Direktlänk till inlägg 19 september 2018

VART TOG FANTASIN OCH LEKEN VÄGEN

Av Anita - Onsdag 19 sept 08:10

 

Idag blir det nog en fin dag. Ser att solen lyser på min trädgård som fått andra färger nu.


Härom dagen gick jag en promenad på badstranden.  Tänkte på Astrid Lindgren och filmen vi såg i söndags. På hur fantastiskt det var att hon behöll sin fantasi hela livet. Min mamma sa alltid att jag var litet "egen" och jag förstår att hon tyckte att jag var lite annorlunda och precis så tror jag att Astrid också var. Lite udda så där. Egen som vi säger här.


Jag har nog tappat min fantasi på livets väg.

Ser sandstranden och minns. Från det att jag var riktigt liten till jag var ganska vuxen och lekte med barnen, älskade jag att bygga i sanden, inte bara sandslott och borgar utan prinsessor och sjöjungfrur ,drakar och björnar och till och med kalles anskas bil så stor att barnen kunde sitta i den och leka.

 

Det fanns fina små stenar, en del vita och en del gula som bärnsten och dom gjorde jag tavlor av typ mosaik.


Stranden var en daglig plats att vara på och på kvällarna badade vi i mörkret och gjorde eld och grillade varmkorv.

Jag samlade fina träbitar som blev figurer och snäckor Jag undrar om barn gör sådant längre?

Det har varit barn på stranden i sommar men det finns inga spår efter någon sådan lek.. 


Bortom Kinabrors sommarstuga finns en liten strand med härlig blålera där min lekkamrat och jag byggde figurer och skålar av lera och det var väldigt kul.

Tänk så tankarna vandrar. Kanske skulle jag ta och göra en drake eller något en sådan här dag när det är fint väder.


Tillbaka till verkligheten. Det var dags att börja ta in pelargonerna nu eftersom det nog blir frost när som helst.

Det är ett stort projekt som tar hela dagen. Leta fram krukor att sätta dom i. Dra upp och kapa alla blommor som är jättestora.

 

Det känns lite synd att kapa dom men annars får dom inte plats i fönstren.

 

Den stora fuxian var nästan svårast. Nu står den inne men hänger lite och ser inte ut att må bar av flytten men den repar sig väl.

 

Den är väl precis som jag. Vissnar när jag måste vara inne. Hemska tider väntar men varför fundera på det.

Det blommar fortfarande utanför och jag kan vara ute. Det blommar ännu och till och med en solros har slagit ut. Jag trodde inte det. Solrosorna trivs inte här. Jag plantera och plantera och visst växer dom men hinner nästan aldrig blomma. Jag som älskar solrosor. Dom ser så glada ut.

 

Vet inte om jag talat om att dom har kapat telefonledningen och jag har fått en liten fånig telefon som väl går över mobilt Den skrapar och låter illa och funkar inte alls bra.

Dom skulle ju ta bort lantbrevbäringen också men det har inte hänt än. Det är väl inte politiskt riktigt att göra det i valtider så kanske vi får ha den kvar ett tag till.

Bredbandet som vi har betalat och grävs för lyser med sin frånvaro. Det har gått snart tre år och man lovar gång på gång att det ska bli klart. Sist skulle vi få det till midsommar. Få se hur långt dom kommit nu då. Hela Sverge ska leva. Pytt skit i pannkakan. Här sitter man som en gammal murken stubbe och skulle tro att man önskar att man skulle falla ner död så man slapp både post och telefon och kunde låta vägen vara oplogad. 

Jag tjurar till mig och bor kvar så det så.

 

Njuter av de vackraste solnedgångar man kan tänka sig och det är det minsann inte alla som har.

 

Dagens ord: När man är ung ska man vara glad när man är gammal är man bara.

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

Onsdag 19 sept 16:14

Det är mycket som ska fungera och det verkar som om man glömmer bort landsbygden. Fina solnedgånger får du glädja dig åt i alla fall.
Kram, Ingrid

http://ilevander.blogspot.com

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Onsdag 19 sept 17:59

När man har varit hemma hos dig kan man inte tveka om att du har både fantasi och barnasinne kvar :D Kanske är det så att efter allt som måste göras så finns inte samma ork längre till lekfullhet. Men oj, så mycket spännande och fantasifullt det finns hos dig.
Underbart vackra bilder på höstfärger och solnedgångar. Att bo så kan mycket väl kompensera för annat som inte fungerar. Men det är klart att ni också ska ha fungerande vardag och dit hör internet och telefon.

http://ibod11.com

 
Emma

Emma

Torsdag 20 sept 06:00

Du har ju massor av fantasi kvar! Det märks ju när man läser din blogg. Visst är det härligt med höst när man kan gå runt och titta på allt det vackra och höra flyttfåglarna och sånt. Bara man inte går och tänker på vintern hela tiden. Jag tog också in pelargoner den här veckan. Skulle behöva ca 10 nya krukor bara haha. Och inte är då mina pelargoner lika fina som dina. Mina får röda blad ute. Också sparar jag alla stackars små sticklingar så det ser ut som ett invalidhem för växter i mina fönster. Men jag har lite svårt att ge upp hoppet om liv. Ändå sköts de väl bara riktigt bra emellanåt. Det blir lite som det blir med det där med växter för mig... ha det bra skogsnuvan! Njut av hösten! Idag sk jag på ayurvedakurs, men först ut och mjölka lite :)

http://dunsaluns.bloggplatsen.se

 
Emma

Emma

Torsdag 20 sept 06:02

Trummar du nåt nu för tiden? ..och sånt...

http://dunsaluns.bliggplatsen.se

Anita

Torsdag 20 sept 10:36

Min stora trumma har spruckit i sömmarna så det blir inget trummade Jag har visserligen en mindre trumma men det blir inte av att

 
Anki

Anki

Torsdag 20 sept 09:13

Tror nog du fortfarande har både fantasi och skaparlust kvar ... tycker du verkar ha så mysigt hos dig!
Jobbigt när helt normal samhällsservice, som t.ex en vanlig telefon försvinner och ersätts med en dålig mobiluppkoppling - och inte klokt om lantbrevbäraren också försvinner!
Du bor på en underbar plats och dina solnedgångar är fantastiska!
Ha det gott!

http://https://ankisbildblogg.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Söndag 21 okt 14:19

Igår var det soligt och fint och hunden Jack och jag tog flera promenader.    Det luktar så gott i skogen nu och solstålarna letar sig in mellan träden. Vi kan inte gå så långt nu för det är älgjakt igen och man vet inte vad man stöter på men vi...

Av Anita - Lördag 20 okt 09:10

Nu är tiden då hallen alltid är full med gula löv. Dom flyger in så fort man öppnar dörren och följer med skorna in men vad gör det, det är ju bara löv.   Nu är tiden då fåglarna börjar bli hungriga och tjatar på mig om mat så fort jag kommer ut...

Av Anita - Onsdag 17 okt 08:02

Så är det dags igen. Tunnbrödbakandet. PappersBeda har handlat allt som behövs. Jag har fraktat ner ved och vatten och fika och lite av varje som behövs. Det är mycket som behövs ska ni tro.   Vi har bakat i många år nu. Ibland blir det bra iblan...

Av Anita - Måndag 15 okt 08:47

  Den här helgen har varit den varmaste jag minns under oktober månad. Till och med vinden har varit ljum som om man varit utomlands. Nu flög löven omkring gula som guldpengar. Jag hade velat åka till Sollefteå på höstmarknad men eftersom Kinabr...

Av Anita - Lördag 13 okt 07:55

  Torsdagen började jag med att steka älgbiff och en stor gryta blev det med lök och massor av annat gott.    Kinabror skulle få besök av en gammal jobbarkompis som vi umgicks mycket med i ungdomens dagar. Klart att jag ska bjuda på god mat då...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24 25
26
27 28
29
30
<<< September 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se