Direktlänk till inlägg 12 september 2018

FÖNSTERPUTSARDAG

Av Anita - 12 september 2018 09:53

Igår när jag vaknade till en mulen dag och eftersom jag hela sommaren sagt att jag ska putsa fönster när det inte går att vara ute så var det bara att sätta igång. Jag har inte putsat fönster på flera år. Ytterligare en sak jag skulle göra när jag blev pensionär som inte blev av.

 

Jag har gruvat mig länge för bara i nedervåningen har jag 10 fönster med 4 sidor på varje. Jag har visserligen köpt en sådan där makapär som ska hjälpa till men usch så jobbigt. Inte blir det bättre av att jag har massor med blommor i fönstren som man måste flytta och sköta om. Det blir liksom en massa saker runt omkring.


Det blev tre fönster över men dom ska jag ta idag. Igår satt jag igång med att göra äppelpaj med vaniljsås för att trösta mig med. Gott till eftermiddagskaffet.

Resten av äpplena skar jag upp i bitar och frös in för att ha till andra dagar när jag blir sugen på något gott. Sura hårda äpplen blir det godaste pajen av tycker jag.

 

Om ni visste så mörkt det är på nätterna här nu. Det är bara "Mitt ljus i mörkrets" ljus på andra sidan sjön som lyser upp lite. Annars är det svart och ack så svart och otrösamt att sitta här i mörkret ensam. Det är en vemodig tid och jag vet att det inte finns något annat att vänta. Nu blir det bara värre och värre. Kinabror kommer ju att bli borta till efter jul och jag hoppas att det inte blir en massa snö.Visserligen kommer han hem en sväng och lämnar hunden Jack om ett tag.


AMV och Gubben var hit i förrgår men snart åker dom till Grekland. Visserligen har jag katten och fårpojkarna men dom är inte så mycket att prata med. Får prata i telefon om jag ska höra en mänsklig röst.

 

Idag har jag varit iväg till tandläkaren på undersökning. Äntligen efter flera år har jag fått komma och jag hade bara ett litet hål i en gammal plomb som tur var.

 

Nej kära bloggvänner. Nu ska jag inte sitta här och gnälla utan sätta igång med fönsterputsnngen. Tre fönster ska jag väl klara. Det blåser kallt ute och regnet hänger i luften och det är väl en lämplig dag för innejobb.Dagens ord: Ibland måste man tvinga sig själv att göra saker man inte vill.

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

12 september 2018 12:48

Nu fick jag dåligt samvete, för jag skulle också behöva putsa fönster. Få om jag kan komma till i nästa vecka. Den här är fullt intecknad.
Grattis till att ha tandläkarbesöket avklarat!
Kram, Ingrid

http://ilevander.blogspot.com

 
Hanneles på Hisingen

Hanneles på Hisingen

12 september 2018 15:56

får säga till maken ❤️

http://hannelesparadis.blogspot.se

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

12 september 2018 21:42

Hösten är vacker men det är klart att det blir väldigt tomt hos dig när alla försvinner och det bara är du, djuren och mörkret kvar. Får är trevliga men har inte så mycket att bidra med i en konversation.
Skönt att du fick komma till tandläkaren och att det inte var några stora problem att åtgärda.
Inte illa att tvätta så många fönster. Här väntar jag på att hantverkarna ska bli klara med fasaden och då måste jag nog också ta itu med föntertvätt.

http://ibod11.com

 
Göran

Göran

13 september 2018 21:11

Jag får också såna där tankar i huvudet ibland. Att jag "måste" än det ena och än det andra. Då sätter jag mig ner och suckar djupt och oftast tar det bara någon minut att inse att jag inte alls måste.
Som jag brukar säga; Arbetslust kan alla få¨men man ska väl kunna behärska sig också!
Imorgon bitti ska jag behärska mig från kl.6 till kl.18 på kvällen...

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Soldansare

Soldansare

23 september 2018 17:10

Jag tycker att det är så befriande att du inte putsat fönster på flera år. I år putsade jag bara fönstren på utsidan och det har jag knappt vågat berätta för någon. De jag känner verkar tycka att om man inte putsar fönstren ett par gånger om året ska någon falla död ner allra minst. När det finns så mycket som är roligare än att städa.

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 17 jan 16:07

  När det knappt ljusnar fast jag upptäcker att jag sovit till halv 9 så tappar man sugen om man nu haft någon. Det har snöat igen. Släpar mig upp för att tända i spisen och koka kaffe. Det är då jag hör ett muller utanför och ser man på....... ...

Av Anita - Tisdag 15 jan 10:19

Som ni vet så gillar jag inte att hålla på med ved. Ni som inte behöver elda förstår nog inte riktigt hur mycket jobb det är med veden innan den ligger i brasan och värmer och gör det mysigt.   Stockarna ska hem, sedan kapas och klyvas och ligga ...

Av Anita - Söndag 13 jan 08:27

Inte är jag rädd för mörker, björn och varg och andra djur (nu ljuger jag, ormar gillar jag inte).    Så är det stormen. Storm är jag rädd för. Jag vet att den river ner både träd och tak och sprider allt löst ut över marken. Jag vet att huset ...

Av Anita - Torsdag 10 jan 10:11

Sonen säger ibland att jag skriver för långa bloggar och därför ska jag fatta mig kort.   Timmerbilar som kör på vår smala byväg. Jag är livrädd att möta dom. Till Bräcke med min trasiga bil för att få den fixad. Renar efter vägen. Loppis i...

Av Anita - Måndag 7 jan 14:42


  Tänk att allt ska vara så komplicerat med tekniken. Först om främst skrivaren. Jag har slut på färg och det är skitdyrt med ny färg. Billigare att köpa en ny skrivare men vad är det för fasoner. Skräpa ner med en massa skrivare.   Egentligen...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24 25
26
27 28
29
30
<<< September 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se