Direktlänk till inlägg 27 juni 2018

ÄNTLIGEN EN DAG UTAN BLÅST

Av Anita - Onsdag 27 juni 09:03

 

Äntligen en riktigt bra dag. Visserligen blåste det när jag vaknade och jag surnade till genast men vågorna lugnade sig och solen kom.


Det var en dag då mycket blev gjort. När det blåser tappar jag all energi och sitter mest inne och surar och känner mig låg men nu kommer energin tillbaka.


Gräsklipparn som jag fått tillbaka från reparation går bra och jag klippte ner till sjön.

Kinabror blev äntligen klar med vedkapningen och drog hem ett lass ved till sin sommarstuga. Vi har många ställen att elda på. Snart kommer hans barn och barnbarn så han har väl en del att stöka med där borta i stugan.

 

Jag berättade att jag hade köpt ett påbörjat skåp på aution för 20 kr och nu tog jag ut det på verandan och började måla det.

 

Helt nöjd med det blev jag inte för det blev lite för starka färger på blommönstret men det blev i alla fall skapligt. Jag gillar att blanda färgpulver och olja och terpentin och få till gammaldags färg. Det enda tråkiga är att rengöra penslarna.


Så rensade jag grås ur rabatter och kom på att jag skulle göre en gräsfru av gräset jag ryckt upp så nu hänger hon där. Har sett någont liknande som man gjort av halm men det går ju lika bra med gräs. Kanske ska jag ge henne en gräsman nästa gång jag rensar.

 

Satt upp klädstrecket som blåst ner i stormen och fixat lite bland nerblåsta blommor.

 

Tittade till tomtarna i lövsalen och dom verkade vara i god form.


Vandrade genom blommande vägkanter bort till Kinabrors sommarstuga för idag skulle det äntligen vara läge för att grilla. Tänk så gott det luktar av grillad mat.

 

Solade på hans brygga och gick i vattnet och det isade inte ens i fötterna. 19 grader är inte fy skam.

 

Så att sitta ute och äta grillat. Det är väl något av riktig sommar det. Hoppas nu bara att det fortsätter några dagar till.


Nu skulle båten ut i alla fall. Kinabror kom hit och hämtade den för den har stått här på land hela vintern.


Så tog den här dagen slut . Jag vattnet blommor och såg på "Allsång på Skansen" och sov gott inatt när inte vinden rev och slet i huset och ylande som en varg.


Dagens ord: Sol ute, Sol inne,Sol i hjärta Sol i sinne.
 
ANNONS
 
Skatan

Skatan

Onsdag 27 juni 11:55

Vilket jättefint skåp och vilken välfylld och blåsfri solig dag du fick.
Kram
Skatan

http://skatanstsnkar.com

 
ibod11

ibod11

Onsdag 27 juni 14:27

Väldigt så mycket du fick gjort. Jag gillar gräsfrun men mest gillar jag att du kom på idén att göra en gräsfru :D Så kreativt. Skåpet blev väldigt fint så det är nog mest du som är självkritisk ;)
Så mysigt att grilla och äta ute med sjöutsikt. Härligt med varmt badvatten. Jag vet inte hur varmt det brukar vara i vattnet i Fisksjön men i Storsjön var 19 grader riktigt bra.

http://ibod11.com

 
Ingrid

Ingrid

Onsdag 27 juni 16:55

Så skönt att vinden mojnat lite så att du kan trivas bättre.
Skåpet blev ju jättefint! Du är en duktig målare.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Anki

Anki

Torsdag 28 juni 06:54

Vilken bra dag du fick! Så fint hos dig och du hann verkligen med en hel massa! du är kreativ och duktig - en gräsfru har jag aldrig sett förr! Fin! Skåpet blev jättefint - härliga färger! Tomtarnas lövsal ... vilken härlig plats!
Hoppas du får en fin dag idag också!

http://https://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Karin

Karin

Torsdag 28 juni 20:25

I Skåne fick vi också sitta inne på midsommarafton, det var kallt och blåsigt! Nu har vi så varmt, 30 gr, så man längtar inomhus! Min födelsedag har vi firat på västkusten tillsammans med dottern och hennes familj.
Ha en fin helg vännen!
Kram Karin

http://pixelmojan.blogspot.se

 
Anneli

Anneli

Fredag 29 juni 03:17

Vilket fint skåp.. Vad duktig du är på att måla, helt otroligt o det blev inte alls för starka färger på blomman.

Mysigt med dina tomtar =)

Hoppas att du sover gott nu. Kram ♥

http://mittnyaliv66.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 13 nov 09:45

  I det grå och trista vädret så tröstade jag mig med en ÅsaNissefilm men det var nog den sämsta jag sett. Jag gillade inte att det var fel gubbe som spelade Sjökvisten. Ingen är som den riktiga Sjökvisten. Han är för härlig. Som vanligt kom Åsa...

Av Anita - Fredag 9 nov 21:17

  Gråvecka och grått är mitt humör också och jag skulle tro att jag inte är ensam om det. Det finns nog gott om sura kärringar och gubbar i grå november.   Fast det finns dom som är födda med ett glatt humör som ingenting biter på. Vad tråk...

Av Anita - Tisdag 6 nov 08:27

  Att vakna till en solig och fin morgon fast det är november gör att jag ändar planerna. Inget inomhusjobb idag utan bara vara ute så mycket som möjligt. Det gäller att andas in den klara höstluften innan det blir för kallt.   Hunden Jack få...

Av Anita - Söndag 4 nov 08:03

I det grå, i halkan under däcken och under skorna då blir jag lite glad att det är finväder.    Igår tog vi långa promenader efter stranden och lyssnade till sjöns mullrande och isen som gick sönder och klirrade och väsnades.  Skuggkvinnar vandr...

Av Anita - Fredag 2 nov 07:36

  När jag vaknar och tittar ut och ser hur allt är vitt och fullt av snö och is. Allt är grått och vitt och humöret ramlar genast ner i skoskaften och jag deppar ihop totalt. Ska det bli vinter redan? Ska det bli minst ett halvår med snö nu?   ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se