Direktlänk till inlägg 25 september 2018

DEMOKRATI ?

Av Anita - Tisdag 25 sept 14:17

 

Inte för att jag brukar skriva om politik men nu när det tjatas om det varje dag så sitter jag här och fattar inte ett dugg. Är jag dum i huvudet eller vad?

Varför ska det vara sånt tjafs om vem som ska bli statsminister? Borde det inte bli någon från det parti som fått mest röster? Är det inte det som är demokrati?


Om vi nu är en demokrati varför har vi inte samma skatt över hela landet?

Varför ska vi på glesbygden ha högre skatt än storstäderna och varför ska vi få mindre för våra skattepengar. Är det demokrati och rättvisa?


Varför ska kraftbolagen hämta inkomster av våra vattenfall men skatta i Stockholm och på så vis få mera inkomster och varför har vi inte billigare el som bor alldeles vid kraftverken?

Man kan ju inte skylla på att det fraktas långt och därför blir dyrt att få hit den. Det säger man ju om mat och annat att det är transporterna som gör att det blir dyrare här.


Varför säger man att "hela landet ska leva" men i praktiken göra allt för att få bort oss? Demokrati och rättvisa. Pytt skit i pannkakan. Lätt att säga men verkligheten är ju en annan. Rättvisa?


Vi som är pensionärer och har dragit in skattepengar under ett helt arbetsliv ses som en belastning för samhället.

Alltså, vi är alls inte någon demokrati om det nu går ut på att alla ska ha lika. Kanske har jag missuppfattat alltsammans och det är som jag tänkt ibland.

Det är bara att erkänna. Det är makt och pengar som styr som det alltid gjort. Det och en massa jäkla klater och byråkrati. 

Nej jag ska låta bli att tänka på hela skiten och hålla mig till min lilla värld. Det är i alla fall rättvisa att ingen kan göra något åt vädret hur mycket pengar och makt man än har.


Här önskar jag bara en lugn dag så jag kan vara ute och göra klart i trädgården. Plockade in dom sista daliorna idag och lite andra blommor.


Igår var jag till tandläkaren och lagade ett litet hål. 1100 kr gick det på. Tänkt köpa mig en vinterjacka men det blev tandläkaren istället. Var i alla fall in på billighetsförsäljning och köpte sockar, trosor och nya vct byxor så nu klarar jag vintern . Det är sådana grejor som man måste ha när det är hål på allt gammalt och det är det minsann.


 

Minns ni den här gamla efterrätten från 60-talet. Den gjorde mamma till söndagsmiddagen när vi var små. Äpplen fyllda med ströbröd, socker, kanel och smör och så in i ugnen. Vaniljsås till. Jag gjorde det igår och tog honung istället gör socker eftersom jag hade det. Gott var det och luktade gott.


Sömnlös natt med fullmåne och storm och oroliga tankar.

 


Dagens ord: Vad man än låtsas så är det pengar och makt som styr vår värld och dom som har mycket vill ha ännu mer.

 
ANNONS
 
Hannele på Hisingen

Hannele på Hisingen

Tisdag 25 sept 21:36

jag gör klyftor av äpplen, en klick smör, kanel, ingefära russin, farinsocker, kvart i ugnen... lättare än hela äpplen. Demokrati är ingen barnlek.

http://https://hannelesbibliotek.blogspot.com

 
Åke

Åke

Onsdag 26 sept 01:13

Jag väljer att inte diskutera politik... det gör dom på radion hela dagarna... dom vänder in och ut på alting. Ja du ser vipps så vart vi utan statsminister... Är det äppelkaka du syftar på? Min mor gjorde en rått tjock form men jag tror inte vi fick vaniljsås på... den var så god ändå också, jag tippar på att det receptet kommit från tidigare generationer 😊 I år har vi inte fått så mycket äpplen egentligen... på det ena trädet har vi fått någon sjuka, jag ska se om det finns å få tag på något till. Päronträdet ger en frukt i år, det ska ätas med andakt 👌 Det är inte så stort för rådjuren ansade friskt en vinter 😢

http://www.nacka144.se

 
Tezz på Andromeda

Tezz på Andromeda

Onsdag 26 sept 07:24

Åh jag håller med dej fullkomligt om politiken. Demokrati är väl att de parti eller partier som får flest röster bestämmer.Inte denna sandlådenivå som råder nu. Skönt med varma kläder men trist med tandläkaren

http://www.sailaway.bloggplatsen.se

 
Ingrid

Ingrid

Onsdag 26 sept 09:31

Det är bara att inse att nu är man inte längre någon att räkna med, utan man är en tärande individ som det gäller att bli av med så fort som möjligt.
Jag ska väl egentligen inte beklaga mig, för jag har en slant sparad, men hade jag inte den, fick jag allt hålla mig hemma och suga på ramarna och inte åka på några semsterar.
Det är skamligt så låg pensionen är, men det är följden av att man varit "hemmafru" i 25 år, för det är ju vad en bondkärring räknas som.
Ser du! Jag kan gnälla jag också.
Kra, Ingrid

http://ilevander.blogspot.com

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Onsdag 26 sept 13:49

Det finns mycket att ifrågasätta när det gäller politiken och oavsett vilket parti man röstar på så tycker nog de flesta att det just nu är sandlåda och kaos. Demokrati innebär ju att de som vi röstar på ska kunna bilda en regeringsduglig regering. Visst borde de med flest röster vara en del där men eftersom svenskarna har röstat som vi har gjort så måste det till förhandlingar. Ingen har tillräckligt med röster för egen del. För min del är jag glad om de håller SD utanför och för att lösa det får de gärna ta lite tid på sig.
Ja, jag minns att mamma gjorde sådana äpplen och det blev supergott :) Jag har många gånger tänkt att jag skulle göra något liknande men det blir aldrig av, tyvärr.

http://ibod11.com

 
Soldansaren

Soldansaren

Onsdag 26 sept 18:23

Nej, jag lär mig så mycket om hur det politiska systemet är uppbyggt som jag inte hade en aning om tidigare. Trodde som du också att störst går först men lärde mig redan förra valet att även om man "vunnit" så var det inte säkert att det partiets budget gick igenom. Trodde att om man röstade fram ett parti så var det också de som fick bestämma den delen. Men jag är väl dum och naiv förstås.

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Fredag 7 dec 16:18

Vaknade till att katten Morris satt på min mage och klappade mig på näsan med tassen. Det var mörkt och jag var trött och mätt efter gårdagens julbord på PRO.   Nu ska vi ta dagarna i tur och ordning och inte virra till det som jag har en förmåga a...

Av Anita - Onsdag 5 dec 15:56

  Så sitter han där, ensam framför sin eld mitt i skogen. Sitter där och suckar och minns. Han är inte särskilt gammal, bara så där 100 år så minnet är det inget fel på.   Han minns när han var en viktig kraft på gården. Hur han gick runt ...

Av Anita - Tisdag 4 dec 09:22

Jag bakar inte. Jag städar inte, men oj vad jag gillar att pynta och gräva i alla mina oändliga lådor med julsaker, en del så gamla så dom nästan ramlar sönder. Visst fanns det tider då jag gjorde hela land med pepparkakshus och bakade pepparkakor ...

Av Anita - Lördag 1 dec 11:39

Ibland hör jag saker på radio och ser på tv och på datorn som får mig att undra hur det står till och hur det har blivit. Det var en kvinna som bredde ut sig över oskicket att inte stänga toalocket efter sig. Menade att om man spolade innan man stä...

Av Anita - Torsdag 29 nov 09:00

  Helgen fortsatt med att Kinabror, Sofiiepropp och Dansbritt åkte till Ammer på marknad. Först ett besök på loppisen Lilla Loppan och sedan in i skolan för att se på alla fina grejor som såldes där. Jag köpte en kvast till bron för min gamla har ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24 25
26
27 28
29
30
<<< September 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se