det varit mycket folk och hund och katt. Fick byta vatten tre gånger och det var alldeles svart.


Så pratade jag i telefon med två av mina vänner och så var det dags för middag hos Kinabror. När jag gick över gården var det soligt och varmt och småfåglarna kvittrade och två svanar flög över gården.

Pölsa och potatis blev jag bjuden på och så kom Storfiskarn och fikade.


Jag tvättade håret satt på mig min blommiga morgonrock. Satt mig i soffan och tittade på Robinsson och på Farmen och så var dagen slut. Det blev inte alls som jag tänkt mig men jag har ju i alla fall rent och fint tack vare kattens bus.

 

Dagens ord: Bättre en städdag än en rasad förstukvist.

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

10 april 2018 15:16

Evas ena katt, Sally, gjorde precis likadant med påskriset. Visserligen höll vasen, men det var mycket vatten att ta vara på.
På Högakustenresan var vi och tittade på Döda fallet och gick runt och såg på teatern och då höll de på med repetitioner där.
Ha det så gott!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Karin

Karin

10 april 2018 23:00

Vilken härlig påsk du har haft och sol och värme. Mer kan man knappt begära. Jo kanske, att du hade barmark! Men det kommer.
Vi har haft en härlig helg i sommarstugan med fåglar och riktig sommarvärme.
Kramar Karin

http://pixelmojan.blogspot.se

 
Emma

Emma

11 april 2018 06:35

Oh shit! Ja, jag trodde också att huset brakade en natt. Såg inte ens var det rasat när jag gick upp. Igår kom herr herre hem från sitt jobb efter nästan tre veckor. Han började med att ta bort två gigantisk isblock som rasat ner framför bron. Nån dag ska jag lära mej den där traktorn själv.. fast, då får man väl ännu mer att göra haha. Bättre va som en katt då, ibland. Bara sitta och flina i missödet och gå och lägga sig någon annanstans. Han verkar ju även bra på att strunta i vad andra tycker, den där kissen, det är en egenskap somliga borde bli bättre på.
Vårfåglarna kvittrar, killingarna skuttar i hagen och hönorna solar mot väggen. Men snön ligger tröstlöst djup. Fann dock att solen gjort skoterspåren hårda så jag och hunden kan få riktiga skogspromenader :) Det är en fröjd!

http://dunsaluns.bloggplatsen.se

 
Emma

Emma

11 april 2018 06:38

Du har ett sånt fint hus

http://dunsaluns.bloggplatsen.se

 
Soldansaren

Soldansaren

11 april 2018 20:41

Ja, vi har mycket att lära av katterna :)
Jag avskyr också att städa, men nu har jag torkat golven tills min svärmor kommer och tar hand om lägenheten när vi åker till Palma ett par veckor.
Den där teatern måste du berätta mer om när du varit där. Vilken rolig idé!
Kram på dig! Snart kommer våren, snart kommer den, snart kommer den.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Göran

Göran

11 april 2018 21:52

Städa? Nejdu, jag har minsann mina egna visdosord! "Bättre lite skit i hörnen än ett rent helvete!" Plus klassikern förstås; "Varför göra idag det du kan skjuta upp till imorgon?"
Mina dammråttor är ännu inte större än katterna, så det är ingen brådska.

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se