Direktlänk till inlägg 16 juli 2018

VARMARE ÄN I ITALIEN

Av Anita - 16 juli 2018 07:04

 

Vilka dagar. Lördagen var det dags för Håsjös största evenemang. Såpbandyn. En sport som verkar vara populär att titta på. Det filmas och direktsänds över hela världen och filmen har setts av 100000. Jo, det är sant Man tror inte sina ögon.

Bra är det i alla fall för Håsjö. Där säljs kolbullar och hamburagare och dricka och kaffe och jag vet inte vad och det är hett så in i norden.

 

Sofiepropp och jag sitter en stund i skuggan och tittar.

 


Hela Fisksjögänget är där och tittar.


Så åker vi hem och kastar oss i sjön för att svalka oss.

 

Tror att jag badar 4-5 gånger om dagen nu och det är så härligt. Mindre härligt är det att åskan dundrar och slår ner lite varstans i skogarna.


Så igår morse klev jag upp halv sex för att ge mig iväg och plocka hjortron. Man måste vara ute tidigt innan broms och mygg och hettan slår till.

Plockade två hinkar innan jag hörde hur någon visslade på sidan om myren. Jag har ju sett skit och spår redan innan men herr bamse björn vill nog äta frukost nu så jag tog och gick hem. Ett varnande vissel  i skogkanten talar om att han är i närheten.

'

Började istället att städa ur vedboden och började lasta in lite ved men jag pallade inte lång stund för nu hade broms och mygg kommit i farten och det blev varmare och varmare.

Sonen och jag gick istället ner till sjön och började städa undan en massa skräp där. Badade då och då för att hålla oss kalla.


Hörde på radion att det var flera åsknedslag i närheten och vi såg röken bolma. Hörde att det brinner i Pålgård och skogarna runt omkring

Fyra familjer har fått evakueras i natt.

 

Tuppola och Sofiepropp kom och vi badade igen. Hos Kinabror har hans son och familj kommit. Så ringde StockholmsAnders och var orolig för röken och bränderna. _Samtidigt sa han att han sett katten Morris väst i gålan.


Killarna tog fyrhjulingarna och åkte upp på ett berg för att se var elden kom ifrån och kolla så att det inte brinner i närheten. Minsta gnista kan ju tända en ny brand.


Jag tog bilen och for iväg för att titta efter katten Morris och jag hittade honom "Väst i gålan" men han stack iväg när jag ropade på honom så nu är han borta . Han är ju så dum i huvudet så han hittar inte hem. Det har hänt förut.

 

Nu får man försöka leva på sydlänningars vis. Göra det man ska göra tidigt på morgonen sova en stund mitt på dagen då det är mycket över 30 grader och sedan vara uppe sent på kvällen för att uträtta det man ska. Det tar en väldig tid att vattna blommorna. Tycker synd om dom som inte gillar hetta. Här klarar vi oss skapligt tack vare att vi kan svalka oss i sjön och i huset är det rätt svalt och skönt i alla fall.


Paradiset i Fisksjön levererar men det skulle inte vara dumt med lite regn. Hoppas nu bara att dom lyckas släcka skogsbränderna idag. Dom som släcker måste vara alldeles slut.


Dagens ord: Nu måste man ta siesta mitt på dagen om man ska palla.

 
 
Hanneles på Hisingen

Hanneles på Hisingen

16 juli 2018 08:22

kolbullar har jag bara läst om

http://hannelesparadis.blogspot.se

 
Ingrid

Ingrid

16 juli 2018 08:54

Att det blev en så härlig sommar! Regn hoppas vi nog alla på. Hörde just på radion att årets skörd blir den sämsta på 20 år.
Fortsätt njut av ditt sommarliv och lagra en massa fina minnen att ta fram när vinterstormarna viner.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Annechristine

Annechristine

16 juli 2018 16:06

Tänkte på dig då jag hört om skogsbränder i dina trakter. Det är ju så hemskt med bränder.. jo nu äre hett så in i norden å den här värmen är vi minsann inte vana vid.
Hoppas katten Morris kommer hem.
Ha det gott och tur är det väl att du har en sjö att vara och bada i.

http://annechristines.bloggo.nu

 
Göran

Göran

17 juli 2018 07:14

Ja, minsann, en rejäl rotblöta över hela landet skulle verkligen inte skada nu med alla dessa skogsbränder. Hoppas du får hem din katt! På åttiotalet hade jag en hankatt som försvann och var borta i över en månad. En bjässe på över 8 kg. Men då han kom hem efter försvinnandet vägde han knappt 5 kg. Två hela burkar kattmat slafsade han i sig innan han la sig att sova i ett dygn!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Skatan

Skatan

17 juli 2018 19:53

Jag blev verkligen förskräckt när jag hörde om bränderna i Jämtland och nära dig. Men Fisksjön verkar inte vara i närheten ännu gudskelov 🙏 Ni hade varmare i Sverige än vi i Italien men det var bara bra. Vi hade varmt nog och härliga dagar. Jag är glad för din skull med dans och värme och bad och vänner och familj runt omkring dig. Kram på dig ❤️❤️🤗 Skatan

http://skatanstankar.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Av Anita - Tisdag 5 mars 13:00

  Nästan lika lat som katten har jag varit sista veckan. Kinabror och jag har tittat på skidskytte och det har varit mycket sånt. Jag gillar ju inte sport men just skidskytte och Vasaloppet vill jag titta på.   Vasaloppet föresten är ju något ...

Av Anita - Tisdag 27 feb 10:01

  Nu har jag inte skrivit på ett tag för nu har den tid kommit som kallas för vårvinter Det är nu det är kallt på nätterna och solen börjar värma. Det är nu vi börjar ha folk som kommer hit. Det är då jag har mycket att göra.   Det är nu vi...

Av Anita - Torsdag 22 feb 08:31

  När man nästan gett upp hoppet så kommer en sådan sagolik dag som man glömt att det kan bli fast det är vinter. Bara någon grad kallt. Solsken hela dagen. Fågelkvitter    Måndagen var det tovningskurs och vi har gjort ganska många fåglar....

Av Anita - Söndag 18 feb 09:27

  Nu kommer Kinabrors son med familj, frun, tre barn och två hundar. Kinabror har eldat i sommarstugan. Det lyser välkomnande i alla fönster. Vägen och gårdsplanen är skottad. Vattnet fungerar och brasan är tänd. Älggrytan och potatisen puttra...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards