Direktlänk till inlägg 13 oktober 2018

DET VAR LÄNGE SEDAN

Av Anita - 13 oktober 2018 07:55

 

Torsdagen började jag med att steka älgbiff och en stor gryta blev det med lök och massor av annat gott. 


Kinabror skulle få besök av en gammal jobbarkompis som vi umgicks mycket med i ungdomens dagar. Klart att jag ska bjuda på god mat då och vi har ju mycket att prata om.

Så kom han med foten gipsad och vi satt i Kinabrors kök när det kom två bilar till.

 

Det var Gamle A som kom. Han har varit utan bil nu i över ett år och inte hälsat på på länge. Annars är han en av gubbarna som brukar komma varje vecka.

   men

Så har då AMV och Gubben kommit hem från Grekland och helst plötsligt satt vi där ett helt gäng och pratade och fikade. AMV hade köpt en fin liten ask med fjärilar på till mig. Vi tittade på bilder och pratade om vad som hänt på sista tiden. Det är precis som jag önskar mig. Goda vänner och så god mat och inte nog med det. Det är fint väder. Visserligen var det dimma men den lättade frampå dagen.


Så in till mitt hus där vi åt älgbiff med gräddsås och potatis och gurka och lingonsylt. 


Så fint på eftermiddagen och när alla åkt så tog jag och gick med hunden en sväng och sedan eldade jag i bastun och satt nere vid sjön och myste.

 

Tittade på solnedgången och lyssnade på svanarna som sam utanför. Så fina solnedgångar den här tiden.

 

Tittade ut över sjön och lyssnade till eldens sprakande. Jag doppade mig inte i sjön för det är så grunt och jag är så fjaskig för vattnet är kallt men jag gick ut till knäna och blaskade på mig lite vatten i alla fall.


Så fina höstdagar har det varit men jag min pessimist vet jag att snart så blir det andra bullar. Därför har jag varit och tittat på en snöslunga för jag vägrar att bara med om en sådan vinter som det var ifjol då man fick ägna halva sitt liv åt att skotta snö.

Jag är för gammal och för lat för det så även om det kostar så får det bli så. Kinabror kommer ju att vara borta i månader och jag gruvar mig för vintern. Nog om det. Egentligen hade jag velat fara till Sollefteå på höstmarknad idag men det blir troligen inte av.  


Dagens ord: Det gäller att njuta av hösten innan snön och kylan förstör alltsammans



 
 
Ingrid

Ingrid

13 oktober 2018 09:37

Fotot över sjön är enormt fint!
Du bor verkligen vackert.

http://stenstugu.com/wp

 
Karin

Karin

13 oktober 2018 18:03

Skickar en hälsning från syd Skåne och en underbar solig dag. Tyvärr har jag problem med ena foten, men en LITEN promenad i solen blev det i alla fall. Det går ju att vila efteråt.
Kramar Karin

http://pixelmojan.blogspot.se

 
Kraka

Kraka

13 oktober 2018 19:36

Vackert foto med sjön!
Trevligt ni verkar haft det. Älgkött är inte så dumt, såg förresten en älg idag. Den korsade vägen, E22, i Småland någonstans.
Ha en fortsatt fin lördag!

http://kraka.moah.se

 
ibod11-Ingrid

ibod11-Ingrid

23 oktober 2018 21:20

Vilka sagolikt vackra bilder. Bättre höst kan det väl inte bli. Härligt med kul besök och god mat samtidigt som vädret var på sitt bästa humör.
En snöslunga är nog en bra investering och jag tror inte att du ångrar dig.
Kram

http://ibod11.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Av Anita - Tisdag 5 mars 13:00

  Nästan lika lat som katten har jag varit sista veckan. Kinabror och jag har tittat på skidskytte och det har varit mycket sånt. Jag gillar ju inte sport men just skidskytte och Vasaloppet vill jag titta på.   Vasaloppet föresten är ju något ...

Av Anita - Tisdag 27 feb 10:01

  Nu har jag inte skrivit på ett tag för nu har den tid kommit som kallas för vårvinter Det är nu det är kallt på nätterna och solen börjar värma. Det är nu vi börjar ha folk som kommer hit. Det är då jag har mycket att göra.   Det är nu vi...

Av Anita - Torsdag 22 feb 08:31

  När man nästan gett upp hoppet så kommer en sådan sagolik dag som man glömt att det kan bli fast det är vinter. Bara någon grad kallt. Solsken hela dagen. Fågelkvitter    Måndagen var det tovningskurs och vi har gjort ganska många fåglar....

Av Anita - Söndag 18 feb 09:27

  Nu kommer Kinabrors son med familj, frun, tre barn och två hundar. Kinabror har eldat i sommarstugan. Det lyser välkomnande i alla fönster. Vägen och gårdsplanen är skottad. Vattnet fungerar och brasan är tänd. Älggrytan och potatisen puttra...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Oktober 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards