Direktlänk till inlägg 4 september 2018

BARA JAG OCH KATTA OCH SOLA

Av Anita - 4 september 2018 08:38

 

I förrgår och igår var det sol och varmt som den varmaste sommardag men nu ligger solen lågt och man får leta sig nya solfläckar om man vill vara i solen.

AMV och Gubben var här och vi började helgen med att sitta på Kinabrors trapp där solen alltid skiner och dricka kaffe.

 

Utsikten över sjön är fin där. Kinabror stökade borta vid sin sommarstuga inför resan ner till Skåne. När han kommer tillbaka ska han ju flytta in i sitt vanliga vinterhus.


ANV och hunden Jack vi satt nere vid stranden.

 



Det har blivit förfärligt grunt nu och vid badstranden har det kommit upp en massa dy. Luktar pyton gör det också.


Så kom Bonntjejen och satte upp fårstängsel. Hon ska ha fåren här ett tag frampå hösten och ni kan tro att jag är glad för det. Nu när Kinabror är borta blir det tomt och tyst och några vräkande får är ju ett sällskap i alla fall.


Söndag kväll åkte jag på bio. Mama Mia 2. Vilken glädjeinjektion, vilken sång och energi. Det var nästan som att man sjöng och dansade hela vägen hem efter det. 

 

Igår åkte Kinabror till Skåne. Det blev ännu en fin och solig dag. Jag har alltid planer men ibland blir det inget av.

Jag stökade lite i trädgården.

 

Tänkte fixa lite med hagen som blivit ful men det blev bara blomvattning.

 

Såg att blomman för dagen börjat blomma. Orolig för mina pelargoner. Kanske måste jag ta upp dom om det nu blir frost. Den här tiden vet man aldrig.


Så kom Latkärringen (alltså jag) fram och jag gick ner till sjön med lite kaffe och en tjock bok, bredde ut mitt sidentäcke och tog kudden och lade mig på bryggan. Sällskapade med påfågelsögat som nu är van mig och till och med landade på¨min fot.

 

Vandrade omkring i vattnet som nu är ganska kallt men klart och fint och tittade på småfisken som sam omkring.

Tänkte på att även om jag är en fattigråtta som inte kan åka någonstans som andra omkring mig så har jag i alla fall friheten.

Tänk så många som sitter instängda på jobb en sådan här solig fin dag och sitter och längtar ut. Jag minns hur det var. Min eviga längtan ut. Nu kan jag vara ute så mycket jag vill. En sådan här dag ska man vara lat och njuta av livet.


Inget jobb som man tvingas till. Ingen som bestämmer över en. Ingen som ska passas upp eller skötas om. Det mesta jag gjort var att tvätta lite kläder och tömma upp lite mjölk åt katten och det är väl ungefär vad man kan göra en dag då man får ta till vara solen och värmen och livet.


Dagens ord: Ingenting är som att ha friheten.


 
 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

5 september 2018 06:38

Vilken skön stämningskänsla jag får av det här inlägget. Hoppfullt och med en insikt om vad som är viktigt i livet. Många av oss skulle gärna ha det du har :D

http://ibod11.com

 
Soldansaren

Soldansaren

5 september 2018 18:44

Det slog mig att det var flera år sedan jag såg ett påfågelöga. När jag var barn var de ju bland de vanligaste fjärilarna. Har det något med klimatomställningen att göra, tro? Eller är det så enkelt som att jag flyttat in till stan och påfågelögonen hellre vill vara på landet?

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ingrid

Ingrid

5 september 2018 22:49

Det är så enormt vackra vyer över sjön!
Hoppas att du får många varma och fina dagar ännu innan höstrusket kommer.
Kram, Ingrid

http://ilevander.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Av Anita - Tisdag 5 mars 13:00

  Nästan lika lat som katten har jag varit sista veckan. Kinabror och jag har tittat på skidskytte och det har varit mycket sånt. Jag gillar ju inte sport men just skidskytte och Vasaloppet vill jag titta på.   Vasaloppet föresten är ju något ...

Av Anita - Tisdag 27 feb 10:01

  Nu har jag inte skrivit på ett tag för nu har den tid kommit som kallas för vårvinter Det är nu det är kallt på nätterna och solen börjar värma. Det är nu vi börjar ha folk som kommer hit. Det är då jag har mycket att göra.   Det är nu vi...

Av Anita - Torsdag 22 feb 08:31

  När man nästan gett upp hoppet så kommer en sådan sagolik dag som man glömt att det kan bli fast det är vinter. Bara någon grad kallt. Solsken hela dagen. Fågelkvitter    Måndagen var det tovningskurs och vi har gjort ganska många fåglar....

Av Anita - Söndag 18 feb 09:27

  Nu kommer Kinabrors son med familj, frun, tre barn och två hundar. Kinabror har eldat i sommarstugan. Det lyser välkomnande i alla fönster. Vägen och gårdsplanen är skottad. Vattnet fungerar och brasan är tänd. Älggrytan och potatisen puttra...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24 25
26
27 28
29
30
<<< September 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards