Direktlänk till inlägg 21 september 2018

INTE I SOMRAS HELLER

Av Anita - Fredag 21 sept 14:46

 

Det var så här vi hade tänkt oss AMV och jag. Vi skulle sitta på Middagsberget i Ragunda och njuta av utsikten och fika. Sitta på högsta berget, berget som gäckat oss i flera år nu.


Som ni vet så har jag alltid längtat upp på bergen. Alla berg runt omkring Fisksjön har jag varit upp på. Jag har skrikit vårskriket och tittat på utsikten och prata med vättarna. men.....berget som lurat oss det försmädliga berget.


Vi har försökt komma dit i många år och under våra försök har vi kommit upp på många berg men alltid fel. Vi har kämpat upp på kalhyggen och snårskog, cylklat konstiga vägar där AMV till och med tappat sadeln på cykeln. Vi har fått skavsår och svettats och jag vet inte vad. Vi har läst karta och försökt med GPS men inte faaan. Berget har lurat oss och står där försmädligt och visar sig när vi far nerför Mannsjöbackarna.


 I somras hade Sonen lovat följa med oss men det blev ju så hett så man orkade inte försöka ens.

Så nu är berget fortfarande obestiget och vi gamla kärringar blir äldre och äldre. Bara att hoppas att vi kommer dit medan benen bär. Man vet ju aldrig.

 

Vårskrik på Husmyrberget för 10 år sedan.

 

Vårskrik vid Fisksjön med utsikt över ön.

 

DansBritt och jag en solig dag uppe på Elefantberget.

 


 

Vårskrik på berget vid Kolbjännsjön. Mitt favoritberg där ekot är helt enormt och vättarna tittar på.

 

Åter igen på Elefantberget nu med Sofie Propp.

 

2017 hittade vi bara det här lilla berget trots att vi cyklade uppåt och uppåt hela dagen.


 

Det var bara ett del av alla berg vi varit upp på men än väntar Midddagsberget på oss. Håll tummarna för att vi klarar av det nästa år.


Dagens ord: Man måste bestiga berget för att se dalen.

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

Fredag 21 sept 22:50

Du glömde ju Klinteberget, men det var kanske inte så imponerande när man jämför med de berg du har i närheten. Jag har ett så fint foto av dig därifrån.
Kram, Ingrid

http://ilevander.blogspot.com

 
Anki

Anki

Lördag 22 sept 08:02

Tror det är någon som inte vill att ni ska komma upp på berget och lurar er till fel väg. Kanske är det trollen - de lurade mig och min kompis i flera år, men det är en annan historia ...
Härliga bilder från era vårskriksutflykter!
Ha en fin helg!

http://https://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Göran

Göran

Lördag 22 sept 12:23

Rätt! Ge inte upp! Det är ALDRIG för sent att ge upp så varför göra det redan nu? Och allt det vi skjuter upp till nästa dag/vecka/år är ju upplevelser vi har kvar. Något att se fram emot, alltså!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Lördag 22 sept 15:03

Oj, vad många härliga vyer du har sett och så många fina berg du har vårskrikit från :) Ni har säkert många roliga minnen från alla era försök så ni har inte gjort dem i onödan. Jag tror på att ni hittar dit nästa sommar. Jag vill ju gärna se vad det är för berg du har skrivit så mycket om :D

http://ibod11.com

 
Soldansare

Soldansare

Söndag 23 sept 17:01

Åh, vad vackert ni har det hos dig!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ann

Ann

Måndag 24 sept 06:25

Hej På Dej! Visst är det fantastiskt med alla berg vi har i vår närhet! Ulf och jag var uppe på ett berg häromkvällen, som ligger utefter vägen till Fisksjön! Wow vilken utsikt åt flera håll! Magiskt var det! Då dessutom månen var med oss fast det inte var direkt mörkt, snarare lite lite halvskumt! Men utsikten fanns där! Tänkte försöka lägga in en bild här i kommentarsfältet men det verkar inte funka så! Kram från Ann

http://dansann.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 10 dec 06:56

  Söndagsmorgon och jag hade tänkt göra köttbullar och plocka lite lätt men när jag tittar ut så förstår jag att det ska bli andra bullar minsann. Det hade snöat och snöat. Katten Morris vände när han gick ut på bron och jag kände hur humöret sjön...

Av Anita - Fredag 7 dec 16:18

Vaknade till att katten Morris satt på min mage och klappade mig på näsan med tassen. Det var mörkt och jag var trött och mätt efter gårdagens julbord på PRO.   Nu ska vi ta dagarna i tur och ordning och inte virra till det som jag har en förmåga a...

Av Anita - Onsdag 5 dec 15:56

  Så sitter han där, ensam framför sin eld mitt i skogen. Sitter där och suckar och minns. Han är inte särskilt gammal, bara så där 100 år så minnet är det inget fel på.   Han minns när han var en viktig kraft på gården. Hur han gick runt ...

Av Anita - Tisdag 4 dec 09:22

Jag bakar inte. Jag städar inte, men oj vad jag gillar att pynta och gräva i alla mina oändliga lådor med julsaker, en del så gamla så dom nästan ramlar sönder. Visst fanns det tider då jag gjorde hela land med pepparkakshus och bakade pepparkakor ...

Av Anita - Lördag 1 dec 11:39

Ibland hör jag saker på radio och ser på tv och på datorn som får mig att undra hur det står till och hur det har blivit. Det var en kvinna som bredde ut sig över oskicket att inte stänga toalocket efter sig. Menade att om man spolade innan man stä...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24 25
26
27 28
29
30
<<< September 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se