Direktlänk till inlägg 29 maj 2018

LURAD

Av Anita - 29 maj 2018 19:15

Lurad inte bara en gång utan två gånger.

 

Det var fredag och det blev ingen lunch i Hammarstsrand för prästen skulle komma och bestämma psalmer och sånt inför Fd Grannens begravning. 

Så hastigt drog jag iväg och handlade.


Min fd jobbarkompis hörd av sig och ville att jag skulle följa med till PappersBeda en sväng.

När vi kom till Hammarstrand skulle vi gå in på  Hörnet och köpa fikabröd. Trodde jag alltså.... men där satt alla meditaionsgruppens häftiga tjejer och väntade. Dom bjöd på grillbuffe och hade köpt presenter och presentkort. Det var en härlig, ljummen kväll så olikt det brukar vara.

 

Jag älskar överraskningar och presenter.


Lördagen kom Kinabror och hunden Jack hem från Skåne. Det första Jack gjorde var att springa ner till sjön och bada.

Så kom SofiePropp och  hon skulle bli kvar till söndagen. Hennes mamma hade med sig blommor och precentkort.

 

Innan hade jag fått blommor av Sundsvallsborna.

 

Nu kanske ni undrar vad det är på gång och det är så att jag fyller 70 år på måndagen och så är det ju morsdag på söndagen. 


Sofie Propp och jag började baka tårtor och förbereda , dels smörgåstårta och två andra tårtor.

 

Smörgåstårtan blev inte klar förrän måndag morgon förstås.

 

Vilket väder det var, sol, varmt och helt underbart.

 

Så gick vi ner till AMV och Gubbens hus och satt där och pratade och jag sa att jag tyckte att det var konstigt att inte Sonen ringt och grattas på morsdag. Då ringde han. Jag gick hem och hann bara komma till trädgården så kom en bil och tutade och tro det eller ej. Dom hade åkt ända från Skåne för att hälsa på mig.


. Lurad igen. Alla visste det utom jag  och sådana lur gullar jag verkligen. Dom ska stanna en hel vecka. Superduperhäftigt.

 

Hans Fjälla stack ner och badade tillsammans med hunden Jack och det var 17 grader i vattnet.


Senare på kvällen gick AMV och jag ner och badade bastu och sedan skulle vi doppa och i sjön.

Har ni hört kärringramsan? Ett, två, tre, på det fjärde gäller det, på det femte smäller det och så doppar man sig under skrik och glam men det var faktiskt skönt och när man gick hem kände man sig både trött och frisk.


Så kom då min 70-årsdag, inte efterlängtad minsann. Då är man verkligen ute ur leken och bara till besvär.

Vaknade halv 7 av att Broder B ringde och grattade och sedan var det fullt ös hela dagen.

Många grattiskort, många presentkort, en ny dator från Sonen, 

 

En hängmatta fick jag att ligga och lata mig i och kramar och hälsningar på facebook. Vilken dag. Helt fantastiskt. Tårtorna räckte till  och det kom och gick folk hela dagen. Telefonen ringde i ett.


Så nu är man alltså 70 år. Det känns konstigt och jag vill inte vara så gammal.

 Nu önskar jag att solen ska fortsätta skina och att jag ska få vara skapligt frisk och orka med och att min trädgård ska blomma och att AMV och jag kommer upp på" Berget som gäckar oss", iår  i alla fall.


Så är det vardag igen.

 

Pojkarna kapar ved.

Jag skurar och städar strandstugan

Planterar om blommor och sätter ut en del och hoppas att frosten ska hålla sig borta.

Gör spagetti med köttfärssås och korpar i dike och så tog dagen slut och månen börjar lysa skulle jag tro och ugglan och lommen ropar och allt är som det ska.


Dagens ord: Gamla kärringar är osynliga men akta er vilken kraft vi har fast det inte märks.

 
ANNONS
 
Ylva knutsson

Ylva knutsson

29 maj 2018 20:24

Vilken härlig överraskning! Vilken lycka att ha alla omkring dig!♡ Minnena från somrarna i fisksjön gör sig påminda, dom var dom bästa. Må gott!

http://Englesbygdsjäntasvardag.blogg.se

 
Ingen bild

Barbro

29 maj 2018 20:30

Men Gu vilken härlig födelsedag du fick! Grattis från mej också!
Jag gruvar mej redan för min dag för då är det januari och inte lika lätt att överraska. Lyllo dej!

 
ibod11

ibod11

29 maj 2018 21:44

Ett stort varmt grattis och hipp hipp HURRAAAA en dag i efterskott. Du blev verkligen ordentligt firad och allt verkar ha varit superkul och mysigt. T o m vädret firade dig. Härliga bilder på allt firande och båda tårtsorterna ser jättesmaskiga ut.

http://ibod11.com

 
Hanneles på Hisingen

Hanneles på Hisingen

29 maj 2018 23:32

så trevligt, grattis!

http://hannelesparadis.blogspot.se

 
Skatan

Skatan

30 maj 2018 01:23

Men oj ... vad roligt! Och inte visste jag stt du fyllde sjuttio unga flicka. Då hade hag också kommit fimpandes. Nej skämt åsido jag hade velat fira dig bättre än här på fejjan. Vi får väl se vad jag kan hitta på .

http://https://skatanstankar.com

 
Anki

Anki

30 maj 2018 08:39

Härlig överraskning och härligt kalas! Njutbart väder för alla som gillar sol och värme!
Ha det gott och njut av solen!

http://https://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Staffan H

Staffan H

30 maj 2018 14:20

Så roligt att du fick en så fin födelsedag och tur med vädret hade du också. Fortsätt att njuta av livet!

http://staffanhuss.wordpress.com

 
Ingrid

Ingrid

30 maj 2018 17:41

Grattis, grattis!
Jag har totalt missat att du fyllt 70. Firad blev du på alla sätt och vis av dina goda vänner. Det bevisar verkligen att de uppskattar dig. Jag tyckte också att det var hemskt att fylla 70, men inte var det så farligt som jag trodde och nu är jag snart 80. Man får väl vara tacksam att man fått hänga med så länge.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Soldansaren

Soldansaren

30 maj 2018 21:02

Vilken födelsdag! Och vad roligt att sonen kom så där oväntat. Vädret kunde du inte klaga på heller .

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
CS

CS

31 maj 2018 20:25

Tänkte titta in och se hur du har det, har varit dåligt med mitt bloggande och surfande och tänkte nu ska jag väl kolla runt lite.. och vad ser jag.. du har fyllt år! Stort Grattis i efterskott. Vilken fin överraskning och födelsedag du fick!
Ha det gott och en fin fortsättning på försommaren.
Kram ( fd korpunge )

http://https://tjorvlisa.bloggo.nu

 
website writers

website writers

1 juni 2018 10:05

That is so great to have some rest with the family. It would be so nice to spend some time with my family.

http://livecustomwriting.com/blog/a-website-that-w

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Fredag 14 aug 17:53

  Härom dagen skulle jag bjuda på middag. Den sista älgfärsen ur frysen blev till biff med lök. Att gräva upp nypotatisen och se att den är tunnskalig och slät som ett barnarsle, 20 stycken under en enda planta. Hurra vad jag blev glad. Dill...

Av Anita - Onsdag 12 aug 08:37

  Nu börjar nätterna bli kalla, härom natten bara några grader. Det är dagg i gräset och en annan ton i luften. Som vanligt hade jag planer för dagen som det inte blev något av.   Plockade rödvinbär och gjorde en massa gele. Då blev det till a...

Av Anita - Söndag 9 aug 18:19

  Mulet och varmt. Morgonfika hos AMV och Gubben. Till Hammarstrand för att handla till kräftskivan. Till kyrkogården i Pålgård för att titta till mammas grav. Vattna blommor och gå ner till sjön. AMV och jag sitter på strandstugeveranda...

Av Anita - Fredag 7 aug 07:50

  Tre dagar med full fart.  I tisdags började jagh med att plocka lite blåbär och småstöka lite. Så fick Kinabror och jag besök av en kusin som vi inte träffat på länge och i sällskap hade hon en fd jobbarkompis till Kinabror som han inte träffa...

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se