Direktlänk till inlägg 6 augusti 2018

TÄNK ATT DET KAN ÄNDRA SIG SÅ FORT

Av Anita - Måndag 6 aug 14:32

Vilken månad juli har varit. Värme, sommarkläder, bad varje dag ibland till och med 5 ggr. Så fort man vänjer sig vid sommarvärmen och nu tycker man det är kallt fast det är 15 grader. Jag vaknade mitt i natten och frös och såg att det bara var 7 grader ute och jag hade alla fönster öppna.

 

Så kommer regn. Så kommer den kalla västan vinden som man inte känt på länge, iskall som den brukar vara.


Långbyxor och tröja på och till och med sockar.

Att det kan vända så fort. Kinabror berättade att det bara var 19 grader i vattnet istället för 27 som det var för ett par dagar sedan.

 

Så åkte Sonen tillbaka till Skåne igår. Ängslig som de flesta mammor är så fick jag ingen ro när jag visste att han var ute på vägarna och åkte så långt men nu är han hemma och jag kan andas ut. Tomt blev.

Katten Gosan har ju åkt tillbaka till Stockholm och Morris blivit ensam och nu ligger han inne hos mig hela nätterna och spinner och mår gott. Nu duger man minsann.

Precis som jag gillar han inte regn och blåst.


     

Igår regnade det så gott som hela dagen. En sväng till Broder B gjorde vi och satt på hans veranda och fikade. Det regnade rätt rejält men vi satt torrt men visst tröjor på och filt om knäna.


Nu känns det som om det är vardag igen. Vedhögen väntar på mig och den verkar aldrig ta slut hur jag än plockar och bär.

 

men vedboden är snart full i alla fall. På med kläder och ut på vedbacken igen. Usch. Det finns en del att göra nu. 

Vinbärsbuskarna är fulla med bär, blåbären väntar på att bli plockade och hallonen vill jag också plocka. Sedan ska jag ta reda på i trädgården. Det finns mycket som jag kan skörda nu och göra inläggningar av olika slag. Ja, nog finns det att göra minsann. 

 

Några rosor har i alla fall slagit ut.

 


Idag ska Kinabror och jag äta paltbröd med fläsk och det är lämplig mat en sådan här dag då det är både blåsigt, regnigt och kallt.


Dagens ord: Rosor är alltid rosor om än i sprucket krus.

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

Måndag 6 aug 16:55

Så vackra rosor du har! Du brukar ju beklaga dig över att det är svårt att odla rosor på din breddgrad, men det kan man minsann inte märka.
Kram, Ingrid

http://ilevander.blogspot.com

 
Hanneles på Hisingen

Hanneles på Hisingen

Måndag 6 aug 18:17

jo, men lite svalare och regn behövs

http://hannelesparadis.blogspot.se

 
Annechristine TantGlad

Annechristine TantGlad

Tisdag 7 aug 19:58

Visst har vi haft en toppensommar med sol värme och bad. Tro om vi får uppleva en sån sommar igen??? Hoppas!!.
Vedhögar tar som konstigt nog aldrig slut . Visst äre konstigt haha.
Bra bilfärden gick bra för orolig blir man som mor.
Som vanligt så älskar jag att läsa dina härliga betraktelser och upplevelser från livet. Du är mysig du. Jag är dålig att bl8gga nuförtiden....Men det går väl i vågor kanske.
Kram på re

http://annechristines.bloggo.nu

 
Göran

Göran

Tisdag 7 aug 22:40

Hej Anita!
Har precis hört dig i Karlavagnen i P4 då jag körde hem dottern från EM-skiftet. Hörde inte från början men sedan kände jag ju igen det där med badkaret och skummet. Då fattade jag mer och mer att det måste vara du. När sedan radioprataren sa ditt namn när ni avslutade blev jag säker. Känns nästan som om jag känner dig ännu mer nu! Kul var det i alla fall!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Åke

Åke

Tisdag 7 aug 23:17

Palltbröd och fläsk nu blev jag avundsjuk på riktigt!!! Jag hade bara 12 inatt... såg det skulle bli kalllare inåt landet. Det 25 gradiga vattnet var från i torsdags i Armsjön, ca två mil söder om Sundsvall.

http://www.nacka144.se

 
Anki

Anki

Onsdag 8 aug 09:02

Så härligt det ser ut! Svalt och skönt - vackra blommor i trädgården och bär i skogen! Här är allt upptorkat och bortbränt ...
Paltbröd med fläsk ... mums!
Hörde dig också på Karlavagnen igår kväll. Var inte riktigt med från början men fattade ganska omgående att det var du. Har lyssnat i efterskott på hela samtalet och du låter precis lika trevlig som du verkar på bloggen!

http://https://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Kraka

Kraka

Onsdag 8 aug 09:51

Jag älskar rosor och planerar att med tiden plantera ett rosarium. Men det ligger på framtiden. Som så mycket annat...

http://kraka.moah.se

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Måndag 13 aug 12:54

Vädret kan förändras snabbt men den här förändringen var nog efterlängtad av många. Vem vet, värmen kanske kommer tillbaka och bjuder på en fin avslutning av augusti.
Väldigt vackra rosor :)

http://ibod11.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 16 aug 12:54

  Lyckokänslan finns kvar hos mig fortfarande efter gårdagskvällens härliga dansupplevelse på Hanssons Loge i Långsele.   Det har fattats något denna sommar och nu vet jag vad. Dansen. Tänk så roligt det var. Klasskamraten Monika och jag åk...

Av Anita - Onsdag 15 aug 08:47

  Kräftskiva skulle det bli, så det så. På AMV och Gubbens veranda skulle det bli, men västanvinden tänkte annat. Den gjorde sitt bästa att skicka iväg sina ilsknaste och kallaste soldater för att hindra oss.   Redan mitt på dagen började st...

Av Anita - Söndag 12 aug 10:42

  Äntligen är veden färdigstaplad i vedboden och den blev knökfull. Nu behöver jag inte längre våndas när jag går förbi vedhögen som aldrig ser ut att bli mindre. Den har legat där och hånskrattat åt mig i flera veckor och jag har inte mäktat vara...

Av Anita - Fredag 10 aug 09:47

  Vid halv 8-tiden är jag klar att börja stapla ved, det evinnerliga vedhelvetet, men om jag inte ska börja med att skälla och gnälla så må jag erkänna att torkad björkved doftar gott. Ser ni nu fick jag till något positivt i alla fall.   Pr...

Av Anita - Onsdag 8 aug 15:02

  Igår kom värmen tillbaka. Jag höll som vanligt på med veden från morgonen, den mystiska veden som aldrig tar slut.   Sedan hade jag en skön eftermiddag. Jag satt tillsammans med Kinabror, Broder B och hans fru på bryggan och det var lugnt s...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se