Direktlänk till inlägg 6 september 2018

JAG OCH KATTA OCH 13 FÅRPOJKAR

Av Anita - 6 september 2018 09:43

Så har jag fått lite mer sällskap i ensamma Fisksjön. 13 fårpojkar har kommit för att göra mig sällskap.

 

Dom är precis som vilka pojkar som helst, dom tuggar och äter och rätt som det är så slåss dom. Dom går i flock hela tiden och sover till mitt på dagen. En skillnad är det. Dom är så tysta och skrålar och vräker inte alls. Glad är jag för det började bli för dött nu när Kinabror och Jack åkt sin väg.

 

I går morse hörde jag tranorna skrika så tydligen är dom på flytt nu. Jag trodde dom hade flyttat för länge sedan.


Det är fortfarande väldigt fint och varmt.

Solen står lågt och jag ser hur skitiga mina fönster är. Alla dessa fönster.Jag vågar inte ens räkna hur många dom är och jag vet att skulle jag försöka putsa dom så skulle dom bara bli suddigare för jag är så dålig på att putsa fönster. Förr eller senare måste jag till med det. Det går inte att skjuta upp saker hur länge som helst och då handlar det inte om någon månad. Det handlar om år. Jag skulle göra det när jag blev pensionär. Pytt skit i pannkakan. Jag har varit pensionär i flera år nu. Så mycket som jag inte gjort som jag tänkt.


 

Nyponen har mognat och lyser röda på buskarna. Vackra är dom.

 

En del av buskarna börjar få röd färg. Röd är färgen just nu. Nypon , lingon, buskar och flugsvampar.

 

Så är det politiken och precis som med sporten så blir jag bara less. Dom bråkar och skäller på varandra och ljuger allt dom kan och lovar guld och gröna skogar. SD har till och med skickat ut en tidning till pensionärerna där man lovar så mycket . Usch vi lever i en farlig och hemsk tid nu. Jag vill inte ens tänka på det.


Konstigt hur vi människor är. Det skjuts och mördas varje dag men nu är det ett par jägare som blivit skadade av skadeskjutna björnar och det skrivs det mer om. Får väl skylla sig själv tycker jag. Man vet ju vilken risk man tar när man skjuter på djuren.

 

Det råder ett lugn i Fisksjön. Inte ens fåglarna kvittrar längre, bara lommen skriker sitt vemodiga skrik och hackspetten skränar i skogen. Korparna hör jag förstås hela tiden.

 

Så svarta natten och det är som att dra ner en svart gardin. 


Dagens ord: Hösten bär vemodets melodi: 


 
 
Ingrid

Ingrid

6 september 2018 13:20

Så fina lammen är! Du vet väl att här på Gotland kallas fåren för lamm och när lammen får ungar får de lammungar. Nu är det där gossar, så några ungar lär det inte bli, kanske en och annan god lammstek. Brukar du äta lammkött?
Ha det så gott vid Fisksjön!
Kram, Ingrid

http://ilevander.blogspot.com

 
Anki

Anki

6 september 2018 13:42

Så trevligt med lite extra sällskap ... Ser fint ut fortfarande hos dig!
Beträffande syltade nypon så är det mycket pill med att få ut innankråmset.
Ha det fortsatt gott!

http://https://ankisbildblogg.wordpress.com

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

6 september 2018 18:21

Kul att fåren har kommit så att det inte är helt tomt omkring dig :)
Ja, nu börjar höstfärgerna komma samtidigt som sommaren inte riktigt ger upp. Det är en jättefin tid och det är bara att ta för sig och njuta. Jag kan nog tänka lite som du om björnarna och jägarna men självklart hoppas jag att det gick bra för jägarna och jag önskar att de kunde lära sig att skjuta så att björnarna slipper lida.

http://ibod11.com

 
Soldansaren

Soldansaren

6 september 2018 19:30

Jag gillar ju hösten, jag. Det känns som ett stort lugn lägger sig inombords. Men så ser ju hösten lite annorlunda ut när man bor i stan. Förmodar jag.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
dunsaluns

dunsaluns

7 september 2018 08:47

Puh, 3:dje gången gillt? Jag har skrivit två långa kommentarer men de försvinner. Kul att du fick fårbesök! Jag hinner inte mer nu, måste gå och mjölka. Men ha det bra skogsduvan! Njut av hösten!

http://dunsaluns.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Av Anita - Tisdag 5 mars 13:00

  Nästan lika lat som katten har jag varit sista veckan. Kinabror och jag har tittat på skidskytte och det har varit mycket sånt. Jag gillar ju inte sport men just skidskytte och Vasaloppet vill jag titta på.   Vasaloppet föresten är ju något ...

Av Anita - Tisdag 27 feb 10:01

  Nu har jag inte skrivit på ett tag för nu har den tid kommit som kallas för vårvinter Det är nu det är kallt på nätterna och solen börjar värma. Det är nu vi börjar ha folk som kommer hit. Det är då jag har mycket att göra.   Det är nu vi...

Av Anita - Torsdag 22 feb 08:31

  När man nästan gett upp hoppet så kommer en sådan sagolik dag som man glömt att det kan bli fast det är vinter. Bara någon grad kallt. Solsken hela dagen. Fågelkvitter    Måndagen var det tovningskurs och vi har gjort ganska många fåglar....

Av Anita - Söndag 18 feb 09:27

  Nu kommer Kinabrors son med familj, frun, tre barn och två hundar. Kinabror har eldat i sommarstugan. Det lyser välkomnande i alla fönster. Vägen och gårdsplanen är skottad. Vattnet fungerar och brasan är tänd. Älggrytan och potatisen puttra...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24 25
26
27 28
29
30
<<< September 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards