Direktlänk till inlägg 3 juli 2018

INGEN TID

Av Anita - Tisdag 3 juli 08:30

När det kommer fina dagar så måste man passa på. Ingen tid att sitta inne framför datorn. Nej nu ska livet levas utomhus. Man vet ju inte hur länge finvädret varar.

 

Almäcket (mjölkört) har börjat måla åkrarna rosa i morgonsolen och i kvällsolen lyser tistlarna lila.

 

Aldrig har man sett så många stora prästkragar som i sommar. Helt otroligt.


Nå lördagen var jag och Jack hemma ensamma. Alla andra var på backtävlingen i Hammarstrand.

De tre som skulle tävla härifrån gick det inte bra för. Gubbens bild hade helt havererat och han kunde inte ens startat. TuppOlas bil gick upp för backen men gick dåligt och hans fjällas gamla bubbla blev konstig och fick bryta efter första loppet. Inga vinster alltså.

Frampå kvällen kom Gubben och Kinabror och hämtade mig och jag var och tittade på qrsuingen  en tillställning som är nog så konstig.

 

Där sitter hundratals människor och tittar på när man kör fram och tillbaka och spyr ut rök. Det var en solig och varm kväll och folk hade gått man ur huse för att titta.

 

Inte bara titta förresten man minglade och drack öl också.

 

Man hade till och med fått dit några poliser som gick omkring och såg lite vilsna ut. Här har man minsann inte sett några poliser på väldigt länge. 

Det var den dagen. 

 

Annars så har det kommit och gått folk hela tiden och dessemellan har jag klippt gräs och stökat på med allt som ska göras ute i trädgården. Fredag kväll satt StockholmsAnders här i flera timmar.


Igår låg jag nere vid sjön en stund och solade och sedan var AMV hunden Jack och jag nere vid badstranden och gick i vattnet och lekte med Jack och solen sken och bromsarna bet en på ryggen så det var en helt vanlig dag i Fisksjön.

På tal om det så har jag skickat efter en bromsfälla som ska hålla bromsarna borta från stranden. Hoppas att den fungerar för bromsar är ett rent helvete. Myggor är ingenting mot bromsar. Fy sjutton.

 

Tänk så fint det är när det inte blåser. 

Jag vandrade genom skogen bort till Kinabror för det var hans tur att laga middag.

 

Sjön låg blank som en spegel. Hem igen och somnade en stund på soffan. Vaknade av att AMV ringde. Vi skulle ju cykla ner till gravarna och vattna och jag kom mig ur soffan och vi for iväg.

 

Så hem igen och somnade som en stock. Det är jobbigt att vara ute hela dagarna och några timmars gräsklippning gör väl sitt till.


Nu ännu en fin dag och idag ska AMV och jag jobba på sommarcafe och det blir alltid kul så förhoppningsvis blir det lika kul som vanligt.


Dagens ord: Det gäller att ta till vara de vackra och varma dagarna när inte nordvästanvinden biter en benen


 
ANNONS
 
Karin

Karin

Tisdag 3 juli 10:20

Ta vara på de fina stunderna, Anita!
Här skiner solen fortfarande, 25-30 gr varmt, inget regn i sikte på två månader. Idag ska vi till en möbelaffär i närheten för behöver lite nya möbler till vårt nyrenoverade vardagsrum. Gardiner, mattor, lampor, soffbord bl.a
Kramar Karin

http://pixelmojan.blogspot.se

 
ibod11

ibod11

Tisdag 3 juli 18:06

Du tillvaratar verkligen de fina stunderna och passar på att både njuta och få lite gjort. Väldigt många fina bilder. Bilintresse har jag aldrig riktigt förstått mig på. Jag har bil för att ta mig någonstans men att sitta och titta på gamla bilar är inget för mig. Visst håller jag med om att det är fina men det räcker med en snabb blick ;) Men alla har olika intressen och det är roligt att det anordnas olika event :D Det är så vackert när alla dessa blommor sprider färg och glädje. Tack för fina Jämtlandsbilder :D

http://ibod11.com

 
Anki

Anki

Tisdag 3 juli 19:37

Skönt att se att sommarvärmen finns även hos dig! Så vackert med rallarrosens och prästkragarnas rikedom!
passa på att njut så mycket du kan!

http://https://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Anneli

Anneli

Onsdag 4 juli 00:52

Vilka härliga bilder, underbara sommar. Idag har jag inte varit i solen för jag har varit o badat både händer o fötter sen får jag inte vara i solen på ett dygn så det går ju bra, men lite trist att jag måste bada dom 2ggr/vecka o så ska jag hålla på i 15 gånger. Bara jag blir bra nu så jag kan gå normalt.

Dröm vackra Drömmar. Kramar ♥

http://mittnyaliv66.bloggplatsen.se

 
Åke

Åke

Onsdag 4 juli 09:06

Crusingen ja, hade många kamrater som begav sig dit med sina bilar... jag vet inte om syrrans pojk var dit med min fd Dodge... han har vist slagit foten (kryckor som stöd skickad syrran på ansiktsboka) Men så bra du får njuta i din hembyggd, så kul med sommarkafé 🤗 Njut nu av soltimmarna men bromsen ja... ska bli intressant vad du har skickat efter.

http://www.nacka144.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 13 nov 09:45

  I det grå och trista vädret så tröstade jag mig med en ÅsaNissefilm men det var nog den sämsta jag sett. Jag gillade inte att det var fel gubbe som spelade Sjökvisten. Ingen är som den riktiga Sjökvisten. Han är för härlig. Som vanligt kom Åsa...

Av Anita - Fredag 9 nov 21:17

  Gråvecka och grått är mitt humör också och jag skulle tro att jag inte är ensam om det. Det finns nog gott om sura kärringar och gubbar i grå november.   Fast det finns dom som är födda med ett glatt humör som ingenting biter på. Vad tråk...

Av Anita - Tisdag 6 nov 08:27

  Att vakna till en solig och fin morgon fast det är november gör att jag ändar planerna. Inget inomhusjobb idag utan bara vara ute så mycket som möjligt. Det gäller att andas in den klara höstluften innan det blir för kallt.   Hunden Jack få...

Av Anita - Söndag 4 nov 08:03

I det grå, i halkan under däcken och under skorna då blir jag lite glad att det är finväder.    Igår tog vi långa promenader efter stranden och lyssnade till sjöns mullrande och isen som gick sönder och klirrade och väsnades.  Skuggkvinnar vandr...

Av Anita - Fredag 2 nov 07:36

  När jag vaknar och tittar ut och ser hur allt är vitt och fullt av snö och is. Allt är grått och vitt och humöret ramlar genast ner i skoskaften och jag deppar ihop totalt. Ska det bli vinter redan? Ska det bli minst ett halvår med snö nu?   ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se