Direktlänk till inlägg 6 augusti 2018

TÄNK ATT DET KAN ÄNDRA SIG SÅ FORT

Av Anita - 6 augusti 2018 14:32

Vilken månad juli har varit. Värme, sommarkläder, bad varje dag ibland till och med 5 ggr. Så fort man vänjer sig vid sommarvärmen och nu tycker man det är kallt fast det är 15 grader. Jag vaknade mitt i natten och frös och såg att det bara var 7 grader ute och jag hade alla fönster öppna.

 

Så kommer regn. Så kommer den kalla västan vinden som man inte känt på länge, iskall som den brukar vara.


Långbyxor och tröja på och till och med sockar.

Att det kan vända så fort. Kinabror berättade att det bara var 19 grader i vattnet istället för 27 som det var för ett par dagar sedan.

 

Så åkte Sonen tillbaka till Skåne igår. Ängslig som de flesta mammor är så fick jag ingen ro när jag visste att han var ute på vägarna och åkte så långt men nu är han hemma och jag kan andas ut. Tomt blev.

Katten Gosan har ju åkt tillbaka till Stockholm och Morris blivit ensam och nu ligger han inne hos mig hela nätterna och spinner och mår gott. Nu duger man minsann.

Precis som jag gillar han inte regn och blåst.


     

Igår regnade det så gott som hela dagen. En sväng till Broder B gjorde vi och satt på hans veranda och fikade. Det regnade rätt rejält men vi satt torrt men visst tröjor på och filt om knäna.


Nu känns det som om det är vardag igen. Vedhögen väntar på mig och den verkar aldrig ta slut hur jag än plockar och bär.

 

men vedboden är snart full i alla fall. På med kläder och ut på vedbacken igen. Usch. Det finns en del att göra nu. 

Vinbärsbuskarna är fulla med bär, blåbären väntar på att bli plockade och hallonen vill jag också plocka. Sedan ska jag ta reda på i trädgården. Det finns mycket som jag kan skörda nu och göra inläggningar av olika slag. Ja, nog finns det att göra minsann. 

 

Några rosor har i alla fall slagit ut.

 


Idag ska Kinabror och jag äta paltbröd med fläsk och det är lämplig mat en sådan här dag då det är både blåsigt, regnigt och kallt.


Dagens ord: Rosor är alltid rosor om än i sprucket krus.

 
 
Ingrid

Ingrid

6 augusti 2018 16:55

Så vackra rosor du har! Du brukar ju beklaga dig över att det är svårt att odla rosor på din breddgrad, men det kan man minsann inte märka.
Kram, Ingrid

http://ilevander.blogspot.com

 
Hanneles på Hisingen

Hanneles på Hisingen

6 augusti 2018 18:17

jo, men lite svalare och regn behövs

http://hannelesparadis.blogspot.se

 
Annechristine TantGlad

Annechristine TantGlad

7 augusti 2018 19:58

Visst har vi haft en toppensommar med sol värme och bad. Tro om vi får uppleva en sån sommar igen??? Hoppas!!.
Vedhögar tar som konstigt nog aldrig slut . Visst äre konstigt haha.
Bra bilfärden gick bra för orolig blir man som mor.
Som vanligt så älskar jag att läsa dina härliga betraktelser och upplevelser från livet. Du är mysig du. Jag är dålig att bl8gga nuförtiden....Men det går väl i vågor kanske.
Kram på re

http://annechristines.bloggo.nu

 
Göran

Göran

7 augusti 2018 22:40

Hej Anita!
Har precis hört dig i Karlavagnen i P4 då jag körde hem dottern från EM-skiftet. Hörde inte från början men sedan kände jag ju igen det där med badkaret och skummet. Då fattade jag mer och mer att det måste vara du. När sedan radioprataren sa ditt namn när ni avslutade blev jag säker. Känns nästan som om jag känner dig ännu mer nu! Kul var det i alla fall!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Åke

Åke

7 augusti 2018 23:17

Palltbröd och fläsk nu blev jag avundsjuk på riktigt!!! Jag hade bara 12 inatt... såg det skulle bli kalllare inåt landet. Det 25 gradiga vattnet var från i torsdags i Armsjön, ca två mil söder om Sundsvall.

http://www.nacka144.se

 
Anki

Anki

8 augusti 2018 09:02

Så härligt det ser ut! Svalt och skönt - vackra blommor i trädgården och bär i skogen! Här är allt upptorkat och bortbränt ...
Paltbröd med fläsk ... mums!
Hörde dig också på Karlavagnen igår kväll. Var inte riktigt med från början men fattade ganska omgående att det var du. Har lyssnat i efterskott på hela samtalet och du låter precis lika trevlig som du verkar på bloggen!

http://https://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Kraka

Kraka

8 augusti 2018 09:51

Jag älskar rosor och planerar att med tiden plantera ett rosarium. Men det ligger på framtiden. Som så mycket annat...

http://kraka.moah.se

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

13 augusti 2018 12:54

Vädret kan förändras snabbt men den här förändringen var nog efterlängtad av många. Vem vet, värmen kanske kommer tillbaka och bjuder på en fin avslutning av augusti.
Väldigt vackra rosor :)

http://ibod11.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Augusti 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards