Direktlänk till inlägg 17 september 2018

INTE ENS MED GLASÖGON, FÖRSTORINGSGLAS OCH PANNLAMPA

Av Anita - 17 september 2018 09:19

Nu blev ni väl lite nyfiken va? Kan bara säga som så till att börja med. Det är inte roligt att bli gammal och inte långre kan se så bra och inte gå ner i brygga och inte studsa som en gummiboll på stenar och jag börjar nästan misströsta på att klättra i berg också. Attans attans.

 

Dessutom ser jag ju att jag blivit förfärligt ful, rent gräsligt ful. Faaan.


Nåja tillbaka till dagen som idag är.

Måndag och idag har det slutat blåsa efter en kall och blåsig helg. Jag har mina planer för dagen men eftersom det aldrig blir som jag tänkt så ska vi inte gå in på det utan ta helgen som var istället.


Sofie Propp och jag har hat vår helg som vi har haft i 10 års tid nu. Plankstek och biohelg. Dessutom är hon bra på data och brukar få hjälpa mig med diverese problem och iår fick hon hjälpa mig med mer än så.

Då kommer vi till det där med att sy på maskin. 

 

Jag bestämde mig för att göra om en blus och då önkar jag att jag hade jag hade en masin man kunde kasta kanterna på men se det har jag inte. Trots mina 70 år har jag bara en gammal trampmaskin efter farmor.

Nåja, klippa gick bra och vika in och nåla gick väl bra det också men så skulle jag byta tråd i maskinen och det är minsann ett äventyr. Det ska dras hit och dit och så ska man ha in tråden i nålen och då blev det stopp.

 

Inte ser jag det lilla pyttehålet i mörkret i hörnet. Hittade en liten moj som man kan sticka in i hålet för att få hjälp men den gick av och det tog en stund att hitta en ny.

Gamla läsglasögon hittade jag och ett förstoringgsglas och en pannlampa men även med dessa hjälpmedel fick jag inte in tråden i nålen. Ropade på hjälp och Sofie Propp kom ångande i tron att jag skadat mig.

 

Ja ni ser själv. Inte är man någon prydnad för Paradiset Fisksjön minsann. Sofie Propp fixade lite lätt det med nålen och tråden och jag kunde sy. Sista dm tog undertråden slut och jag fick börja spola på ny undertråd och trä om hela skiten igen. Jag GILLAR INTE att sy.


Men...jag gillar att göra plankstek och äta den också.

 

Dessutom gjorde vi en god blåbärspaj som vi åt senare på kvällen.

 

Ja vad mer.

TuppOla kom med lite älgkött så nu har jag några bitar i frysen.

AMV och Gubben kom en sväng.

På söndagskvällen åkte vi till Hammarstrand och gick på bio. Det var "Unga Astrid" och det var en fin och rörande film om en stakr och modig kvinna minsann. 


Vad mer, Jo flera morötter är uppdragna och fint lagda i hög.

Dammsugaren startade av sig själv. Kanske någon som tycker jag ska höststäda och äta mer morötter. Inte vet jag.


Dagens ord: Att tänka det rätta men inte göra det är den feges lott.

 
 
Ingrid

Ingrid

17 september 2018 12:57

Visst är det hemskt när man upptäcker att man helt plötsligt behöver tänka till om man tål och orkar när det är en stapats på gång. Aldrig funderade man över det förr. Vet du, jag provligger på golvet då och då, för att kolla om jag kan ta mig upp utan hjälp. Jag lägger mig i närheten av en stol, så att jag har något att ta tag i ifall jag inte skulle klara det. Hemskt är det!!
Kram, Ingrid

http://ilevander.blogspot.com

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

17 september 2018 17:56

Jag tycker att du ser härligt glad och mysig ut på bilden så det är inget att skämmas för :D
Det är nog bara att acceptera att vi får våra begränsningar med tiden. Det är svårt ibland och visst blir man besviken, men så länge vi kan ut och vandra i naturen och ha kul på olika sätt så är livet inte så illa :D
Jättespännande med morötterna. Är du säker på att du inte går i sömnen ;)

http://ibod11.com

Anita

17 september 2018 19:38

Eftersom jag sover naken och det är så svart ute så man inte ser handen framför sig är det omöjligt att jag går i sömnen När dammsugare startade satt jag och Sofie i köket

 
Dunsaluns

Dunsaluns

18 september 2018 08:01

Men va?! Startar den av sej själv? Ska man bli mörkrädd eller bara glad att nån annan än en själv kommer på tanken... så mysigt med plankstekskvällar. Nu börjar höstmyset med mörka kvällar och levande ljus. Du har väl till och med så att du kan elda inne? Det saknar jag i mitt hus. Ibland förut brukade Janne gå ner i källaren och frilla korv i eldningspannan där. Men det hade ju varit mysigare med öppenspis eller järnspis.. Vilken fin symaskin du har? Jag fick med en sån där trampsymaskin när vi köpte huset. Men jag vet inte riktigt hur man gör med den. Ha det bra!

http://dunsaluns.bloggplatsen.se

Anita

18 september 2018 21:46

Jo då jag har både vedspis och braskamin men har inte börjat elda ännu

 
Anki

Anki

18 september 2018 08:07

Visst är det trist när man inte längre kan göra allt det man kunde tidigare ... men det får man nog acceptera.
Inget fel alls på ditt utseende - du ser så glad och trevlig ut!
Spännande med morötterna på hög och dammsugaren som startade sig själv - kanske har du en hjälpsam hustomte ...

http://https://ankisbildblogg.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Av Anita - Tisdag 5 mars 13:00

  Nästan lika lat som katten har jag varit sista veckan. Kinabror och jag har tittat på skidskytte och det har varit mycket sånt. Jag gillar ju inte sport men just skidskytte och Vasaloppet vill jag titta på.   Vasaloppet föresten är ju något ...

Av Anita - Tisdag 27 feb 10:01

  Nu har jag inte skrivit på ett tag för nu har den tid kommit som kallas för vårvinter Det är nu det är kallt på nätterna och solen börjar värma. Det är nu vi börjar ha folk som kommer hit. Det är då jag har mycket att göra.   Det är nu vi...

Av Anita - Torsdag 22 feb 08:31

  När man nästan gett upp hoppet så kommer en sådan sagolik dag som man glömt att det kan bli fast det är vinter. Bara någon grad kallt. Solsken hela dagen. Fågelkvitter    Måndagen var det tovningskurs och vi har gjort ganska många fåglar....

Av Anita - Söndag 18 feb 09:27

  Nu kommer Kinabrors son med familj, frun, tre barn och två hundar. Kinabror har eldat i sommarstugan. Det lyser välkomnande i alla fönster. Vägen och gårdsplanen är skottad. Vattnet fungerar och brasan är tänd. Älggrytan och potatisen puttra...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24 25
26
27 28
29
30
<<< September 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards