Direktlänk till inlägg 17 september 2018

INTE ENS MED GLASÖGON, FÖRSTORINGSGLAS OCH PANNLAMPA

Av Anita - Måndag 17 sept 09:19

Nu blev ni väl lite nyfiken va? Kan bara säga som så till att börja med. Det är inte roligt att bli gammal och inte långre kan se så bra och inte gå ner i brygga och inte studsa som en gummiboll på stenar och jag börjar nästan misströsta på att klättra i berg också. Attans attans.

 

Dessutom ser jag ju att jag blivit förfärligt ful, rent gräsligt ful. Faaan.


Nåja tillbaka till dagen som idag är.

Måndag och idag har det slutat blåsa efter en kall och blåsig helg. Jag har mina planer för dagen men eftersom det aldrig blir som jag tänkt så ska vi inte gå in på det utan ta helgen som var istället.


Sofie Propp och jag har hat vår helg som vi har haft i 10 års tid nu. Plankstek och biohelg. Dessutom är hon bra på data och brukar få hjälpa mig med diverese problem och iår fick hon hjälpa mig med mer än så.

Då kommer vi till det där med att sy på maskin. 

 

Jag bestämde mig för att göra om en blus och då önkar jag att jag hade jag hade en masin man kunde kasta kanterna på men se det har jag inte. Trots mina 70 år har jag bara en gammal trampmaskin efter farmor.

Nåja, klippa gick bra och vika in och nåla gick väl bra det också men så skulle jag byta tråd i maskinen och det är minsann ett äventyr. Det ska dras hit och dit och så ska man ha in tråden i nålen och då blev det stopp.

 

Inte ser jag det lilla pyttehålet i mörkret i hörnet. Hittade en liten moj som man kan sticka in i hålet för att få hjälp men den gick av och det tog en stund att hitta en ny.

Gamla läsglasögon hittade jag och ett förstoringgsglas och en pannlampa men även med dessa hjälpmedel fick jag inte in tråden i nålen. Ropade på hjälp och Sofie Propp kom ångande i tron att jag skadat mig.

 

Ja ni ser själv. Inte är man någon prydnad för Paradiset Fisksjön minsann. Sofie Propp fixade lite lätt det med nålen och tråden och jag kunde sy. Sista dm tog undertråden slut och jag fick börja spola på ny undertråd och trä om hela skiten igen. Jag GILLAR INTE att sy.


Men...jag gillar att göra plankstek och äta den också.

 

Dessutom gjorde vi en god blåbärspaj som vi åt senare på kvällen.

 

Ja vad mer.

TuppOla kom med lite älgkött så nu har jag några bitar i frysen.

AMV och Gubben kom en sväng.

På söndagskvällen åkte vi till Hammarstrand och gick på bio. Det var "Unga Astrid" och det var en fin och rörande film om en stakr och modig kvinna minsann. 


Vad mer, Jo flera morötter är uppdragna och fint lagda i hög.

Dammsugaren startade av sig själv. Kanske någon som tycker jag ska höststäda och äta mer morötter. Inte vet jag.


Dagens ord: Att tänka det rätta men inte göra det är den feges lott.

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

Måndag 17 sept 12:57

Visst är det hemskt när man upptäcker att man helt plötsligt behöver tänka till om man tål och orkar när det är en stapats på gång. Aldrig funderade man över det förr. Vet du, jag provligger på golvet då och då, för att kolla om jag kan ta mig upp utan hjälp. Jag lägger mig i närheten av en stol, så att jag har något att ta tag i ifall jag inte skulle klara det. Hemskt är det!!
Kram, Ingrid

http://ilevander.blogspot.com

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Måndag 17 sept 17:56

Jag tycker att du ser härligt glad och mysig ut på bilden så det är inget att skämmas för :D
Det är nog bara att acceptera att vi får våra begränsningar med tiden. Det är svårt ibland och visst blir man besviken, men så länge vi kan ut och vandra i naturen och ha kul på olika sätt så är livet inte så illa :D
Jättespännande med morötterna. Är du säker på att du inte går i sömnen ;)

http://ibod11.com

Anita

Måndag 17 sept 19:38

Eftersom jag sover naken och det är så svart ute så man inte ser handen framför sig är det omöjligt att jag går i sömnen När dammsugare startade satt jag och Sofie i köket

 
Dunsaluns

Dunsaluns

Tisdag 18 sept 08:01

Men va?! Startar den av sej själv? Ska man bli mörkrädd eller bara glad att nån annan än en själv kommer på tanken... så mysigt med plankstekskvällar. Nu börjar höstmyset med mörka kvällar och levande ljus. Du har väl till och med så att du kan elda inne? Det saknar jag i mitt hus. Ibland förut brukade Janne gå ner i källaren och frilla korv i eldningspannan där. Men det hade ju varit mysigare med öppenspis eller järnspis.. Vilken fin symaskin du har? Jag fick med en sån där trampsymaskin när vi köpte huset. Men jag vet inte riktigt hur man gör med den. Ha det bra!

http://dunsaluns.bloggplatsen.se

Anita

Tisdag 18 sept 21:46

Jo då jag har både vedspis och braskamin men har inte börjat elda ännu

 
Anki

Anki

Tisdag 18 sept 08:07

Visst är det trist när man inte längre kan göra allt det man kunde tidigare ... men det får man nog acceptera.
Inget fel alls på ditt utseende - du ser så glad och trevlig ut!
Spännande med morötterna på hög och dammsugaren som startade sig själv - kanske har du en hjälpsam hustomte ...

http://https://ankisbildblogg.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 10 dec 06:56

  Söndagsmorgon och jag hade tänkt göra köttbullar och plocka lite lätt men när jag tittar ut så förstår jag att det ska bli andra bullar minsann. Det hade snöat och snöat. Katten Morris vände när han gick ut på bron och jag kände hur humöret sjön...

Av Anita - Fredag 7 dec 16:18

Vaknade till att katten Morris satt på min mage och klappade mig på näsan med tassen. Det var mörkt och jag var trött och mätt efter gårdagens julbord på PRO.   Nu ska vi ta dagarna i tur och ordning och inte virra till det som jag har en förmåga a...

Av Anita - Onsdag 5 dec 15:56

  Så sitter han där, ensam framför sin eld mitt i skogen. Sitter där och suckar och minns. Han är inte särskilt gammal, bara så där 100 år så minnet är det inget fel på.   Han minns när han var en viktig kraft på gården. Hur han gick runt ...

Av Anita - Tisdag 4 dec 09:22

Jag bakar inte. Jag städar inte, men oj vad jag gillar att pynta och gräva i alla mina oändliga lådor med julsaker, en del så gamla så dom nästan ramlar sönder. Visst fanns det tider då jag gjorde hela land med pepparkakshus och bakade pepparkakor ...

Av Anita - Lördag 1 dec 11:39

Ibland hör jag saker på radio och ser på tv och på datorn som får mig att undra hur det står till och hur det har blivit. Det var en kvinna som bredde ut sig över oskicket att inte stänga toalocket efter sig. Menade att om man spolade innan man stä...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24 25
26
27 28
29
30
<<< September 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se