Direktlänk till inlägg 26 oktober 2018

LILLGRISEN

Av Anita - 26 oktober 2018 07:34

  

Det fanns en tid då jag samlade på grisar. I hyllor och lite överallt stod dom och samlade damm.


På jobbet blev det jag som hade hand om både det ena och det andra. Min handväska blev kallad Lillgrisen. När något behövdes så sa man: "Hör med Anita. Hon har säkert det i Lillgrisen." Vissst hade jag det. Lillgrisen var tjock och tung och full med allt man kan behöva utom möjligen mat. Utöver papper och penna så fanns det huvudvärkstabletter och halsbrännetabletter, plåster och salva och nål och tråd och sax, tvättlappar och myggmedel och pinsett och till och med en ficklanmpa och skuvmejsel och en massa andra saker. Ni kan tro att det var tjock.

 

Allt ändrar sig när man blir pensionär. Då kan man ha alla saker hemma och Lillgrisen får hänga mager och ledsen på en knopp.


Numera stoppar jag mobilen i fickan med körkort och och bankkort och så drar jag iväg med denna lätta packnng. Ingen frågar om jag har något annat än när jag är hemma. Så handväskans tid är ute nu. Det är mycket mer som är ute.

Jag till ex är ute varje dag. Inte samlar jag på grisar längre heller. 


Igår morse klev jag upp tidigt för jag skulle vara hos tandläkaren redan halv nio. Det hade varit en sömnlös natt tack vare månen.

 

Nu lyste den klar och fin i morgonen. Jag är förtjust i månen trots att den håller mig vaken ibland men va sjutton. Jag kan ju sova en sväng på eftermiddagen om jag vill.

 

Den lyste upp björkens bara grenar nu när löven fallit av.

 

Speglade sig i sjön.

 

och försvann så småningom bakom ett moln.På vägen till Hammarstrand såg jag först två älgar, sedan en räv och en tjädertupp. Det är i gryningen som djuren rör sig lite överallt.


När jag kom hem var jag frusen och kurig och det kändes som om jag började bli förkyld. Så kom Gamle A med lite fika och vi kokade kaffe och satt och såg på de massor med fåglar som finns utanför.


 

Nu är det fredag och det är idag som jag ska köpa min snöslunga. TuppOla har lovat köra hem den till mig och det är nog tid nu för det luktar snö och är grått och råkallt. Det dröjer nog inte innan snön kommer tyvärr. Usch vad jag känner mig deppad. Instängd i snöhelvetet i nästan ett halvår. Halka och frysa fy sjutton.


Dagens ord: Visst ska man vara positiv men jag tycker att det är en mänsklig rättighet att få vara sur ibland. 
ANNONS
 
Äppelblom

Äppelblom

26 oktober 2018 09:17

Godmorgon Anita!
Känner igen mig i ditt inlägg. Nu hade jag inte lika mycket grejer i min handväska, men däremot i skrivbordslådan. Jag har jobbat tillsammans med män i många år- bästa arbetskamraterna. Nål och tråd behövdes ibland för att hjälpa pojkarna på golvet eller chefen.
Månen höll mig också vaken igår och inte kunde jag sova efter lunch, när renoveringen av köket inte gav lugn och ro. 6 minusgrader har vi och dimma, så jag skjuter lite på förmiddagspromenaden idag. Så bra att du ska köpa en snöslunga. Vi har en stående i uthuset, men skottar mest med traktorn.
Ha det gott!
❄Inga❄

http://Skogsvandring

 
skogsnuvan

skogsnuvan

26 oktober 2018 09:20

Skogsvandring: Kinabror har ju traktor men jag är så feg så jag vågar inte köra den. Du är tuff och jag är full av beundran om du kan köra traktor. Hoppas nu bara att jag kan köra snöslungan men det måste ju vara enklare än att handskotta i tre timmar varje dag.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

 
Ingrid

Ingrid

26 oktober 2018 10:32

Vilka vackra orkidéer du har. Dem får du glädja dig åt och glömma snö och kyla ett tag.
Trevlig helg!
Kram, Ingrid

http://ilevander.blogspot.com

 
Karin

Karin

26 oktober 2018 23:22

Vi samlar på olika saker i livet! Jag samlar på smörknivar av trä.
Det är tyst i naturen nu, fåglarna hörs inte mycket. Lite tjatter ibland men ingen sång. Häromdagen såg och hörde vi en Gröngöling, det var längesedan.
Ha en fin helg!
Kram Karin

http://pixelmojan.blogspot.se

 
Anki

Anki

27 oktober 2018 07:20

Så trevligt att läsa om "Lillgrisen"! Jag gör numer som du och har mobil och bankkort i fickan :)
jag har samlat på en del olika saker under åren - det senaste är svampar!
Underbara orkidéer i ditt fönster!
Ha en fin helg!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 15 jan 10:19

Som ni vet så gillar jag inte att hålla på med ved. Ni som inte behöver elda förstår nog inte riktigt hur mycket jobb det är med veden innan den ligger i brasan och värmer och gör det mysigt.   Stockarna ska hem, sedan kapas och klyvas och ligga ...

Av Anita - Söndag 13 jan 08:27

Inte är jag rädd för mörker, björn och varg och andra djur (nu ljuger jag, ormar gillar jag inte).    Så är det stormen. Storm är jag rädd för. Jag vet att den river ner både träd och tak och sprider allt löst ut över marken. Jag vet att huset ...

Av Anita - Torsdag 10 jan 10:11

Sonen säger ibland att jag skriver för långa bloggar och därför ska jag fatta mig kort.   Timmerbilar som kör på vår smala byväg. Jag är livrädd att möta dom. Till Bräcke med min trasiga bil för att få den fixad. Renar efter vägen. Loppis i...

Av Anita - Måndag 7 jan 14:42


  Tänk att allt ska vara så komplicerat med tekniken. Först om främst skrivaren. Jag har slut på färg och det är skitdyrt med ny färg. Billigare att köpa en ny skrivare men vad är det för fasoner. Skräpa ner med en massa skrivare.   Egentligen...

Av Anita - Lördag 5 jan 09:28

Jag tittar ut genom fönstret och får se sju snöskotrar åka över sjön. Eftersom det regnade igår skulle jag tro att det var väldigt subbigt och blött på sjön. Nu verkar det vara uppehåll och nollgradigt. Blankis och jättehalt.   Det har minsann va...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Oktober 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se