Direktlänk till inlägg 17 september 2018

INTE ENS MED GLASÖGON, FÖRSTORINGSGLAS OCH PANNLAMPA

Av Anita - 17 september 2018 09:19

Nu blev ni väl lite nyfiken va? Kan bara säga som så till att börja med. Det är inte roligt att bli gammal och inte långre kan se så bra och inte gå ner i brygga och inte studsa som en gummiboll på stenar och jag börjar nästan misströsta på att klättra i berg också. Attans attans.

 

Dessutom ser jag ju att jag blivit förfärligt ful, rent gräsligt ful. Faaan.


Nåja tillbaka till dagen som idag är.

Måndag och idag har det slutat blåsa efter en kall och blåsig helg. Jag har mina planer för dagen men eftersom det aldrig blir som jag tänkt så ska vi inte gå in på det utan ta helgen som var istället.


Sofie Propp och jag har hat vår helg som vi har haft i 10 års tid nu. Plankstek och biohelg. Dessutom är hon bra på data och brukar få hjälpa mig med diverese problem och iår fick hon hjälpa mig med mer än så.

Då kommer vi till det där med att sy på maskin. 

 

Jag bestämde mig för att göra om en blus och då önkar jag att jag hade jag hade en masin man kunde kasta kanterna på men se det har jag inte. Trots mina 70 år har jag bara en gammal trampmaskin efter farmor.

Nåja, klippa gick bra och vika in och nåla gick väl bra det också men så skulle jag byta tråd i maskinen och det är minsann ett äventyr. Det ska dras hit och dit och så ska man ha in tråden i nålen och då blev det stopp.

 

Inte ser jag det lilla pyttehålet i mörkret i hörnet. Hittade en liten moj som man kan sticka in i hålet för att få hjälp men den gick av och det tog en stund att hitta en ny.

Gamla läsglasögon hittade jag och ett förstoringgsglas och en pannlampa men även med dessa hjälpmedel fick jag inte in tråden i nålen. Ropade på hjälp och Sofie Propp kom ångande i tron att jag skadat mig.

 

Ja ni ser själv. Inte är man någon prydnad för Paradiset Fisksjön minsann. Sofie Propp fixade lite lätt det med nålen och tråden och jag kunde sy. Sista dm tog undertråden slut och jag fick börja spola på ny undertråd och trä om hela skiten igen. Jag GILLAR INTE att sy.


Men...jag gillar att göra plankstek och äta den också.

 

Dessutom gjorde vi en god blåbärspaj som vi åt senare på kvällen.

 

Ja vad mer.

TuppOla kom med lite älgkött så nu har jag några bitar i frysen.

AMV och Gubben kom en sväng.

På söndagskvällen åkte vi till Hammarstrand och gick på bio. Det var "Unga Astrid" och det var en fin och rörande film om en stakr och modig kvinna minsann. 


Vad mer, Jo flera morötter är uppdragna och fint lagda i hög.

Dammsugaren startade av sig själv. Kanske någon som tycker jag ska höststäda och äta mer morötter. Inte vet jag.


Dagens ord: Att tänka det rätta men inte göra det är den feges lott.

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

17 september 2018 12:57

Visst är det hemskt när man upptäcker att man helt plötsligt behöver tänka till om man tål och orkar när det är en stapats på gång. Aldrig funderade man över det förr. Vet du, jag provligger på golvet då och då, för att kolla om jag kan ta mig upp utan hjälp. Jag lägger mig i närheten av en stol, så att jag har något att ta tag i ifall jag inte skulle klara det. Hemskt är det!!
Kram, Ingrid

http://ilevander.blogspot.com

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

17 september 2018 17:56

Jag tycker att du ser härligt glad och mysig ut på bilden så det är inget att skämmas för :D
Det är nog bara att acceptera att vi får våra begränsningar med tiden. Det är svårt ibland och visst blir man besviken, men så länge vi kan ut och vandra i naturen och ha kul på olika sätt så är livet inte så illa :D
Jättespännande med morötterna. Är du säker på att du inte går i sömnen ;)

http://ibod11.com

Anita

17 september 2018 19:38

Eftersom jag sover naken och det är så svart ute så man inte ser handen framför sig är det omöjligt att jag går i sömnen När dammsugare startade satt jag och Sofie i köket

 
Dunsaluns

Dunsaluns

18 september 2018 08:01

Men va?! Startar den av sej själv? Ska man bli mörkrädd eller bara glad att nån annan än en själv kommer på tanken... så mysigt med plankstekskvällar. Nu börjar höstmyset med mörka kvällar och levande ljus. Du har väl till och med så att du kan elda inne? Det saknar jag i mitt hus. Ibland förut brukade Janne gå ner i källaren och frilla korv i eldningspannan där. Men det hade ju varit mysigare med öppenspis eller järnspis.. Vilken fin symaskin du har? Jag fick med en sån där trampsymaskin när vi köpte huset. Men jag vet inte riktigt hur man gör med den. Ha det bra!

http://dunsaluns.bloggplatsen.se

Anita

18 september 2018 21:46

Jo då jag har både vedspis och braskamin men har inte börjat elda ännu

 
Anki

Anki

18 september 2018 08:07

Visst är det trist när man inte längre kan göra allt det man kunde tidigare ... men det får man nog acceptera.
Inget fel alls på ditt utseende - du ser så glad och trevlig ut!
Spännande med morötterna på hög och dammsugaren som startade sig själv - kanske har du en hjälpsam hustomte ...

http://https://ankisbildblogg.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 20 feb 09:51

Som vanligt kunde jag inte sova när fullmånen spridde sina strålar över sovrumsgolvet i förrgår natt. Det blev till att ligga och fundera. Det har varit några fina dagar nu minsann. Bestämde mig för att julgranen ska ut nu. Den börjar barra lite gr...

Av Anita - Måndag 18 feb 09:37

Det har varit en vecka med konstigt väder men vad kan man vänta sig den här vintern? Det har varit blåst, halka, snö och skitväder men så igår var det helt suveränt. Vattnet på sjön hade frusit till under natten, det var ett par grader kallt och vark...

Av Anita - Fredag 15 feb 16:03

  Nog har jag hört hur man ska göra. Gå så man blir svettig och anfådd i en halv timme varje dag. Helst ska man ha stavar att fäkta med och en del går med hörlurar så dom ska slippa höra naturen ljud och slippa höra hjärtat och andetagen.   me...

Av Anita - Torsdag 14 feb 12:24

  Inte lär det bli varken rosor eller kärlek för mig en sådan här dag men det blev i alla fall en teckning från en liten kille som råkade komma inatt. Det är Kinabrors son med familj som kom och nu blir det säkert en vecka med full rulle. Lite o...

Av Anita - Tisdag 12 feb 09:40

Äntligen en solig dag. Ett litet uns av vår känns det som. Småfåglarna till och med kvittrade lite när jag gav dom mat.   Solen kastar några strålar genom fönstret och jag ser allt damm som ligger överallt men det skiter jag i. Idag ska det mins...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24 25
26
27 28
29
30
<<< September 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se