Direktlänk till inlägg 26 oktober 2018

LILLGRISEN

Av Anita - 26 oktober 2018 07:34

  

Det fanns en tid då jag samlade på grisar. I hyllor och lite överallt stod dom och samlade damm.


På jobbet blev det jag som hade hand om både det ena och det andra. Min handväska blev kallad Lillgrisen. När något behövdes så sa man: "Hör med Anita. Hon har säkert det i Lillgrisen." Vissst hade jag det. Lillgrisen var tjock och tung och full med allt man kan behöva utom möjligen mat. Utöver papper och penna så fanns det huvudvärkstabletter och halsbrännetabletter, plåster och salva och nål och tråd och sax, tvättlappar och myggmedel och pinsett och till och med en ficklanmpa och skuvmejsel och en massa andra saker. Ni kan tro att det var tjock.

 

Allt ändrar sig när man blir pensionär. Då kan man ha alla saker hemma och Lillgrisen får hänga mager och ledsen på en knopp.


Numera stoppar jag mobilen i fickan med körkort och och bankkort och så drar jag iväg med denna lätta packnng. Ingen frågar om jag har något annat än när jag är hemma. Så handväskans tid är ute nu. Det är mycket mer som är ute.

Jag till ex är ute varje dag. Inte samlar jag på grisar längre heller. 


Igår morse klev jag upp tidigt för jag skulle vara hos tandläkaren redan halv nio. Det hade varit en sömnlös natt tack vare månen.

 

Nu lyste den klar och fin i morgonen. Jag är förtjust i månen trots att den håller mig vaken ibland men va sjutton. Jag kan ju sova en sväng på eftermiddagen om jag vill.

 

Den lyste upp björkens bara grenar nu när löven fallit av.

 

Speglade sig i sjön.

 

och försvann så småningom bakom ett moln.På vägen till Hammarstrand såg jag först två älgar, sedan en räv och en tjädertupp. Det är i gryningen som djuren rör sig lite överallt.


När jag kom hem var jag frusen och kurig och det kändes som om jag började bli förkyld. Så kom Gamle A med lite fika och vi kokade kaffe och satt och såg på de massor med fåglar som finns utanför.


 

Nu är det fredag och det är idag som jag ska köpa min snöslunga. TuppOla har lovat köra hem den till mig och det är nog tid nu för det luktar snö och är grått och råkallt. Det dröjer nog inte innan snön kommer tyvärr. Usch vad jag känner mig deppad. Instängd i snöhelvetet i nästan ett halvår. Halka och frysa fy sjutton.


Dagens ord: Visst ska man vara positiv men jag tycker att det är en mänsklig rättighet att få vara sur ibland. 
ANNONS
 
Äppelblom

Äppelblom

26 oktober 2018 09:17

Godmorgon Anita!
Känner igen mig i ditt inlägg. Nu hade jag inte lika mycket grejer i min handväska, men däremot i skrivbordslådan. Jag har jobbat tillsammans med män i många år- bästa arbetskamraterna. Nål och tråd behövdes ibland för att hjälpa pojkarna på golvet eller chefen.
Månen höll mig också vaken igår och inte kunde jag sova efter lunch, när renoveringen av köket inte gav lugn och ro. 6 minusgrader har vi och dimma, så jag skjuter lite på förmiddagspromenaden idag. Så bra att du ska köpa en snöslunga. Vi har en stående i uthuset, men skottar mest med traktorn.
Ha det gott!
❄Inga❄

http://Skogsvandring

 
skogsnuvan

skogsnuvan

26 oktober 2018 09:20

Skogsvandring: Kinabror har ju traktor men jag är så feg så jag vågar inte köra den. Du är tuff och jag är full av beundran om du kan köra traktor. Hoppas nu bara att jag kan köra snöslungan men det måste ju vara enklare än att handskotta i tre timmar varje dag.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

 
Ingrid

Ingrid

26 oktober 2018 10:32

Vilka vackra orkidéer du har. Dem får du glädja dig åt och glömma snö och kyla ett tag.
Trevlig helg!
Kram, Ingrid

http://ilevander.blogspot.com

 
Karin

Karin

26 oktober 2018 23:22

Vi samlar på olika saker i livet! Jag samlar på smörknivar av trä.
Det är tyst i naturen nu, fåglarna hörs inte mycket. Lite tjatter ibland men ingen sång. Häromdagen såg och hörde vi en Gröngöling, det var längesedan.
Ha en fin helg!
Kram Karin

http://pixelmojan.blogspot.se

 
Anki

Anki

27 oktober 2018 07:20

Så trevligt att läsa om "Lillgrisen"! Jag gör numer som du och har mobil och bankkort i fickan :)
jag har samlat på en del olika saker under åren - det senaste är svampar!
Underbara orkidéer i ditt fönster!
Ha en fin helg!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 21 mars 10:16

  Det ska gudarna veta att det är högst en dag i veckan som man kan njuta av vädret utan storm och snöfall. I tisdags var det en sådan dag då hela dagen hade en liten guldkant omkring sig.   Promenad på skoterspåret med Jack. Det hade frusit...

Av Anita - Tisdag 19 mars 09:33

Jag är med i en facebookgrupp som heter "Vi som är född mellan 1940-1960." Där visar man saker från förr och frågar om vi kommer ihåg och då inser jag att de flesta saker man kastat bort för länge sedan använder jag fortfarande.   Mina gula 80-t...

Av Anita - Söndag 17 mars 13:57

Jag är alldeles ointresserad av sport och har aldrig brytt mig. Speciellt skidåkning som jag alltid sedan barndomen sett som en plåga på hög nivå. Aldrig ska man säga aldrig. Jag har börjat titta på skidskytte tillsammans med Kinabror. Där sitter v...

Av Anita - Lördag 16 mars 08:48

  Härom dagen när jag vaknade och tittade ut genom fönstret och såg att det toksnöade, stora äckliga snöknular till flingor. Jag lovar det var inte flingor utan bollar som trillade ner tätt,  tätt.  Då slog svårmodet till och det kändes som om jag...

Av Anita - Onsdag 13 mars 09:40

Så mycket jag lärt mig av mina bloggvänner under de 10 år som jag bloggat. När man bor så här i skogen på landet så träffar man mest samma människor hela tiden för vi är inte så många men genom bloggen har jag nått hela landet och till och med utom l...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Oktober 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se