Direktlänk till inlägg 6 augusti 2018

TÄNK ATT DET KAN ÄNDRA SIG SÅ FORT

Av Anita - Måndag 6 aug 14:32

Vilken månad juli har varit. Värme, sommarkläder, bad varje dag ibland till och med 5 ggr. Så fort man vänjer sig vid sommarvärmen och nu tycker man det är kallt fast det är 15 grader. Jag vaknade mitt i natten och frös och såg att det bara var 7 grader ute och jag hade alla fönster öppna.

 

Så kommer regn. Så kommer den kalla västan vinden som man inte känt på länge, iskall som den brukar vara.


Långbyxor och tröja på och till och med sockar.

Att det kan vända så fort. Kinabror berättade att det bara var 19 grader i vattnet istället för 27 som det var för ett par dagar sedan.

 

Så åkte Sonen tillbaka till Skåne igår. Ängslig som de flesta mammor är så fick jag ingen ro när jag visste att han var ute på vägarna och åkte så långt men nu är han hemma och jag kan andas ut. Tomt blev.

Katten Gosan har ju åkt tillbaka till Stockholm och Morris blivit ensam och nu ligger han inne hos mig hela nätterna och spinner och mår gott. Nu duger man minsann.

Precis som jag gillar han inte regn och blåst.


     

Igår regnade det så gott som hela dagen. En sväng till Broder B gjorde vi och satt på hans veranda och fikade. Det regnade rätt rejält men vi satt torrt men visst tröjor på och filt om knäna.


Nu känns det som om det är vardag igen. Vedhögen väntar på mig och den verkar aldrig ta slut hur jag än plockar och bär.

 

men vedboden är snart full i alla fall. På med kläder och ut på vedbacken igen. Usch. Det finns en del att göra nu. 

Vinbärsbuskarna är fulla med bär, blåbären väntar på att bli plockade och hallonen vill jag också plocka. Sedan ska jag ta reda på i trädgården. Det finns mycket som jag kan skörda nu och göra inläggningar av olika slag. Ja, nog finns det att göra minsann. 

 

Några rosor har i alla fall slagit ut.

 


Idag ska Kinabror och jag äta paltbröd med fläsk och det är lämplig mat en sådan här dag då det är både blåsigt, regnigt och kallt.


Dagens ord: Rosor är alltid rosor om än i sprucket krus.

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

Måndag 6 aug 16:55

Så vackra rosor du har! Du brukar ju beklaga dig över att det är svårt att odla rosor på din breddgrad, men det kan man minsann inte märka.
Kram, Ingrid

http://ilevander.blogspot.com

 
Hanneles på Hisingen

Hanneles på Hisingen

Måndag 6 aug 18:17

jo, men lite svalare och regn behövs

http://hannelesparadis.blogspot.se

 
Annechristine TantGlad

Annechristine TantGlad

Tisdag 7 aug 19:58

Visst har vi haft en toppensommar med sol värme och bad. Tro om vi får uppleva en sån sommar igen??? Hoppas!!.
Vedhögar tar som konstigt nog aldrig slut . Visst äre konstigt haha.
Bra bilfärden gick bra för orolig blir man som mor.
Som vanligt så älskar jag att läsa dina härliga betraktelser och upplevelser från livet. Du är mysig du. Jag är dålig att bl8gga nuförtiden....Men det går väl i vågor kanske.
Kram på re

http://annechristines.bloggo.nu

 
Göran

Göran

Tisdag 7 aug 22:40

Hej Anita!
Har precis hört dig i Karlavagnen i P4 då jag körde hem dottern från EM-skiftet. Hörde inte från början men sedan kände jag ju igen det där med badkaret och skummet. Då fattade jag mer och mer att det måste vara du. När sedan radioprataren sa ditt namn när ni avslutade blev jag säker. Känns nästan som om jag känner dig ännu mer nu! Kul var det i alla fall!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Åke

Åke

Tisdag 7 aug 23:17

Palltbröd och fläsk nu blev jag avundsjuk på riktigt!!! Jag hade bara 12 inatt... såg det skulle bli kalllare inåt landet. Det 25 gradiga vattnet var från i torsdags i Armsjön, ca två mil söder om Sundsvall.

http://www.nacka144.se

 
Anki

Anki

Onsdag 8 aug 09:02

Så härligt det ser ut! Svalt och skönt - vackra blommor i trädgården och bär i skogen! Här är allt upptorkat och bortbränt ...
Paltbröd med fläsk ... mums!
Hörde dig också på Karlavagnen igår kväll. Var inte riktigt med från början men fattade ganska omgående att det var du. Har lyssnat i efterskott på hela samtalet och du låter precis lika trevlig som du verkar på bloggen!

http://https://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Kraka

Kraka

Onsdag 8 aug 09:51

Jag älskar rosor och planerar att med tiden plantera ett rosarium. Men det ligger på framtiden. Som så mycket annat...

http://kraka.moah.se

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Måndag 13 aug 12:54

Vädret kan förändras snabbt men den här förändringen var nog efterlängtad av många. Vem vet, värmen kanske kommer tillbaka och bjuder på en fin avslutning av augusti.
Väldigt vackra rosor :)

http://ibod11.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Söndag 21 okt 14:19

Igår var det soligt och fint och hunden Jack och jag tog flera promenader.    Det luktar så gott i skogen nu och solstålarna letar sig in mellan träden. Vi kan inte gå så långt nu för det är älgjakt igen och man vet inte vad man stöter på men vi...

Av Anita - Lördag 20 okt 09:10

Nu är tiden då hallen alltid är full med gula löv. Dom flyger in så fort man öppnar dörren och följer med skorna in men vad gör det, det är ju bara löv.   Nu är tiden då fåglarna börjar bli hungriga och tjatar på mig om mat så fort jag kommer ut...

Av Anita - Onsdag 17 okt 08:02

Så är det dags igen. Tunnbrödbakandet. PappersBeda har handlat allt som behövs. Jag har fraktat ner ved och vatten och fika och lite av varje som behövs. Det är mycket som behövs ska ni tro.   Vi har bakat i många år nu. Ibland blir det bra iblan...

Av Anita - Måndag 15 okt 08:47

  Den här helgen har varit den varmaste jag minns under oktober månad. Till och med vinden har varit ljum som om man varit utomlands. Nu flög löven omkring gula som guldpengar. Jag hade velat åka till Sollefteå på höstmarknad men eftersom Kinabr...

Av Anita - Lördag 13 okt 07:55

  Torsdagen började jag med att steka älgbiff och en stor gryta blev det med lök och massor av annat gott.    Kinabror skulle få besök av en gammal jobbarkompis som vi umgicks mycket med i ungdomens dagar. Klart att jag ska bjuda på god mat då...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Augusti 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se