Direktlänk till inlägg 21 augusti 2018

JAG SKÄMS FÖR MIG SJÄLV

Av Anita - 21 augusti 2018 20:17

Jag skäms för mig själv och är samtidigt förbannad.

Undrar om det är fler som gör som jag?


Skjuter upp och skjuter upp tills det inte går längre.Vad pratar jag om nu, undrar du.Jo,att frosta ur frysen.

 

I vintras sa Kinabror till mig att det började var mycket is i min frys. Ganska tomt var det i den också och det hade varit enkelt att ställa ut grejorna på bron när det var kallgrader.Jag gjorde inte för jag gruvade mig och tiden gick och isen i frysen blev mer och mer och jag stoppade i bär och tunnbröd och saft och allt möjligt tills den nästan var knökfull.


I går när jag öppnade frysen började isen försöka tränga sig ut genom dörren och det blev akutläge.

Som tur är så hade Kinabror en tom frys så det var bara att börja flytta grejorna dit. 

Så började eländet. Jag hatar att frosta av frysen nästan lika mycket som att hålla på med ved.


Tänk att det kan bli så mycket vatten av lite is (eller mycket is) . Trots trasor och baljor och långpanna och massor med tidningar på golvet så blev golvet och mattan  och sockarna blöta och jag öste och tömde vatten och svor.


Kinabror och Mustachen satt vid bordet och tittade på och Kinabror sa: "Varför gjorde du det inte i vintras som jag sa till dig." Ja, vad svarar man på det.


Jag hade minsann andra planer för den här dagen men det här tog hela dagen. Förbannad på mig själv.


 

Det har blåst kalla vindar nu i en hel vecka. Inte ens på kvällarna lugnar det ner sig. Trots det var jag ute hela dagen igår och plockade bär. Svartvinbär och blåbär och så for jag till Moster med bär. Där blev det fika med goda hemgjorda bonnkakor som smakade av kärlek och smör.


Imorgon blir det nya äventyr för då ska Kinabror och jag ut på vift.


Dagens ord: Skjut inte upp till morgondagen det du kan göra idag, eller åtminstone skjut inte upp avfrostningen av frysen i flera månader.

 
ANNONS
 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

21 augusti 2018 21:43

Usch ja, det är ett elände med frysar som ska avfrostas. Nu har jag en som frostar av sig själv och visst är det skönt. Problemet är bara att den väldigt sällan blir städad eftersom den inte behöver tömmas och avfrostas. När det väl blir gjort är det många smulor och påsflärpar och en del kladd.
Riktigt duktigt av dig att ge dig ut och plocka så mycket bär. Men hembakta bondkakor var nog tillräcklig belöning :D
Spännande att få läsa om ert äventyr.

http://ibod11.com

 
Hannele

Hannele

22 augusti 2018 00:58

Lycka är självavrostande frys.

http://https://hannelesbibliotek.blogspot.com

 
Ingrid

Ingrid

22 augusti 2018 08:34

Jag måste ju hålla med Kinabror - Varför gjorde du det inte i vintras? Du som har så mycket vinter!
Hoppas att ni får en riktigt trevlig dag, vad det nu är för äventyr ni ska ut på.
Kram, Ingrid

http://ilevander.blogspot.com

 
Göran

Göran

22 augusti 2018 11:36

Håller med Hannele! För 1½ år sedan fick jag ny kyl och frys av min vänliga hyresvärd och inte en enda gång har jag behövt frosta ur. Härligt att tekniken går framåt. Minns dock alltför väl hur det var och hur lätt det var att skjuta upp det till "en annan gång" som inte kom förrän det blev absolut oundvikligt. Så jag förstår absolut.
Men nu kan du ju i alla fall glädjas åt att det är gjort och frysen borde klara sig tills det åter är minusgrader ute.

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Kraka

Kraka

25 augusti 2018 08:16

Det bästa är väl att frosta av på vintern när man kan lägga frysvarorna utomhus medan man håller på. Men visst är det lätt att skjuta upp...

http://kraka.moah.se

 
Soldansaren

Soldansaren

26 augusti 2018 18:18

Känner igen mig helt och hållet. Förr skyllde jag på att frysen var så gammal att jag inte vågade stänga av den, för då skulle den aldrig gå igång igen. Men till slut var det ju mer is än mat i frysen. När ändå var tvungna att byta skåp kostade vi på oss en självavfrostande. Så nu är frysen full med gammal mat som vi aldrig kommer att äta upp istället, eftersom den aldrig blir städad.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ingen bild

Tussilago

1 september 2018 20:30

Ställ en djup ugnsplåt under skåpet, så fångar den upp mycke vatten. Koka vatten och ställ in och stäng dörrn, då rasar isen.

Anita

1 september 2018 22:42

Gjorde precis det men hjälpte inte

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 12 aug 08:37

  Nu börjar nätterna bli kalla, härom natten bara några grader. Det är dagg i gräset och en annan ton i luften. Som vanligt hade jag planer för dagen som det inte blev något av.   Plockade rödvinbär och gjorde en massa gele. Då blev det till a...

Av Anita - Söndag 9 aug 18:19

  Mulet och varmt. Morgonfika hos AMV och Gubben. Till Hammarstrand för att handla till kräftskivan. Till kyrkogården i Pålgård för att titta till mammas grav. Vattna blommor och gå ner till sjön. AMV och jag sitter på strandstugeveranda...

Av Anita - Fredag 7 aug 07:50

  Tre dagar med full fart.  I tisdags började jagh med att plocka lite blåbär och småstöka lite. Så fick Kinabror och jag besök av en kusin som vi inte träffat på länge och i sällskap hade hon en fd jobbarkompis till Kinabror som han inte träffa...

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Augusti 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se