Direktlänk till inlägg 17 september 2018

INTE ENS MED GLASÖGON, FÖRSTORINGSGLAS OCH PANNLAMPA

Av Anita - 17 september 2018 09:19

Nu blev ni väl lite nyfiken va? Kan bara säga som så till att börja med. Det är inte roligt att bli gammal och inte långre kan se så bra och inte gå ner i brygga och inte studsa som en gummiboll på stenar och jag börjar nästan misströsta på att klättra i berg också. Attans attans.

 

Dessutom ser jag ju att jag blivit förfärligt ful, rent gräsligt ful. Faaan.


Nåja tillbaka till dagen som idag är.

Måndag och idag har det slutat blåsa efter en kall och blåsig helg. Jag har mina planer för dagen men eftersom det aldrig blir som jag tänkt så ska vi inte gå in på det utan ta helgen som var istället.


Sofie Propp och jag har hat vår helg som vi har haft i 10 års tid nu. Plankstek och biohelg. Dessutom är hon bra på data och brukar få hjälpa mig med diverese problem och iår fick hon hjälpa mig med mer än så.

Då kommer vi till det där med att sy på maskin. 

 

Jag bestämde mig för att göra om en blus och då önkar jag att jag hade jag hade en masin man kunde kasta kanterna på men se det har jag inte. Trots mina 70 år har jag bara en gammal trampmaskin efter farmor.

Nåja, klippa gick bra och vika in och nåla gick väl bra det också men så skulle jag byta tråd i maskinen och det är minsann ett äventyr. Det ska dras hit och dit och så ska man ha in tråden i nålen och då blev det stopp.

 

Inte ser jag det lilla pyttehålet i mörkret i hörnet. Hittade en liten moj som man kan sticka in i hålet för att få hjälp men den gick av och det tog en stund att hitta en ny.

Gamla läsglasögon hittade jag och ett förstoringgsglas och en pannlampa men även med dessa hjälpmedel fick jag inte in tråden i nålen. Ropade på hjälp och Sofie Propp kom ångande i tron att jag skadat mig.

 

Ja ni ser själv. Inte är man någon prydnad för Paradiset Fisksjön minsann. Sofie Propp fixade lite lätt det med nålen och tråden och jag kunde sy. Sista dm tog undertråden slut och jag fick börja spola på ny undertråd och trä om hela skiten igen. Jag GILLAR INTE att sy.


Men...jag gillar att göra plankstek och äta den också.

 

Dessutom gjorde vi en god blåbärspaj som vi åt senare på kvällen.

 

Ja vad mer.

TuppOla kom med lite älgkött så nu har jag några bitar i frysen.

AMV och Gubben kom en sväng.

På söndagskvällen åkte vi till Hammarstrand och gick på bio. Det var "Unga Astrid" och det var en fin och rörande film om en stakr och modig kvinna minsann. 


Vad mer, Jo flera morötter är uppdragna och fint lagda i hög.

Dammsugaren startade av sig själv. Kanske någon som tycker jag ska höststäda och äta mer morötter. Inte vet jag.


Dagens ord: Att tänka det rätta men inte göra det är den feges lott.

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

17 september 2018 12:57

Visst är det hemskt när man upptäcker att man helt plötsligt behöver tänka till om man tål och orkar när det är en stapats på gång. Aldrig funderade man över det förr. Vet du, jag provligger på golvet då och då, för att kolla om jag kan ta mig upp utan hjälp. Jag lägger mig i närheten av en stol, så att jag har något att ta tag i ifall jag inte skulle klara det. Hemskt är det!!
Kram, Ingrid

http://ilevander.blogspot.com

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

17 september 2018 17:56

Jag tycker att du ser härligt glad och mysig ut på bilden så det är inget att skämmas för :D
Det är nog bara att acceptera att vi får våra begränsningar med tiden. Det är svårt ibland och visst blir man besviken, men så länge vi kan ut och vandra i naturen och ha kul på olika sätt så är livet inte så illa :D
Jättespännande med morötterna. Är du säker på att du inte går i sömnen ;)

http://ibod11.com

Anita

17 september 2018 19:38

Eftersom jag sover naken och det är så svart ute så man inte ser handen framför sig är det omöjligt att jag går i sömnen När dammsugare startade satt jag och Sofie i köket

 
Dunsaluns

Dunsaluns

18 september 2018 08:01

Men va?! Startar den av sej själv? Ska man bli mörkrädd eller bara glad att nån annan än en själv kommer på tanken... så mysigt med plankstekskvällar. Nu börjar höstmyset med mörka kvällar och levande ljus. Du har väl till och med så att du kan elda inne? Det saknar jag i mitt hus. Ibland förut brukade Janne gå ner i källaren och frilla korv i eldningspannan där. Men det hade ju varit mysigare med öppenspis eller järnspis.. Vilken fin symaskin du har? Jag fick med en sån där trampsymaskin när vi köpte huset. Men jag vet inte riktigt hur man gör med den. Ha det bra!

http://dunsaluns.bloggplatsen.se

Anita

18 september 2018 21:46

Jo då jag har både vedspis och braskamin men har inte börjat elda ännu

 
Anki

Anki

18 september 2018 08:07

Visst är det trist när man inte längre kan göra allt det man kunde tidigare ... men det får man nog acceptera.
Inget fel alls på ditt utseende - du ser så glad och trevlig ut!
Spännande med morötterna på hög och dammsugaren som startade sig själv - kanske har du en hjälpsam hustomte ...

http://https://ankisbildblogg.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Fredag 18 okt 17:52

I torsdags åkte vi till AMV och Gubben. Efter att AMV och jag pratat om det  i flera år skulle vi äntligen besöka min barndomsvän S som bott i Fisksjön i sin barndom tills hon blev 6 år.   AMV ringde till henne och samma dag hade S dragit fram en...

Av Anita - Torsdag 17 okt 07:56

  Det är mycket jag inte förstår och mycket jag inte vet och jag tittar på en ensam socka som hänger i badrummet.   Vart är den andra sockan? Äter tvättmaskinen sockar eller gömmer den sig i något örngott eller påslakan?   Vart tar plastl...

Av Anita - Måndag 14 okt 09:06

  Söndagskväll och jag ligger i badkaret och blåser såpbubblor och läser och mår gott. Jag läser Karin Brunk Holmqvists bok om en kvinna som ser sig i spegeln och suckar precis som jag brukar göra så bubblar inte bara badskummen utan även mina m...

Av Anita - Torsdag 10 okt 09:54

Än har inte snön kommit. Det kom lite igår men gick bort igen. Löven är till viss del kvar på träden och visst har jag fullt med löv i förstugan. Dom blåser in när dörren öppnas.     Kinabror och jag fortsätter roa oss så gott det går. Tisda...

Av Anita - Måndag 7 okt 17:45

Man får roa sig så gott det går och mat är ju roligt, allsång är roligt, gofika är roligt och musikunderhållning är roligt. Fredag var det lunch på hotellet som vanligt och lördagen stack Kinabror iväg på veteranbilsloppis. Jag stannade hemma med h...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24 25
26
27 28
29
30
<<< September 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se