Direktlänk till inlägg 20 oktober 2018

I ALLA FALL INTE SNÖ

Av Anita - 20 oktober 2018 09:10

Nu är tiden då hallen alltid är full med gula löv. Dom flyger in så fort man öppnar dörren och följer med skorna in men vad gör det, det är ju bara löv.

 

Nu är tiden då fåglarna börjar bli hungriga och tjatar på mig om mat så fort jag kommer ut. Klart att jag köpt 20 kg solrosfrö så det ska väl räcka ett tag. Det är talgoxar, tetor och nötväckor som är mest tama, en och annan talgoxe kommer också men är lite mer skygg.


Nu är tiden då Kinabror åkt till Skåne och lämnat hunden Jack till mig. Vi går långa promenader varje dag.

 

Nu är tiden då chili och paprika mognar i fönstren men jag vet då banne mig inte skillnaden. Den här ser då mest ut som en banan.

 

Nu är silver i vattnet och guld i vassen.

 

Det är nu det vackraste solnedgångarna visar sig och det vackraste månskenet.

 

Det är nu jag tar bort vissnade blommor ur blomlådorna och sätter dit ene och granris och vackra röda nypon och andra röda saker.

 

Nu är tid för vemod och saknad. Sommaren var fin men den är alltid för kort.

 

Jag gruvar mig för vintern för jag vet hur det brukar bli. Jag gruvar mig för att frysa och gruvar mig för snö. Gruvar mig för bilar som inte startar och oplogad väg och halka och ensamhet. Fy sjutton vad jag gruvar mig men idag är det fint väder. Jag har gjort klart i trädgården, veden är inne i vedboden och solen skiner. 

 


Älgjakt är på gång och bilarna far förbi. Denna dagen är nog rätt ok. Kaffet smakade bra. Hunden sover under köksbordet och solen får vassen i sjön att lysa som guld.


Dagens ord: Vad tjänar det till att gruva sig, bättre att njuta av dagen som är.

 
 
Ingrid

Ingrid

20 oktober 2018 11:10

Man ska inte gruva sig i förväg, för var dag har nog av sin egen plåga.
Ha en fin helg!
Kram, Ingrid

http://ilevander.blogspot.com

 
Soldansare

Soldansare

20 oktober 2018 16:48

Har fått en talgoxe som kommer och kikar på mig genom mitt jobbfönster. Har försökt säga åt den att den ska bege sig någon annanstans och fråga efter mat. I stan får man ju inte mata fåglar hur som helst, de är en "sanitär olägenhet",tyvärr. Och om man som jag jobbar åt en hyresvärd och själv måste skriva ilskna lappar till hyresgäster att de inte får mata, så får jag ju inte göra det själv. Men jag tycker synd om den där lilla fågeln, jag.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Karin

Karin

20 oktober 2018 22:27

Vi har också köpt en säck med solrosfrön och annat gott till fåglarna. De tackar oss med att visa upp sig. Bergfinkarna har kommit ner till Skåne. De kan stanna här långa tider om det inte blir snö.
Ha en fin söndag!
Kram Karin

http://pixelmojan.blogspot.se

 
Anki

Anki

21 oktober 2018 05:34

Så sant Anita ... varför gruva sig i förväg - det är mycket bättre att glädjas åt den dag det är - åt de vackra höstdagarna och de underbara solnedgångarna.
jodå här har också inhandlats både solrosfrön och annat smått och gott till fåglarna ... det brukar hinna bli några säckar innan det är vår igen.
Önskar dig en fin söndag!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Göran

Göran

21 oktober 2018 08:55

Jag må då säga att du är en riktig tuffing som badar i sjön i oktober (om det inte är en gammal bild, förstås). Det skulle jag aldrig våga!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Åke

Åke

22 oktober 2018 04:33

Så fina och klara färger du har. Jag håller med Ingrid: Man ska inte gruva sig i förväg. Bekymra dig inte över dagens bekymmer, det kommer nya imorgon 🤔

http://www.nacka144.se

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

3 november 2018 18:49

Jättefina bilder och vilken höstidyll :D Det är nog bra att kunna stanna upp i nuet och bara njuta av hur fint det är just precis då :D Tids nog kan man ta itu med de bekymmer som kanske kommer.

http://ibod11.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Oktober 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards