Direktlänk till inlägg 26 oktober 2018

LILLGRISEN

Av Anita - 26 oktober 2018 07:34

  

Det fanns en tid då jag samlade på grisar. I hyllor och lite överallt stod dom och samlade damm.


På jobbet blev det jag som hade hand om både det ena och det andra. Min handväska blev kallad Lillgrisen. När något behövdes så sa man: "Hör med Anita. Hon har säkert det i Lillgrisen." Vissst hade jag det. Lillgrisen var tjock och tung och full med allt man kan behöva utom möjligen mat. Utöver papper och penna så fanns det huvudvärkstabletter och halsbrännetabletter, plåster och salva och nål och tråd och sax, tvättlappar och myggmedel och pinsett och till och med en ficklanmpa och skuvmejsel och en massa andra saker. Ni kan tro att det var tjock.

 

Allt ändrar sig när man blir pensionär. Då kan man ha alla saker hemma och Lillgrisen får hänga mager och ledsen på en knopp.


Numera stoppar jag mobilen i fickan med körkort och och bankkort och så drar jag iväg med denna lätta packnng. Ingen frågar om jag har något annat än när jag är hemma. Så handväskans tid är ute nu. Det är mycket mer som är ute.

Jag till ex är ute varje dag. Inte samlar jag på grisar längre heller. 


Igår morse klev jag upp tidigt för jag skulle vara hos tandläkaren redan halv nio. Det hade varit en sömnlös natt tack vare månen.

 

Nu lyste den klar och fin i morgonen. Jag är förtjust i månen trots att den håller mig vaken ibland men va sjutton. Jag kan ju sova en sväng på eftermiddagen om jag vill.

 

Den lyste upp björkens bara grenar nu när löven fallit av.

 

Speglade sig i sjön.

 

och försvann så småningom bakom ett moln.



På vägen till Hammarstrand såg jag först två älgar, sedan en räv och en tjädertupp. Det är i gryningen som djuren rör sig lite överallt.


När jag kom hem var jag frusen och kurig och det kändes som om jag började bli förkyld. Så kom Gamle A med lite fika och vi kokade kaffe och satt och såg på de massor med fåglar som finns utanför.


 

Nu är det fredag och det är idag som jag ska köpa min snöslunga. TuppOla har lovat köra hem den till mig och det är nog tid nu för det luktar snö och är grått och råkallt. Det dröjer nog inte innan snön kommer tyvärr. Usch vad jag känner mig deppad. Instängd i snöhelvetet i nästan ett halvår. Halka och frysa fy sjutton.


Dagens ord: Visst ska man vara positiv men jag tycker att det är en mänsklig rättighet att få vara sur ibland.



 
 
Äppelblom

Äppelblom

26 oktober 2018 09:17

Godmorgon Anita!
Känner igen mig i ditt inlägg. Nu hade jag inte lika mycket grejer i min handväska, men däremot i skrivbordslådan. Jag har jobbat tillsammans med män i många år- bästa arbetskamraterna. Nål och tråd behövdes ibland för att hjälpa pojkarna på golvet eller chefen.
Månen höll mig också vaken igår och inte kunde jag sova efter lunch, när renoveringen av köket inte gav lugn och ro. 6 minusgrader har vi och dimma, så jag skjuter lite på förmiddagspromenaden idag. Så bra att du ska köpa en snöslunga. Vi har en stående i uthuset, men skottar mest med traktorn.
Ha det gott!
❄Inga❄

http://Skogsvandring

 
skogsnuvan

skogsnuvan

26 oktober 2018 09:20

Skogsvandring: Kinabror har ju traktor men jag är så feg så jag vågar inte köra den. Du är tuff och jag är full av beundran om du kan köra traktor. Hoppas nu bara att jag kan köra snöslungan men det måste ju vara enklare än att handskotta i tre timmar varje dag.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

 
Ingrid

Ingrid

26 oktober 2018 10:32

Vilka vackra orkidéer du har. Dem får du glädja dig åt och glömma snö och kyla ett tag.
Trevlig helg!
Kram, Ingrid

http://ilevander.blogspot.com

 
Karin

Karin

26 oktober 2018 23:22

Vi samlar på olika saker i livet! Jag samlar på smörknivar av trä.
Det är tyst i naturen nu, fåglarna hörs inte mycket. Lite tjatter ibland men ingen sång. Häromdagen såg och hörde vi en Gröngöling, det var längesedan.
Ha en fin helg!
Kram Karin

http://pixelmojan.blogspot.se

 
Anki

Anki

27 oktober 2018 07:20

Så trevligt att läsa om "Lillgrisen"! Jag gör numer som du och har mobil och bankkort i fickan :)
jag har samlat på en del olika saker under åren - det senaste är svampar!
Underbara orkidéer i ditt fönster!
Ha en fin helg!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Av Anita - Tisdag 5 mars 13:00

  Nästan lika lat som katten har jag varit sista veckan. Kinabror och jag har tittat på skidskytte och det har varit mycket sånt. Jag gillar ju inte sport men just skidskytte och Vasaloppet vill jag titta på.   Vasaloppet föresten är ju något ...

Av Anita - Tisdag 27 feb 10:01

  Nu har jag inte skrivit på ett tag för nu har den tid kommit som kallas för vårvinter Det är nu det är kallt på nätterna och solen börjar värma. Det är nu vi börjar ha folk som kommer hit. Det är då jag har mycket att göra.   Det är nu vi...

Av Anita - Torsdag 22 feb 08:31

  När man nästan gett upp hoppet så kommer en sådan sagolik dag som man glömt att det kan bli fast det är vinter. Bara någon grad kallt. Solsken hela dagen. Fågelkvitter    Måndagen var det tovningskurs och vi har gjort ganska många fåglar....

Av Anita - Söndag 18 feb 09:27

  Nu kommer Kinabrors son med familj, frun, tre barn och två hundar. Kinabror har eldat i sommarstugan. Det lyser välkomnande i alla fönster. Vägen och gårdsplanen är skottad. Vattnet fungerar och brasan är tänd. Älggrytan och potatisen puttra...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Oktober 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards