Direktlänk till inlägg 29 juni 2018

HIMLEN ÄR OSKYLDIGT BLÅ....

Av Anita - 29 juni 2018 16:24

Så sjöng Ted Gärdestad och så som genom ett under kom en dag som var precis så. En dag då det var en fröjd att sitta i hammocken och gunga lite sakta. Titta på min trädgård då mina få rosor blommar för fullt.

 

Känna dofterna blanda sig och se ut över sjön som var spegelblank för en gång skull.

Så kunde man höra fåglarna kvittra fast fågelsången nu börjar bli mindre intensiv.

Prata med en vän som bryr sig om och dricka ett glas iskall almäcksdricka med en isbit och en citronskiva på. Kan man tänka sig bättre.


AMV och Gubben är här i sin husvagn. Gubben mekar med sin gamla bil som han ska köra backtävling med på lördag.

AMV och jag går ner till sjön och tänder i bastun.

 

Så när vi suttit där och löst världsgåtorna (man gör väl det i bastun) så kastade vi oss i sjön. (Nej nu luras jag) Vi gick sakta ut i vattnet och ojade oss över att det var kallt men till slut doppade vi oss i alla fall. Nog märker man att man börjar bli gammelkärring. Så där minns jag min mamma och faster höll på och sån skulle man ju aldrig bli trodde man.


Det var varken bromsar eller myggor och solen var varm. Jag hade med min trumma och tänkte trumma för "mitt ljus i mörkret" på andra sidan sjön men den dumpade så hemskt och var slak och eländig. Till och med trumman börjar bli slak i skinnet, inte bara jag. Se så blir livet. 


Tänk så det blommar. Har aldrig sett så mycket prästkragar och blåklockor förut. 

 

Hade haft lite vaga tankar på att åka på dans men eftersom det var fotboll och till och med Sverige var med, så förstod jag att det enbart skulle bli kvinnor som var på dansen.

Så efter bastun vandrade vi sakta upp till huset och häckade framför "Morden i Midsommer" Det är väl också ett ålderstecken skulle jag tro.


Har ni tänkt på hur lätt det är att skjuta upp saker man inte vill göra (eller är det bara jag som gör så)?

Jag är expert på det.

Igår hade jag tänkt att jag skulle städa bort sågspån och flisor efter vedkapningen men av någon anledning hamnade jag i kryddgården och sedan på fika med AMV och Gubben. Sedan började det regna lite lätt och blåsa utav bara fasen och inte kan man göra sånt då.


Så eftermiddagen gick och det blev dags att fara på konsert som DansBritt är med i.

Det här året så höll dom till på "Centrum" och hade större publik än vanligt. Dom sjöng bitar av Ted Gärdestad och oj så bra dom var. Inte gjorde det saken sämre av att dom hade med en helt bedårande barnkör med en helt bedårande liten busig kille som hittade på små hyss.

Förresten så kanske jag skulle döpa om DansBritt till SångBritt. Hon dansar inte längre men sjunger desto mer. Så det kan bli.

På hemvägen såg jag en jättesöt älgkalv. Mamman var säkert också i närheten men jag såg inte henne.


Utanför AMV och Gubbens husvagn stod det flera bilar och jag knulade in mig tillsammans med hela gänget som satt där och fikade och väntade på vägskrapan. Den körde flera varv på vägen och gubbarna hade fått för sig att dom skulle köra med bilarna och platta till. Ja det fullt upp hela tiden.


Dom satt där och kucklade om backtävlingen och bildelar så jag gick hem och lade mig och lyssnade till blåsten som dragit igång för fullt igen. Jädrans skit. Två dagar av lugn känns inte som det räcker för mig.


Dagens ord: Himlen är tråkig och grå.

 
 
Carina

Carina

29 juni 2018 22:36

Ja det ska vara lätt att leva men ibland får man påminna sig om att ta lite lättare på livet. Att bara vara i nuet.

Härligt med ett dopp även ett trevande dopp. Kram och trevlig helg

http://ennasbarn.bloggplatsen.se

 
Hanneles på Hisingen

Hanneles på Hisingen

30 juni 2018 00:19

mycket som händer

http://hannelesparadis.blogspot.se

 
ibod11

ibod11

30 juni 2018 09:14

Det var några sköna dagar och det låter härligt som du beskriver dem. Jag kan riktigt känna dofterna och lugnet där du sitter i hammocken :D Det är så fint när alla vilda blommor fyller diken och ängar. Sol, värme och blommor - underbart. Lite fika i stället för att rensa undan sågspån är mycket roligare en sådan dag :D

http://ibod11.com

 
Karin

Karin

1 juli 2018 11:52

Njuter med dig i hammocken, det verkar avslappnat och skönt!
Här brassar solen på för fullt, och på terrassen satte jag sönder en skön solstol! Jag slog mig inte, men hamnade på stengolvet mellan bord och stol. Svårt att komma upp. Mannen synade den andra solstolen också, och den var också trasig!! Skönt att inget allvarligt hände.
Ha en fin söndag!
Kramar Karin

http://pixelmojan.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards