Direktlänk till inlägg 16 april 2018

DET BLIR INTE SOMMAR OM INGEN SÄTTER FART

Av Anita - Måndag 16 april 09:56

Måndag morgon men det skiter jag i. Inte behöver jag kliva upp och ge mig iväg till jobbet. För en pensionär så kan det vara vilken dag som helst faktiskt.

Jag tittar på rosen som står i fönstret när jag sitter här med min kaffekopp.

 

Eftersom det är för kallt för rosor här så får jag gräva upp dom och ställa dom i kruka i jordkällaren över vintern och så tar jag in dom och ställer i fönstret så att dom ska få börja lite grann. Sedan får dom stå i växthuset till i mitten på juni då det börjar vara frostfritt. Det är ett bök att bo så här om man vill odla.


Tittar ut genom fönstret och ser att två koltrastar har kommit. Hörde att borta hos Mustachen hade det kommit två ringärlor och dom är det synd om för inga insekter finns det ju, jo en fluga och en nässelfjäril har jag sett.


Ser ekorrarna äta i fågelbordet. Katten Morris har varit ute en stund men nu kommer han in och går inte ut mer idag. Han tycker inte om snö precis som jag. 

Idag är det mulet för första gången på länge men plusgrader.


Kinabror och Rosenknoppen far förbi på sina snöskotrar. Dom är på väg ut på sjön för att vittja krokarna.


Helgen har varit strålande. Det har varit väldigt varmt och snön har börjat smälta på gårdsplanen och det droppar från taken. Växthuset har klarat sig men ser ut som en skabbig gammal åsna med hängande rygg.


Igår kom AMV och Gubben och Dansbritt.

AMV och Dansbritt försökte göra sitt bästa för att hjälpa till med sommaren.

 

  Dom hackade is på gården så det stod härliga till. Det märktes för framför Kinabrors hus är det helt bart nu tack vare att dom hackat. Jag har mest suttit i en stol och solat och tittat på. Ingen dålig sysselsättning att sitta och se andra jobba.

 

Lite hade man nog velat att det vore snöfritt för den här tiden finns det mycket att göra utomhus. Samtidigt vill man inte vara inne ett enda ögonblick utan vill bara vara i solen. Det går inte att rafsa  löv, städa bort kvistar och ris och lägga på brasan. Att gå i meterdjup snö vill man ju inte och under snön vet man att det döljer sig mycket skräp.l


Inte kan man ta fram trädgårdsmöbeln heller fast man längtar.


Gubben, Kinabror och Rosenknoppen har varit vid AMV och Gubbens stuga och stökat. och så eldat så vi grillade lite grann.

 

Dagens ord: Sakta sakta tar våren kommandot över vintern.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Barbro

Måndag 16 april 12:00

Härlig rapport från öster.. längtar!

 
Mike

Mike

Måndag 16 april 12:40

Hej! Du skriver att:"Jag är alldeles för gammal för att blogga men det skiter jag i. Jag vill göra som jag vill och är både tjurig och envis."
Int finns de någon åldersgräns för detta! Till skillnad fårn dig älskar jag alla årstider även vintern. Bor nu I Kalmar i en 3 rummare men jag trivdes bättre i vildmarken i Västerbotten när jag bodde där. Vet ej om jag kommer tillbaka,är nu 63 snart och har en nervsjukdom och blodcancer men jag är optimist. Att sitta med en kopp java och titta ut genom ett fönster och se djur låter fridfullt.Allt Gott

http://www.mikewaxman.se

 
Anki

Anki

Måndag 16 april 13:43

Härligt att se att du börjar se lite barmark nu! Så var jag tvungen att googla på ringärla - aldrig hört det förut - men nu vet jag :)
Ha det gott Anita!

http://https://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Åke

Åke

Måndag 16 april 21:51

Ja nu har verkligen våren tagit kommando hos dig, jag ligger lite på skuggsidan så här på norr. Du leder nu :) Jag tror snön kommer att smälta fort, det är dåligt med tjäle i alla fäll här...

http://www.nacka144.se

 
ibod11

ibod11

Måndag 16 april 21:54

Du är så duktig som orkar hålla på och flytta om rosorna varje år. Jag är alldeles för lat för sånt. Det som inte överlever vintern ska inte vara i min trädgård ;)
Det låter härligt att sitta och njuta i solen. Passa på att vara lat och bara njuta nu när du inte kan göra så mycket. Senare kan du jobba och stå i med allt som hör sommaren till :)

http://ibod11.com

 
Ingrid

Ingrid

Tisdag 17 april 16:45

Det ser ut att ordna till sig och bli vår hos er också!!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Karin

Karin

Onsdag 18 april 07:39

Oh vad det gläder mig att du har lite barmark! Det går fort nu, bara solen värmer lite. Vi fick regn natten lörd/sönd, och det var behövligt. Det tvättade bort lite pollen så luften blev renare.
Kram Karin

http://pixelmojan.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 16 aug 12:54

  Lyckokänslan finns kvar hos mig fortfarande efter gårdagskvällens härliga dansupplevelse på Hanssons Loge i Långsele.   Det har fattats något denna sommar och nu vet jag vad. Dansen. Tänk så roligt det var. Klasskamraten Monika och jag åk...

Av Anita - Onsdag 15 aug 08:47

  Kräftskiva skulle det bli, så det så. På AMV och Gubbens veranda skulle det bli, men västanvinden tänkte annat. Den gjorde sitt bästa att skicka iväg sina ilsknaste och kallaste soldater för att hindra oss.   Redan mitt på dagen började st...

Av Anita - Söndag 12 aug 10:42

  Äntligen är veden färdigstaplad i vedboden och den blev knökfull. Nu behöver jag inte längre våndas när jag går förbi vedhögen som aldrig ser ut att bli mindre. Den har legat där och hånskrattat åt mig i flera veckor och jag har inte mäktat vara...

Av Anita - Fredag 10 aug 09:47

  Vid halv 8-tiden är jag klar att börja stapla ved, det evinnerliga vedhelvetet, men om jag inte ska börja med att skälla och gnälla så må jag erkänna att torkad björkved doftar gott. Ser ni nu fick jag till något positivt i alla fall.   Pr...

Av Anita - Onsdag 8 aug 15:02

  Igår kom värmen tillbaka. Jag höll som vanligt på med veden från morgonen, den mystiska veden som aldrig tar slut.   Sedan hade jag en skön eftermiddag. Jag satt tillsammans med Kinabror, Broder B och hans fru på bryggan och det var lugnt s...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se