Direktlänk till inlägg 6 september 2018

JAG OCH KATTA OCH 13 FÅRPOJKAR

Av Anita - Torsdag 6 sept 09:43

Så har jag fått lite mer sällskap i ensamma Fisksjön. 13 fårpojkar har kommit för att göra mig sällskap.

 

Dom är precis som vilka pojkar som helst, dom tuggar och äter och rätt som det är så slåss dom. Dom går i flock hela tiden och sover till mitt på dagen. En skillnad är det. Dom är så tysta och skrålar och vräker inte alls. Glad är jag för det började bli för dött nu när Kinabror och Jack åkt sin väg.

 

I går morse hörde jag tranorna skrika så tydligen är dom på flytt nu. Jag trodde dom hade flyttat för länge sedan.


Det är fortfarande väldigt fint och varmt.

Solen står lågt och jag ser hur skitiga mina fönster är. Alla dessa fönster.Jag vågar inte ens räkna hur många dom är och jag vet att skulle jag försöka putsa dom så skulle dom bara bli suddigare för jag är så dålig på att putsa fönster. Förr eller senare måste jag till med det. Det går inte att skjuta upp saker hur länge som helst och då handlar det inte om någon månad. Det handlar om år. Jag skulle göra det när jag blev pensionär. Pytt skit i pannkakan. Jag har varit pensionär i flera år nu. Så mycket som jag inte gjort som jag tänkt.


 

Nyponen har mognat och lyser röda på buskarna. Vackra är dom.

 

En del av buskarna börjar få röd färg. Röd är färgen just nu. Nypon , lingon, buskar och flugsvampar.

 

Så är det politiken och precis som med sporten så blir jag bara less. Dom bråkar och skäller på varandra och ljuger allt dom kan och lovar guld och gröna skogar. SD har till och med skickat ut en tidning till pensionärerna där man lovar så mycket . Usch vi lever i en farlig och hemsk tid nu. Jag vill inte ens tänka på det.


Konstigt hur vi människor är. Det skjuts och mördas varje dag men nu är det ett par jägare som blivit skadade av skadeskjutna björnar och det skrivs det mer om. Får väl skylla sig själv tycker jag. Man vet ju vilken risk man tar när man skjuter på djuren.

 

Det råder ett lugn i Fisksjön. Inte ens fåglarna kvittrar längre, bara lommen skriker sitt vemodiga skrik och hackspetten skränar i skogen. Korparna hör jag förstås hela tiden.

 

Så svarta natten och det är som att dra ner en svart gardin. 


Dagens ord: Hösten bär vemodets melodi: 


 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

Torsdag 6 sept 13:20

Så fina lammen är! Du vet väl att här på Gotland kallas fåren för lamm och när lammen får ungar får de lammungar. Nu är det där gossar, så några ungar lär det inte bli, kanske en och annan god lammstek. Brukar du äta lammkött?
Ha det så gott vid Fisksjön!
Kram, Ingrid

http://ilevander.blogspot.com

 
Anki

Anki

Torsdag 6 sept 13:42

Så trevligt med lite extra sällskap ... Ser fint ut fortfarande hos dig!
Beträffande syltade nypon så är det mycket pill med att få ut innankråmset.
Ha det fortsatt gott!

http://https://ankisbildblogg.wordpress.com

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Torsdag 6 sept 18:21

Kul att fåren har kommit så att det inte är helt tomt omkring dig :)
Ja, nu börjar höstfärgerna komma samtidigt som sommaren inte riktigt ger upp. Det är en jättefin tid och det är bara att ta för sig och njuta. Jag kan nog tänka lite som du om björnarna och jägarna men självklart hoppas jag att det gick bra för jägarna och jag önskar att de kunde lära sig att skjuta så att björnarna slipper lida.

http://ibod11.com

 
Soldansaren

Soldansaren

Torsdag 6 sept 19:30

Jag gillar ju hösten, jag. Det känns som ett stort lugn lägger sig inombords. Men så ser ju hösten lite annorlunda ut när man bor i stan. Förmodar jag.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
dunsaluns

dunsaluns

Fredag 7 sept 08:47

Puh, 3:dje gången gillt? Jag har skrivit två långa kommentarer men de försvinner. Kul att du fick fårbesök! Jag hinner inte mer nu, måste gå och mjölka. Men ha det bra skogsduvan! Njut av hösten!

http://dunsaluns.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 17 sept 09:19

Nu blev ni väl lite nyfiken va? Kan bara säga som så till att börja med. Det är inte roligt att bli gammal och inte långre kan se så bra och inte gå ner i brygga och inte studsa som en gummiboll på stenar och jag börjar nästan misströsta på att klätt...

Av Anita - Fredag 14 sept 08:00

Det är inte så mycket äventyr och mysterier just nu men jag undrar i alla fall vem som drar upp morötterna ur landet utan att äta upp dom och lägger dom i en fin hög. Som ni vet finns det inga människor här nu så det måste vara ett djur, men varför? ...

Av Anita - Onsdag 12 sept 09:53

Igår när jag vaknade till en mulen dag och eftersom jag hela sommaren sagt att jag ska putsa fönster när det inte går att vara ute så var det bara att sätta igång. Jag har inte putsat fönster på flera år. Ytterligare en sak jag skulle göra när jag bl...

Av Anita - Söndag 9 sept 07:55

  Herrarna i hagen vandrar omkring och mumsar och ser ut att ha det riktigt bra.   Katten Morris sitter och solar sig.   I flera dagar har jag varit helt ensam i Paradiset Fisksjön. Till slut lessnade jag på tystnaden och åkte till Hamm...

Av Anita - Tisdag 4 sept 08:38

  I förrgår och igår var det sol och varmt som den varmaste sommardag men nu ligger solen lågt och man får leta sig nya solfläckar om man vill vara i solen. AMV och Gubben var här och vi började helgen med att sitta på Kinabrors trapp där solen ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se