Direktlänk till inlägg 3 oktober 2018

ÖNSKNINGEN GICK I UPPFYLLELSE

Av Anita - 3 oktober 2018 12:52

Tänk att jag fick önskningen uppfyllt. Vaknade igår till en lugn och fin dag. Ingen blåst.

 

Lite frost på marken men vad gör lite kyla om det bara inte blåser.

 

Det är sådana här mornar som man känner att man bor på ett fint ställe som har något särskilt.


Så började jag med mitt projekt.

 

Nu ska det bli trädgårdsland utan att behöva gräva. Först lade jag papper och vattnade på det. Jag gör ett runt trädgårdsland för jag gillar inte fyrkanter.

 

Så lade jag på ruttnade löv och rester från blomrabatter.

Sedan lönnlöven som det finns massor av.

 

Uppe på det lade jag ett varv med kompostjord för att hålla det på plats. Nu när jag krattat lägger jag mer löv på och allt från blomrabatterna och sist mer kompost.

Så får det vara till nästa vår då jag hoppas att maskarna gjort sitt. Så en rejäl matta med jord och så är det bara att odla. Det här lärde vi oss av Sara Bäckmo på Skillnaden trädgård. Hoppas att det funkar. Annars får jag väl ta till plan B 


Nåja mitt i trädgårdsjobbet dök det upp en av Kinabrors klasskamrater och hon och jag gick in och satt och pratade länge länge. Det var så roligt att få lite gäster för det har varit trist nu ett tag. Hon hade stickat ett par sockar till mig och vilka sockar sen. Så fina precis som jag kunde önskar mig med fina färger.

 

Hösten underbara färger. Så roligt det var och vilken fin dag det blev.

 

Jag hann ta mig en långpromenad i skogen nu när man inte behöver befara att man skulle få något träd i skallen.

Efter att jobbat ute hela dagen blev både Morris och jag trötta och lade oss i soffan framför tvn.

 

Idag är det lika fint och Storfiskarn kom hit på fika och Kinabror är på väg från Skåne.

Jag ska åka på vattengympa och imorgon ska vi ta upp potatisen och min vän Susanne kommer och hälsar på så nu ska jag inte klaga på ensamheten för nu stundar andra tider som tur är.


Dagens ord: Nu lyser träden gula och marken är full med gula löv som ser ut som guldpengar.

 
ANNONS
 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

3 oktober 2018 17:59

Härliga bilder med vackra höstfärger. T o m de fina sockarna är vackert höstfärgade :D
Det blir jättespännande att följa ditt trädgårdsprojekt i vår. Jag tror att det blir väldigt bra med fin jord. Sedan är det bara att hoppas på en bra växtsommar :D
Kul att du får lite sällskap.

http://ibod11.com

 
Soldansaren

Soldansaren

3 oktober 2018 18:11

Så oerhört vackert du har det!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Soldansaren

Soldansaren

3 oktober 2018 19:09

Och plötsligt hittar jag en massa kommentarer från dig på min blogg som jag inte sett, som fastnat i mitt filter. Tack snälla du för att du är med och läser.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ingrid

Ingrid

3 oktober 2018 22:43

Det ska bli spännande att se hur det går med din runda rabatt.
Kram, Ingrid

http://ilevander.blogspot.com

 
Anki

Anki

4 oktober 2018 05:48

Den första bilden är vacker som en tavla! Du bor verkligen fint!
Vilken kul idé med ett nytt trädgårdsland ... och så skönt att slippa gräva! Blir spännande att följa nästa år.
Så fina sockar du fick ... underbara färger! Bra att du får lite besök så du slipper känna dig ensam!

http://https://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Göran

Göran

4 oktober 2018 10:43

När jag ser tidningspapperet ligga där på första bilden minns jag plötsligt något som en numera bortgången släkting sa. Att om man gräver ner tidningspapper på ungefär en halvmeters djup så är chansen stor att det växer murklor där inom några år. Har inte testat så jag har ingen aning om ifall det stämmer men jag tänkte att du som kan lite av varje om naturen kanske vet...?

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Karin

Karin

4 oktober 2018 22:27

Det blir säkert perfekt trädgårdsjord av ditt projekt. Om det inte funkar till våren, så kan det ju ligga till sig en omgång.
Underbara sockar, så fint stickat i fina färger!
Ha en fin hösthelg!
Kram Karin

http://pixelmojan.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 20 feb 09:51

Som vanligt kunde jag inte sova när fullmånen spridde sina strålar över sovrumsgolvet i förrgår natt. Det blev till att ligga och fundera. Det har varit några fina dagar nu minsann. Bestämde mig för att julgranen ska ut nu. Den börjar barra lite gr...

Av Anita - Måndag 18 feb 09:37

Det har varit en vecka med konstigt väder men vad kan man vänta sig den här vintern? Det har varit blåst, halka, snö och skitväder men så igår var det helt suveränt. Vattnet på sjön hade frusit till under natten, det var ett par grader kallt och vark...

Av Anita - Fredag 15 feb 16:03

  Nog har jag hört hur man ska göra. Gå så man blir svettig och anfådd i en halv timme varje dag. Helst ska man ha stavar att fäkta med och en del går med hörlurar så dom ska slippa höra naturen ljud och slippa höra hjärtat och andetagen.   me...

Av Anita - Torsdag 14 feb 12:24

  Inte lär det bli varken rosor eller kärlek för mig en sådan här dag men det blev i alla fall en teckning från en liten kille som råkade komma inatt. Det är Kinabrors son med familj som kom och nu blir det säkert en vecka med full rulle. Lite o...

Av Anita - Tisdag 12 feb 09:40

Äntligen en solig dag. Ett litet uns av vår känns det som. Småfåglarna till och med kvittrade lite när jag gav dom mat.   Solen kastar några strålar genom fönstret och jag ser allt damm som ligger överallt men det skiter jag i. Idag ska det mins...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Oktober 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se