Direktlänk till inlägg 15 juni 2018

ÄNTLIGEN ÄNTLIGEN

Av Anita - 15 juni 2018 09:26

Äntligen tid hos tandläkaren. Igår morse satt jag där och väntade på lindring. Jättehål på gränsen till att det blev rotfyllning men med bedövning och en timme i tandläkarstolen vinglade jag ut med ena mungipan hängande och halva ansiktet bedövat men.....det onda var borta. 

1400 kr men det var det banne mig värt även om det betyder att jag inte kan fara på några nöjen i sommar.


AMV och Gubben satt bakom husvagnen där det var lä för isvinden och solen kom fram bakom molnen då och då och det var behagligt att sitta där med dom och dricka kaffe.


 

AMV och jag tog cyklarna och drog ner på byn för att vattna blommorna på kyrkogården. 

Tänk så mycket blommor det är iår. Överallt brer dom ut sig, vägkanterna är kantade av midsommarblomster, blåklockor, smörblommor och lupiner i alla färger.

 

Till och med kattfötter växter det massor av. Dom har jag inte sett på flera år. Vi blev frusna om fingrarna för vinden var iskall. 

AMV bjöd på frukostkorv med morotsstuvning och potatis. Det var underbart gott för mig som inte kunnat tugga och äta något hårt på två veckor och när varje tugga har gjort ont. Nu brakade matlusten över mig och jag vräkte i mig utav bara sjutton.


Så kom TuppOla med Sambon och hade med sig sin nya hundvalp. En collietik som var så gullig så man kunde tro att hon var en leksakshund.

 

Tänk att en liten hundvalp får alla människor att vilja klappa på den och gulla.

 

Jack var nog lite avundsjuk men nosade lite försiktigt på henne men brydde sig inte så mycket sedan.

Jag fick ägg och en  god limpa av Tuppolas Sambo och AMV hade gjort rabarberpaj så vi satt i köket och mumsade hela gänget. Det blev en dag med mycket mat.


Igår morse tog jag med termosen och gick ner till AMV i husvagnen. Jack var förstås med och lade sig hos sin favorit och därifrån ville han inte gå så han fick stanna ett tag där och mysa med AMV.

 

Jag lagade lite mat och Jack och jag gick i skogen.

 

Det hade kommit lite regn men jag var på bra humör. Ifjol när det regnade varje dag blev man sur när det regnade men nu tycker man att det är bra med en skur. Det var en härlig dag på många sätt. En dag med borttappad tandvärk och bra sällskap är  en bra dag.


Inatt har det regnat ordentligt. Hela vattentunnan vara full så nu hade jag vatten att gå runt och vattna. Synd bara att det blåser så hemskt. Jag hatar blåsväder. 


Dagens ord: Regn är bra för potatisen och grönsakerna och blommorna och luften blir tvättad också.

 
 
Ingrid

Ingrid

15 juni 2018 15:27

Åh så söt hundvalpen är!
Hoppas att ni snart får tillbaka lite av värmen. Här är det fortfarande härlig sommar.
Ha en skön helg!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Anki

Anki

16 juni 2018 05:22

Skönt att du är av med tandvärken! 1400 väl använda kronor!
Såå söt hundvalp! regn saknas här, men förhoppningsvis kommer det på söndag!
Visst är den fin stenknäcken! här kan du se utbredningsområdet för den: https://artfakta.artdatabanken.se/taxon/100037

http://https://ankisbildblogg.wordpress.com

 
ibod11

ibod11

16 juni 2018 09:15

Att slippa tandvärken måste ha varit som att bli fri och få energi till att glädja sig åt allt igen. Det är dyrt med tandläkare men det är svårt att avstå.
Vilken ljuvlig liten valp. Jack kanske tyckte att den fick för mycket uppmärksamhet men kanske blir det en lekkompis när den växer till sig lite.

http://ibod11.com

 
Soldansaren

Soldansaren

16 juni 2018 16:41

Hade de inga akuttider hos tandläkaren? Att ha tandvärk är ju bland det värsta som finns.
Jag antar att du inte vill höra den här historien men P var hos tandläkaren för akuttandvärk nu när vi var nere i Palma. Han behövde bara gå in på kliniken och fråga om de hade tid, efter en kvart fick han komma in och hela kalaset kostade motsvarande 350 kronor, inklusive antibiotika. Man undrar ju hur de kan ha det så här men inte vi.

Undrar inte på att Jack blev avundsjuk på den där lille valpen för den förstår jag att alla vill klappa på.

Älskar din trädgård. Det har jag sagt förut men det tål att sägas igen. Den känns så magisk och sagolik.

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards