Direktlänk till inlägg 19 maj 2018

TRODDE ATT DET SKULLE BLI HETT

Av Anita - Lördag 19 maj 07:37

Pappersbeda och jag tänkte nog att vi valt fel dag att baka tunnbröd i hettan men det visade sig att de heta dagarna var över.

 

Redan på onsdagskvällen när jag åkte till odlingskursen kom kallblåsten dragande och värmen var över.

Pappersbeda och jag hade bestämt att vi skulle börja baka tidigt på morgonen så vi var i bakstugan vid halv sju så där.


När jag tog bilen var det en grad varmt och fullt med hagel på rutan. Perfekt bakväder i alla fall. Det gick fort att få eld i bakugnen men det var inte svettigt att stå och baka, alldeles lagom faktiskt. Fort gick det och vi var klara efter halva dagen. En lyckad bakning.

Telefoner och datorer var borta nästan hela dagen. Det har varit många fel på mobiltelefonin sista tiden tyvärr.


När jag kom hem dök Storfiskarn upp och vi fikade..Det är inte dumt med nybakat tunnbröd som nästan inte svalnat.


Så igår var det dags att tillsammans med Sundsvallborna städa ur Fd Grannens rum på långvården. Man tycker att det inte skulle vara just några grejor men det tog nästan hela dagen innan det var klart.


När vi kom hem till Fisksjön var AMV och Gubben här och det var tur för då kunde Gubben dra ut Kinabrors båt så att jag kom åt att ställa in grejor och ta ut hammocken ur loppisen. Jag hade ju längtat efter att få fram hammocken nu så jag kunde ligga där och gunga och titta på molnen och lyssna till fåglarna.

 

Det har varit en mycket jäktig vecka och jag har inte ens hunnit fara och handla så nu är kylskåpet helt tomt. Det har blivit macka och nudlar och ingen lagad mat. Idag måste jag ge mig iväg och handla lite mat.


Så blev det "lets dance" och jag tittar på deras fina kläder och dansar lite för mig själv. Inser att min danstid troligen är över. Alla mina danskamrater är borta, på de flesta dansställen är alla unga och vackra så vem vill dansa med en gammal kärring som jag.


Det är det sorgliga med att bli gammal bortsett från att hälsan försvinner också. Jag ångrar att jag inte  dansat ännu mer, älskat ännu mer och klättrat i flera berg.

Snart, snart är jag mellan 70-80 år och jag som har så mycket ogjort och nu är det för sent. Att dansa ensam framför tvn känns som ett hån.

 

Dagens ord: Ni som är unga skit i fönsterputsning och annat trist och dansa och älska och gå barfota i gräset. Alltför fort blir man gammal och helt ute i den här världen.

 
ANNONS
 
Hanneles bokparadis på Hisingen

Hanneles bokparadis på Hisingen

Lördag 19 maj 08:42

sonen har bakat tunnbröd i Västerbotten i nån bakstuga, mums

http://hannelesbibliotek.blogspot.se

 
Göran

Göran

Lördag 19 maj 10:48

Instämmer helt! Skit i måstena och se till att ha lite roligt medan ni fortfarande kan. Rätt som det är kanske man sitter i en rullstol eller ligger i en säng och inte ens kan ta hand om sig själv. Då är det bättre att kunna minnas hur roligt man haft än att minnas hur välstädat man haft hemma.

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Soldansaren

Soldansaren

Lördag 19 maj 18:15

"Ett välstädat hem är tecken på ett borslösat liv" har jag läst någonstans. Trots det har jag äntligen tvättat fönstren, men det verkar mycket roligare att baka tunnbröd. Det har jag aldrig gjort. Man hinner inte göra allt i ett liv, så är det ju och jag undrar om det inte är oundvikligt att, hur mycket man än har gjort i livet, man vid någon tidpunkt i livet tänker att man borde gjort "det där också" eller något helt annat. P brukar säga till mig att jag inte ska fundera så mycket på vad jag inte fått gjort utan fokusera på det jag faktiskt fått gjort. Men det är inte så lätt alla gånger.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
ibod11

ibod11

Lördag 19 maj 21:15

För första gången sedan jag flyttade från mina föräldrar har jag inte brytt mig om att tvätta fönstren och det känns bara skönt :) Men anledningen till det är att om några veckor kommer en målarfirma och ska fixa både fönster och fasad så det har känts meningslöst med fönstertvätt.
Mums med nybakat tunnbröd. Förstår att du njöt efter väl utfört arbete :D

http://ibod11.com

 
Carina

Carina

Söndag 20 maj 19:41

Det är riktigt roligt att baka i bagarstugan. Vi har också en som går att hyra vid vår hembygdsgård i min hemby Kurravaara.

Hoppas att värmen kommer snart tillbaka. Den behövs och är efterlängtad.

http://ennasbarn.bloggplatsen.se

 
Karin

Karin

Söndag 20 maj 20:54

Så fint det blommar hos dig nu, allt på en gång! Det ser mysigt ut med tunnbrödsbakning, jag har aldrig använt en riktig bakugn.
Hoppas nu värmen återvänder, och att vattnet inte stiger mer.
Kram på dig!
Karin

http://pixelmojan.blogspot.se

 
Hanneles på Hisingen

Hanneles på Hisingen

Måndag 21 maj 08:18

maken får tvätta fönstren... nån gång

http://hannelesparadis.blogspot.se

 
Anneli

Anneli

Måndag 21 maj 19:03

Du har det alltid så mysigt o pyssligt. Här händer inget,, ja jag tar mig väl inte för nåt direkt, det är bara om man har nån tid att passa =)

Jo jag har ju mina daghundar som jag myser med, det är roligt.

Ha en fin kväll, kramar ♥

http://mittnyaliv66.bloggplatsen.se

 
apa format for a term paper-english-essay-writing-

apa format for a term paper-english-essay-writing-

Fredag 1 juni 10:09

I guess if you really like some things that can make you closer to nature and some traditions that were before.

http://english-essay-writing-help.org/blog/apa-for

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 16 aug 12:54

  Lyckokänslan finns kvar hos mig fortfarande efter gårdagskvällens härliga dansupplevelse på Hanssons Loge i Långsele.   Det har fattats något denna sommar och nu vet jag vad. Dansen. Tänk så roligt det var. Klasskamraten Monika och jag åk...

Av Anita - Onsdag 15 aug 08:47

  Kräftskiva skulle det bli, så det så. På AMV och Gubbens veranda skulle det bli, men västanvinden tänkte annat. Den gjorde sitt bästa att skicka iväg sina ilsknaste och kallaste soldater för att hindra oss.   Redan mitt på dagen började st...

Av Anita - Söndag 12 aug 10:42

  Äntligen är veden färdigstaplad i vedboden och den blev knökfull. Nu behöver jag inte längre våndas när jag går förbi vedhögen som aldrig ser ut att bli mindre. Den har legat där och hånskrattat åt mig i flera veckor och jag har inte mäktat vara...

Av Anita - Fredag 10 aug 09:47

  Vid halv 8-tiden är jag klar att börja stapla ved, det evinnerliga vedhelvetet, men om jag inte ska börja med att skälla och gnälla så må jag erkänna att torkad björkved doftar gott. Ser ni nu fick jag till något positivt i alla fall.   Pr...

Av Anita - Onsdag 8 aug 15:02

  Igår kom värmen tillbaka. Jag höll som vanligt på med veden från morgonen, den mystiska veden som aldrig tar slut.   Sedan hade jag en skön eftermiddag. Jag satt tillsammans med Kinabror, Broder B och hans fru på bryggan och det var lugnt s...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se