Direktlänk till inlägg 12 september 2018

FÖNSTERPUTSARDAG

Av Anita - Onsdag 12 sept 09:53

Igår när jag vaknade till en mulen dag och eftersom jag hela sommaren sagt att jag ska putsa fönster när det inte går att vara ute så var det bara att sätta igång. Jag har inte putsat fönster på flera år. Ytterligare en sak jag skulle göra när jag blev pensionär som inte blev av.

 

Jag har gruvat mig länge för bara i nedervåningen har jag 10 fönster med 4 sidor på varje. Jag har visserligen köpt en sådan där makapär som ska hjälpa till men usch så jobbigt. Inte blir det bättre av att jag har massor med blommor i fönstren som man måste flytta och sköta om. Det blir liksom en massa saker runt omkring.


Det blev tre fönster över men dom ska jag ta idag. Igår satt jag igång med att göra äppelpaj med vaniljsås för att trösta mig med. Gott till eftermiddagskaffet.

Resten av äpplena skar jag upp i bitar och frös in för att ha till andra dagar när jag blir sugen på något gott. Sura hårda äpplen blir det godaste pajen av tycker jag.

 

Om ni visste så mörkt det är på nätterna här nu. Det är bara "Mitt ljus i mörkrets" ljus på andra sidan sjön som lyser upp lite. Annars är det svart och ack så svart och otrösamt att sitta här i mörkret ensam. Det är en vemodig tid och jag vet att det inte finns något annat att vänta. Nu blir det bara värre och värre. Kinabror kommer ju att bli borta till efter jul och jag hoppas att det inte blir en massa snö.Visserligen kommer han hem en sväng och lämnar hunden Jack om ett tag.


AMV och Gubben var hit i förrgår men snart åker dom till Grekland. Visserligen har jag katten och fårpojkarna men dom är inte så mycket att prata med. Får prata i telefon om jag ska höra en mänsklig röst.

 

Idag har jag varit iväg till tandläkaren på undersökning. Äntligen efter flera år har jag fått komma och jag hade bara ett litet hål i en gammal plomb som tur var.

 

Nej kära bloggvänner. Nu ska jag inte sitta här och gnälla utan sätta igång med fönsterputsnngen. Tre fönster ska jag väl klara. Det blåser kallt ute och regnet hänger i luften och det är väl en lämplig dag för innejobb.Dagens ord: Ibland måste man tvinga sig själv att göra saker man inte vill.

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

Onsdag 12 sept 12:48

Nu fick jag dåligt samvete, för jag skulle också behöva putsa fönster. Få om jag kan komma till i nästa vecka. Den här är fullt intecknad.
Grattis till att ha tandläkarbesöket avklarat!
Kram, Ingrid

http://ilevander.blogspot.com

 
Hanneles på Hisingen

Hanneles på Hisingen

Onsdag 12 sept 15:56

får säga till maken ❤️

http://hannelesparadis.blogspot.se

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Onsdag 12 sept 21:42

Hösten är vacker men det är klart att det blir väldigt tomt hos dig när alla försvinner och det bara är du, djuren och mörkret kvar. Får är trevliga men har inte så mycket att bidra med i en konversation.
Skönt att du fick komma till tandläkaren och att det inte var några stora problem att åtgärda.
Inte illa att tvätta så många fönster. Här väntar jag på att hantverkarna ska bli klara med fasaden och då måste jag nog också ta itu med föntertvätt.

http://ibod11.com

 
Göran

Göran

Torsdag 13 sept 21:11

Jag får också såna där tankar i huvudet ibland. Att jag "måste" än det ena och än det andra. Då sätter jag mig ner och suckar djupt och oftast tar det bara någon minut att inse att jag inte alls måste.
Som jag brukar säga; Arbetslust kan alla få¨men man ska väl kunna behärska sig också!
Imorgon bitti ska jag behärska mig från kl.6 till kl.18 på kvällen...

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Soldansare

Soldansare

Söndag 23 sept 17:10

Jag tycker att det är så befriande att du inte putsat fönster på flera år. I år putsade jag bara fönstren på utsidan och det har jag knappt vågat berätta för någon. De jag känner verkar tycka att om man inte putsar fönstren ett par gånger om året ska någon falla död ner allra minst. När det finns så mycket som är roligare än att städa.

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Fredag 9 nov 21:17

  Gråvecka och grått är mitt humör också och jag skulle tro att jag inte är ensam om det. Det finns nog gott om sura kärringar och gubbar i grå november.   Fast det finns dom som är födda med ett glatt humör som ingenting biter på. Vad tråk...

Av Anita - Tisdag 6 nov 08:27

  Att vakna till en solig och fin morgon fast det är november gör att jag ändar planerna. Inget inomhusjobb idag utan bara vara ute så mycket som möjligt. Det gäller att andas in den klara höstluften innan det blir för kallt.   Hunden Jack få...

Av Anita - Söndag 4 nov 08:03

I det grå, i halkan under däcken och under skorna då blir jag lite glad att det är finväder.    Igår tog vi långa promenader efter stranden och lyssnade till sjöns mullrande och isen som gick sönder och klirrade och väsnades.  Skuggkvinnar vandr...

Av Anita - Fredag 2 nov 07:36

  När jag vaknar och tittar ut och ser hur allt är vitt och fullt av snö och is. Allt är grått och vitt och humöret ramlar genast ner i skoskaften och jag deppar ihop totalt. Ska det bli vinter redan? Ska det bli minst ett halvår med snö nu?   ...

Av Anita - Tisdag 30 okt 08:24

Här sitter hunden Jack och jag och äter frukost. Katten har gått ut en sväng så Jack kan sitta i lugn och ro och tigga macka och han är van att få den sista biten på mackan så det är ok, Matat fåglarna och utanför börjar det snöa.    Så har hela ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24 25
26
27 28
29
30
<<< September 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se