Direktlänk till inlägg 2 september 2018

PÅ LINGONRÖDA TUVOR

Av Anita - Söndag 2 sept 08:51

 

Det gäller att passa på innan älgjakten börjar. Lingonplockning.

Om det dessutom blir en helt otroligt fin dag den första dagen i september så är det bara att passa på.


Min klasskamrat M och jag åkte iväg för att plocka lingon. Solen gassade varmt, rent av så man blev svettig när vi traskade omkring på det vanliga lingonstället. Inte lika mycket bär som vanligt men vi fick i alla fall ihop var sin hink.

  få Vi hade naturligtvis matsäck med oss. En av njutningarna är ju att sitta och fika.

Jag tog av mig skorna och gick omkring i vattnet och kylde ner mina fötter.

 

Vi drack vatten ur källan och det var iskallt och gott.


Vi for hem och gick ner till sjön och satt och vilade oss en stund på strandstugeveranden och tittade på fjärilarna som flög omkring och på de gula höstfibblorna som blommat otroligt mycket iår.

 

Sjön var blank och fin.

 


Sundvallsborna var borta vid sin stuga och gjorde höst och jag gick dit och fick kaffe och goda bullar. 

 

Ibland ser det ut som det snöar när det kommer någon liten vindpust. Det är almäck och tistlar som släpper iväg sin lurv  

Det blev inte mycket vallmo i sommar men några lyste med sin härliga röda färg. Jag gillar vallmo.


Så cyklade jag bort till Kinabror. Han ger sig iväg till Skåne nu snart och plockar ihop allt i sin sommarstuga för när han kommer tillbaka bor han i sitt vanliga hus, det som kallas Roberts hus fast det är Kinabrors. 

Sista grillningen gjordes igår och det är alltid gott. Det har inte blivit mycket med det i sommar minsann pga brandfaran.


På sätt och vis var det ett minnenas dag igår men det är bäst att inte tänka för mycket på det. Nej nu är det bäst att njuta av dagen och solen och det lilla som fortfarande har lite sommar över sig. Ny dag, nya händelser.


Dagens ord: Det gäller att suga ur det sista av sommaren.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Ingrid på Mon

Söndag 2 sept 09:40

Så härligt med en hink lingon. Jag ska ut idag och försöka få ihop lite.
Dessutom, så roligt att få se skolkamrat M!🙂 Det var inte igår. Hälsa hemma så mycket.
Ingrid

 
Ingrid

Ingrid

Söndag 2 sept 12:47

Det är rätt, njut av dagen!
Hösten smyger sig på mer och mer och här har vi inte så många turister kvar längre. Allting stänger trots soliga, varma och fina dagar.
Ha en fin söndag!
Kram, Ingrid

http://ilevander.blogspot.com

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Söndag 2 sept 18:42

Brytningen mellan sommar och höst kan vara fantastiskt skön och fin. Vilken tur att ni fick precis en sådan dag när ni gav er ut på er lingontur :D Visst ska man fika när man är ute ett tag i skogen. Det är det som gör att det blir extra trevligt :)

http://ibod11.com

 
Åke

Åke

Måndag 3 sept 17:29

Från skitdag till detta var väl inte illa? Solen gassar så härligt... måste varit underbart att kyla fossingsrna. Matsäck uti det gröna finns väl inget godare... sommaren finns nog ettt par dagar till :)

http://www.nacka144.se

 
Anneli

Anneli

Tisdag 4 sept 00:31

Oh vad gott med lingon. Jag är så ledsen att jag inte klarar av att plocka något som skogen bjuder på för min värk. Jag älskar även kantareller men det blir inget med det heller.

Får köpa mitt i affären om jag vill ha nåt .. Mamma brukar plocka lite blåbär så då får jag lite av henne..

Härliga bilder du har tagit, så mysigt vid sjön..

Dröm Sött. Kramar ♥

http://mittnyaliv66.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 17 sept 09:19

Nu blev ni väl lite nyfiken va? Kan bara säga som så till att börja med. Det är inte roligt att bli gammal och inte långre kan se så bra och inte gå ner i brygga och inte studsa som en gummiboll på stenar och jag börjar nästan misströsta på att klätt...

Av Anita - Fredag 14 sept 08:00

Det är inte så mycket äventyr och mysterier just nu men jag undrar i alla fall vem som drar upp morötterna ur landet utan att äta upp dom och lägger dom i en fin hög. Som ni vet finns det inga människor här nu så det måste vara ett djur, men varför? ...

Av Anita - Onsdag 12 sept 09:53

Igår när jag vaknade till en mulen dag och eftersom jag hela sommaren sagt att jag ska putsa fönster när det inte går att vara ute så var det bara att sätta igång. Jag har inte putsat fönster på flera år. Ytterligare en sak jag skulle göra när jag bl...

Av Anita - Söndag 9 sept 07:55

  Herrarna i hagen vandrar omkring och mumsar och ser ut att ha det riktigt bra.   Katten Morris sitter och solar sig.   I flera dagar har jag varit helt ensam i Paradiset Fisksjön. Till slut lessnade jag på tystnaden och åkte till Hamm...

Av Anita - Torsdag 6 sept 09:43

Så har jag fått lite mer sällskap i ensamma Fisksjön. 13 fårpojkar har kommit för att göra mig sällskap.   Dom är precis som vilka pojkar som helst, dom tuggar och äter och rätt som det är så slåss dom. Dom går i flock hela tiden och sover till ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se