Direktlänk till inlägg 3 oktober 2018

ÖNSKNINGEN GICK I UPPFYLLELSE

Av Anita - Onsdag 3 okt 12:52

Tänk att jag fick önskningen uppfyllt. Vaknade igår till en lugn och fin dag. Ingen blåst.

 

Lite frost på marken men vad gör lite kyla om det bara inte blåser.

 

Det är sådana här mornar som man känner att man bor på ett fint ställe som har något särskilt.


Så började jag med mitt projekt.

 

Nu ska det bli trädgårdsland utan att behöva gräva. Först lade jag papper och vattnade på det. Jag gör ett runt trädgårdsland för jag gillar inte fyrkanter.

 

Så lade jag på ruttnade löv och rester från blomrabatter.

Sedan lönnlöven som det finns massor av.

 

Uppe på det lade jag ett varv med kompostjord för att hålla det på plats. Nu när jag krattat lägger jag mer löv på och allt från blomrabatterna och sist mer kompost.

Så får det vara till nästa vår då jag hoppas att maskarna gjort sitt. Så en rejäl matta med jord och så är det bara att odla. Det här lärde vi oss av Sara Bäckmo på Skillnaden trädgård. Hoppas att det funkar. Annars får jag väl ta till plan B 


Nåja mitt i trädgårdsjobbet dök det upp en av Kinabrors klasskamrater och hon och jag gick in och satt och pratade länge länge. Det var så roligt att få lite gäster för det har varit trist nu ett tag. Hon hade stickat ett par sockar till mig och vilka sockar sen. Så fina precis som jag kunde önskar mig med fina färger.

 

Hösten underbara färger. Så roligt det var och vilken fin dag det blev.

 

Jag hann ta mig en långpromenad i skogen nu när man inte behöver befara att man skulle få något träd i skallen.

Efter att jobbat ute hela dagen blev både Morris och jag trötta och lade oss i soffan framför tvn.

 

Idag är det lika fint och Storfiskarn kom hit på fika och Kinabror är på väg från Skåne.

Jag ska åka på vattengympa och imorgon ska vi ta upp potatisen och min vän Susanne kommer och hälsar på så nu ska jag inte klaga på ensamheten för nu stundar andra tider som tur är.


Dagens ord: Nu lyser träden gula och marken är full med gula löv som ser ut som guldpengar.

 
ANNONS
 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Onsdag 3 okt 17:59

Härliga bilder med vackra höstfärger. T o m de fina sockarna är vackert höstfärgade :D
Det blir jättespännande att följa ditt trädgårdsprojekt i vår. Jag tror att det blir väldigt bra med fin jord. Sedan är det bara att hoppas på en bra växtsommar :D
Kul att du får lite sällskap.

http://ibod11.com

 
Soldansaren

Soldansaren

Onsdag 3 okt 18:11

Så oerhört vackert du har det!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Soldansaren

Soldansaren

Onsdag 3 okt 19:09

Och plötsligt hittar jag en massa kommentarer från dig på min blogg som jag inte sett, som fastnat i mitt filter. Tack snälla du för att du är med och läser.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ingrid

Ingrid

Onsdag 3 okt 22:43

Det ska bli spännande att se hur det går med din runda rabatt.
Kram, Ingrid

http://ilevander.blogspot.com

 
Anki

Anki

Torsdag 4 okt 05:48

Den första bilden är vacker som en tavla! Du bor verkligen fint!
Vilken kul idé med ett nytt trädgårdsland ... och så skönt att slippa gräva! Blir spännande att följa nästa år.
Så fina sockar du fick ... underbara färger! Bra att du får lite besök så du slipper känna dig ensam!

http://https://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Göran

Göran

Torsdag 4 okt 10:43

När jag ser tidningspapperet ligga där på första bilden minns jag plötsligt något som en numera bortgången släkting sa. Att om man gräver ner tidningspapper på ungefär en halvmeters djup så är chansen stor att det växer murklor där inom några år. Har inte testat så jag har ingen aning om ifall det stämmer men jag tänkte att du som kan lite av varje om naturen kanske vet...?

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Karin

Karin

Torsdag 4 okt 22:27

Det blir säkert perfekt trädgårdsjord av ditt projekt. Om det inte funkar till våren, så kan det ju ligga till sig en omgång.
Underbara sockar, så fint stickat i fina färger!
Ha en fin hösthelg!
Kram Karin

http://pixelmojan.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Söndag 21 okt 14:19

Igår var det soligt och fint och hunden Jack och jag tog flera promenader.    Det luktar så gott i skogen nu och solstålarna letar sig in mellan träden. Vi kan inte gå så långt nu för det är älgjakt igen och man vet inte vad man stöter på men vi...

Av Anita - Lördag 20 okt 09:10

Nu är tiden då hallen alltid är full med gula löv. Dom flyger in så fort man öppnar dörren och följer med skorna in men vad gör det, det är ju bara löv.   Nu är tiden då fåglarna börjar bli hungriga och tjatar på mig om mat så fort jag kommer ut...

Av Anita - Onsdag 17 okt 08:02

Så är det dags igen. Tunnbrödbakandet. PappersBeda har handlat allt som behövs. Jag har fraktat ner ved och vatten och fika och lite av varje som behövs. Det är mycket som behövs ska ni tro.   Vi har bakat i många år nu. Ibland blir det bra iblan...

Av Anita - Måndag 15 okt 08:47

  Den här helgen har varit den varmaste jag minns under oktober månad. Till och med vinden har varit ljum som om man varit utomlands. Nu flög löven omkring gula som guldpengar. Jag hade velat åka till Sollefteå på höstmarknad men eftersom Kinabr...

Av Anita - Lördag 13 okt 07:55

  Torsdagen började jag med att steka älgbiff och en stor gryta blev det med lök och massor av annat gott.    Kinabror skulle få besök av en gammal jobbarkompis som vi umgicks mycket med i ungdomens dagar. Klart att jag ska bjuda på god mat då...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se