Direktlänk till inlägg 3 juli 2018

INGEN TID

Av Anita - 3 juli 2018 08:30

När det kommer fina dagar så måste man passa på. Ingen tid att sitta inne framför datorn. Nej nu ska livet levas utomhus. Man vet ju inte hur länge finvädret varar.

 

Almäcket (mjölkört) har börjat måla åkrarna rosa i morgonsolen och i kvällsolen lyser tistlarna lila.

 

Aldrig har man sett så många stora prästkragar som i sommar. Helt otroligt.


Nå lördagen var jag och Jack hemma ensamma. Alla andra var på backtävlingen i Hammarstrand.

De tre som skulle tävla härifrån gick det inte bra för. Gubbens bild hade helt havererat och han kunde inte ens startat. TuppOlas bil gick upp för backen men gick dåligt och hans fjällas gamla bubbla blev konstig och fick bryta efter första loppet. Inga vinster alltså.

Frampå kvällen kom Gubben och Kinabror och hämtade mig och jag var och tittade på qrsuingen  en tillställning som är nog så konstig.

 

Där sitter hundratals människor och tittar på när man kör fram och tillbaka och spyr ut rök. Det var en solig och varm kväll och folk hade gått man ur huse för att titta.

 

Inte bara titta förresten man minglade och drack öl också.

 

Man hade till och med fått dit några poliser som gick omkring och såg lite vilsna ut. Här har man minsann inte sett några poliser på väldigt länge. 

Det var den dagen. 

 

Annars så har det kommit och gått folk hela tiden och dessemellan har jag klippt gräs och stökat på med allt som ska göras ute i trädgården. Fredag kväll satt StockholmsAnders här i flera timmar.


Igår låg jag nere vid sjön en stund och solade och sedan var AMV hunden Jack och jag nere vid badstranden och gick i vattnet och lekte med Jack och solen sken och bromsarna bet en på ryggen så det var en helt vanlig dag i Fisksjön.

På tal om det så har jag skickat efter en bromsfälla som ska hålla bromsarna borta från stranden. Hoppas att den fungerar för bromsar är ett rent helvete. Myggor är ingenting mot bromsar. Fy sjutton.

 

Tänk så fint det är när det inte blåser. 

Jag vandrade genom skogen bort till Kinabror för det var hans tur att laga middag.

 

Sjön låg blank som en spegel. Hem igen och somnade en stund på soffan. Vaknade av att AMV ringde. Vi skulle ju cykla ner till gravarna och vattna och jag kom mig ur soffan och vi for iväg.

 

Så hem igen och somnade som en stock. Det är jobbigt att vara ute hela dagarna och några timmars gräsklippning gör väl sitt till.


Nu ännu en fin dag och idag ska AMV och jag jobba på sommarcafe och det blir alltid kul så förhoppningsvis blir det lika kul som vanligt.


Dagens ord: Det gäller att ta till vara de vackra och varma dagarna när inte nordvästanvinden biter en benen


 
 
Karin

Karin

3 juli 2018 10:20

Ta vara på de fina stunderna, Anita!
Här skiner solen fortfarande, 25-30 gr varmt, inget regn i sikte på två månader. Idag ska vi till en möbelaffär i närheten för behöver lite nya möbler till vårt nyrenoverade vardagsrum. Gardiner, mattor, lampor, soffbord bl.a
Kramar Karin

http://pixelmojan.blogspot.se

 
ibod11

ibod11

3 juli 2018 18:06

Du tillvaratar verkligen de fina stunderna och passar på att både njuta och få lite gjort. Väldigt många fina bilder. Bilintresse har jag aldrig riktigt förstått mig på. Jag har bil för att ta mig någonstans men att sitta och titta på gamla bilar är inget för mig. Visst håller jag med om att det är fina men det räcker med en snabb blick ;) Men alla har olika intressen och det är roligt att det anordnas olika event :D Det är så vackert när alla dessa blommor sprider färg och glädje. Tack för fina Jämtlandsbilder :D

http://ibod11.com

 
Anki

Anki

3 juli 2018 19:37

Skönt att se att sommarvärmen finns även hos dig! Så vackert med rallarrosens och prästkragarnas rikedom!
passa på att njut så mycket du kan!

http://https://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Anneli

Anneli

4 juli 2018 00:52

Vilka härliga bilder, underbara sommar. Idag har jag inte varit i solen för jag har varit o badat både händer o fötter sen får jag inte vara i solen på ett dygn så det går ju bra, men lite trist att jag måste bada dom 2ggr/vecka o så ska jag hålla på i 15 gånger. Bara jag blir bra nu så jag kan gå normalt.

Dröm vackra Drömmar. Kramar ♥

http://mittnyaliv66.bloggplatsen.se

 
Åke

Åke

4 juli 2018 09:06

Crusingen ja, hade många kamrater som begav sig dit med sina bilar... jag vet inte om syrrans pojk var dit med min fd Dodge... han har vist slagit foten (kryckor som stöd skickad syrran på ansiktsboka) Men så bra du får njuta i din hembyggd, så kul med sommarkafé 🤗 Njut nu av soltimmarna men bromsen ja... ska bli intressant vad du har skickat efter.

http://www.nacka144.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Av Anita - Tisdag 5 mars 13:00

  Nästan lika lat som katten har jag varit sista veckan. Kinabror och jag har tittat på skidskytte och det har varit mycket sånt. Jag gillar ju inte sport men just skidskytte och Vasaloppet vill jag titta på.   Vasaloppet föresten är ju något ...

Av Anita - Tisdag 27 feb 10:01

  Nu har jag inte skrivit på ett tag för nu har den tid kommit som kallas för vårvinter Det är nu det är kallt på nätterna och solen börjar värma. Det är nu vi börjar ha folk som kommer hit. Det är då jag har mycket att göra.   Det är nu vi...

Av Anita - Torsdag 22 feb 08:31

  När man nästan gett upp hoppet så kommer en sådan sagolik dag som man glömt att det kan bli fast det är vinter. Bara någon grad kallt. Solsken hela dagen. Fågelkvitter    Måndagen var det tovningskurs och vi har gjort ganska många fåglar....

Av Anita - Söndag 18 feb 09:27

  Nu kommer Kinabrors son med familj, frun, tre barn och två hundar. Kinabror har eldat i sommarstugan. Det lyser välkomnande i alla fönster. Vägen och gårdsplanen är skottad. Vattnet fungerar och brasan är tänd. Älggrytan och potatisen puttra...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards