Direktlänk till inlägg 25 juni 2018

BLÅST OCH BLÅST HELA HELGEN

Av Anita - 25 juni 2018 08:09

 

Vi träffades i Kinabrors sommarstuga. Det var TuppOla, AMV och Gubben och två av deras barnbarn och så DansBritt.

Det blev inga kransar runt huvudet för fingrarna var kalla och klumsna och man ville inte vara ute. Däremot hade TuppOla satt en rosett i skägget dagen till ära.

 

Han hade med sig den nya hundvalpen och oj vad hon är söt.

 

Jag hade i alla fall fått till en kvast att sopa in lyckan med men annars så var det mest att äta och massor med mat hade vi i alla fall.

 

Vi slutade dagen med att jag tog med AMV och ungarna till skogen för att kasta pärlor till vättarna. Bäcken var helt torr och vi fick kasta in pärlorna i deras ingång.

Då fick vi se att vi inte bara har vättar i skogen, vi hittade ett troll också men stora ögon och en jättenäsa. Snäll såg han ut i alla fall.

 

Så gick den midsommaraftonen och midsommardagen blåste det lika kallt. Vi var lite uttråkade så vi åkte till Västede för att gå på deras byloppis, man går genom byn och det är loppissar på massor med ställen. Slutade med att fika borta vid slalombacksstugan.

 

Jag såg en jättefin rosbuske som hade citrongula blommor och jag blev så avundsjuk. Jag har många år försökt att sätta gula rosor men alltid misslyckats. I fjol satt jag 4 rosbuskar och bara en har överlevt. Iår har jag satt tre till vid min lövhydda där solen skiner hela dagarna. Hoppas att dom överlevt.


I en gammal kista i klädskrubben har jag samlat gamla kläder från min tonårstid. AMV och jag fick för oss att vi skulle ta fram dom och titta. Så vi skrattade och mindes när jag hade dom. Det var gul angora och korta kjolar som inte ens går på ena benet. Fina klänning men att få upp blixtlåset var ju helt omöjligt. Tycker inte att jag är så tjock men tydligen är jag det. Fast jag vet att jag vägde bara 48 kilo när jag hade dom där kläderna.


Log lite åt min brudklänning också. Hör att kvinnor skaffar brudklänningar för tusentals kronor och då kan man le åt min. Kjolen var ett rutigt gammalt lakan och blusen hade jag sytt av två underkjolar och en massa spets. Ska visa er dom bara jag strukit den. Den kostade inte ett enda dugg bara mödan att sy den. Så gick det giftemålet åt fanders också men det lär det väl gjort om jag hade haft en dyr brudklänning skulle jag tro. Det hänger väl inte på kläderna.


När vi höll på som värst med att prova så dök StockholmsAnders upp. Han och 95-åriga Karin har kommit nu. Han blev här och surrade ett tag.


Det var ju fotboll och hos Kinabror satt karlarna och tittade och hade besöka av några sommarstugemänniskor som också var fotbollsfolk.

Det börjar fara bilar nu för sommarfolket har kommit. Tycker lite synd om dom när det är så kallt och blåsigt.



Fick besök av Sundsvallsbornas barn (fast dom är ju vuxna förstås) Dom hade med sig två barn och dom skulle åka till Italien den här veckan och tänk att få åka till Italien. Jag lär väl på sin höjd hamna i Sundsvall eller Östersund men för all del jag har ju i alla fall varit till Strömsund. Man ska inte klaga säger vissa.

 

Så  går dagarna och igår var det lite bättre väder men blåste kallt i alla fall. Gubbarna håller på att göra en boulbana och vi tjejer satt inne och glodde på tv och sedan åt vi ostbricka och hade det varmt och gott inomhus.


Idag skulle vinden mojna men det verkar inte så. Jag har inte varit ut än men ser ju hur vinden får träden att röra sig. Undrar vad som blåst sönder inatt.

Båtarna ligger på land och har inte kommit ut. Ingen ide att lägga ut dom och inget fiske har det blivit för Kinabror. 


Dagens ord: Tänk om sjön kunde få vara lugn och spegelblank åtminstone någon dag.



 
 
Hanneles bokparadis

Hanneles bokparadis

25 juni 2018 10:33

sopa in lyckan var nytt för mig - bröd och salt för att maten inte ska ta slut är jag van vid,

http://https://hannelesbibliotek.blogspot.com

 
Ingrid

Ingrid

25 juni 2018 12:09

Så söt TuppOla är med rosetten i skägget.
Vi får hoppas att sommaren kommer tillbaka igen och att du får njuta av en spegelblank Fisksjö!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
ibod11

ibod11

25 juni 2018 21:35

Det blev ju en fin midsommar trots blåsten. Fint sällskap, god mat och sedan gå ut och hitta ett snällt troll. Inte illa :)
Fina bilder, den första med fjärilen är väldigt vacker :)

http://ibod11.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Av Anita - Tisdag 5 mars 13:00

  Nästan lika lat som katten har jag varit sista veckan. Kinabror och jag har tittat på skidskytte och det har varit mycket sånt. Jag gillar ju inte sport men just skidskytte och Vasaloppet vill jag titta på.   Vasaloppet föresten är ju något ...

Av Anita - Tisdag 27 feb 10:01

  Nu har jag inte skrivit på ett tag för nu har den tid kommit som kallas för vårvinter Det är nu det är kallt på nätterna och solen börjar värma. Det är nu vi börjar ha folk som kommer hit. Det är då jag har mycket att göra.   Det är nu vi...

Av Anita - Torsdag 22 feb 08:31

  När man nästan gett upp hoppet så kommer en sådan sagolik dag som man glömt att det kan bli fast det är vinter. Bara någon grad kallt. Solsken hela dagen. Fågelkvitter    Måndagen var det tovningskurs och vi har gjort ganska många fåglar....

Av Anita - Söndag 18 feb 09:27

  Nu kommer Kinabrors son med familj, frun, tre barn och två hundar. Kinabror har eldat i sommarstugan. Det lyser välkomnande i alla fönster. Vägen och gårdsplanen är skottad. Vattnet fungerar och brasan är tänd. Älggrytan och potatisen puttra...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards