Direktlänk till inlägg 8 oktober 2018

HÄRLIGA HÖSTDAGAR

Av Anita - 8 oktober 2018 09:28

 

Fredag kväll hade det lugnat sig och det blev en ljummen och fin kväll så man ville nästan inte gå in. Jack och jag gick badstrandsrundan och nere vid stranden var det om möjligt mindre vatten än jag någonsin sett. Solen går ner tidigt nu.

 

Kinabror och jag bestämde att vi skulle lysa upp lördagen med riktigt god mat . Vi ringde DansBritt och hon lovade komma. 

På förmiddagen kom TuppOla med hunden Vaimo och jag gick en sväng med båda hundarna.

 

SnickarMagnus kom en stund och vi fikade och pratade. Det är ju snart älgjakt igen.

Vad ska vi ha för mat. Jo. vad tycker ni om. Älgkalvbiffar  plankstek med en massa annat gott på.

 

Jo då, vi blev mätta minsann.

 

Så satt vi och myste och såg på tv resten av kvällen. DansBritt låg över för nu skulle vi minsann göra ett nytt försök med att hitta trattisar och trumpetsvamp.


Vaknade till en klar och kall morgon. Det var vitt av rimfrost på marken och is på bilrutorna. Första gången man måste skrapa rutor i höst.

 

Vi sökte upp vårt vanliga ställe och vandrade omkring och letade. Inte en enda svamp! 


Lite sura gick vi upp på vår vanliga fikakulle och tröstade oss med mackor och bullar och att solen började värma . Även utan svamp var det en härlig dag att sitta ute i skogen.

 

Sakta vandrade vi tillbaka och gick då och då på sidan för att hitta någon nytt svampställe men inte.

 

Solen sken och ljuset ligger lågt nu och bildar skuggor överallt.


På tal om skuggor. Rätt som det är så står hon där inne i sagoskogen. En gammal trollkärring med schal av grön tjock mossa. Lite hopkrupen står hon där och sneglar lite misstänksamt på oss.

 

Lite svamp ville vi ha så jag kom ihåg att jag sett några trattisar hemma i trollskogen i närheten av mig.

Så vi gick dit och bara att gå där på mjuka skogsstigar är ju en fröjd.

 

Tro det eller inte. Just där fanns dom svamparna.


Nog för att jag ser ut som jag också är ett troll men ett mycket nöjt och belåtet troll när jag står där med korgen halvfull av fina svampar.


 

Det var trevligt för en höst helt utan svamp känns ju inte bra.

 

När vi kom hem hade Kinabror gjort en god köttgryta till oss. Vi hade varit borta i många timmar och var jättehungriga så det smakade gott och han hade gjort den kinesiska gurkan som är så god till och så ris förstås.

Vi har minsann ätit gott i helgen och så är det väl nu när man börjar bli en gammal kärring (eller inte bara blir -är) Då får man nöja sig med njutningen att äta god mat och umgås med goda vänner.


Så kära ni, en berättelse från skogen i Fisksjön och vårt lilla enkla liv en helg i oktober. Hoppas ni alla haft en trevlig och skön helg.


Dagens ord: Ibland kan man till och med träffa ett troll i skogen.

 
 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

8 oktober 2018 15:48

Härliga och vackra bilder från Fisksjön och allt vad som bjuds där :D Vilken härlig helg med massor av gott att stoppa i magarna och en skön skogsutflykt. Det ser verkligen ut som om en trollgumma står där och kollar in er :) Grattis till svampfyndet. Trattisar blir man alltid glad av att hitta :D

http://ibod11.com

 
Ingrid

Ingrid

8 oktober 2018 17:40

God mat och goda vänner är värdefullt och gör livet värt att leva.
Kram, Ingrid

http://ilevander.blogspot.com

 
Åke

Åke

9 oktober 2018 04:53

Så mycket vackert och så många trevliga händelser... ta åt dig nu! Samla kraft inför vintern 🤗

http://www.nacka144.se

 
Annika

Annika

10 oktober 2018 09:45

Hej igen. Livet går vidare där i skogen vid den lilla fina sjön ser jag. Visserligen ser jag lite inlägg på FB från dig så jag har lite koll. Men nu är jag tillbaks i bloggvärden igen och det är sååå mycket roligare. Du har ett så skönt liv och som vi får följa genom att se din fina bilder. Kramelikram

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Göran

Göran

11 oktober 2018 10:01

Härligt att du fick lite trattisar! Här har skörden varit dålig i år. Mest beroende på att jag inte varit till skogs så mycket. Har sista lediga dagen av 14 idag och skäms nästan över hur lite jag har åstadkommit. Men orken har lyst med sin frånvaro så jag har mest tagit det lugnt. Men på tisdag morgon går jag ju av sista natten och har sex dagar ledigt igen. Får försöka ta mig i kragen och sticka till skogs då!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 1 maj 10:28

  Man tror inte sina ögon. Det är fortfarande mycket snö. Det här har ramlat ner från vedbodtaket. Söndag eftermiddag kom Sonen och Fjällan från Skåne. AMV och Gubben kom en sväng också.   Måndagen regnade det och snöade och haglade men fr...

Av Anita - Lördag 27 april 18:57

  När jag tittar ut och ser hur det snöat inatt blev jag först förbannad men sedan tänkte jag att det här är väl den snö som ska ta bort den gamla snön kanske.  Jag väntar ju på att Sonen och hans Fjälla ska komma. Dom åker från Skåne idag men l...

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Oktober 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards