Direktlänk till inlägg 12 september 2018

FÖNSTERPUTSARDAG

Av Anita - 12 september 2018 09:53

Igår när jag vaknade till en mulen dag och eftersom jag hela sommaren sagt att jag ska putsa fönster när det inte går att vara ute så var det bara att sätta igång. Jag har inte putsat fönster på flera år. Ytterligare en sak jag skulle göra när jag blev pensionär som inte blev av.

 

Jag har gruvat mig länge för bara i nedervåningen har jag 10 fönster med 4 sidor på varje. Jag har visserligen köpt en sådan där makapär som ska hjälpa till men usch så jobbigt. Inte blir det bättre av att jag har massor med blommor i fönstren som man måste flytta och sköta om. Det blir liksom en massa saker runt omkring.


Det blev tre fönster över men dom ska jag ta idag. Igår satt jag igång med att göra äppelpaj med vaniljsås för att trösta mig med. Gott till eftermiddagskaffet.

Resten av äpplena skar jag upp i bitar och frös in för att ha till andra dagar när jag blir sugen på något gott. Sura hårda äpplen blir det godaste pajen av tycker jag.

 

Om ni visste så mörkt det är på nätterna här nu. Det är bara "Mitt ljus i mörkrets" ljus på andra sidan sjön som lyser upp lite. Annars är det svart och ack så svart och otrösamt att sitta här i mörkret ensam. Det är en vemodig tid och jag vet att det inte finns något annat att vänta. Nu blir det bara värre och värre. Kinabror kommer ju att bli borta till efter jul och jag hoppas att det inte blir en massa snö.Visserligen kommer han hem en sväng och lämnar hunden Jack om ett tag.


AMV och Gubben var hit i förrgår men snart åker dom till Grekland. Visserligen har jag katten och fårpojkarna men dom är inte så mycket att prata med. Får prata i telefon om jag ska höra en mänsklig röst.

 

Idag har jag varit iväg till tandläkaren på undersökning. Äntligen efter flera år har jag fått komma och jag hade bara ett litet hål i en gammal plomb som tur var.

 

Nej kära bloggvänner. Nu ska jag inte sitta här och gnälla utan sätta igång med fönsterputsnngen. Tre fönster ska jag väl klara. Det blåser kallt ute och regnet hänger i luften och det är väl en lämplig dag för innejobb.Dagens ord: Ibland måste man tvinga sig själv att göra saker man inte vill.

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

12 september 2018 12:48

Nu fick jag dåligt samvete, för jag skulle också behöva putsa fönster. Få om jag kan komma till i nästa vecka. Den här är fullt intecknad.
Grattis till att ha tandläkarbesöket avklarat!
Kram, Ingrid

http://ilevander.blogspot.com

 
Hanneles på Hisingen

Hanneles på Hisingen

12 september 2018 15:56

får säga till maken ❤️

http://hannelesparadis.blogspot.se

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

12 september 2018 21:42

Hösten är vacker men det är klart att det blir väldigt tomt hos dig när alla försvinner och det bara är du, djuren och mörkret kvar. Får är trevliga men har inte så mycket att bidra med i en konversation.
Skönt att du fick komma till tandläkaren och att det inte var några stora problem att åtgärda.
Inte illa att tvätta så många fönster. Här väntar jag på att hantverkarna ska bli klara med fasaden och då måste jag nog också ta itu med föntertvätt.

http://ibod11.com

 
Göran

Göran

13 september 2018 21:11

Jag får också såna där tankar i huvudet ibland. Att jag "måste" än det ena och än det andra. Då sätter jag mig ner och suckar djupt och oftast tar det bara någon minut att inse att jag inte alls måste.
Som jag brukar säga; Arbetslust kan alla få¨men man ska väl kunna behärska sig också!
Imorgon bitti ska jag behärska mig från kl.6 till kl.18 på kvällen...

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Soldansare

Soldansare

23 september 2018 17:10

Jag tycker att det är så befriande att du inte putsat fönster på flera år. I år putsade jag bara fönstren på utsidan och det har jag knappt vågat berätta för någon. De jag känner verkar tycka att om man inte putsar fönstren ett par gånger om året ska någon falla död ner allra minst. När det finns så mycket som är roligare än att städa.

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 18 april 21:11

  Tänk att ha kallgrader på natten och på dagen plus 15, ja, rent av 25 grader i solen. Det är ju inte klokt.   Nu är jag verkligen på gång. Solen gör allt.  Jag röker lax och lägger in sill.   Jag och Kinabror sätter fyr på brasan som ...

ORO

Av Anita - Tisdag 16 april 08:03

  En kväll när jag går över gårdsplanen från Kinabrors hus och till mig hörde jag gammelhunden Gösta på andra sidan sjön skälla som en galning. Den hunden skäller sällan så jag blev lite förvånad. Himlen var full av stjärnor och halvmånen lyste st...

Av Anita - Söndag 14 april 09:21

Jag hade nästan glömt att det kunde vara så här fint. Det är det vi kallar vårvinter. Kallt på natten men jättevarmt på dagen och inte en enda blåst. Sådana dagar måste utnyttjas från morgon till kväll. Packa ryggsäck och så kom DansBritt. Kinabror t...

Av Anita - Onsdag 10 april 11:08

  Som jag väntat på våren och den väntan börjar bli lång nu. Sista dagarna har det snöat, stora äckliga flingor och gården som började bli snöfri är full med snö igen. Jag har burit ner snöskovlarna till uthuset och det skulle jag inte gjort.  A...

Av Anita - Fredag 5 april 09:21

Nu börjar våren göra små framsteg. När Kinabror och jag åkte mot Kälarne för att gå på fibermöte såg vi först en tjäderhöna på vägen och sedan dök björnen upp borta vid Bybo. En liten söt en som troligen nyligt kommit ur sitt ide.   Visst, jag h...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24 25
26
27 28
29
30
<<< September 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se