Direktlänk till inlägg 15 oktober 2018

17 GRADER VARMT EN OKTOBERKVÄLL!

Av Anita - Måndag 15 okt 08:47

 

Den här helgen har varit den varmaste jag minns under oktober månad. Till och med vinden har varit ljum som om man varit utomlands. Nu flög löven omkring gula som guldpengar.

Jag hade velat åka till Sollefteå på höstmarknad men eftersom Kinabror snart far till Skåne måste han laga taket på ladugården. Jag vill ju inte åka själv med det skrälle till bil jag har.

 

Hunden Jack och jag rensade ur rabatter. Jag klippte bort gammalt och rullar ihop till en boll. Kastar upp i luften och Jack fångar den och bär bort den och lämnar den där jag visat honom att skräpet ska ligga. Han jobbar med det timvis och är lika ivrig hela tiden. Det är en makalös hund.

 

Nu är det nästan bart på många träd men eken har inte tappat några blad ännu. Jag älskar min ek som växer för varje år.

 

På marken i skogen lyser odonbladen vackert röda.

På älvornas äng har det fallit ett tjockt täcke med löv och till och med granarna som ramar in ängen har fått gula löv på sig som prydnad.

 

Nere vid sjön simmar två svanar och kacklar och pratar sins emellan precis som gamla par brukar göra.

 

Solen silar sina strålar mellan björkarna.

 

Precis innan det mörknar får himlen en så magisk och vacker färg och som sagt det är 17 grader varmt fast det är sent.


Så kommer söndagen med samma fina väder och Kinabror håller på med plåttaket och jag stökar i trädgården.

Så ringde telefonen och det var PappersBeda som undrade om jag skulle följa med henne och hennes dotter till marknaden i Sollefteå. Jag kastade mig i bilen och åkte iväg till dom, glada i hågen.


Äntligen skulle jag komma iväg på något kul. Se nya människor och vimla omkring i folksamlingar. Det är minsann länge sedan jag såg lite nytt folk nu. Ibland tar det på krafterna att bara vara hemma i skogen hela tiden.


Fint väder, mycket folk. God doft av mat, munkar och så trevligt. Jag köpte bara sånt man behöver som korv, fisk och godisremmar. 

 

Så slutade vi dagen med att gå på cafe och fika.

 

Mysigt ställe att sitta på.


När jag kom hem hade AMV. Gubben och Krumeluren kommit för att hjälpa Kinabror med taket. Nu var det klart och vi satt oss hos Kinabror och fikade och så var den söndagen slut och den trevliga helgen med det vackra vädret var över.


Eftersom jag inte somnade innan klockan tre på natten på lördagen så var jag så trött att jag somnade i en lång stund.

Vet inte varför jag inte sov i lördags natt. Kanske det konstiga vädret. Jag brukar sova på natten.


Dagens ord: Det är upplyftande för en skogsmulle som jag att få komma ut och vimla bland lite folk.

 
ANNONS
 
Skatan

Skatan

Måndag 15 okt 11:03

Ja du Skogsnuvan! Du kan då fånga stämningar med ord och på bild ... en riktig sagotant och berätterska är vad du är. Magi får du ut ur "vardagen" som ju är vacker som en tavla bara man har ögon att se med. Vilken "tur" att du ändå kom iväg på höstmarknaden. Jag förstår verkligen att du kan behöva "mingla" lite bland okänt folk ibland. Massor av kramar!

http://https://skatanstankar.com

 
Hanneles på Hisingen

Hanneles på Hisingen

Måndag 15 okt 11:19

helt underbart ju

http://hannelesparadis.blogspot.se

 
Äppelblom

Äppelblom

Måndag 15 okt 12:54

Hej Anita!
Visst är det härliga dagar. Jag njuter av lagom värme på mina skogspromenader. I mitten på 80-talet minns jag att det var väldigt varmt i november. I Småland hade de över 20 grader och vi i Värmland hade 15-16 grader. Jag tog inte in mina blommande fuchsior förrän på luciadagen det året. Jag har också en ek som jag gläds åt. Den satte jag när pojkarna var små och de är 42 och 43 år nu. Ha det gott! 😊Inga🌸

http://Skogsvandring

 
Annika

Annika

Måndag 15 okt 19:09

Jamen vilken helg alltså. Även om vi efter kusten hade lite dimma på Lördagen. Fina höstbilder. Ha nu en riktigt bra start på denna nya vecka.

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Åke

Åke

Onsdag 17 okt 04:09

Så fina sensommarbilder från din idyll. Första bilden helt underbar 👍 Jag vet inte hur en ek ser ut... vet inte om den finns på ön... I lördags när jag stod i mörkret och eldade upp lite skräp från dagens aktiviteter kom jag på mig att jag fortfarande stod i t-shirt fast klockan närmade sig 19:00 jag hade noll koll på temeraturen då.

http://www.nacka144.se

 
ibod11-Ingrid

ibod11-Ingrid

Tisdag 30 okt 20:56

Verkligen härliga höstbilder. Väldigt vackert och så duktig Jack är på att hjälpa dig :D Kul att du fick komma till marknaden i alla fall och att du hittade så mycket nödvändigt :D

http://ibod11.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Fredag 9 nov 21:17

  Gråvecka och grått är mitt humör också och jag skulle tro att jag inte är ensam om det. Det finns nog gott om sura kärringar och gubbar i grå november.   Fast det finns dom som är födda med ett glatt humör som ingenting biter på. Vad tråk...

Av Anita - Tisdag 6 nov 08:27

  Att vakna till en solig och fin morgon fast det är november gör att jag ändar planerna. Inget inomhusjobb idag utan bara vara ute så mycket som möjligt. Det gäller att andas in den klara höstluften innan det blir för kallt.   Hunden Jack få...

Av Anita - Söndag 4 nov 08:03

I det grå, i halkan under däcken och under skorna då blir jag lite glad att det är finväder.    Igår tog vi långa promenader efter stranden och lyssnade till sjöns mullrande och isen som gick sönder och klirrade och väsnades.  Skuggkvinnar vandr...

Av Anita - Fredag 2 nov 07:36

  När jag vaknar och tittar ut och ser hur allt är vitt och fullt av snö och is. Allt är grått och vitt och humöret ramlar genast ner i skoskaften och jag deppar ihop totalt. Ska det bli vinter redan? Ska det bli minst ett halvår med snö nu?   ...

Av Anita - Tisdag 30 okt 08:24

Här sitter hunden Jack och jag och äter frukost. Katten har gått ut en sväng så Jack kan sitta i lugn och ro och tigga macka och han är van att få den sista biten på mackan så det är ok, Matat fåglarna och utanför börjar det snöa.    Så har hela ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Oktober 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se